Azi pe la 5, cand am vazut ca e destul de senin afara si ca nu risc sa bat drumul doar ca sa ma faca ploaia ciuciulete pe malul vreunei balti, mi-am insfacat rucsacul si echipamentul de biban, si tusti la peste. Tinta: o baltuta aflata la vreo 50 de kilometri de Bucuresti, pe care am descoperit-o cu totul intamplator cu o luna in urma. Ideea era sa dau in biban si in stapazani, iar la cum se prezenta vremea speram sa fiu scutit de compania bastinasilor.
Pe la 6.30, cand am ajuns la fata locului, am fost cat pe ce sa intorc masina si s-o iau spre Bucuresti: vreo 20 de bastinasi se agitau pe mal chiar unde planuiam eu sa dau, cu undite, lansete, halau, beri, copii, caini. Cum manelele lipseau ca prin minune, am zis totusi sa stau, daca tot am batut drumul. Imi gasesc un locsor unde sa nu ma incurce unditele, arunc de vreo 2-3 ori si bang, primul strapazan, de vreo 700 de grame. Bastinasii ciopor in jurul meu, un pusti mai dezghetat mai ca nu ma tragea de maneca "domnu', domnu', si eu sunt cu lanseta, cu ce dati?" Cand au vazut ca dau la vobler au facut niste mutre dezamagite, dar dupa cateva minute le-a venit ideea "salvatoare": au inceput sa bage de zor halaul, sa faca rost de baboi.
Cand treierau ei malul mai cu spor, hop patronul, cu bata de baseball intr-o mana si cutitul de paine in cealalta

Nu trec 10 minute si vantul se inteteste de nu mai puteam arunca impotriva lui nici la 5 metri cu voblerul. Colac peste pupaza, strapazanul pe care-l prinsesem reuseste sa se tireze din juvelnic , chestie care nu mi s-a mai intamplat de cand pescuiesc. Daca in momentul ala aparea pe balta bastinasul cu succesul, cred ca-l gatuiam pe loc.
Cei care ma cunosc stiu ca nu-s genul care se da usor batut

Evident, petrecerea continua, mai scot unul la 1,4 kile, dupa care urmeaza rateul serii: intep ceva MARE, pleaca glont spre malul opus, se opreste dupa vreo 50 de metri, eu zic ca-l intorc spre mine, se opinteste brusc si dus e. Cand scot twisterul la mal acul e indreptat. Il trec pe Giusca prin toata materia(un jig de-ala de 2 lei cu cap sabot colorat rosu, luat de la Gipo), pun un owner cu cap bila de la MimTeam si o iau da capo. Bilant final 5 bucati intre 1 si 2 kile, plus patru rateuri dintre care doua la mal. Bomboana de pe tort: un salau de 1,2 kile care a muscat la nici doi metri de locul unde era grupat crapul. Toata treaba cam in 80 de minute de pescuit.
Comportamentul asta eu nu l-am mai intalnit, crapul DADEA clar in twister, unul din cei scosi si unul din cei ratati erau intepati cat se poate de corect, de gura, la interior. O sa pun maine si poze in galerie, acum o tai la nani.
P.S. Deocamdata lanseta nu da semne de oboseala