Fluorocarbon ca linie principala?
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
e plina piata de asa ceva,cel putin la noi in oras am vazut in mai toate magazinele de pescuitonesti scrie:E interesant de acordat atentzie linkului urmator care nu-i despre Fireline ci despre PowerPro. E timpul sa comparatzi ce-atzi cumparat cu ce spune producatorul c-ar fi original.
http://www.powerpro.com/press/news/deta ... NEWS_ID=23
Salut!!
Zilele trecute am luat asa ceva:
P-LINE FLOROCLEAR, 0,16mm, 2lb
Tehnologia acestui fir combina firul copolymer cu fluorocarbonul, asa se spune.
Nu l-am incercat inca, daca stie cineva despre el, va rog sa imi spuneti cum e..
Investitie buna, sau......
Zilele trecute am luat asa ceva:
P-LINE FLOROCLEAR, 0,16mm, 2lb
Tehnologia acestui fir combina firul copolymer cu fluorocarbonul, asa se spune.
Nu l-am incercat inca, daca stie cineva despre el, va rog sa imi spuneti cum e..
Investitie buna, sau......
Daca ai vointa poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, il lasi acolo, ca nu te deranjeaza.
Raspuns de la Berkley
"Adrian,
See below for feedback I received on this
Nissa,
I have attached the file listing the US sizes and diameters and equivalent sizes for Fireline Original Fused superline. This is how the line is marketed in the US. Line diameters of Superlines are difficult to measure consistently from method to method, from person to person, and company to company because they are soft, flexible, and not round. The stated diameters better represent how the line acts and feels in typical fishing applications.
The diameters you listed below (probably came from me) lists a different method of measuring diameters that typically shows the line larger than actual.
What we need to tell the public is what is published in our Marketing literature.
Thank You,
Joe
Joe Meyer, PE
Product Development Manager - Superline"
Deci, fratilor, in caz ca nu v-ati prins deja, n-o avea el firul 0.15mm (cum scrie pe el), dar asa "se simte" in aplicatii.
Daca nu-l simtim de 0.15mm in aplicatii, inseamna ca suntem "nesimtiti"?! Dupa toata tevatura asta macar ma pot "lauda" c-am atras atentia managerului PD de la Berkley
Pe scurt, ei recunosc ca firul are peste 0.19mm (cum mi-a scris aceasta Nissa la inceput), dar, ce naiba mai baieti, se poarta ca unu' de 0.15mm. Asta pentru ca e "moale", "flexibil" etc. 
See below for feedback I received on this
Nissa,
I have attached the file listing the US sizes and diameters and equivalent sizes for Fireline Original Fused superline. This is how the line is marketed in the US. Line diameters of Superlines are difficult to measure consistently from method to method, from person to person, and company to company because they are soft, flexible, and not round. The stated diameters better represent how the line acts and feels in typical fishing applications.
The diameters you listed below (probably came from me) lists a different method of measuring diameters that typically shows the line larger than actual.
What we need to tell the public is what is published in our Marketing literature.
Thank You,
Joe
Joe Meyer, PE
Product Development Manager - Superline"
Deci, fratilor, in caz ca nu v-ati prins deja, n-o avea el firul 0.15mm (cum scrie pe el), dar asa "se simte" in aplicatii.

Si eu sunt de parere ca e dificil sa masori cu exactitate diametrul unui braid, dimensiune care sa fie constanta pe toata lungimea lui si pentru fiecare din cele x masuratori, tocmai din motivele enumerate de atatea ori: neuniformitatea grosimii pe lungime, forma firului in sectziune care nu-i tocmai un cerc perfect, micrometrele cu care s-a masurat, metoda de masurare, etc...
Chiar daca ceea ce prietenul tau PhD a masurat in laborator prin mai multe incercari cu anumite aparate si metode este mai mare ca valoare decat ceea ce Berkley inscriptzioneaza pe role nu-nseamna neaparat ca o masuratoare e corecta iar cealalta e o minciuna. Probabil exista un tehnician care lucreaza la Berkley-Fireline care ar putea demonstra cu aparatele si metodele lui ca grosimea indicata pe rola e adevarata si astfel ar fi doi oameni (berkley guy & your guy) care ar demonstra ca acelasi esantion are doua grosimi diferite in acelasi timp.
So what?
Cred ca asta e si unul din motivele pentru care pe firele pt piatza americana au indicata rezistentza la rupere si nu diametrul. Pt ca prima e o masura mai palpabila. Omu' care merge la somon stie ca are nevoie de un fir care sa tzina vreo 10 kile sa zicem. Un diametru, lui nu-i spune foarte multe, mai ales in cazul cand da cu mulineta de baitcast. Aceleasi 10 kile pot fi suportate fie de un 0.20mm fie de un 0.40 mm in functzie de tipul si calitatea firului.
Mi-am pus si eu problema asta cu ani in urma : am convertit din inch in mm grosimea unui braid de x lbs si am comparat aceasta valoare cu grosimea unui mono echivalent ca diam. si, ca si tzie, mi-a dat ceva cam exagerat - braidul parea cam "umflat" pe eticheta. But why bother atata timp cat firul respectiv are calitatzile pe care le cautzi?
Chiar daca ceea ce prietenul tau PhD a masurat in laborator prin mai multe incercari cu anumite aparate si metode este mai mare ca valoare decat ceea ce Berkley inscriptzioneaza pe role nu-nseamna neaparat ca o masuratoare e corecta iar cealalta e o minciuna. Probabil exista un tehnician care lucreaza la Berkley-Fireline care ar putea demonstra cu aparatele si metodele lui ca grosimea indicata pe rola e adevarata si astfel ar fi doi oameni (berkley guy & your guy) care ar demonstra ca acelasi esantion are doua grosimi diferite in acelasi timp.

