lanseta spinning sau baitcast
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
E recomandat pentru clasa heavy sau mai exact nalucile peste ... sa zic vreo 1 oz ... sunt recomandat a fi aruncate cu echipament de baitcasting dar intr-adevar, multe mulinete de baitcasting, marea majoritate a celor de la Daiwa sunt incadrate in clasa Medium, ceea ce tradus in puterea lansetelor vine undeva intre 1/4 si 1 oz - aproximativ - si vad ca unii se chinuie tot mai tare sa faca si UL-uri, o reusita mai mult de palmares zic eu...
Plus chestia ce ma minuneaza de mult....nu o sa fiu de acord nici in ruptul capului si nu inteleg cine a inventat manerul pe dreapta...arunci cu mana dreapta si dupa aia schimbi mana sa mulinezi...pentru ce, ce avantaj are?? "for God's sake"!!!!....stie cineva raspunsul?
Parca toti sunt "lefty" adica lefty in sensul nostru ca din unghiul lor sunt lefty mulineltele cu maner pe stanga...."normale" pe la noi.
Parca toti sunt "lefty" adica lefty in sensul nostru ca din unghiul lor sunt lefty mulineltele cu maner pe stanga...."normale" pe la noi.
- Unchiu Stiuc :-)
- junior
Raspunsul e mai lung, pur teoretic zic eu si inutil. Am vazut discutii chiar pe forumuri americane unde se intrebau intre ei de ce e asa si raspunsul celor care pescuiau de-o viatza cu baitcast spuneau ca pana la urma e chestie de gust, adica cu care mana te obisnuiesti tu mai repede si mai bine... si eu cred ca asa e.ULK scrie:Plus chestia ce ma minuneaza de mult....nu o sa fiu de acord nici in ruptul capului si nu inteleg cine a inventat manerul pe dreapta...arunci cu mana dreapta si dupa aia schimbi mana sa mulinezi...pentru ce, ce avantaj are?? "for God's sake"!!!!....stie cineva raspunsul?
Pai atunci raspunsul e clar.....la noi. Dar atunci logic ar fi sa arunce cu mana stanga si sa mulineze cu dreapta...sa fie "in oglinda" cu cei lefty...nu ei combina "minurile"...este o miscare total aiurea si in plus...fara nici un avantaj.
Ce e si mai aiurea ca unele modele nici nu au varianta lefty.
Eu nici nu as incerca casting fara varianta asta....
Parerea mea.
Ce e si mai aiurea ca unele modele nici nu au varianta lefty.
Eu nici nu as incerca casting fara varianta asta....
Parerea mea.

- junior
- junior
La controlul pestelui cu mana stanga...(care oricum vad ca si la ei tot "stanga"ramane, atata timp cat arunca cu dreapta)..intr-un loc mai accidentat ,nici nu vreau sa ma gandesc.
Un raspuns care pare a fi logic....este ca , poate baitcastingul a derivat din spinning...doar s-a tinut invers....vezi si inelele pe partea superioara al batului...asa se mai explica putin manerul pe dreapta.
A venit un "destept" si a inventat pescuitul "pe invers"
Pai au majoritatea ambele modele..dar tinand cont ca pe la ei majoritatea pescuiesc"right then left"...cred ca nu fost intodeauna asa.
Un raspuns care pare a fi logic....este ca , poate baitcastingul a derivat din spinning...doar s-a tinut invers....vezi si inelele pe partea superioara al batului...asa se mai explica putin manerul pe dreapta.
A venit un "destept" si a inventat pescuitul "pe invers"

Pai au majoritatea ambele modele..dar tinand cont ca pe la ei majoritatea pescuiesc"right then left"...cred ca nu fost intodeauna asa.
@ulk
Intrebarile tale contin in mare parte si raspunsurile, dar nu ai formulat pana la capat. Schimbatul mainii provine din faptul ca au invatat pescuitul cu un bat imprumutat, gasit undeva intr-o magazie sau luat la reducere de la supermarket fara a fi potrivit cu indemanarea utilizatorului. Americanii sunt oameni mult mai simpli si pragmatici decat ii vedem noi!
Desi modelele de bait se gasesc cu maner pe ambele parti, pana de curand nu a fost asa. In plus, la multiplicatoare nu se poate schimba manerul de pe stg pe dr ca la spinning. Odata ce ai invatat intr-un fel, nu mai schimbi si perpetuezi o chestie chiar daca-i putin peste mana.
Performantele mulinetelor de cast se apropie de cele de spin numai in ultimii ani, producatorii incearca sa ofere pescarilor ceva pe gustul lor, cat mai performant. Desi au o competitie de nivel foarte ridicat, marea masa a pescarilor sunt tot cei de weekend care pescuiesc orice fel de peste cu sculele disponibile.
Intrebarile tale contin in mare parte si raspunsurile, dar nu ai formulat pana la capat. Schimbatul mainii provine din faptul ca au invatat pescuitul cu un bat imprumutat, gasit undeva intr-o magazie sau luat la reducere de la supermarket fara a fi potrivit cu indemanarea utilizatorului. Americanii sunt oameni mult mai simpli si pragmatici decat ii vedem noi!
Desi modelele de bait se gasesc cu maner pe ambele parti, pana de curand nu a fost asa. In plus, la multiplicatoare nu se poate schimba manerul de pe stg pe dr ca la spinning. Odata ce ai invatat intr-un fel, nu mai schimbi si perpetuezi o chestie chiar daca-i putin peste mana.
Performantele mulinetelor de cast se apropie de cele de spin numai in ultimii ani, producatorii incearca sa ofere pescarilor ceva pe gustul lor, cat mai performant. Desi au o competitie de nivel foarte ridicat, marea masa a pescarilor sunt tot cei de weekend care pescuiesc orice fel de peste cu sculele disponibile.