lansete scurte sau lungi ?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
jimmyx
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de jimmyx » 02 Aug 2004, 17:41

In paginile trecute sa zis ca americani au numai lansete dintr-o bucata.

respect
Ultima oară modificat 02 Aug 2004, 19:14 de către jimmyx, modificat de 3 ori în total.
hi

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 02 Aug 2004, 18:00

costica_fishing scrie:gata cu prostiile. Eu dau cu unu de 2,10 si unul de 2,40. Nici prea-prea, nici foarte-foarte. La fel si mulinetele si firu'. Vara asta.

Pana la toamna imi dau eu seama daca e prea mult, sau prea putin.

Avand in vedere ca dau (90%) de pe mal si nu din barca, nu cred ca o iau in jos. Desi tare mi-ar fi placut sa dau 200$ pe un XML de 6' si inca atat pe o mulineta micro, sa-i pun fir textil de 0,10, sa caut o saptamana bibani si sa dau de un AVAT MARE SI PUTERNIC, ASA CUM SUNT MULTI PE CANALUL D-MN. Sa traiesc un orgasm pana il scot la mal.

Cam bat campii! Da jur ca nu sunt eu dr tinte.
In urma operatiunii amintite, imi permit sa revin (cu scuzele de rigoare) la opinia citata. In concluzie: planuiesc sa-mi cumpar un set echipament ultralight (bat max 1,9 m). Pentru avati & biban, cu fir de 0,14 si lingurite mici, trebuie sa fie la fix.

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 02 Aug 2004, 20:12

sa inteleg ca ti-a placut batul cu care am dat eu la avat ?

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 02 Aug 2004, 20:30

Costica:
Si eu folosesc un bat de 1.95 si,desi sunt inalt(unii zic ca sa-ti alegi batul in functie de inaltimea ta),sunt foarte multumit de el.Este destul de Light:5-25 gr,lansez cu o mana si fiecare drill este de neuitat.Cica batul trebuie sa-l simti ca pe o prelungire a mainii,nu ca pe un stalp de inalta tensiune. :lol:
Toate cele bune!
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 03 Aug 2004, 10:13

Pt. Costica:

De ce nu cauti la Energofish (macar sa vezi cum se "simte") lanseta Skill SPL II. Andrei Zabet vorbea foarte frumos despre ea. 2,10m, 2-7 grame actiune, foarte usoara (sub 100 de grame). Cu o mulineta din clasa 100 (100 m fir de 0,10) te-ai scos de un echipament Ultra Light la vreo 5.000.000.

Pt. Michael:

Ce spuneam eu era o parere foarte personala. Nu pot (fizic vorbind) sa dau cu lansete "scurte", in sensul ca incarcarea maxima a lansetei se face undeva in punctul maxim al traiectoriei. Daca dau drumul firului acolo, inseamna sa pierd precizia lanseului sau sa fiu nevoit sa lansez cu o bolta imensa, ceea ce duce la un excedent de fir scos de pe tambur. Daca bate si vintul, sint pierdut. In alta ordine de idei, la 1,98 antrbratul meu are vreo 40 de cm. Cum sa fac o pirghie eficienta cind minerul lansetei imi ajunge undeva la jumatatea antebratului? Nu stiu daca ai inteles exact ideea, nu insist pe ea.
You can run, you can hide! But... you'll die tired!

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 03 Aug 2004, 10:44

1. Da, mi-a placut lanseta lui Dan. E o Daiwa de 6'. Super. Ce m-a impresionat la ea, era ca se incarca in momentul aruncarii si cu o rotativa nr. 1, ceea ce ducea la un lanseu pe masura.
Dar eu, ducandu/ma la FS (pt meditatii :D ), intotdeauna mi-a fost dat peste mana cand m-am uitat la scule made EC. A zis el, americanii sunt adevaratii pescari de spin. Ei impusca **** si au vreo cateva milioane de pescari la artificiale. Deci fac cele mai bune scule, existand experienta berechet. Daca ma duc la Aq. si imi iau Daiwa - ma da afara de la meditatii!
Pe la Energo o sa dau o tura. Dar numai ca sa am uit. Ce am vazut pe acolo erau cam "moi".
Achizitii importante voi face la iarna, dupa ce termin actiunea termopan+gresie, si imi voi cumpara ceva de peste ocean. Wave, ziceai tu ceva de o mulineta "gandita" micro. O sa mai caut pe forum si prin magazine.

