Ziua crapului

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Gerula
veteran
veteran

Ziua crapului

Mesaj de Gerula » 02 Iul 2006, 23:09

Pentru inceput se impune o precizare: nu, nu mi-am cumparat trening de fas roz :lol: , nici bete de crap cu mulinete cat extinctorul de la masina, nici rod-pod, saltea de primire, piuitori sau alte asemenea acarete de care depinde statutul social al craparului :lol:. Protagonista intamplarii este o lansetuta UL Cabela's xxx Eagle II 1/32- 1/4 destul de veche (am luat-o eu la mana a doua cam acum un an de la Dragos 74 care o folosise si el destul), folosita in tandem cu o Daiwa SS Tournament 700.

Azi pe la 5, cand am vazut ca e destul de senin afara si ca nu risc sa bat drumul doar ca sa ma faca ploaia ciuciulete pe malul vreunei balti, mi-am insfacat rucsacul si echipamentul de biban, si tusti la peste. Tinta: o baltuta aflata la vreo 50 de kilometri de Bucuresti, pe care am descoperit-o cu totul intamplator cu o luna in urma. Ideea era sa dau in biban si in stapazani, iar la cum se prezenta vremea speram sa fiu scutit de compania bastinasilor.
Pe la 6.30, cand am ajuns la fata locului, am fost cat pe ce sa intorc masina si s-o iau spre Bucuresti: vreo 20 de bastinasi se agitau pe mal chiar unde planuiam eu sa dau, cu undite, lansete, halau, beri, copii, caini. Cum manelele lipseau ca prin minune, am zis totusi sa stau, daca tot am batut drumul. Imi gasesc un locsor unde sa nu ma incurce unditele, arunc de vreo 2-3 ori si bang, primul strapazan, de vreo 700 de grame. Bastinasii ciopor in jurul meu, un pusti mai dezghetat mai ca nu ma tragea de maneca "domnu', domnu', si eu sunt cu lanseta, cu ce dati?" Cand au vazut ca dau la vobler au facut niste mutre dezamagite, dar dupa cateva minute le-a venit ideea "salvatoare": au inceput sa bage de zor halaul, sa faca rost de baboi.
Cand treierau ei malul mai cu spor, hop patronul, cu bata de baseball intr-o mana si cutitul de paine in cealalta :lol:. Urlete, scandal imens, "eu va las sa dati la peste si voi bagati halaul" samd. Le taie astora halaul, ii flituie de pe balta si vine la mine, chitit pe scandal. Ii arat voblerul cu care dadeam, omul se lumineaza pe loc la fata, si urla spre aia "invatati ba si voi sa dati asa, nu cu halaul ^^%#$$*)()$#$@# mamii voastre" :lol:. Asadar, raman singur pe la 7, cu tot locul la dispozitie. Manat din urma de patron cu bata, unul dintre bastinasi imi ureaza succes :lol:. Probabil credea ca-l chemasem eu cumva pe ala, poate prin telepatie, ca nu umblasem nici o secunda la telefon.
Nu trec 10 minute si vantul se inteteste de nu mai puteam arunca impotriva lui nici la 5 metri cu voblerul. Colac peste pupaza, strapazanul pe care-l prinsesem reuseste sa se tireze din juvelnic , chestie care nu mi s-a mai intamplat de cand pescuiesc. Daca in momentul ala aparea pe balta bastinasul cu succesul, cred ca-l gatuiam pe loc.
Cei care ma cunosc stiu ca nu-s genul care se da usor batut :lol:, asa ca in loc sa ma inclin in fata evidentei si s-o iau spre casa, am pus un jig de 7 grame si am aruncat lejer, la vreo 20 de metri de mal. Nici n-ajunge jigul la fund si bang, o izbitura care aproape ca mi-a zburat batul din mana. Intep si... nimic. Mai sa fie. Arunc in acelasi loc si iar, aproape imediat poc. Iar intep, iar nimic. Ma uit la grub, nici urma de muscatura pe el. Avand deja o banuiala, arunc iar in locul ala, si cand vine pocnitura intep cat mai in sus posibil: pentru o clipita simt ca am priponit ceva solid, dupa care zbarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr incepe sa plece firul de pe mulineta. Din fericire locul e deschis, fara obstacole pe mal, iar pe tambur am ripcord nesimtit de 15lbs cu forfach de yo-zuri Hybrid de 6 lbs (gros ca naiba, 6lbs la nod). Dupa vreo 20 de metri pestele se opreste si incep sa-l aduc spre mal. Linia n-are cum sa cedeze, dar betigasul da, asa ca il mai sal sa plece de vreo 5 ori, toata tarasenia dureaza cam 15 minute. La mal, alta belea, mi-e practic imposibil sa ridic batul la verticala, varful ar ceda imediat. Ii mai dau aer, il mai invart pe langa mal, pana la urma fac cativa pasi in spate si-l trag cu grija pe uscat. Un chinezesc de 2 kile prins cu bat UL :shock:.
Evident, petrecerea continua, mai scot unul la 1,4 kile, dupa care urmeaza rateul serii: intep ceva MARE, pleaca glont spre malul opus, se opreste dupa vreo 50 de metri, eu zic ca-l intorc spre mine, se opinteste brusc si dus e. Cand scot twisterul la mal acul e indreptat. Il trec pe Giusca prin toata materia(un jig de-ala de 2 lei cu cap sabot colorat rosu, luat de la Gipo), pun un owner cu cap bila de la MimTeam si o iau da capo. Bilant final 5 bucati intre 1 si 2 kile, plus patru rateuri dintre care doua la mal. Bomboana de pe tort: un salau de 1,2 kile care a muscat la nici doi metri de locul unde era grupat crapul. Toata treaba cam in 80 de minute de pescuit.

