Spinning sau(si) Casting ?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

catalin66
veteran
veteran

Spinning sau(si) Casting ?

Mesaj de catalin66 » 01 Ian 2010, 14:04

Ma cam bate un gand de la un timp , si anume sa incerc si baitcasting . Dar recunosc :oops: ca nu stiu prea multe despre asta , bine nici despre spin nu ma laud , tocmai de aceea imi place foarte mult . Este foarte vast si mai tot timpul descoperi lucruri noi .

Chestia e ca nu gasesc nici un argument ( poate nu ma prind eu) ca sa ma faca sa incerc si casting . Adica care sunt avantajele stilului asta de pescuit fata de spin ?

Care este ideea ? Arunci naluca mai departe ? Controlezi mai bine naluca ? Sunt mai senzitive lansetele ? Sunt mai bune mulinetele ?

Am inteles ca sunt bune pentru voblere crankbait si jerkbait mari si grele la stiuca si nu numai ,dar cu bat de spin nu se poate da la fel de bine ? Binenteles , de putere corespunzatoare nalucii .

Am vazut pe cineva de pe aici , de pe forum , in actiune cu echipament de cast si mi-a placut foarte mult dar totusi ma gandesc daca sa investesc 700-800 de mii in echipament doar asa de dragul artei .

Deci, care sunt avantajele si dezavantajele , la ce specii este bun acest echipament si pe ce ape .

La musca am inteles , nu poti sa arunci o musca sau un streamer decat cu lanseta de musca ( cu toate ca eu am incercat streamer cu spin , ma disperau clenii care se plimbau pe la nasul meu ) dar un vobler sau o lingura ma gandesc ca poti sa-l arunci la fel de bine si cu bat de spin . Deci... ?

A , si daca ma convingeti ce parere aveti de echipamentele astea pentru inceput ? http://www.fishshop.ro/Products/customview.aspx?id=595

Nu va grabiti , cand va mai treziti din mahmureala .
:wink:
Multumesc!!

newwen
junior
junior

Baitcasting

Mesaj de newwen » 01 Ian 2010, 14:41

"Am vazut pe cineva de pe aici , de pe forum , in actiune cu echipament de cast si mi-a placut foarte mult dar totusi ma gandesc daca sa investesc 700-800 de mii in echipament doar asa de dragul artei ."
Eventual ai vrut sa zici 700-800 LEI(ron).
Despre echipamentul baitcasting , in Romania, nu se stie prea multe, poate si din cauza lipsei pestelui sau mai bine zis a marimii lui.
Am vrut sa-mi cumpar si eu o lanseta si un multiplicator, dar m-am gandit ca nu am ce prinde cu ea, iar echipamentul meu de spinning face fata.
E frumos de dragul artei sa ai un echipament de baitcasting!

PS: -baietii care au un asemenea echipament poate sa-ti spuna mai bine despre baitcasting.
-Combinatia Daiwa cu croix e ok, multiplicatorul mi-a fost recomandat si mie.

newwen
junior
junior

Baitcasting

Mesaj de newwen » 01 Ian 2010, 14:41

Sa ma anunti si pe mine daca iti cumperi!

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 01 Ian 2010, 15:12

salut Cataline si La Multi Ani!!

si eu am avut ca si tine aceeasi dilema, dar anul trecut si am rezolvato cumparandu-mi un echipament de casting, e drept nu atat de performant ca ce ai aratat tu cu acel link (p.s. eu as opta pt comboul cu St Croix premier), am ales un bat relativ modest, un Banax PF Jerk cu actiune foarte mare (chair prea mare, dar asa mi s-a recomandat de catre cunoscatori, ca batul sa fie cat mai par cu putinta !!) si o mulineta Abu Garcia Cardinal C3 5501.
de ce am optat pt casting?? fiindca mi-a placut tare mult pescuitul cu sliderele de la salmo si am zis ca poate cu un echipament de casting o sa am un control si un joc mai bun al nalucii.
la capitolul asta nu m-am inselat, intradevar ai un control si un joc mult mai bun,dar............cam atat.
retine, un aspect, eu vorbesc din umila mea experienta de incepator al acestui stil de pescuit.
sincer, parca asteptam mai mult de la casting
aruncarile sunt clar mai scurte decat la spinning si sa nu iti mai vorbesc de vestitele peruci, aproape inevitabile la inceput.
daca ai de gand sa pescuiesti cu naluci foarte mari si grele deci peste 50gr, cred ca se merita sa iti iei un astfel de echipament, mulineta este clar mai robusta decat cea de la spinning, insa altfel nu cred ca investitia se merita (este doar parrea mea)
posibil ca la mine sa fie de vina si batul care este mult prea tare, aproape ca nu se incarca cu naluci de 40-50gr
am un amic care si-a luat acelasi echipament ca si mine numai ca a luat un bat cu o actiune mai mica si a avut deja rezultate cu el, pe cand eu..... :(
totusi, raman la concluzia ca este un stil de pescuit incitant si atragator, iar odata ce il stapanesti sunt convins ca apar si rezultate,iar eu unul cu siguranta ca voi persevera in aplicarea lui :wink:

p.s. pt fanii acestui stil de pescuit - va rog nu dati cu pietre, a fost doar o parere a unui incepator neavizat

razvi
utilizator constant
utilizator constant

:)

