pt backlashuri tre sa-i dam lu Tavi sa lanseze mai ales ca el nu foloseste si bechingCristi E scrie:mai bine faci un backlash fain cu elSorin scrie: io ma gandeam sa -l pun de becap sub un fir![]()

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
pt backlashuri tre sa-i dam lu Tavi sa lanseze mai ales ca el nu foloseste si bechingCristi E scrie:mai bine faci un backlash fain cu elSorin scrie: io ma gandeam sa -l pun de becap sub un fir![]()
Imi spui te rog Musti, la care Avid ai renuntat?Musti scrie:
2.Momentan folosesc ambele fire ca inaintas pe linii de textil.
Avantaj lanseu (textilele subtiri - Super PE 6lb, Fireline 4lb, Power Pro 5lb - ofera o castabilitate superioara oricarei linii de monofilament, fara a sacrifica rezistenta la rupere).
Nu (mai) ratez deloc. Folosesc un bat mai bland pe varf (ex. Lamiglas seria G1000), renuntand din motive de rateuri exagerate la bete mai rigide (ex. St.Croix Avid).
3.Prind clean.
N.B.: fara diferente sesizabile intre pct 1 si 2.
Am folosit P-line Halo ca linie principala in vara si toamna. Doar de 0,18. Anul asta o sa trec si pe mai subtire.aditud scrie: ....... In plus, pun pariu cu orice de pe acest site ca nu exista la ora actuala pe piata un fir mai "invizibil" decat InvizX!
Dl. Sorin, merci ca m-ai pus sa masor Seaguar-ul...datorita dumitale m-am lamurit de marlania astora de la Berkley cu Crystal-ul lor (ma rog, in parte datorita dumitale, pentru ca as fi masurat Crystal-ul oricum vazand ca nu-mi incape pe tambur la specificatii)
aditud , nu ma domni ca nu-s un domnaditud scrie: Dl. Sorin, merci ca m-ai pus sa masor Seaguar-ul...datorita dumitale m-am lamurit de marlania astora de la Berkley cu Crystal-ul lor (ma rog, in parte datorita dumitale, pentru ca as fi masurat Crystal-ul oricum vazand ca nu-mi incape pe tambur la specificatii)
Eu zic ca atunci cand scrii pe rola 0.15mm, asa trebuie sa fie. Daca esti firma serioasa...totusi, masuratori multiple pe 1 m de fir, niciuna sub 0.18mm (majoritatea peste 0.20mm) la un multifilament de 6lb, asta este un mare rahat. MARE!!! Chiar daca-i o intamplare si rola asta este un rebut, cum explica faptul c-a ajuns pe piata? Sunt croit sa-i contactez sa mi-o inlocuiasca, pe cheltuiala lor!Sorin scrie:
aditud , nu ma domni ca nu-s un domn![]()
sa ne zici parerea ta si despre seaguar cum se comporta in pescuit
cat despre grosimea firelor nu stiu daca e vorba de marlanie desi e un atu comercial sa ai fire subtiri si tari da cred ca pur si simplu ei nu pun asa mare pret pe diametru .
Ul-ul nu e un bat prea rigid pentru clean. E doar prea firav pt. clenii pe care ii caut eu. Eu am UL-ul 6'6" 1/32-3/16oz, fast si e placut in pescuit cu naluci mici, fara portanta, pe ape linistite. In rest se incarca prea tare. De aceea il folosesc mai rar, cand doresc o distractie facila la clenuti, bibani, etc.gpdorin scrie:Imi spui te rog Musti, la care Avid ai renuntat?Musti scrie:
2.Momentan folosesc ambele fire ca inaintas pe linii de textil.
Avantaj lanseu (textilele subtiri - Super PE 6lb, Fireline 4lb, Power Pro 5lb - ofera o castabilitate superioara oricarei linii de monofilament, fara a sacrifica rezistenta la rupere).
Nu (mai) ratez deloc. Folosesc un bat mai bland pe varf (ex. Lamiglas seria G1000), renuntand din motive de rateuri exagerate la bete mai rigide (ex. St.Croix Avid).
3.Prind clean.
N.B.: fara diferente sesizabile intre pct 1 si 2.
Ma bate gandul sa-mi iau avidul ala UL, actiune moderata.
Sa fie si ala prea rigid pentru clean?
Partial fals! Bineinteles ca-i o referire la grosime, zic "Crystal 6/2 Lb. Test/Line Diam." Adica are diametrul unui mono Berkley de 2lb (deci e rezonabil sa te astepti sa aiba 0.15mm).Musti scrie: 2. La fel, discutia despre Fireline. Aditud se plange ca acei 0.15mm de pe eticheta nu sunt respectati. Eu as intreba: care 0.15mm? Ca pe rolele de Fireline pe care le am eu nu scrie absolut nimic despre grosime, dar sa mai si fie exprimata in milimetri! Te uiti la firma mama si se pare ca zice ca mine:
http://www.berkley-fishing.com/prod.php ... 26b246.jpg
Nici o referire la grosime!
Te duci la Arrow, importator de Berkley si, stupoare, firele se impart pe milimetri si kilograme! Le ceri Fireline 4lb (favoritul meu), 1.8kg pe limba lor, dar n-au auzit de asa ceva. Nu il au, nu il pot aduce, nu il au in oferta distribuitorului de la care cumpara ei. Si nu-l gasesti nicaieri in Europa!
Apoi venim noi si ne contrazicem.
Ce cu ce comparam, fratilor?
OK, am uitat cat esti de scrupulos in ceea ce priveste exprimareaaditud scrie:Partial fals! Bineinteles ca-i o referire la grosime, zic "Crystal 6/2 Lb. Test/Line Diam." Adica are diametrul unui mono Berkley de 2lb (deci e rezonabil sa te astepti sa aiba 0.15mm).Musti scrie: 2. La fel, discutia despre Fireline. Aditud se plange ca acei 0.15mm de pe eticheta nu sunt respectati. Eu as intreba: care 0.15mm? Ca pe rolele de Fireline pe care le am eu nu scrie absolut nimic despre grosime, dar sa mai si fie exprimata in milimetri! Te uiti la firma mama si se pare ca zice ca mine:
http://www.berkley-fishing.com/prod.php ... 26b246.jpg
Nici o referire la grosime!
Te duci la Arrow, importator de Berkley si, stupoare, firele se impart pe milimetri si kilograme! Le ceri Fireline 4lb (favoritul meu), 1.8kg pe limba lor, dar n-au auzit de asa ceva. Nu il au, nu il pot aduce, nu il au in oferta distribuitorului de la care cumpara ei. Si nu-l gasesti nicaieri in Europa!
Apoi venim noi si ne contrazicem.
Ce cu ce comparam, fratilor?
Se poate sa ai dreptate in ceea ce priveste faptul ca nu-i facut de Berkley, daca scrie grosimea in mm pe rola, dar culmea ca incepand de la Dick's Sporting Goods pana la Cabela's, Gander Mountain, toate magazinele astea vand Crystal cu mm inscrisi pe rola. Atunci, cine vinde Crystal original? Numai direct de pe site-ul lor se poate cumpara?