Salut! In ultima luna am tot pescuit cu InvizX 10lb si AbrazX 10b (ambele cu diametre de 0.26mm). Sunt puse pe tamburi identici (de la Daiwa EXC3000). Observatii:
1. Nu stiu daca marimea tamburului explica treaba asta dar cu InvizX am avut un singur backlash (la a 3-a sau a 4-a lansare), acum vreo luna. L-am descurcat relativ usor si dup-aia firul a functionat perfect. Si l-am pescuit intens. S-ar putea sa fi fost si eu de vina si sa-l fi rasucit prea mult cand l-am pus pe tambur.
In perioada petrecuta in tara, folosind InvizX 4lb la clean, am avut serioase backlash-uri (reusind sa ma enervez serios de cateva ori). Sunt constient ca tamburul Spinmaticului este minuscul pe langa cel al Exceler 3000 si asta rezulta in probleme cu memoria, dar si diferenta de cca 0.10mm intre fire ar fi trebuit sa lucreze in favoarea celui de 4lb.
2. AbrazX nu mi-a dat niciun backlash (e adevarat, l-am pus mai cu grija pe tambur, respectand multe sfaturi gasite online). Dar, ciudat, chiar daca, cf. celor de la Seaguar, AbrazX e mai "moale" decat InvizX (cu toate ca-i mai rezistent la abraziune), cu AbrazX nu reusesc sa lansez la fel de departe (nu-i mare diferenta, dar sesizabila). In rest, singura diferenta sesizata de mine intre fire este transparenta mai mare a InvizX-ului (cum ziceam mai sus, ambele sunt de 0.26mm). Probabil ca AbrazX e mai rezistent la erodare, dar inca nu l-am folosit "pe piatra".
3. Am folosit ambele fire si ca leader (1.5m legat cu barrel knot) la linie PowerPro 20lb. E adevarat ca arunc ceva mai departe dar nu-mi place cum "se simte la deget" multifilamentul. Plus ca lanseta (Exceler 7') e cam rigida si-am pierdut exasperant de multi pesti cu combinatia asta.
Fluorocarbon ca linie principala?
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori