lansete scurte sau lungi ?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 29 Iul 2004, 13:53

Ba, sa ma scuzi Eugene, dar de cind am intrat pe site-ul asta am tot zis cu ce bete dau. Daca le vrei "centralizat" iata:

- pt. jiguri:
Daiwa Shogun, 2,60, 5-20 gr., Fast action, mulineta Team Daiwa S TD-S 2500 CU
- pt. oscilante, rotative, spinner-bait:
G-Loomis Muskie Series, 7'6", Medium power, Moderate-Fast action, mulineta Team Daiwa X TD-X 103 HSDL(casting)
Cabela's E-Glass, 7', Medium power, Moderate-Fast action, mulineta Team Daiwa S TD-S 3000 CU
- pt voblere:
G-Loomis Crankbait Series, 7'6", Medium power, Moderate-Fast action, mulineta Team Daiwa Z TD-Z 103 HL (casting)
- pt. pescuit "light":
Bass Pro Shop Micro-Lite, 7', 1/16-1/4 oz (1,5-7gr.), Fast action, mulineta Bass Pro Shop Micro-Lite Supreme
- pt. pescuit "greu":
Shakespeare Ugly Stick Tiger Series, 7'6", Medium-Heavy, Moderate Action, mulineta Shimano Calcutta TE CTE 401

Pt. Dan:

Nu te-am contrazis in afirmatiile tale, asta inseamna ca-ti dau dreptate. :lol:
You can run, you can hide! But... you'll die tired!

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 29 Iul 2004, 15:00

numa' un pic sa scriu ceva important si va zic eu vreo doua.

gabor,
multumim frumos de link-ul cu filmuletele! il trecusem cu vederea.
pentru cine l-a ratat, http://www.pakobaits.nl/filmpjes/filmpjes.html. sunt mai multe filmulete dintre care unul e facut cu o camera subacvatica. atac de stiuca in direct. super spectaculos, va sfatuiesc sa-l vedeti.

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 29 Iul 2004, 15:29

Frumoase stiuci, intradevar! Multumim Gabor!

jimmyx
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de jimmyx » 29 Iul 2004, 17:47

Eu cred ca multe din lansetele mari sunt greu de indemanat, dar cu una de 2.10 e perfect.

respect
Ultima oară modificat 02 Aug 2004, 19:04 de către jimmyx, modificat de 3 ori în total.
hi

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 29 Iul 2004, 17:54

Ce intelegi prin "lansete mari"? Daca te referi la lungime, te contrazic. Am citeva lansete lungi (le folosesc la pescuitul marin) pe care nu le-as schimba pe nimic altceva.

jimmyx
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de jimmyx » 29 Iul 2004, 18:07

Despre lansete nu e adevarat ca in america lansetele sunt dintr-o bucata. Eu sunt in phoenix si miam luat o lanseta de 2,10. E din doua bucati si e buna.

respect
Ultima oară modificat 02 Aug 2004, 19:06 de către jimmyx, modificat de 2 ori în total.
hi

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 29 Iul 2004, 19:27

gata cu prostiile. M-am hotarat. Ori imi vand masina si imi cumpar si eu scule, ori o pun de un credit!
Bai Wave, de acu' merg pe burta.
Nu am ajuns eu la un pescuit cu tine pe Razelm pana acum, dar de acum nici nu mai e vreo sansa.
:oops:

Acum, serios vorbind, nu cred ca le-ai strans pe toate intr-un an.
Venim si noi, dar mai incetisor.

Eu dau cu unu de 2,10 si unul de 2,40. Nici prea-prea, nici foarte-foarte. La fel si mulinetele si firu'. Vara asta.

Pana la toamna imi dau eu seama daca e prea mult, sau prea putin.

Avand in vedere ca dau (90%) de pe mal si nu din barca, nu cred ca o iau in jos. Desi tare mi-ar fi placut sa dau 200$ pe un XML de 6' si inca atat pe o mulineta micro, sa-i pun fir textil de 0,10, sa caut o saptamana bibani si sa dau de un AVAT MARE SI PUTERNIC, ASA CUM SUNT MULTI PE CANALUL D-MN. Sa traiesc un orgasm pana il scot la mal.

Dar ar fi un moft, date fiind conditiile de pe balta.

Pe de alta parte, nici stiuci peste 10 kg n-am prins (si nici nu ma vad in viitorul apropiat). Asa ca super heavy nu-mi trebuie, ca nu sunt macaragiu!

Deci, cam asa vad eu traseul. Iei una, nu dai o avere pe ea, o incerci o luna doua, si iti dai seama cam ce iti trebuie, mai rigida, mai soft. La un moment dat o sa aflii: lungime, actiune, etc cat mai apropiate de asteptarile tale (si realitatile baltilor pe care le frecventezi). Atunci faci un efort si iti cumperi ce e mai bun pe piata. Batul,daca nu il rupi la porbagaj, il ai o viata si il lasi si mostenire.

M-am reorientat de la pescuitul stationar catre spinning tocmai pentru "simplitatea" echipamentului. Un bat, o mulineta, si o trusa de naluci iti ajung. Restul e arta (cui o are).

Cam bat campii! Da jur ca nu sunt eu dr tinte.

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 30 Iul 2004, 08:37

Costica, am dat o gramada de vreme cu Germina, Silstar, Cormoran, Okuma, "rusoaice", etc. Nu-mi place sa fac "parada", dar Eugen a intrebat, m-am simtit nevoit sa-i raspund. Cit despre mers impreuna la pescuit, echipamentul nu conteaza, atita vreme cit compania e placuta.
Tot ce e scris pe lista aia a fost cumparat din USA, de la magazinul Bass Pro Shops din Cincinnati-Ohio si de la Woods-n-Waters din Tuscaloosa-Alabama, in doua reprize, la inceputul lui 2002. S-a "intimplat" sa fiu acolo si normal ca toti bani mei s-au dus pe scule de pescuit. Ce-a spus nevasta-mea cind m-am intors acasa, e alta poveste :lol:

Pt JimmyX:
N-a spus nimeni ca americanii fac lansete numai dintr-o bucata!

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 30 Iul 2004, 22:41

adilucu scrie:Fratilor, eu am un bat carbon Ron Thompson de 2,10 m, actiune 5-18 gr, foarte usor, maner scurt (sub cot) cu care lansez foarte usor cu o singura mana si e super bun la clean, pastrav, avat si chiar am luat si stiuca cu el. Intr-adevar, si daca era de 2,40 m sau mai mare nu era rau, cu toate ca mie mi se par mai incomode betele cu maner lung, dar la urma urmei, drill-ul e cel care-ti da senzatii, ca daca am scoate pestii pe care-i agatam, ca pe banda, unde ar mai fi frumusetea pescuitului sportiv? Cel putin eu, cand am in bat un pastrav de 1 kg sau mai mare, imi creste adrenalina. E super senzatia!!!
De unde ai luat pastrav de 1 kg?Pana unde te-ai dus dupa el?

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 30 Iul 2004, 22:51

Superbe stiucile.Cel mai tare rapitor,parerea mea.

Scrie răspuns