lansete scurte sau lungi ?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 09 Aug 2004, 15:56

Stimate W, am pus mana pe Fenwick, dar:
1. Cred ca trebuia sa o zgudui mai tare, intrucat inspira incredere. Cred ca am dat de maxim 2 ori cu ea (parca, nici nu mai imi amintesc daca totusi am dat cu ea!).
2. Abia dupa ce m-am jucat cu ea, Dan a luat un avat si am observat=o ce frumos face in dril.

Dupa acest week-end, am realizat ca vreau musai ceva UL (3-10g, max 2,10, de preferat 1,90) in special pt biban, eventual avat.

Practic, dupa salaii prinsi in week-end, apreciez si mai mult bibanul, pentru muscatura si drilul lor (mai ales intr-o o scula UL!).

Si adevarat grait-ai Dane, 3-4 bete sunt necesare. Strategia mea este sa-mi iau un entry level, dupa care, in functie de cat de util de dovedeste a fi, il dau celui caruia vreau sa-i transmit microbul, si eu trec la grupa mare!

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 09 Aug 2004, 18:38

Pt. Tudor:

Nu discutam "gusturile" celor care vind scule de pescuit! :lol: Daca ei dau la black-bass, cu scule scurte de casting, e problema lor. Ideea e ca ceea ce vind e, probabil, ceea ce se cere pe piata. S-o numi lanseta aia "Neptune", dar la actiunea ei de 15-40 de grame, cam greu de crezut ca e pentru pescuit marin. Sa-ti spun ca exista o firma "mare" (pentru Romania) care vinde o lanseta pentru ciprinid care se numeste "Poseidon"?!

P.S. Mama ce preturi "de speriat" au baietii! La 185 Euro (aprox. 250 $) iti cumperi mama sculei de spinning, facuta in State.
You can run, you can hide! But... you'll die tired!

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 10 Aug 2004, 08:41

Despre puterea lansetei. Daca te uiti, Wave, pe acelasi site la lansete pentru naluci/mare o sa vezi ca au aceeasi putere si aceeasi lungime.
Cit despre preturi cam totul aici e cam de trei ori mai scump decit in state. Incepind de la benzina pina la mincare. Dar salariille sunt si ele mai ridicate.
Acum doua saptamini am comandat o cutie Plano 7771 de la Cabela's.
Pretul $44,99 + $35 transport prin UPS. Am primit-o saptamina trecuta si a trebuit sa mai platesc 45,15€ vama. Deci vama m-a costat mai mult de 100% din valoarea marfii. Si chiar si asa tot am facut o "afacere". Cind o sa apara aici pe piata pretul o sa fie cam de 170€. Dupa vreo doi ani o sa se stabilizeze cam la 150€.

Tudor

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 10 Aug 2004, 08:52

Mda, ai dreptate apropo de scule pt pescuit marin. Sint pentru ceea ce americanii (iar ei, dar ce sa fac :D ) numesc "inshore spinning".Cit despre preturi, fie la voi acolo! :lol:
You can run, you can hide! But... you'll die tired!

Stefan Tudose
Moderator
Moderator

Mesaj de Stefan Tudose » 11 Aug 2004, 15:25

Salut,
am vazut si eu Skill ul prin magazine si am dat cu ea de cateva ori (un prieten si-a luat una). Daca e sa o compar cu singura sa concurenta de pe piata: Ron Thopmson Monterra, 1,80 m, 3- 10 grame, actiune moderata, aleg fara ezitare Monterra.
Monterra nu e chiar asa de atent finisata, inelele sunt putin cam grele pentru cat duce blancul. Totusi are ceva putere in blanc si poti cotrola cu ea ma bine voblerele in curentul unui rau decat cu Skill-ul. Ca sa nu mai vorbesc de diferenta de pret x4 ?! Adica cam cat un Fenwick bun .
Daca e sa vorbesti de entry leveluri, ia-ti un Monterra, e vreun milion si vreo suta de mii.
respect,
s
WSB Dream Team
www.wsbteam.com

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 25 Aug 2004, 17:11

A aparut pe piata (azi am vazut) un set (lanseta + mulineta) spinning OKUMA la vreo 700.000.
Lanseta Okuma, 2.10 m, actiune 5-20g, mulineta Okuma, 1 rulment, destul de mica. Ce stiti despre ele?
Se merita dati banii pe asa ceva?

Multumesc!

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 26 Aug 2004, 13:27

Erau aduse de peste Prut (special pentru I etapa a campionatului national de spinning)? :lol:

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 26 Aug 2004, 13:29

costica_fishing scrie:Erau aduse de peste Prut (special pentru I etapa a campionatului national de spinning)? :lol:
Nu cred :) Scria OKUMA pe ele, nu Cibil sau Meteor :)

mugurel
senior
senior

Mesaj de mugurel » 26 Aug 2004, 13:36

Dar tot de peste Prut sau Nistru :D erau.

vipificator III
veteran
veteran

Mesaj de vipificator III » 02 Feb 2011, 19:59

Imi plac vechiturile :D
De pe mal in delta la vechile crescatorii statii 2 3 4 din crisan lansete intre 3.00 si 3.60 MH si H ModerateFaast. Din barcuta 1.80-2.20. :lol:

Scrie răspuns