2. In ceea ce priveste raportul pescar/lanseta, probabil ca Wave, incercand mai multe, a ajuns la concluzia asta. (ref. la experienta mea, trebuia sa spun ca in week-endul asta am vazut pt prima oara pe cineva (inafara de mine) prinzand cava la un shad - respectiv pe Dan, care a avut amabilitatea de a ma indruma).

Parerea mea e ca trebuie sa raportezi ansamblul lanseta/mulineta/fir in primul rand la greutatea si evolutia nalucii. Cel putin, la astea il raporteaza producatorii, nu? :lol:
Daca vreau sa dau cu o rotativa nr. 1, doar n-0 sa folosesc fir de 0,35. Iar fir de o,35 nu pot sa pun vreo 20 m pe o mulineta UL? Nu.

Apropos de bete lungi, la canalul de aductiune Dorobantu, in incercarile mele disperate de a ma camufla, am incercat sa dau de sub pod, inspre piciorul podului si in dreapta, acolo unde se vede pragul ala sub tufisuri.
Rezultatul: pestele venea pe langa naluca si am dat cu cu un vobler de piciorul podului, de i-a sarit un ochi!

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 03 Aug 2004, 10:57

E corect, o mulineta "micro", proiectata "micro" e altceva. Asta a mea, de la Bass Pro are vreo 80 de grame, din care 50 cred ca sint cei 9 (noua!!!!!) rulmenti. Cum naiba i-au bagat pe toti in miniatura aia, habar n-am! Din pacate in magazinele din Romania n-am vazut/auzit de mulinete "micro". Una "standard" din clasa 100 e un "paleativ". Lansetele "micro" sint de obicei "moi". Trebuie compensata intr-un fel rezistenta scazuta a firelor foarte subtiri folosite. In alta ordine de idei, un ansamblu "micro" iti permite sa folosesti o game larga de naluci: rotative de la #00, micro-voblere, jiguri usoare sau twistere nelestate, chiar si streamere care au ceva lest din constructie. Alegerea e a ta in functie de ce vrei sa prinzi. Dar de la pastrav la biban si avat, n-ar trebui sa ai probleme. Si un drill cu un avat de 2-3 kilograme cu fir mono de 0,12, e adrenalina pura!
Daca reusim sa mergem la pescuit impreuna, o sa vezi ce vreau sa zic. :D
You can run, you can hide! But... you'll die tired!

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 03 Aug 2004, 11:11

eu am dat acum la avat cu fenwick hmg , 6', 1/16 - 1/4, o mulineta abu UL si fir de 0,14

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 03 Aug 2004, 11:21

Ar fi super treaba cu pescuitul. Pana la urma imi fac curaj si imi comand si eu ceva de afara. Am niste nume & nr de telefon. Pt. amatori - le trimit pe PM, ca nu am permisiunea de a le face publice. Dan ii cunoaste.

In ceea ce priveste Bass Pro, posta costa cam asa: Min. 40 $, pt. orice volum. La 60$ - se trimite un colet de volum cam de 1,5 ori o cutie de pantofi (nu cisme de cauciuc!). Deci, in vederea unei asocieri,astept propuneri.
Se poate comanda incepand cu 1 septembrie (concedii!). pana atunci trebuie sa vad mulineta Wave.

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 03 Aug 2004, 11:24

ia uite, n-am retinut nici ce neam era! :oops:
Ageamiu ce sunt!
Sorry!

Apropo, in seara asta plec la Timisoara. Exista ceva magazine care merita vizitate?

Scrie răspuns