Testare rezistenta la rupere a firelor - @home

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 22 Iun 2011, 08:59

Chief scrie:Te pomenesti ca alea de fly nu-s despicate si traji musca prin inductie pe el... sau nu stii ce-i ala inel despicat...
nu-s despicate, se folosesc la altceva. :D
Eu nu am legat niciodata firul de inel despicat si nu vad de ce ai face asta.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 22 Iun 2011, 09:04

lasal ca nu e prima data cind e pe linga

e la fel de inspirat la tras concluzi ca si talentat !

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 22 Iun 2011, 09:22

Atunci am confundat eu, sorry. Ma intrebam si io de ce mi-ar da inel despicat. N-am vazut dinalea de care ziceti voi (my bad).

Oricum, legat de noduri si de leader, ii recomand domnului SF sa faca urmatorul lucru. Daca tot zice ca, nodurile mele sunt de pe vremea silstarului si sunt si proaste, si cel mai bun e FG-u si cum de nu stiu io de el, ca nu stiu nimic, sa-si ia el FG-u si sa se conecteze pe un forum american. Acolo, baietii pescuiesc la pesti de apa dulce, majoritatea la bass dar si la walleye, pesti de dimensiuni ca pe la noi, ce mai pescuim biban, salau, clean, cu aceleasi lansete ca noi, kistler, lamiglas, gloomis, megabass s.a.m.d., cu aceleasi fire sunline, stren, pp, spider si mai stiu eu, cu aceleasi naluci ca noi, si fac leadere din fluorocarbon ca noi, aceleasi fire din fluorocarbon. E pe toate siteurile si forumurile o sa gasesti ca cele mai populare si cele mai bune noduri de conectare a unui leader sunt DoubleUni, Albright Special, Seaguar si inca cateva. Au inventat si finger-savere ca sa le poti strange, le-au facut imbunatatiri, ma rog. E sa mergi tu nene acolo, iti faci un user da nu SF, altu, ii zici... puii mei... ii zici "fruargint" sa zic asa si explica-le lor si ia-te de sireturi cu ei ca ce prosti is ei, ca FG-u tau bate tot si sa-si dea foc la valiza de pescari penali ce sunt ei. Ca fac noduri de pe vremea silstar... stii tu... si toate iordanele care ni le torni pe-aici. Am zis sa faci alt user, ca daca este unu maniac asa cum sunt cativa baieti virtuali pe-aici, sa nu te urmareasca pe tot www-u pana te gaseste aici si rade si aici de tine. La inceput o sa iti explice civilizat si sritor toti, de ce si cum. Apoi, daca o sa vada ca insisti, o sa stie ei sa faca si caterinci, daca nu iti iei ban in prima zi, ca nu tolereaza ei ca romanii toti mascaricii. Si dupa ce iti rezolva ei problema, sa nu mai vi pe-aici sa ne trimiti la pescuit de GT, Tarpon, Marlin si SF... mai stiu io ce. Da-le lor dictare, lucrare de control si fa cu ei ora deschisa. Ok?

Solutia asta le-o propun tuturor celor care nu pricep din prima, a dou-a si a trei-a. Topic incheiat pt mine.
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

AdrianHD
veteran
veteran

Mesaj de AdrianHD » 22 Iun 2011, 09:33

Astea sunt nodurile "favorite" ale celor din USA... http://www.tackletour.net/TTForums/view ... 48&t=30574 :D
Until next time....Tight Lines!

bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 22 Iun 2011, 09:41

@ Chief : drum bun si cale batuta ...

inainte de a ne parasi pot sa-ti zic ca i-am raspuns printre rinduri si lui SF la afacerea cu inelul

prin prizma felului in care el testeaza nodurile alegindul pe cel mai potrivit in urma surclasarilor pe cale naturala piesa intermediara chiar aia ofera
adica pt fiecare fir in parte nodul cel mai potrivit si elimina alte compromisuri de noduri intre fire de diferite tipuri
aceasi logica de a surclasa nodurile se poate pune in aplicatie pt a obtine intentionat locul de rupere
adica daca vrei sa nu pierzi liderul si sa se rupa de la agrafa pur si simplu la inel faci the best for si la agrafa second best

bine ai venit in pescuit ! :lol:

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 22 Iun 2011, 09:50

Bravo Ilie Serbanescu! Iesti iexpiert, da greu de cap.

