Fluorocarbon ca linie principala?
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Multam'.adiwolf scrie:musti,
foarte buna expunerea si de bun simt.
felicitari.
Ma straduiesc sa postez doar informatie, atata cata am si eu, fara sentinte. Concluziile si le trage fiecare cum crede de cuviinta. Eu mi le trag pe-ale mele dupa ce pun mana, folosesc, compar, distrug. E neaparat necesar. Pe urma, daca cineva intreaba, ii spun ce-am constatat. Poate il ajuta. Sau poate nu

Nu-i vorba ca-s scrupulos, numai ca stiu pe ce ma bazez. Firul a fost masurat de un prieten (PhD) intr-un lab aici la UW-Madison. Daca ai vazut mesajul meu cu masuratorile repetate (in care se vede ca Seaguarul e serios pe cand Fireline e un "fluke") si-ai lua in considerare faptul ca omul n-a fost informat anterior la ce sa se astepte (deci masuratorile incredibil de exacte ale Seaguarului confirma c-a facut treaba buna), atunci ai vedea ca a facut niste masuratori exacte. Vorbesti de toleranta...de +0.05mm, chiar +0.07mm la baza de 0.15mm, eh, asta nu o poate accepta nimeniMusti scrie:OK, am uitat cat esti de scrupulos in ceea ce priveste exprimarea. Trebuia sa formulez "nici o referire explicita la grosime". Daca faci analize la micron avand ca referinta o estimare aproximativa (chiar daca rezonabila), rezultatul e la fel de aproximativ. Cu cat esti afara din tolerata? In fond cine iti spune cu precizie ce diametru are mono-ul de 2lb etalon si, mai ales, la care anume mono se refera? Daca discutam despre etichetarea in milimetri, ne-am intors de unde am plecat.
Posibil sa nu fi inteles ceea ce am vrut de fapt sa spun.
....................
Scuzati-mi disertatia mult prea lunga. Ce sa-i faci, nu pescuiesc pe cancerul de afara. Stau si bat campii pe net...

Ma rog, sunt curios daca primesc un raspuns de la Berkley; n-o sa-mi sparg capul pentru "un amarat de fir", dar cineva trebuie sa stie ce se-ntampla...poate aflu

Si p-aici am avut cateva zile cu wind-chill de sub -30Celsius. Au inchis gradinitele si nevasta-mea n-a fost nici ea acasa, asa ca, singur cu copilul p-acasa, n-am avut de lucru si-am polemizat

De marti incep orele la UW, asa ca, o sa va las mai usor

Astept cu interes ce-ti raspunde Berkley.
Vei fi surprins sa afli ca de fapt intreaga productie vine etichetata de prin China, de unde se aduc mai toate produsele Berkley si in Europa? De fapt mai toate produsele Pure Fishing, pt. ca Berkley nu e o companie de sine statatoare, ci face parte dintr-un grup, alaturi de Abu Garcia, Mitchell, Fenwick, Stren, Shakespeare, s.a., nume mari, care candva erau si glorioase. Cei care le cunosc stiu si decaderea din punct de vedere calitativ a majoritatii produselor respective, consecinta a mutarii in China a capacitatilor de productie.
De aici si calitatea indoielnica a firului. Pe site or fi ramas pozele din "good old days" cand Fireline inca mai era un produs american facut pt. americani. Cei care inca mai au role Fireline fara inscriptionarea in mm se cheama ca detin esantioane din ultimile loturi. Daca, asa cum spui, deja retailerii americani vand Fireline de tip nou, mie mi-e clar ce se intampla. S-a dus naibii...
P.S. apropos, uite ce se discuta aici:
http://www.rapitori.ro/forum/post-162106.html

