Ziua crapului
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Da s-ar parea ca e impamantenit dar numai in zona Bucurestilor,nu cred ca ai auzit ardelenii zicand crap romanesc.danr scrie:e aiurea dar e impamantenit
asa cum la plastice moi se spune "twistere"
Poate gresesc eu crezand ca nivelul acestui forum e desupra celor cu patru clase si scoala de dans si de aceea cred ca macar noi pe acest forum sa nu spunem cum vorbesc acestia .
Daca la "twister "ar fii o explicatie datorita "MR.Twister "-ului ce probabil a aparut prima data la noi si apoi s-a generalizat ca denumire pt. grub-uri,nu cred ca e cazul la crap sa-i zicem romanesc,nu-i vad rostul cand poti specifica crap,crap tip Salonta(de ce nu oglinda ??), fitofag,planctonofag.
Daca avem o anumita educatie nu e bine sa luam expresiile din Obor,cel putin din punctul meu de vedere .
De ce sa spun ca imi cumpar un "Alain Delon" ,doar pt. ca actorul respectiv a purtat intr-un film o haina de blana de miel si imediat mardeiasii din mahalale au introdus termenul ca fiind cel mai potrivit.
Nu stiu daca in literatura de pescuit engleza (si aici am fost abonat peste 10ani la "MATCH ANGLING PLUS AVANCED")se foloseste impropiu termenul de crap englezesc ,pt. ca nu am intalnit niciodata teremenul de crap englezesc,dar probabil ca au si ei "intelectualii "lor ce pescuiesc si e posibil sa fie folosit.
Aici inca unde traiesc acum inca nu am intalnit exprimarea de crap american.... ba mai mult americanii l-ar trimite pe tot la origine(ca s-au cam saturat si ei sa vada mereu peste tot "made in China" ).
De ce oare nu folositi cuvantul "tutulor" ca doar a fost inventat si introdus de geniul Carpatilor.....
Oricum insa ,roman fiind ,ma bucur sa aud ca avem crap romanesc,dar tot ca roman ,eu nu-l voi folosii ca ,fiind de la tara ,orasenismele mai noi greu intra in vocabularul meu.
Sper ca nu am suparat pe nimeni e doar parerea mea ,buna sau rea si ma bucur ca am sansa sa nu mai prind crapi(ma veti intelege doar daca veti locui macar 5 ani aici),nici romanesti ,nici americani doar din intamplare prinzand crap pescuind la pesti rapitori.
Si-mi pare rau din tot sufletul ca pescarii romani nu pot pescui in conditiile in care pescuiesc eu, ca inca in magazinele romanesti de pescuit diversitatea produselor si calitatea lasa de dorit ,ca sa nu mai vorbesc de preturi si ca eforturile,mai ales financiare,ale pescarilor romani sunt deosebit de mari pt. o satisfactie.....mai mult decat limitata(si e pacat deoarece eu consider ca pescarii romani sunt f. buni ,mult peste media pescarilor americani,credeti sau nu).
Jean Scurtu
Pai nu toti dam ca tine, numai in fomiste care n-au ce mancavijelie scrie:Gerula scrie:Pai nu, tocmai asta e ideea: japca e cand pestele n-a vrut sa manance.
si la femei cand le iei cu japca tot din cauza ca nu vor sa manance?mmmmmmmmm interesant si eu care credeam cu totul altceva
![]()

Cu lacrimi Bastus!
- mihaimircea
- veteran
mai corect ar fi, si in spiritul observatiei lui Vijelie: japca e cand nu vrea s-o ia in guravijelie scrie:Gerula scrie:Pai nu, tocmai asta e ideea: japca e cand pestele n-a vrut sa manance.
si la femei cand le iei cu japca tot din cauza ca nu vor sa manance?mmmmmmmmm interesant si eu care credeam cu totul altceva
![]()

Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.