Mesaj de razvi » 01 Ian 2010, 23:09

Stimabile, mie in general imi place SPINNING'ul, deoarece imi plac foarte mult ca si pesti: STIUCA & PASTRAVUL DE LAC :D Nu ca n-ai putea captura cumatra si la CAST-FISHING, dar eu prefer prima varianta ;)

Si CASTING'ul imi place, dar il practic destul de rar..

Acum vezi si tu ce iti place, dar spinningul mi se pare mai OK, avand o gama foarte larga de naluci si posibilitati. N-as vedea spre exemplu, pe un pescar mergand sa caute CLEANUL cu un multiplicator in locul unei micute si finute *1000 - 1500* 8) Sau sunt? :lol: :lol: :lol:

Alegere buna si FIRE `NTINSE :)
Pescuit. Natura si pasiune. Departe de lumea dezlantuita.

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 01 Ian 2010, 23:38

adiwolf scrie:...
daca ai de gand sa pescuiesti cu naluci foarte mari si grele deci peste 50gr, cred ca se merita sa iti iei un astfel de echipament, mulineta este clar mai robusta decat cea de la spinning, insa altfel nu cred ca investitia se merita (este doar parrea mea)
(...)
p.s. pt fanii acestui stil de pescuit - va rog nu dati cu pietre, a fost doar o parere a unui incepator neavizat
:lol:
Chiar asa sa fie? N-ai fost avizat? Sau printre avize, tu nu si nu, ca-ti trebuie... :twisted:
Ce bine iti statea si cu un Abu 6601... Tz, tz, tz...

:lol: :lol: :lol:
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...

catalin66
veteran
veteran

Mesaj de catalin66 » 02 Ian 2010, 00:15

Musti !

Am inteles ca ai cochetat cu baitcastingul ? Ce nu ti-a placut?

De ce acum mai rar sau deloc ?

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 02 Ian 2010, 11:29

Ma de ce nu o luati asa cum e?!....de fapt e doar o altfel de jucarie pe care poti sa o ai sau nu.Nu trebe sa inventam motive pt a o cumpara, sau sa gasim argumente ca nu ar fi buna, pt a nu strica banii....e o jucarie pur si simplu care te face fericit, cel putin o perioada. :lol: :lol: :lol:
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 02 Ian 2010, 13:21

Adelin scrie:Ma de ce nu o luati asa cum e?!....de fapt e doar o altfel de jucarie pe care poti sa o ai sau nu.Nu trebe sa inventam motive pt a o cumpara, sau sa gasim argumente ca nu ar fi buna, pt a nu strica banii....e o jucarie pur si simplu care te face fericit, cel putin o perioada. :lol: :lol: :lol:
Fix asta-i! O jucarie noua. Daca te face fericit? Depinde cat de masochist esti... :lol:
blackmamba scrie:Musti !

Am inteles ca ai cochetat cu baitcastingul ? Ce nu ti-a placut?

De ce acum mai rar sau deloc ?
Am cochetat cu baitcasting-ul de plictiseala. Nu ca ar fi fost o necesitate. Avantaje asupra spinning-ului i-am putut gasi numai in pescuitul cu jerkbait-uri, dar si acelea din alea mari (aici continui sa folosesc stilul). In rest e un mod placut de a pescui incordat, concentrat, aplicat... Am preferat relaxarea... :P
Tinand cont de modul in care e structurat acum pescuitul la mine (75% musca, 23% spinning, 2% jerkbaiting), se cheama ca echipamentul respecdtiv e un capriciu.
Subliniez ca e vorba strict de mine. M-a manat curiozitatea, mi-am satisfacut-o (in parte), nu mai am motivatia sa dezvolt subiectul. Deocamdata, pt. ca poate fi oricand posibil sa ma mai apuce mancaricii... :D
Probabil ca pt. a ajunge sa iti placa baitcasting-ul trebuie ori sa te apuci de pescuit direct cu el (ca americanii), ori sa fi extrem de perseverent, pana iti creezi niste automatisme...
Acu' astept sa mi-o iau de la "partizani"... :lol:
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 02 Ian 2010, 15:25

Musti scrie:

Tinand cont de modul in care e structurat acum pescuitul la mine (75% musca, 23% spinning, 2% jerkbaiting), se cheama ca echipamentul respecdtiv e un capriciu.
phoaaa...
pescuit structurat
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

Scrie răspuns