lanseta spinning sau baitcast

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

lucianfiat
utilizator constant
utilizator constant

lanseta spinning sau baitcast

Mesaj de lucianfiat » 10 Feb 2010, 22:48

Poate ma lamureste si pe mine cineva care sunt (sau nu sunt) avantajele unei lansete baitcast fata de una de spinning :?:

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 10 Feb 2010, 22:59

Ce frumoos... :D eu ma asez comod, cu un subiect ca asta trece iarna repejor...

Bagati!
de ce Cast si nu Spin? de ce Spin si nu Cast?
Hai ca sunteti multi... in ambele tabere...

Eu prin faptul ca pescuiesc mai mult la salau, f rar la avat nu ma obosesc in prea multe figuri, clasic romanesc : SPIN :D

dar pentru tehnicile alea extraterestre... care incep cu "P" , cu "F", si alte litere (extraterestre si ele) trebuie altceva...

las microfonul urmatorului invitat...

P.S. Doamne ce e afara...
cre'ca sfarsitul e inainte de 2012
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

Jedi
veteran
veteran

Re: lanseta spinning sau baitcast

Mesaj de Jedi » 11 Feb 2010, 02:41

lucianfiat scrie:Poate ma lamureste si pe mine cineva care sunt (sau nu sunt) avantajele unei lansete baitcast fata de una de spinning :?:
.... Lanseta de baicasting,spre deosebire de lanseta de spinning , are avantajul ca se poate pescui cu ea mult mai bine cu mulineta de......baitcasting... :lol: ...Zic si avantaju lu cea de spinning sau e intuitiv? :lol:
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 11 Feb 2010, 08:42

la un combo baitcast poti lansa naluci grele cu monofilament gros fara pericolul de a avea un fir deformat din cauza memoriei la temp scazute.
de cand se foloseste textilul .......
in plus cei ce folosesc baitcastul pot face poze de panou cu lanseta pe umar ...... e noul curent .
daca ai afaceri in domeniu ,promovarea baitcastingului, vinde .
walleye

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 11 Feb 2010, 08:55

Am vazut o aplicatie practica la Duanre la baticasting, cel putin din barca; si anume cand curentul iti ia jigul la vale, poti cu aceiasi mana sa aliberezi fir, la mulineta de spin imi trebuiau 2 maini, pe mine unul nu m-a convins pentru aplicatia JIG castul... am facut cateva lansari de fantezie in 2009, mai incercasem in urma cu ceva ani..poate mi s-a stricat mana pe spin, nu-mi dau seama... chiar si in drill o un echipament de spin imi pare mai eficient, nu vorbesc aici de driluri rele cu pesti de 50kg..ca atunci parca macaralele de cast merg mai bine....

si in 2010 voi mai face cateva lansari de fantezie (cu un combo de casting);)
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

catalin66
veteran
veteran

Mesaj de catalin66 » 11 Feb 2010, 17:14

Pana mai primesti si alte raspunsuri , lectura placuta :http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic.php?t=9789

Unchiu Stiuc :-)
junior
junior

Mesaj de Unchiu Stiuc :-) » 11 Feb 2010, 22:36

..salutare ..eu am incercat baitcastingul prima data acum 2 anii si nu am mai renuntat ...am inceput cu un conbo mai ieftin care aproape ma facut sa renunt dar am zis sa-i mai dau o sansa si incet incet am devenit adept pe veci ...am adunat vreo 5 bete si 4 multiplicatoare si nu cred ca o sa ma intorc inapoi la spin ....castingul incepe sa fie foate la moda dar ca sa ai satisfactii maxime trebuie cheltuit cam de 2 ori mai mult ca pentru spin ...bafta si rabdare la descalcit celor care vor sa incerce baitcastingul :D

Unchiu Stiuc :-)
junior
junior

Mesaj de Unchiu Stiuc :-) » 11 Feb 2010, 22:37

..salutare ..eu am incercat baitcastingul prima data acum 2 anii si nu am mai renuntat ...am inceput cu un conbo mai ieftin care aproape ma facut sa renunt dar am zis sa-i mai dau o sansa si incet incet am devenit adept pe veci ...am adunat vreo 5 bete si 4 multiplicatoare si nu cred ca o sa ma intorc inapoi la spin ....castingul incepe sa fie foate la moda dar ca sa ai satisfactii maxime trebuie cheltuit cam de 2 ori mai mult ca pentru spin ...bafta si rabdare la descalcit celor care vor sa incerce baitcastingul :D

evin
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de evin » 12 Feb 2010, 00:41

Spinningul este mai de finete, baitcastingul mai de forta, in general.
Orice tip de aruncare care se face cu baitcastingul se poate face si cu echipament de spinning, sunt aruncari care nu se pot face decat f greu cu baitcastingul.
In schimb, cu echipamentul de cast ai un control mai bun al traiectoriei nalucii, lucru care conteaza f mult cand trebuie sa arunci exact printre cateva crengi si arunci la fel cu monofilament gros ca si cu unul subtire.

lucianfiat
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de lucianfiat » 12 Feb 2010, 01:21

sa inteleg ca un baitcast ,bineinteles dupa ca i-ti formezi deprinderile te ajuta sa ai o precizie mai mare in lansari prin stuf ,pe sub crengi ,pe sub pontoane si pe unde o mai fii nevoie
mai sunt si alte avantaje ,cum ar fii sensibilitatea?

Scrie răspuns