lanseta spinning sau baitcast

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 13 Feb 2010, 13:55

Chestia cu degetul mare ridicat e deplasata... el se propteste practic tot timpul pe corpul multiplicatorului. Evin, cu ce mulinete de cast dai?
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

evin
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de evin » 13 Feb 2010, 14:21

Din moment ce spun ca nu-mi sunt comode, cred ca nu are importanta. Nu vreau sa se interpreteze ca o antireclama la o firma sau un model anume, este o problema de pozitie in mana indiferent de marca sau model.
Mi-au trecut prin mana o multime de modele, biciclete si tractorase. Daca vrei sa stii cu ce am ramas iti trimit un MP pentru ca nu are legatura cu topicul.

evin
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de evin » 13 Feb 2010, 14:24

Si da, este ridicat tocmai din cauza ca se propteste pe corpul mulinetei.
Si vorbeam de low profile, la celelalte este si mai incomod.

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 13 Feb 2010, 15:20

Ideea era ca se propteste si chiar foarte bine pe corpul mulinetei indiferent ca e round sau low profile. Testul cu batzul si degetul ridicat este fix la fel la spinn pentru ca pozitia degetelor dedesubtul lansetei este identica daca consideram piciorul mulinetei de spinn echivalentul spinului sau cocosului sau tragaciului, cum vrea lumea sa ii spuna. Degetul mare e de luat in calcul in ambele situatii, ba mai mult la cast, daca iti gasesti pozitia care iti vine cel mai bine, mulineta se poate fiza perfect in podul palmei, degetul mare fiind doar o chestiune de siguranta. Poti compara si lansatul cu o singura mana in care baitcastingul e muuuult mai comod si mai sigur, degetul aratator fiind destul de important pentru priza. Nu are legatura cu antireclama sau chestii de genul asta... cu foarte mici diferente mulinetele round sau low profile sunt cam acceasi traba la exterior indiferent de firma. Chestia cu comoditatea e o problema de timp sau rabdare. Mie mi-a placut priza pe bait din prima zi, nu mi s-a parut neaparat ceva nou sau incomod si poate de aia m-am adaptat rapid. Acum prefer baitcastingul pentru orice naluca peste 1/2 oz hai sa spun 15 grame.
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

XquiZZiT
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de XquiZZiT » 13 Feb 2010, 21:03

evin scrie:Nu pe sub crengi! Pt asta este mai bun spinningul: arunci o naluca grea de tip vierme, fara aripioare, precum o piatra plata care sare pe apa. Tipul asta de aruncare, daca-l faci cu baitul, faci peruca in momentul in care naluca atinge apa prima data(pt ca se franeaza)
i.
Se poate si cu echipament de cast sa faci asemenea aruncari. E drept ca trebuie ceva antrenament dar nici cu scule de spinning nu iese nimanui din prima acest tip de aruncare.
Decat sa-ti fie rau, mai bine sa-ti fie bine!!!

My Videos , My Photos

ionut-raptor
senior
senior

Mesaj de ionut-raptor » 13 Feb 2010, 21:11

Eu folosesc des la stiuca echipamentul de baitcasting si sunt super multumit.La inceput mai faceam peruci dar acum nu mai fac deloc.Dau cu succes cu naluci ce trec de 9 grame.Am lansat chiar si cu un popper de la rapala care nu cantareste atat de mult,ce-i drept nu am lansat prea departe.Din pct de vedere al comoditatii mi se pare destul de comod,cel putin eu m-am obisnuit cu el si nu plec fara el la stiuca.

Scrie răspuns