Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
Gerula
- veteran

E, ieri s-a intamplat din nou. De data asta fitofagul a cam lipsit la intalnire, in schimb s-au prezentat romanescul si salonta

. Daca drill-ul cu fitofagii a fost tare, ala cu o salonta de 3 kile e de neuitat

. Si asta in conditiile in care apa e destul de rece. Chestia e ca de data asta dadeam cu fireline de 4 lbs+fluorcarbon seaguar de 6lbs, asa ca a durat ceva pana am adus pestele la suprafata.
Al doilea ca dimensiune a fost un romanesc care a pus clar botul, fiind intepat de gura la interior. Poze in curand in galerie

.
Cu lacrimi Bastus!
-
vijelie
- veteran

Gerula scrie:E, ieri s-a intamplat din nou. De data asta fitofagul a cam lipsit la intalnire, in schimb s-au prezentat romanescul si salonta

. Daca drill-ul cu fitofagii a fost tare, ala cu o salonta de 3 kile e de neuitat

. Si asta in conditiile in care apa e destul de rece. Chestia e ca de data asta dadeam cu fireline de 4 lbs+fluorcarbon seaguar de 6lbs, asa ca a durat ceva pana am adus pestele la suprafata.
Al doilea ca dimensiune a fost un romanesc care a pus clar botul, fiind intepat de gura la interior. Poze in curand in galerie

.
bai baieti a luat CELULA salariu ca cica iar a prins peste

prind cat prind,si cand nu mai prind...inseamna ca am secat lacul!!
-
Gerula
- veteran

Oftica-te

.
Daca soimul patriei vijelie nu era asa suparacios cred ca ieri umplea sacul

.
Cu lacrimi Bastus!
-
vijelie
- veteran

Gerula scrie:Oftica-te

.
Daca soimul patriei vijelie nu era asa suparacios cred ca ieri umplea sacul

.
sarac dar cinstit

....oricum tot partea cu salariul o cred

prind cat prind,si cand nu mai prind...inseamna ca am secat lacul!!
-
Jean Scurtu
Gerula,
Mi se pare cam aiurea termenul de "romanesc" (folosit mi se pare mai ales in zona Bucuresti)pt. a arata ca e vorba de crap.E altceva sa spui crap,crap Salonta si crap fitofag etc.ca doar crapii sunt originari din alta parte nu din Romania .
Dar s-ar putea ca eu sa gresesc si atunci trebuie sa spunem si scobar romanesc,salau romanesc etc.
Ma bucur ca pescuiesti cu fireline de 4lb. si leader fluorocarbon si astfel poti realiza ca eu nu spun povesti despre folosirea acestui textil subtire f. bun si ca poti scoate pesti frumosi cu el,nu e necesar sa pescuiesti cu....franghia pt. a putea prinde un peste ceva mai mare(romanesc sau mai putin romanesc!!!).
Jean Scurtu
-
danr
- Site Admin

e aiurea dar e impamantenit
asa cum la plastice moi se spune "twistere"
-
Stefan Tudose
- Moderator

Si englezii nu-i spun crap englezesc? Ii spun. Vreo problema? Nici una.
-
Gerula
- veteran

vijelie scrie:
sarac dar cinstit

....oricum tot partea cu salariul o cred

Sarac dar cinstit insemnand la tine buffalo luat la japca si indesat repede in traista, nu?

Sper ca-mi dai voie sa nu-mi pese care parte o crezi, nu?
Nea Jeane, ai dreptate, e corect crap pur si simplu, dar avand in vedere ca sunt atatea soiuri se simte nevoia unei diferentieri si pentru asta. Si atunci termenul de romanesc s-a cam impamantenit.
Apropo de fir, in conditiile date fireline 4lbs s-a dovedit suficient. Am avut in carlig unul mult mai mare, estimez la 7-8 kile dupa cum a plecat, dar s-a dezgatat dupa cateva minute. Firul a rezistat, lucru de altfel perfect normal daca frana e reglata corect. Fireline 4 lbs e clar un fir foarte bun pentru zonele unde nu ai obstacole in apa. Singurul lui punct slab e rezistenta foarte scazuta la abraziune, dar la grosimea asta nu stiu ce pretentii poti avea.
Cu lacrimi Bastus!
-
mihaimircea
- veteran

-
fratilor am luat si eu aratari de astea de le zice buffalo la twister. Prima oara l-am luat de exteriorul gurii (japca pe numele ei) dar apoi mi-a mai intrat cu twisterul nu in buza, ci in gura bine. Deci clar, a dat in twister. Cred ca si prima oara a dat in el dar cumva s-a agatat de exterior.
Mia aratura asta mi s-a parut prea hidoasa si i-a dat drumu, ca nu-mi venea sa manc asa ceva (ii apeciez cam pe la 1.5 -1.7 kg). Pe balta am aflat cum se numeste ca eu nu vazusem in viata mea.
Spuneti-mi si mie, ce fel de natie de peste e asta (la corp seamana cu caras, la culoare cu platica, la ochi cu fitofagu si la bot cu crapu dar nu are mustati), daca e bun de halit si care ar fi (daca este) dimeniune minima. Dupa cum arata mi-e clar ca nu e rapitor

Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.
-
Gerula
- veteran

Japca e de spinare/coada/inotatoare, nu de exteriorul gurii

. S-a dezbatut pe larg subiectul aici pe forum.
Cu lacrimi Bastus!