Mda ... ok.ULK scrie: M-am uitat...si? Sa testezi fire fara nod ....e ca si cand dai cu castu' cu plumb gol....adica suna frumos , dar nu are relevanta in practica.
Si fix asta e problema cea mai spinoasa in topicul asta, ca am dat in nodur![]()
![]()
![]()
....Da' fix...
Testare rezistenta la rupere a firelor - @home
Moderatori: Adelin, johnnybravo, tudor, Sorin, Moderatori
- Petru B.GD.N
- senior

Sector 4, contingent SUD, aria Periferie, Made in B.RC.NI.
...poi , daca e despre noduri :
http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic. ... istent+nod
...poate gasim aici "relevanta in practica".
...sunt doar 17 pagini si cred ca topicul asta ar trebui inchis daca e musai sa mai discutam despre noduri .
http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic. ... istent+nod
...poate gasim aici "relevanta in practica".
...sunt doar 17 pagini si cred ca topicul asta ar trebui inchis daca e musai sa mai discutam despre noduri .
Chief scrie:SF - Degeaba ne vii tu cu povesti din batranul si marea pe-aici si ne duci iara pe la king si gt si incerci sa faci filosofii si ne urezi bun venit in pescuit. Cred ca noi iti putem ura la revedere. Cred ca atatia salai ai prins la viata ta, cate urechi are Dumitru. FG-u face fix la fel la 10-15 lb cu leader 10-12 lb. Da sigur n-ai incercat. La diametrele alea de 80 cu 120 tine bine mersi, acolo n-as baga mana in foc, ca n-am incercat, da probabil ca si Double Uni tine la fel, da... nu stiu, e drept..
Topicu era despre noduri , nu despre cate lb anume si Zilioanele si franele tale !
Am dat un ocol ca sa explic niste chestii , scuza daca am ras nitel de unele bazaconii aparute pe aici ! Sincer , imi pare rau
Odata ce intelegi de se rup firele , intelegi si de ce FG Knot (desteptu ala de Sebile dupa ce o aparut nodu si l-o vazut imediat l-o botezat "Sebile Knot" , rezulta insa ca nodu asta il faceau ghizi si ajutoarele lor prin Oceanu Indian cu ceva vreme inainte , da si Sebile asta ii un wannabe care nu stiu sa fi facut ceva original si bun in toata cariera , mai nou ii cedeza nalucile in pesti mai rasariti
Un Uni-to-Uni pe fir de 80 lb probabil nu tine nici macar 50 de lb , il rupi cu un drag de 7 kile lejer , si la soc probabil cedeaza sub , plus ca iese un nod cat o ceapa pe leaderu aferent !
La mine cu nodurile functioneza in felu urmator ! Pescuiesc cu un nod , sa zicem Blood Knot . Sa zicem ca ala ii cel mai bun a meu pina la momentu cand dau de alt nod . Leg pe leader si in celalat capat leg nodu nou . 3 tentative si care cedeza ramane titular pana dau de altu mai tare . Nu are rost de vazut cate kile si cum , care tine mai bine cu linia aia , ala ii !
Chief , poti sa-mi raspunzi la o intrebare ! Intre 2 fire masurate si deci legale , sa zicem 15 lb , unu mono si altu textil , facand un uni-to-uni , care se va rupe ? argumenteaza te rog si de ce ?
Cu un leader masurat la fel de tare ca si linia , unde rupi tu , la nodu de uniune sau jos la agrafa ?
Fruaur
Nu tine cu inele , oricat de tare ar fi . Pentru ca tot tre sa faci un nod , ori cu FG daca textilu ii cel putin cat leaderu , rupi la agrafa
Ii usor de imaginat ca-i mai tare decat un nod pe inel (echivalentu unui nod pe agrafa ) , plus ca-i fin rau de tot , poti tine si 15 m de leader FC daca ai niste aplicatii la atat fir
Rectific o treaba
La tarasenia cu inelu ,.... o bucla bimini cu vreo 50 de ture si introdus inelu pe bucla , dupa care legat leaderu , mai heavy decat linia de pe tambur , ar tine bine de tot
O sa incerc
, chit ca nu-i operativa decat in popping la mine sau stickuri de suprafata , cand cobor leader de 5 m minim .
