discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
aditud
- senior

Mi-am luat, in cele din urma, un InvizX de 4lb (0.165mm) si un Fireline Crystal de 6lb (0.12mm). Voi incerca intai InvizX singur, apoi Fireline cu leader de InvizX (pentru lanseuri lungi). Depinde si de latimea si adancimea raului, daca n-am nevoie sa arunc departe stau cu InvizX-ul singur. Imi pare bine acum ca Spinmaticul mi-a venit cu tambur de rezerva

Ah, da' ce departe-i vara

-
gpdorin
- junior

-
Dar de P-Line Halo?
Ce parere aveti?
-
Sorin
- Moderator

aditud scrie:Mi-am luat, in cele din urma, un InvizX de 4lb (0.165mm) si un Fireline Crystal de 6lb (0.12mm). Voi incerca intai InvizX singur, apoi Fireline cu leader de InvizX (pentru lanseuri lungi). Depinde si de latimea si adancimea raului, daca n-am nevoie sa arunc departe stau cu InvizX-ul singur. Imi pare bine acum ca Spinmaticul mi-a venit cu tambur de rezerva

Ah, da' ce departe-i vara

aditud ,
spune-mi te rog daca ti se pare ca grosimea firului in mm se potriveste cu ce scrie pe role
ochiometric vorbind
eu am niste serioase indoieli
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
-
aditud
- senior

Sorin scrie:
aditud ,
spune-mi te rog daca ti se pare ca grosimea firului in mm se potriveste cu ce scrie pe role
ochiometric vorbind
eu am niste serioase indoieli
Salut. Iti zic imediat cum imi sosesc in posta. Le pot compara cu niste mono de la Berkley. Ma-ndoiesc c-ar fi, totusi, mai groase decat ce scrie pe cutie: Seaguar si Berkley sunt firme serioase. Fireline poate parea mai groasa decat e declarata, pentru ca braid-ul nu e perfect rotund si poate parea presat pe-o parte.
-
Sorin
- Moderator

doar la Invisix ma refer
in general flusorocarbonul are rezistenta mai mare decat mono deci teoretic ar trebui sa aiba si un diametru mai mic ......dar totusi....
pescuiasca si el va
-
aditud
- senior

Sorin scrie:doar la Invisix ma refer
in general flusorocarbonul are rezistenta mai mare decat mono deci teoretic ar trebui sa aiba si un diametru mai mic ......dar totusi....
Sper sa fie cum scrie pe cutie. Am dat aproape $18 pe rola de 200yards tocmai pentru ca este cel mai subtire dintre toate fluoro-urile pe care le-am vazut pe piata. De exemplu, se zice ca si Berkley 100% Fluoro (nu Vanish) e la fel de maleabil. Dar are diam de 0.18mm la 4lb tested. Am vazut altele ca Stren sau Spiderwire si mai groase. Dar il voi masura cu micrometrul si-ti voi zice.
-
aditud
- senior

Mi-au venit "atzele"

Acum astept micrometrul de la un prieten, dar, dupa ochi, nu vad absolut nicio diferenta intre Fireline Crystal 6lb (0.15mm) si Seaguar InvizX 4lb (care se presupune ca are 0.165mm). Mi-am intrebat si sotia care mi-a zis ca i se pare mai gros braid-ul...adevarul e ca mi s-a-ntamplat si mie intr-un magazin sa subevaluez cu mult diametrul unui Seaguar Carbon Pro din cauza transparentei. Dar InvizX e teribil...practic nu se vede! Si cand il tii in mana, trebuie sa focalizezi bine privirea pentru a-i distinge periferia.
Crystal-ul asta e mai gros decat un braid obisnuit; asta pentru ca, de fapt, nu este "obisnuit". E aproape la fel de translucid ca un mono de calitate medie, dar de trei ori mai rezistent decat un mono de calitate de acelasi diametru (ma rog, chestia cu rezistenta n-am testat-o inca)... In orice caz, pot sa declar cu deplina sinceritate despre Seaguar ca-i cea mai fina si "invizibila" linie pe care-am vazut-o pana acum (si de mult ma tot invart pe langa fire prin magazine) si nici nu-mi pare a avea memorie mai mare ca a Crystal-ului. Are stretch, dar clar mai redus decat mono (si l-am comparat cu un Trilene XT).
-
Sorin
- Moderator

ok
multam si sa prinzi peste cu ele !
pescuiasca si el va
-
aditud
- senior

Abia astept micrometrul, dar nu pentru Seaguar acum, ci pentru Fireline

N-am reusit sa pun rola de 114m pe tamburul Spinmatic Z500T pe care scrie 0.14mm/170m. Nu-nseamna asta ca-ncap 170m de fir de 0.14mm pe tambur? Fireline asta de 6lb are 0.15mm (scrie pe cutie) si am umplut tamburul cu cca 90m. L-am pus tensionat, cum m-a sfatuit cineva de pe site (sa evit ingropatul firului pe tambur). Dar chiar si asa...
Are cineva idee care ar putea fi problema? Presupunand ca firul chiar are 0.15mm diametru.
-
aditud
- senior

Sorin scrie:ok
multam si sa prinzi peste cu ele !
Salut,
Am citit intr-unul din posturile tale de experienta avuta cu Yo-Zuri (fiind mai gros decat te asteptai la un fluoro). Vorbesti cumva de Hybrid? Daca da, ala nu "se pune" ca fluoro pur. Nici nu cred ca-i corect sa-l comparam cu Seaguar-ul, nici pe departe.