Vei fi surprins sa afli ca de fapt intreaga productie vine etichetata de prin China, de unde se aduc mai toate produsele Berkley si in Europa? De fapt mai toate produsele Pure Fishing, pt. ca Berkley nu e o companie de sine statatoare, ci face parte dintr-un grup, alaturi de Abu Garcia, Mitchell, Fenwick, Stren, Shakespeare, s.a., nume mari, care candva erau si glorioase. Cei care le cunosc stiu si decaderea din punct de vedere calitativ a majoritatii produselor respective, consecinta a mutarii in China a capacitatilor de productie.
De aici si calitatea indoielnica a firului. Pe site or fi ramas pozele din "good old days" cand Fireline inca mai era un produs american facut pt. americani. Cei care inca mai au role Fireline fara inscriptionarea in mm se cheama ca detin esantioane din ultimile loturi. Daca, asa cum spui, deja retailerii americani vand Fireline de tip nou, mie mi-e clar ce se intampla. S-a dus naibii...
P.S. apropos, uite ce se discuta aici:
http://www.rapitori.ro/forum/post-162106.html

Am cercetat azi si Gander Mountain din Madison (impresionant, aproape mai cool decat Cabela's la articole de pescuit); absolut toate rolele de Fireline (nu numai Crystal) au grosimea inscrisa. Si sunt la fel de groase ca al meu. Daca un braid de 6lb are grosimea unui mono de 4 sau chiar 5lb, iti dai seama... E o rusine, fara exagerare!Musti scrie:Daca, asa cum spui, deja retailerii americani vand Fireline de tip nou, mie mi-e clar ce se intampla. S-a dus naibii...
[quote="Musti
1. Se vorbeste despre "o teapa" de Yo-zuri 2lb care "se rupe ca ata de papiota". De fapt acest fir nu apare pe site-ul oficial al producatorului, unde oferta incepe doar de la 4lb in sus.
http://www.yo-zuri.com/Products/ProdLin ... eChart.htm
Totusi Cabela's il are de vanzare!
In acest context vin cu experienta personala: Yo-zuri 4lb pe care il folosesc de vreo 3 ani se rupe extrem de greu. Cine are dreptate? Bunul simt zice ca, de fapt, suntem in fata a doua produse diferite, vandute sub acelasi brand (a se citi eticheta). Si nici macar nu e necesar ca unul dintre ele sa fie fals. Sunt produse in doua locatii diferite sub caciula aceleiasi firme, dar cu evidente diferente de calitate. Chestie de noroc.
[/quote]
Musti ,
cu exceptia firelor de la Abrevis , eu nu mai imi cumpar demult fire din tara .
Motivul e arhicunoscut pt fiecare : de multe ori ai de a face cu fire vechi si coapte , o gramada de falsuri si chinezarii ieftine ....calitate mai slaba a produselor facute pt piata europeana etc....
Postul cu ''teapa'' Yo zuri e al meu si acel fir pe care l-am cumparat de la Cabelas e o teapa din punctul meu de vedere
asta pt ca nu vad utilitatea unui fir care tine 1 kg , nu e fluorcarbon 100 % si are si pe deasupra o grosime de 0,2 mm
daca nu apare pe site-ul oficila Yo zuri nu inseamna ca e facatura . Cabela's are produse de la marii producatori pe care ei le fac uneori doar pt Cabelas . Si asta e probabil si cazul firului de care vorbeam
Chiar nu cred ca cei de la Cabelas ar comercializa o facatura si cei de la Yo zuri stua cu mainile in san . Ar iesi iures instantaneu
cine are dreptate ? Nu stiu si nu cred ca e important
fiecare si-a expus propria experienta : tu esti multumit de firul de 4 lb si il vei folosi in continuare deci ai dreptate
eu n-am sa mai cumpar ever firul de 2 lb si am sa spun oricui e interesat parerea mea despre el si am dreptate
apoi in legatura cu ce se face in china si malayesia si alte tari orezare : e o prejudecata pe undeva sa crezi ca tot ce e china e prost
daca la chinez ii dai 2 dolari iti face manopera de 2 dolari daca ii dai 500 de dolari iti fac o manopera de 500 de dolari de nu=ti vine sa crezi .
e tot alegerea producatorului pana la urma ce produs scoate pe piata
1. Se vorbeste despre "o teapa" de Yo-zuri 2lb care "se rupe ca ata de papiota". De fapt acest fir nu apare pe site-ul oficial al producatorului, unde oferta incepe doar de la 4lb in sus.
http://www.yo-zuri.com/Products/ProdLin ... eChart.htm
Totusi Cabela's il are de vanzare!
In acest context vin cu experienta personala: Yo-zuri 4lb pe care il folosesc de vreo 3 ani se rupe extrem de greu. Cine are dreptate? Bunul simt zice ca, de fapt, suntem in fata a doua produse diferite, vandute sub acelasi brand (a se citi eticheta). Si nici macar nu e necesar ca unul dintre ele sa fie fals. Sunt produse in doua locatii diferite sub caciula aceleiasi firme, dar cu evidente diferente de calitate. Chestie de noroc.
[/quote]
Musti ,
cu exceptia firelor de la Abrevis , eu nu mai imi cumpar demult fire din tara .
Motivul e arhicunoscut pt fiecare : de multe ori ai de a face cu fire vechi si coapte , o gramada de falsuri si chinezarii ieftine ....calitate mai slaba a produselor facute pt piata europeana etc....
Postul cu ''teapa'' Yo zuri e al meu si acel fir pe care l-am cumparat de la Cabelas e o teapa din punctul meu de vedere
asta pt ca nu vad utilitatea unui fir care tine 1 kg , nu e fluorcarbon 100 % si are si pe deasupra o grosime de 0,2 mm
daca nu apare pe site-ul oficila Yo zuri nu inseamna ca e facatura . Cabela's are produse de la marii producatori pe care ei le fac uneori doar pt Cabelas . Si asta e probabil si cazul firului de care vorbeam
Chiar nu cred ca cei de la Cabelas ar comercializa o facatura si cei de la Yo zuri stua cu mainile in san . Ar iesi iures instantaneu