Cred ca asta e si unul din motivele pentru care pe firele pt piatza americana au indicata rezistentza la rupere si nu diametrul. Pt ca prima e o masura mai palpabila. Omu' care merge la somon stie ca are nevoie de un fir care sa tzina vreo 10 kile sa zicem. Un diametru, lui nu-i spune foarte multe, mai ales in cazul cand da cu mulineta de baitcast. Aceleasi 10 kile pot fi suportate fie de un 0.20mm fie de un 0.40 mm in functzie de tipul si calitatea firului.
Mi-am pus si eu problema asta cu ani in urma : am convertit din inch in mm grosimea unui braid de x lbs si am comparat aceasta valoare cu grosimea unui mono echivalent ca diam. si, ca si tzie, mi-a dat ceva cam exagerat - braidul parea cam "umflat" pe eticheta. But why bother atata timp cat firul respectiv are calitatzile pe care le cautzi?
Salut! Vinzi, cumva, Fireline? Daca-i ceva de-nteles din mesajul tau, este ca da, vinzi. Sau esti prea bun la suflet si dai flacailor de la Berkley "the benefit of the doubt". Ma rog, nu te supara, glumesconesti scrie:Si eu sunt de parere ca e dificil sa masori cu exactitate diametrul unui braid, dimensiune care sa fie constanta pe toata lungimea lui si pentru fiecare din cele x masuratori, tocmai din motivele enumerate de atatea ori: neuniformitatea grosimii pe lungime, forma firului in sectziune care nu-i tocmai un cerc perfect, micrometrele cu care s-a masurat, metoda de masurare, etc...
Chiar daca ceea ce prietenul tau PhD a masurat in laborator prin mai multe incercari cu anumite aparate si metode este mai mare ca valoare decat ceea ce Berkley inscriptzioneaza pe role nu-nseamna neaparat ca o masuratoare e corecta iar cealalta e o minciuna. Probabil exista un tehnician care lucreaza la Berkley-Fireline care ar putea demonstra cu aparatele si metodele lui ca grosimea indicata pe rola e adevarata si astfel ar fi doi oameni (berkley guy & your guy) care ar demonstra ca acelasi esantion are doua grosimi diferite in acelasi timp.So what?

Acum pe bune: nu-s de acord cu tine. Daca nu conteaza diametrul, atunci sa nu-l mentioneze nicaieri, simplu! Dar stim bine ca sunt instante in care conteaza, si arata mai bine 0.15 in loc de 0.193. Si faza cu masuratorile prietenului mei vs ale celor de la Berkley nu tine; uiti ca in mesajul anterior de la Berkley ei au recunoscut ca firul are 0.193mm in medie, nu 0.15mm (cum, din nou, scrie si pe cutie si pe rola).
Salut! Nu vand Fireline. Dar folosesc si Fireline si Spiderwire si Tufline sa. Fiecare are plusuri si minusuri. Dar te vazusem cam pasional in legatura cu subiectul asta pe care-l postezi in duplicat si mi-am spus parerea. Cum tzi-am zis si eu am remarcat diferentza de grosime da' nu m-a iritat foarte tare.
Daca vrei sa fii echidistant (intzeleg ca nu vinzi Power Pro sau alta concurentza
) pune-l pe prietenul tau sa testeze si rezistentza la rupere a firului tau si vezi daca e under sau overrated fatza de ce scrie pe cutie. Si de cate ori.
Deasemenea,daca vrei sa fii riguros si nepartinitor, repeta aceeasi experientza cu Stren, PowerPro, Tufline, Spiderwire, Daiwa Samurai etc si vezi ce-i da si ce-i inscris pe role. Ai sa vezi, probabil, ca totzi is niste mincinosi. Totzi in afara de Seaguar!
In alta ordine de idei – tu i-ai cerut lu’ Berkley o lamurire pe Email iar managerul respectiv tzi-a raspuns cu bunavointza. I-ai cerut permisiunea sa-i dai copy/paste la mesajul lui si sa-i mentzionezi si numele pe un forum public de pescuit?
Daca vrei sa fii echidistant (intzeleg ca nu vinzi Power Pro sau alta concurentza