Comportamentul asta eu nu l-am mai intalnit, crapul DADEA clar in twister, unul din cei scosi si unul din cei ratati erau intepati cat se poate de corect, de gura, la interior. O sa pun maine si poze in galerie, acum o tai la nani.

P.S. Deocamdata lanseta nu da semne de oboseala :) .
Cu lacrimi Bastus!

vijelie
veteran
veteran

Mesaj de vijelie » 03 Iul 2006, 20:32

deci sa intelegem ca ai luat si tu chinez la japca si crezi acum ca ai descoperit america :twisted: :lol: :lol: :twisted: :twisted: :twisted: :wink:
prind cat prind,si cand nu mai prind...inseamna ca am secat lacul!!

Ioan S.
veteran
veteran

Re: Ziua crapului

Mesaj de Ioan S. » 03 Iul 2006, 20:43

Gerula scrie: Comportamentul asta eu nu l-am mai intalnit, crapul DADEA clar in twister, unul din cei scosi si unul din cei ratati erau intepati cat se poate de corect, de gura, la interior.
"Comportamentul" acesta confirma teoria ca atunci cind bate vintul sa pescuiesti cu vintul in fata. Asta pentru ca agitatia apei (creata de valuri) sapa in mal si antreneaza din substrat viermisorii ... si ce-o mai fi pe placul pestilor pe acolo. Asa ca ei asteptau acolo papica (trebuie sa fi fost vreun prag acolo) pe care s-o ia din miscare si tu i-ai nimerit cu twisterul ... in sala de mese.

