Fluorocarbon ca linie principala?
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Mi-au venit rezultatele de la micrometru (m-au interesat primele trei zecimale):
Seaguar InvizX 4lb: 0.167, 0.165, 0.165, 0.166, 0.165 mm
Berkley Fireline Crystal 6lb: 0.202, 0.187, 0.220, 0.221, 0.213, 0.189, 0.210 mm
Cum banuiam dupa ce le-am pipait: Seaguarul este superb si la specificatii (pe rola scrie 0.165mm) pe cand Fireline Crystal este o "tzeapa" (pe rola scrie 0.15mm). Ce magari pot sa fie
!
Prietenul care mi l-a masurat mai scrie: "La microscop se vad la firul gros, din loc in loc, un fel de umflaturi asemanatoare cu nodurile de la betele de bambus (si la mina se simte
rugozitatea); firul transparent are suprafata mult mai neteda si este
uniform."
El se refera, bineinteles, la Seaguar ca fiind "firul transparent". Bine, acum nu-i de mirare ca multifilamentul nu-i perfect neted, dar nici chiar asa... Si l-am luat nou, sigilat...ce departe-i de specificatia de 0.15mm, incredibil
!
Seaguar InvizX 4lb: 0.167, 0.165, 0.165, 0.166, 0.165 mm
Berkley Fireline Crystal 6lb: 0.202, 0.187, 0.220, 0.221, 0.213, 0.189, 0.210 mm
Cum banuiam dupa ce le-am pipait: Seaguarul este superb si la specificatii (pe rola scrie 0.165mm) pe cand Fireline Crystal este o "tzeapa" (pe rola scrie 0.15mm). Ce magari pot sa fie

Prietenul care mi l-a masurat mai scrie: "La microscop se vad la firul gros, din loc in loc, un fel de umflaturi asemanatoare cu nodurile de la betele de bambus (si la mina se simte
rugozitatea); firul transparent are suprafata mult mai neteda si este
uniform."
El se refera, bineinteles, la Seaguar ca fiind "firul transparent". Bine, acum nu-i de mirare ca multifilamentul nu-i perfect neted, dar nici chiar asa... Si l-am luat nou, sigilat...ce departe-i de specificatia de 0.15mm, incredibil

....................................YoZuri Hybrid poate n-o respecta diametrul scris dar dpdv al supletei si mai ales al rezistentei eu sint sigur ca nu-i teapa.Asta vara am tras de unul de 8 lb cu gindul sa rup firul si sa las lingura in agatatura dupa 10 minute de incercari.Mi-am infasurat ambele maini in fir si am inceput sa trag ca la intrecerile alea intre doua echipe cu fringhiaSorin scrie:da , ala e
intr-adevar nu e un fluoro adevarat e un hibrid
ma gandeam la el ca la un fir de clean subtire dar ei nu prea pun pret pe diametre
o teapa ...

Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.
Jedi ,
Eu am avut de a face doar cu cel de 2lb. Si l-am si pescuit
acum , 2lb 0 cam 1kg deci iti dai seama din start cam ce poate
imaginandu-ti ca ar fi un fir de sa zicem 0.1 mm ar parea fair enough , da el are undeva intre 016 - 0,18 dupa pipometru si ochiometru
ceea ce din punctul meu de vedere e muci
se rupe in pescuit f usor si nu trag de el
daca il pui ca leader la un testil mai finut e o adevarata papiota ....
so din punctul meu de vedere e iuzles
la 8lb avem de a face cu altceva zic eu
de curiozitate , agatatura aia a fost prima cu acel fir ?
Eu am avut de a face doar cu cel de 2lb. Si l-am si pescuit
acum , 2lb 0 cam 1kg deci iti dai seama din start cam ce poate
imaginandu-ti ca ar fi un fir de sa zicem 0.1 mm ar parea fair enough , da el are undeva intre 016 - 0,18 dupa pipometru si ochiometru
ceea ce din punctul meu de vedere e muci
se rupe in pescuit f usor si nu trag de el
daca il pui ca leader la un testil mai finut e o adevarata papiota ....
so din punctul meu de vedere e iuzles
la 8lb avem de a face cu altceva zic eu
de curiozitate , agatatura aia a fost prima cu acel fir ?
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
pescuiasca si el va
-
- veteran
Sorine tata ,hai sa te scot eu din ceata
Yo-Zuri hibrid de 2 lb e de diametrul o.20 mm (sigur) am pescuit cu el mai bine de 1 an fara probleme ,adica nu se rupea asa cum zici ca ai patit tu .
Sa fi fost ca eu l-am adus de pe Cabelas si tu l-ai cumparat de pe la noi? Habar nu am, dar eu m-am folosit de el in conditii bune si crede-ma ca am si prins ceva clenuti si bibanuti ...
pe Tarnita si chiar in etapa de la 3 Lacuri de acum 2 ani.
Cind l-am comandat am sperat sa fie subtire de 12-14 mm dar se pare ca m-am inselat in privinta grosimii in scimb nu mi-a facut nici peruci nici "rupturi" aiurea pe toata durata folosirii...
Si pun o intrebare retorica ...oare nu mi sa intimplat pt. ca stiu sa pescuiesc....?
......sau???? 

Sa fi fost ca eu l-am adus de pe Cabelas si tu l-ai cumparat de pe la noi? Habar nu am, dar eu m-am folosit de el in conditii bune si crede-ma ca am si prins ceva clenuti si bibanuti ...

Cind l-am comandat am sperat sa fie subtire de 12-14 mm dar se pare ca m-am inselat in privinta grosimii in scimb nu mi-a facut nici peruci nici "rupturi" aiurea pe toata durata folosirii...
Si pun o intrebare retorica ...oare nu mi sa intimplat pt. ca stiu sa pescuiesc....?

pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!
dej ma a fost luat de pe cabelas nu de la noi ca m-am fript cu fire de l;a noi , din stocuri stravechi si coapte ca la mama acasa
misto e ca l-am luat la sfatul tau
nu stiu sa pescuiesc e drept , da si ala e un fir de kkt
mai am rola aproape intreaga , ti-l trimit daca vrei prin curier daca iti foloseste la ceva
io ma gandeam sa -l pun de becap sub un fir

misto e ca l-am luat la sfatul tau

nu stiu sa pescuiesc e drept , da si ala e un fir de kkt

mai am rola aproape intreaga , ti-l trimit daca vrei prin curier daca iti foloseste la ceva

io ma gandeam sa -l pun de becap sub un fir

pescuiasca si el va
pescuiasca si el va
am intrebat doar pt ca mi s-a intamplat asta cu multe fire mono . Cand sunt noi si agat prima oara trag de ele sa se rupa de numa si imi spun : oau ce fir bun !Jedi scrie:@ Sorin....A fost a doua,dar de prima am scapat ieftin.Dar au urmat si altele,fiind o explozie de verdeata la vremea aia.Chiar mi s-a parut teribil.
pe urma insa pe masura ce totv tragi de el sa se rupa , nu ma e aceeasi treaba . Probabil deformarea inerenta isi spune cuvantul
pescuiasca si el va
pescuiasca si el va