Fluorocarbon ca linie principala?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
aditud
senior
senior

Fluorocarbon ca linie principala?

Mesaj de aditud » 22 Dec 2008, 17:12

Se poate folosi un fluorocarbon de calitate ca linie principala la spinning? Ma refer la diametre mici--0.14-0.16--pentru clean. E aproape invizibil, rezistent, nu se scamoseaza, se scufunda. La diametru mic n-ar trebui sa fie sarmos, ar trebui sa fie pliabil, sa se poata lansa bine cu el.
Problema e ca eu vorbesc "din carti"; a-ncercat cineva cu el? Stiu ca-i ideal ca leader dar, repet, m-ar interesa ca linie principala.
Multumesc anticipat!

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 22 Dec 2008, 18:39

Am avut Berkley Vanish de 0,18 ( 4lbs parca) pe o mulineta de 1000.Fara probleme. Poate Seaguar-ul e cel mai moale.
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.

2door
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de 2door » 22 Dec 2008, 18:57

si cel de la trabuco e super bun.l-am folosit mult timp cu succes.

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 22 Dec 2008, 19:52

Foloseste-l cu incredere ,ai sa vezi ca si rezultatele se vor schimba in bine mai ales cind cleanul e mofturos.
Dar te sfatuiesc sa iti iei diametre cit mai mici. :wink:
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

aditud
senior
senior

Mesaj de aditud » 30 Dec 2008, 00:24

Merci. Cred ca voi merge cu Seaguar InvizX 4lb (0.165mm). Cel de 2lb e prea subtire (0.118mm). Se pare ca firul asta este mai subtire decat Trilene Fluoro sau B. Vanish (0.18mm la 4lb) si, oricum, are taria unui mono de 0.20mm.

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 30 Dec 2008, 10:26

ti-ai pus problema ca fluorocarbonul in general este mai rigid decat monofilamentul?
asta inseamna ca memoria tamburului pe fir poate fi mai accentuata si e posibil ca lanseurile sa fie ceva mai scurte decat cu monofilamentul.
sincer, eu cred ca cu un monofilament bun nu faci mai putina treaba decat cu fluorocarbonul, mai ales la diametrele mici.... chiar nu cred ca face asa mare diferenta.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

cociuba.dalin
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de cociuba.dalin » 30 Dec 2008, 10:59

eu am folosit mult timp yo-zuri hibrid, ok din toate punctel de vedere.

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 30 Dec 2008, 12:13

tu vrei sa dai la clean cu diametre mici gen 0.14
Nu se merita sa dai cu fluorocarbon
la diametrul asta se rupe mult mai usor ca un mono si pierzi pestele ....mai ales daca e mai rasarit sau chiar mai nervos
foloseste cu incredere un mono transparent de acelasi diametru si n-o sa ai diferente de prezentari in schimb o sa ai mai putine rateuri
si atentie la diametre mai ales la firele luate de afara .....
eu am luat o data un fluorocarbon de la yozuri de 2lb .....pe langa faptul ca era un 0,18 mm toata ziua deci relativ gros ...se rupe ca ata ...nici de leader nu e bun din aceleasi motive.....

mono intinse !
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 30 Dec 2008, 14:59

si ala de 10 lbs se rupe tot ca ata :D :D :D

aditud
senior
senior

Mesaj de aditud » 30 Dec 2008, 16:07

Wow! Multa lume nu agreaza fluoro pe aici, se pare. Ce mi-ati zis in ultimele mesaje merge total impotriva review-urilor pe care le-am vazut pe Internet in ultimul timp.
Bun, stiam ca-i mai rigid si mai greu de tinut pe mulineta decat un mono, dar am citit de la mai multe surse ca asta-i o problema numai de la diametrele mai mari, adica de la 8lb incolo. Plus ca Seaguar InvizX pare a fi de supercalitate (e cam $18/180m) si e facut special pt. a fi folosit ca linie principala. Se scufunda, este "mult mai invizibil" decat mono (clear), si diferenta la diametru e imensa; l-am "pipait" personal intr-un magazin Cabela's si datorita transparentei aproape totale pare chiar mai subtire decat specificatia de 0.165mm de pe cutie (e vorba de 4lb tested). Un mono de calitate, de exemplu B. Trilene Maxx (destul de recent aparut), are usor peste 0.20 la acelasi 4lb tested.
M-ati bulversat! Tot ma bate gandul sa mi-l iau; poate ati avut probleme pentru ca n-a fost de calitate. De exemplu, aud ca diferenta intre Trilene 100% Fluoro si Vanish e imensa (chiar daca-s amandoua facute de Berkley). Tehnologia avanseaza foarte rapid in acest domeniu si am citit pareri ale unor fosti dusmani declarati ai lui Fluoro care spun ca in doi ani si-au schimbat parerea. Se zice ca ai mai multe atacuri (invizibilitatea lucreaza in favoarea ta), firul e elastic exact cat trebuie ca sa se-ntepe pestele bine (mono-i prea elastic iar braid practic nu-i deloc si se mai intampla sa scoata wobbler-ul din gura pestelui la intepare).
Dar acum ca m-ati avertizat cred ca o sa-l incerc intai cu niste wobblere mai ieftine; daca se rupe, asta este... Cred ca si cel de 2lb e suficient de bun; are diametru de sub 0.12mm dar taria unui mono bun de 0.16.

Scrie răspuns