La tarasenia cu inelu ,.... o bucla bimini cu vreo 50 de ture si introdus inelu pe bucla , dupa care legat leaderu , mai heavy decat linia de pe tambur , ar tine bine de tot
O sa incerc
eu am zis de inel " in loc " de virtejul ala cel mai mic de la maver pe care il recomanda ilustrul nostru coleg
oricum , inelul ca piesa intermediara ofera cel putin posibilitatea de a face noduri diferite pe fiecare fir in parte , lucru bun caci sint putine noduri care li se potrivesc ambelor
@ Ryobi , imi dau seama ca esti influentat de banuielile si speculatiile lui Chief si deci banuiesc ca te referi la mine
calmeazate, nu esti tu singurul pe care intereseaza subiectul , si din pacate pierdere de timp e s-al citesti pe el caci nu are nimic interesant sau inteligent de zis
daca vrei sa ma contrazici explicami in locul lui faza cu frina setata aproape la blana ca tine cit liderul si cind se agata folosesti manevra corecta si desgati tragind de lanseta
de la compot mai lipseste ca ridica pesti din apa tot din lanseta
atunci chiar are nevoie de noduri bune !
oricum , inelul ca piesa intermediara ofera cel putin posibilitatea de a face noduri diferite pe fiecare fir in parte , lucru bun caci sint putine noduri care li se potrivesc ambelor
@ Ryobi , imi dau seama ca esti influentat de banuielile si speculatiile lui Chief si deci banuiesc ca te referi la mine
calmeazate, nu esti tu singurul pe care intereseaza subiectul , si din pacate pierdere de timp e s-al citesti pe el caci nu are nimic interesant sau inteligent de zis
daca vrei sa ma contrazici explicami in locul lui faza cu frina setata aproape la blana ca tine cit liderul si cind se agata folosesti manevra corecta si desgati tragind de lanseta
de la compot mai lipseste ca ridica pesti din apa tot din lanseta
atunci chiar are nevoie de noduri bune !
rizi ca desteptul cind isi vede sti tu ceChief scrie:@SF: tu inca mai faci noduri care se rup pe agrafa sau pe inelu despicat?
daca e sa se rupa de undeva ideal e sa se rupa de la naluca astfel pierderile sint minime
pe tot subiectul asta esti unicul care pomeneste de noduri pe inele despicate probabil pt ca folosesti asa ceva !
@ Ryobi uite o idee buna pt tine " NOD PE INEL DESPICAT " ( by Chief ) !
Te pomenesti ca alea de fly nu-s despicate si traji musca prin inductie pe el... sau nu stii ce-i ala inel despicat...
Lui SF de ce nu-i raspunzi cand iti zice ca nu tine cu inele? Ai... bieshi la reni fruaure...
wei da te stii tu si la fly ma fruaure, ca un om mare, atata ca nu prea stii despre ce-i vorba in propozitie... esti la modul lejer pe "ignore" de-acum, ca stiu cu cine am de-a face si esti pierdere de timp in stare pura...
Lui SF de ce nu-i raspunzi cand iti zice ca nu tine cu inele? Ai... bieshi la reni fruaure...
wei da te stii tu si la fly ma fruaure, ca un om mare, atata ca nu prea stii despre ce-i vorba in propozitie... esti la modul lejer pe "ignore" de-acum, ca stiu cu cine am de-a face si esti pierdere de timp in stare pura...
puteti sa radeti ..dar ca idee...eu pentru cresterea rezistentei la nod ,indiferent ce folosesc ,textil,mono sau mixt ,dublez firul cu putina ata de cusut si fac nodul impreuna cu ea .creste rezistenta semnificativ ,verificat pe cantar . nu ata chiar ordinara ,e in comert una mai groasa (cam de 0,12 din poliester si de toate culorile). dureaza cateva secunde mai mult dar merita. cel putin pentru mine.