cine are dreptate ? Nu stiu si nu cred ca e important
fiecare si-a expus propria experienta : tu esti multumit de firul de 4 lb si il vei folosi in continuare deci ai dreptate
eu n-am sa mai cumpar ever firul de 2 lb si am sa spun oricui e interesat parerea mea despre el si am dreptate
apoi in legatura cu ce se face in china si malayesia si alte tari orezare : e o prejudecata pe undeva sa crezi ca tot ce e china e prost
daca la chinez ii dai 2 dolari iti face manopera de 2 dolari daca ii dai 500 de dolari iti fac o manopera de 500 de dolari de nu=ti vine sa crezi .
e tot alegerea producatorului pana la urma ce produs scoate pe piata
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
Musti scrie: Cel la care ma refeream ca fiind prea rigid e ML-ul de 6'6" 1/8-3/8oz. Asta e mult mai "rau" (dar si mult mai puternic) decat UL-ul si, daca nu-ti stapanesti bine reflexele, risti sa scoti naluca din gura pestelui. La fel, in dril, e important ca mana sa compenseze cu finete socurile. Prin comparatie, Lamiglas-ul de care vorbeam iti permite un pescuit mult mai relaxat. Inteapa, practic, singur, iar elasticitatea superioara "sufoca" pestele, oricat de bataios ar fi.
In fine, feeling-ul asta e absolut subiectiv. Am prieteni care prefera sa pescuiasca cu maciuci, inteapa sa scoata dopul de la balta, iar cand rateaza se cheama ca au avut ghinion. Gusturi, deh...
Multam fain Musti!
La Lamiglas nu am vazut nici un UL.
Am un Rozemeijer de 3-10gr. E ok, numai ca folosind naluci usoare (in jur de 2 sau 3 gr.), hai ca lansarea sa zicem ca merge, dar recuperarea o fac mai mult asa, din intuitie. Banuiesc ca folosind un UL, simt mai bine evolutia. Ma gandesc ce ar fi mai ok? UN premier sau un avid ul fast, sau un avid ul moderate. Inclin spre un moderate, dar in acelasi timp, ma intreb daca un clean mai sanatos nu cumva se supara si ....se tot duce. Dar un fast, probabil o fi mai tarisor dar si mai rau.
In fine, si asa is off topic....scuze.
Numai bine.
- Mugurstefan
- veteran
" Tzeapa mea e mai faina ca a ta "
Ahh ce-mi plac mie discutiile despre fire.
@ Musti, n-am zis ca am luat tzeapa, numai ca vroiam sa compar si eu cu cineva care era multumit de firul ala.ca prea se rupea la cea mai mica agatatura.
Si banuiam ca a fost scos din vreun depozit unde o fi stat cu anii , dar nu eram sigur ca un fir atat de laudat si de 6lbs sa fie atat de prost.
Oricum, din ce citesc eu pe aici putem trage concluzia ca 'superfirele' 'obosesc' si ele in timp.
Cel putin astea termofuzionate .
@ Musti, n-am zis ca am luat tzeapa, numai ca vroiam sa compar si eu cu cineva care era multumit de firul ala.ca prea se rupea la cea mai mica agatatura.