Deasemenea,daca vrei sa fii riguros si nepartinitor, repeta aceeasi experientza cu Stren, PowerPro, Tufline, Spiderwire, Daiwa Samurai etc si vezi ce-i da si ce-i inscris pe role. Ai sa vezi, probabil, ca totzi is niste mincinosi. Totzi in afara de Seaguar!
In alta ordine de idei – tu i-ai cerut lu’ Berkley o lamurire pe Email iar managerul respectiv tzi-a raspuns cu bunavointza. I-ai cerut permisiunea sa-i dai copy/paste la mesajul lui si sa-i mentzionezi si numele pe un forum public de pescuit?
Si de ce te deranjeaza ca pe mine "ma irita"? Repet, n-am nicio intentie in a fi "riguros" si "nepartinitor" in chestia asta; nu vad pentru ce-mi soliciti asta. Nu fac reclama nimanui, pentru ca nu vand nimic. Sunt un simplu consumator nemultumit. Sau n-am voie? Nu ma intereseaza nici cum se compara ca "rezistenta la rupere" cu altele. Uite care-i situatia mea: voiam sa-l folosesc ca linie principala sa arunc cu el la clean. Deci, trebuie sa fie subtire si sa se lanseze bine. Ah, si pentru ca-i un braid translucid. Ca nu tine 6lb, asta chiar putin imi pasa! Mie. Ti-e clar acum? L-am luat ca avea 0.15mm marcat pe el, asta a contat mult.onesti scrie:Salut! Nu vand Fireline. Dar folosesc si Fireline si Spiderwire si Tufline sa. Fiecare are plusuri si minusuri. Dar te vazusem cam pasional in legatura cu subiectul asta pe care-l postezi in duplicat si mi-am spus parerea. Cum tzi-am zis si eu am remarcat diferentza de grosime da' nu m-a iritat foarte tare.
Daca vrei sa fii echidistant (intzeleg ca nu vinzi Power Pro sau alta concurentza) pune-l pe prietenul tau sa testeze si rezistentza la rupere a firului tau si vezi daca e under sau overrated fatza de ce scrie pe cutie. Si de cate ori.
In alta ordine de idei � tu i-ai cerut lu� Berkley o lamurire pe Email iar managerul respectiv tzi-a raspuns cu bunavointza. I-ai cerut permisiunea sa-i dai copy/paste la mesajul lui si sa-i mentzionezi si numele pe un forum public de pescuit?
Nu stiu daca ai vrut sa fii ironic cu Seaguar-ul, dar eu n-am (inca) motive sa ma-ndoiesc de ei. In schimb, in pofida tuturor celor care le iau apararea, cu Berkley m-am lamurit!
N-am nevoie sa cer nicio permisiune; mesajul nu mi-a fost adresat mie. De fapt, fatuca de la Customer Service a uitat pana si sa stearga fraza cu "clientilor trebuie sa le spunem...". Si tu-l numesti binevoitor...fraza aia arata ca a fost de fapt un mesaj de genul "eh, cam asta trebuie sa stiti, in rest, pa!"
Nu ma deranjeaza ca te irita si da, e dreptul tau sa fii nemultzumit si probabil ai si dreptate. Ideea mea era ca e posibil ca si alte textile sa aibe aceeasi problema ca si Berkley-ul fara ca sa dam verdicte de genu' "Hybrid-fir de mana a doua" sau "marlania celor de la Berkley" sau "Fireline e un underperformer si un fir de mana a doua".
Daca chiar vrei mai subtzire potzi sa-tzi iei de 4 lbs. sau de 3 lbs sau de doua sau de 1lb. Tre' sa fie una de cca.0.15. care sa mearga la clean.
Fir intins si nu te mai pune atata la suflet. Pescuitul e relaxare, remember?
Daca chiar vrei mai subtzire potzi sa-tzi iei de 4 lbs. sau de 3 lbs sau de doua sau de 1lb. Tre' sa fie una de cca.0.15. care sa mearga la clean.

Din nou, fara suparare, declaratiile mele citate de tine nu-s verdicte, sunt opinii personale si raman cu acestea. Si-am spus si pe ce ma bazez.onesti scrie:Ideea mea era ca e posibil ca si alte textile sa aibe aceeasi problema ca si Berkley-ul fara ca sa dam verdicte de genu' "Hybrid-fir de mana a doua" sau "marlania celor de la Berkley" sau "Fireline e un underperformer si un fir de mana a doua".
Stiu ca pescuitul e si relaxare (pentru mine-i o arta, in primul rand--cu toate ca-s departe de a fi artist