lanseta spinning sau baitcast
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
- utilizator constant
lanseta spinning sau baitcast
Poate ma lamureste si pe mine cineva care sunt (sau nu sunt) avantajele unei lansete baitcast fata de una de spinning 

Ce frumoos...
eu ma asez comod, cu un subiect ca asta trece iarna repejor...
Bagati!
de ce Cast si nu Spin? de ce Spin si nu Cast?
Hai ca sunteti multi... in ambele tabere...
Eu prin faptul ca pescuiesc mai mult la salau, f rar la avat nu ma obosesc in prea multe figuri, clasic romanesc : SPIN
dar pentru tehnicile alea extraterestre... care incep cu "P" , cu "F", si alte litere (extraterestre si ele) trebuie altceva...
las microfonul urmatorului invitat...
P.S. Doamne ce e afara...
cre'ca sfarsitul e inainte de 2012

Bagati!
de ce Cast si nu Spin? de ce Spin si nu Cast?
Hai ca sunteti multi... in ambele tabere...
Eu prin faptul ca pescuiesc mai mult la salau, f rar la avat nu ma obosesc in prea multe figuri, clasic romanesc : SPIN

dar pentru tehnicile alea extraterestre... care incep cu "P" , cu "F", si alte litere (extraterestre si ele) trebuie altceva...
las microfonul urmatorului invitat...
P.S. Doamne ce e afara...
cre'ca sfarsitul e inainte de 2012
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
Re: lanseta spinning sau baitcast
.... Lanseta de baicasting,spre deosebire de lanseta de spinning , are avantajul ca se poate pescui cu ea mult mai bine cu mulineta de......baitcasting...lucianfiat scrie:Poate ma lamureste si pe mine cineva care sunt (sau nu sunt) avantajele unei lansete baitcast fata de una de spinning

Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.
-
- veteran
la un combo baitcast poti lansa naluci grele cu monofilament gros fara pericolul de a avea un fir deformat din cauza memoriei la temp scazute.
de cand se foloseste textilul .......
in plus cei ce folosesc baitcastul pot face poze de panou cu lanseta pe umar ...... e noul curent .
daca ai afaceri in domeniu ,promovarea baitcastingului, vinde .
de cand se foloseste textilul .......
in plus cei ce folosesc baitcastul pot face poze de panou cu lanseta pe umar ...... e noul curent .
daca ai afaceri in domeniu ,promovarea baitcastingului, vinde .
walleye
Am vazut o aplicatie practica la Duanre la baticasting, cel putin din barca; si anume cand curentul iti ia jigul la vale, poti cu aceiasi mana sa aliberezi fir, la mulineta de spin imi trebuiau 2 maini, pe mine unul nu m-a convins pentru aplicatia JIG castul... am facut cateva lansari de fantezie in 2009, mai incercasem in urma cu ceva ani..poate mi s-a stricat mana pe spin, nu-mi dau seama... chiar si in drill o un echipament de spin imi pare mai eficient, nu vorbesc aici de driluri rele cu pesti de 50kg..ca atunci parca macaralele de cast merg mai bine....
si in 2010 voi mai face cateva lansari de fantezie (cu un combo de casting);)
si in 2010 voi mai face cateva lansari de fantezie (cu un combo de casting);)
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
Pana mai primesti si alte raspunsuri , lectura placuta :http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic.php?t=9789
- Unchiu Stiuc :-)
- junior
..salutare ..eu am incercat baitcastingul prima data acum 2 anii si nu am mai renuntat ...am inceput cu un conbo mai ieftin care aproape ma facut sa renunt dar am zis sa-i mai dau o sansa si incet incet am devenit adept pe veci ...am adunat vreo 5 bete si 4 multiplicatoare si nu cred ca o sa ma intorc inapoi la spin ....castingul incepe sa fie foate la moda dar ca sa ai satisfactii maxime trebuie cheltuit cam de 2 ori mai mult ca pentru spin ...bafta si rabdare la descalcit celor care vor sa incerce baitcastingul 

- Unchiu Stiuc :-)
- junior
..salutare ..eu am incercat baitcastingul prima data acum 2 anii si nu am mai renuntat ...am inceput cu un conbo mai ieftin care aproape ma facut sa renunt dar am zis sa-i mai dau o sansa si incet incet am devenit adept pe veci ...am adunat vreo 5 bete si 4 multiplicatoare si nu cred ca o sa ma intorc inapoi la spin ....castingul incepe sa fie foate la moda dar ca sa ai satisfactii maxime trebuie cheltuit cam de 2 ori mai mult ca pentru spin ...bafta si rabdare la descalcit celor care vor sa incerce baitcastingul 

Spinningul este mai de finete, baitcastingul mai de forta, in general.
Orice tip de aruncare care se face cu baitcastingul se poate face si cu echipament de spinning, sunt aruncari care nu se pot face decat f greu cu baitcastingul.
In schimb, cu echipamentul de cast ai un control mai bun al traiectoriei nalucii, lucru care conteaza f mult cand trebuie sa arunci exact printre cateva crengi si arunci la fel cu monofilament gros ca si cu unul subtire.
Orice tip de aruncare care se face cu baitcastingul se poate face si cu echipament de spinning, sunt aruncari care nu se pot face decat f greu cu baitcastingul.
In schimb, cu echipamentul de cast ai un control mai bun al traiectoriei nalucii, lucru care conteaza f mult cand trebuie sa arunci exact printre cateva crengi si arunci la fel cu monofilament gros ca si cu unul subtire.
-
- utilizator constant