Si banuiam ca a fost scos din vreun depozit unde o fi stat cu anii , dar nu eram sigur ca un fir atat de laudat si de 6lbs sa fie atat de prost.
Oricum, din ce citesc eu pe aici putem trage concluzia ca 'superfirele' 'obosesc' si ele in timp.
Cel putin astea termofuzionate .
Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !
Mugur Dixit !
Raspuns de la Customer Service (Berkley)
"Adrian,
Please find the average diameters for Fireline below.
We measure our line in inches in the USA.
regards,
1lb -.0048"
2lb - .0050"
3lb -.006"
4lb - .00615"
6lb - .0076"
8lb - .00853"
10lb -.0099"
14lb -.0109"
20lb - .0134"
30lb - .0165"
Pure Fishing
Customer Service"
Comentarii:
1. Se vede ca, desi eu am pus intrebarea de pe site-ul oficial Berkley, e alta organizatie, Pure Fishing (cu care, poate, sunt afiliati) care le face Customer Service.
2. Specificatia data de ei de 0.0076" (dupa ce, cu condescendenta m-au "informat" ca ei masoara in inches) inseamna 0.193mm, departe (dupa cum am descoperit si v-am informat deja) de ce scrie pe rola (si pe cutie) de cei 0.15mm.
3. Au "omis" sa comenteze daca ei sunt cei care pun firul pe role (sau actibildul cu 0.15mm pe cutie). In orice caz, nu i-am lasat, si i-am intrebat din nou, mai specific de data asta.
Concluzie: braid de 0.193mm la 6lb tested---TZEAPA!!! La grosimea asta gasesti mono 5lb tested. Berkley Fireline este un "underperformer" si un fir de mana a doua!
Please find the average diameters for Fireline below.
We measure our line in inches in the USA.
regards,
1lb -.0048"
2lb - .0050"
3lb -.006"
4lb - .00615"
6lb - .0076"
8lb - .00853"
10lb -.0099"
14lb -.0109"
20lb - .0134"
30lb - .0165"
Pure Fishing
Customer Service"
Comentarii:
1. Se vede ca, desi eu am pus intrebarea de pe site-ul oficial Berkley, e alta organizatie, Pure Fishing (cu care, poate, sunt afiliati) care le face Customer Service.
2. Specificatia data de ei de 0.0076" (dupa ce, cu condescendenta m-au "informat" ca ei masoara in inches) inseamna 0.193mm, departe (dupa cum am descoperit si v-am informat deja) de ce scrie pe rola (si pe cutie) de cei 0.15mm.
3. Au "omis" sa comenteze daca ei sunt cei care pun firul pe role (sau actibildul cu 0.15mm pe cutie). In orice caz, nu i-am lasat, si i-am intrebat din nou, mai specific de data asta.

Concluzie: braid de 0.193mm la 6lb tested---TZEAPA!!! La grosimea asta gasesti mono 5lb tested. Berkley Fireline este un "underperformer" si un fir de mana a doua!
Re: Raspuns de la Customer Service (Berkley)
aditud scrie:................

doamneee,daca te aude stiu-eu-cine ca ii strici piataa.........