SF scrie:Chief scrie: Deci iti reamintesc ca initiatoru topicului nu l-o deschis despre pescuitu salaului , era pur si simplu un topic despre fire si noduri si rezistente ! Pricepi ! Incearca
Nu are rost sa comentez faza cu inelu despicat ca iar te superi , ii demn totusi de remarcat ideea de a face nod pe inelu despicat
Daca tu preferi sa rupi la nodu de uniune si nu jos la agrafa sau la ochetu jigului ii treaba ta , deci la fiecare agatatura 2 noduri plus bucata de FC aferent !
Nu crezi ca-i mai bine sa dai cu 3 m de leader , cu un nod fin si rezistent , sa rupi la agrafa sau ochet , plus avantaje in pietre si trunchiuri de pe fund ?
Si nu mai insista cu pescuitu salaului si firulete de ale tale caci pescuitu ii nitel mai vast cum zicea un prieten , ii un topic mai general , daca intra careva si vorbeste doar despre pescuitu la somn sau stiuca cu jerkuri ce faci , o sa incerci sa-l convingi ca Ziliuno tau cand dai la salau cu frana de 2 kile.....
Ca unii americani inca fac nodurile alea , foarte bine , o trebuit sa treaca multi ani pana au tait plasa la cosu de basket , scoteau mingea cu o coada de matura , is ei mai conservatori asa

Trebe sa vorbim si de aplicatii si de specii si de clasa de putere ca sa putem vorbi de noduri, e lojic, ca azi maine ma pui sa fac FG pe forfacu de 0,08 de la oblete, sa fim seriosi.
Cu inelul despicat a fost o ineintelegere si am spus ca e greseala mea. Oricum nu am facut noduri pe inel despicat, stai linistit. Te indrebam daca ti se rupe tot pe la nod si pe nodurile pe care le faci pe inele, de care or fi ele.
De aia spun ca trebuie vorbit si de aplicatii, pt ca de ex la salau, urmaresti sa obtii o rezistenta mare, generala a liniei, nicidecum nu te calculezi pe unde sa ti se rupa. Te bazezi ca nu se rupe niciodata. Daca te agheti, oricum pierzi montura sau jigul, te mai uiti daca pierzi 20 sau 40 de cm de fir mono? Legi un leader nou si gata.
Crezi ca poti da in siguranta cu castul, avand nod e legatura, cat de fin o fi el, la 3 m de varf, si sa treaca prin toate inelele? Sau spirele care se ridica de langa el pe tambur nu se opresc si alea. E suficient sa ai o decelerare cat de scurta da mai brusca. Vezi ca trebe sa vorbim si de cast sau spin. Si cu 3 m de leader mai bine pui numa fluoro pentru ca pierzi mult din sensibilitatea liniei. Si cu leader de 60 de cm ai pierdut deja. E salau nu marlin.
Pescuitul este foarte vast...
La aia cu americanii o sa ma chinui io sa nu fac vreo remarca
Daca vorbim la general putem vorbi si de nodul de sireturi. Cu cat intram mai in special, ca sa zic asa, ne lamurim mai bine si poate nu mai inteleg unii ce vreau ei. Si daca ne uitam la titlul topicului, tot nu cred ca se referea la pescuit marin, da mai stii?