N-ai calcat in nimic ... cind ai plecat la pescuit ? :wink:

vijelie
veteran
veteran

Mesaj de vijelie » 03 Iul 2006, 21:01

Ioan S. scrie:
Gerula scrie: Comportamentul asta eu nu l-am mai intalnit, crapul DADEA clar in twister, unul din cei scosi si unul din cei ratati erau intepati cat se poate de corect, de gura, la interior.
"Comportamentul" acesta confirma teoria ca atunci cind bate vintul sa pescuiesti cu vintul in fata. Asta pentru ca agitatia apei (creata de valuri) sapa in mal si antreneaza din substrat viermisorii ... si ce-o mai fi pe placul pestilor pe acolo. Asa ca ei asteptau acolo papica (trebuie sa fi fost vreun prag acolo) pe care s-o ia din miscare si tu i-ai nimerit cu twisterul ... in sala de mese.

cred ca tre sa te mai gandesti unn pik :twisted: ...era vorba de crap chinezesc nu de romanesc :wink: <fitoplancton iti spune ceva? :evil: >

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 03 Iul 2006, 21:13

vijelie scrie:cred ca tre sa te mai gandesti unn pik :twisted: ...era vorba de crap chinezesc nu de romanesc :wink: <fitoplancton iti spune ceva? :evil: >
Tu daca ai fi vegetarian, si ai avea de ales intre a manca o friptura si a muri de foame, ce ai alege? :P

vijelie
veteran
veteran

Mesaj de vijelie » 03 Iul 2006, 21:18

Ionut the carp scrie:
vijelie scrie:cred ca tre sa te mai gandesti unn pik :twisted: ...era vorba de crap chinezesc nu de romanesc :wink: <fitoplancton iti spune ceva? :evil: >
Tu daca ai fi vegetarian, si ai avea de ales intre a manca o friptura si a muri de foame, ce ai alege? :P
nu are nici o legatura :wink: tre sa gandesti altfel la alt nivel :lol: :twisted: uite cam cum ar suna ................:tu esti o pasare care se hraneste cu insecte si fructe si se intampla ceva si te vezi nevoit sa faci treaba unui castor...cam cum ti-ar pica cu ciocul tau sa tai la busteni? sa te hranesti cu scoicile de pe fundul apei la care nu ai acces sau cu peste :twisted: :lol: :wink: :twisted:

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 03 Iul 2006, 22:13

decat sa mori de foame mai bine te adaptezi... :lol: 8)

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 03 Iul 2006, 22:30

Vijelie...sa vii(de cand tot zici ca vii) :roll: tata la Valcea sa vezi pe baraje cand sunt 25-30 garde si apa ca-n cada fara pic de valurel cum dau baietii in fitofagi nesimtiti de 15-20 de kg...2 ancore, plumb de 15-20 de gr. si direct in spinare i-o planteaza fitofagului! si sa vezi drill...super-frumos!

Gerula a prins ziua cand crapul dadea in pestisori...simtea nevoia de hrana animala!

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 04 Iul 2006, 07:40

vijelie scrie:
Ioan S. scrie:

cred ca tre sa te mai gandesti unn pik :twisted: ...era vorba de crap chinezesc nu de romanesc :wink: <fitoplancton iti spune ceva? :evil: >
SA nu uitam ca daca noi spunem gresit crap romanesc ,crapii sunt originari din CHINA si poate e mai corect sa spunem fitofag decat crap chinezesc la amur,poate chiar la sanger,mai putin la scoicar.

Nu mi se pare normal sa spui "crap romanesc" cand de fapt nu e asa,poti spune simplu crap ,sau crap fitofag si atunci se intelege despre ce vorbim si cei ce nu stiu nu vor invata ceva gresit.

Vijelie tu sti ce vorbesc si cred ca imi dai dreptate.....

Jean Scurtu

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 04 Iul 2006, 09:12

vijelie scrie:deci sa intelegem ca ai luat si tu chinez la japca si crezi acum ca ai descoperit america :twisted: :lol: :lol: :twisted: :twisted: :twisted: :wink:
Eu unul am oarecari dificultati a vedea unde-i japca in momentul in care crapul pune botul. :roll: Mai ales ca am avut ocazia sa vad buffalo luat la japca cu twisterul :roll: :twisted: in urma cu cateva luni, si parca una-i cand il iei de bot si alta-i cand anumite persoane il iau de coada, de lateral, de spinare, de oriunde altundeva decat de bot :roll:.
Cu lacrimi Bastus!

Scrie răspuns