Vorbim de leadere de 60-80 cm si de dat contre la salau. In capat e un banal fig sau montura. Nu ne fugaresti rechinii albi. Revino-ti. Linia trebuie sa reziste. In agatatura oricum pierzi leaderul si ajungi sa il schimbi complet, ideea e sa nu pierzi un peste mare care nici nu-l misti cand il intepi.

Du-te si surclaseaza renii pe cale naturala... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

jale...

:arrow:
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 22 Iun 2011, 10:00

ba nu !

e vorba despre noduri si teste !

reciteste titlul subiectului si primul mesaj si pe urma mai vorbeste !

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 22 Iun 2011, 10:03

rine scrie:puteti sa radeti ..dar ca idee...eu pentru cresterea rezistentei la nod ,indiferent ce folosesc ,textil,mono sau mixt ,dublez firul cu putina ata de cusut si fac nodul impreuna cu ea .creste rezistenta semnificativ ,verificat pe cantar . nu ata chiar ordinara ,e in comert una mai groasa (cam de 0,12 din poliester si de toate culorile). dureaza cateva secunde mai mult dar merita. cel putin pentru mine.
Nu e mai simplu sa pui firul dublu si sa legi asa? Tot ala face, rezulta un nod in care este impletit inca o bucata de ata(fir) cu rol de tampon la soc sau tractiune.

Nu zic, poate daca ata este mai moale,rezulta ca rezista ceva mai bine nodul, fara sa foarfece firul principal...dar poate sa fie si invers, daca ata este mai slaba decat firul..se foarfeca mai repede si atunci eventual este mai ok cu firul luat dublu. Ai incercat ambele variante?

Daca nu e mare diferenta intre cele doua metode , atunci mie imi pare o metoda prea laborioasa, mai ales daca trebuie facut zilnic de zece ori .

Drept ca se pierde mai mult fir cu firul pus dublu.
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 22 Iun 2011, 10:08

exista adezive pt noduri care elimina forfecarea si stringerea lor continua si in socuri

eu nu folosesc si nici nu recomand , doar zic ca ele exista

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 22 Iun 2011, 11:24

Chief scrie:
Vorbim de leadere de 60-80 cm si de dat contre la salau. In capat e un banal fig sau montura. Nu ne fugaresti rechinii albi. Revino-ti. Linia trebuie sa reziste. In agatatura oricum pierzi leaderul si ajungi sa il schimbi complet, ideea e sa nu pierzi un peste mare care nici nu-l misti cand il intepi.
Draga Chief , ce m-as face io fara tine pe aici :)

Deci iti reamintesc ca initiatoru topicului nu l-o deschis despre pescuitu salaului , era pur si simplu un topic despre fire si noduri si rezistente ! Pricepi ! Incearca :)
Oricum , cu firu ala de 60 de lb de te-o mutat cu patu ce era cu el , as zice ca l-ai folosit careva ?

Nu are rost sa comentez faza cu inelu despicat ca iar te superi , ii demn totusi de remarcat ideea de a face nod pe inelu despicat :lol: :lol:

Daca tu preferi sa rupi la nodu de uniune si nu jos la agrafa sau la ochetu jigului ii treaba ta , deci la fiecare agatatura 2 noduri plus bucata de FC aferent !

Nu crezi ca-i mai bine sa dai cu 3 m de leader , cu un nod fin si rezistent , sa rupi la agrafa sau ochet , plus avantaje in pietre si trunchiuri de pe fund ?

Si nu mai insista cu pescuitu salaului si firulete de ale tale caci pescuitu ii nitel mai vast cum zicea un prieten , ii un topic mai general , daca intra careva si vorbeste doar despre pescuitu la somn sau stiuca cu jerkuri ce faci , o sa incerci sa-l convingi ca Ziliuno tau cand dai la salau cu frana de 2 kile..... :lol: :lol:

Ca unii americani inca fac nodurile alea , foarte bine , o trebuit sa treaca multi ani pana au tait plasa la cosu de basket , scoteau mingea cu o coada de matura , is ei mai conservatori asa :)

Scrie răspuns