TIPARIREA PERMISELOR DE PESCUIT SPORTIV A FOST BLOCATA

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 27 Ian 2009, 22:11

adi, deloc, dar daca ai pescui pe dunare poate ai avea aceeasi abordare... in conditiile in care poti fi controlat si de 3 ori pe zi, tre sa socializezi cu ei, sa razi fortat si alte alea, mai tre sa dai explicatii de ce zice legea daca dai peste un echipaj care vor ei sa-ti arate ce shmekeri sunt... iar sincer PG-ul unde fras' il pun in conditiile actuale? cu carnet de membru de la asociatia x ai rezolvat problema PG-ului 100% iar partea cu permisul "dovada" este perfect acceptata de nenii in uniforma... deci, pt mine ca pescar de rand conteaza doar sa pescuiesc, taxa pt placerea asta nu mai conteaza cat si unde o dau daca organu de control imi da pace.

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 27 Ian 2009, 22:52

offf,
nu stiu ce sa zic,in parte probabil ca ai dreptate,eu nu pescuiesc frecvent la dunare (anul asta am de gand sa imi fac loc pe acolo),dar din ce am vazut eu si am auzit de la amici mei care pescuiesc in zona dunarii la Rast,Bistret,nu sunt chiar asa de mari probleme,dar nu contest ca poate ai vostri "au doua perechi de ........oae".
totusi,ma gandesc ca si ei se supun unor legi,iar chestia cu "unde pun PG-ul" e trasa de par,asta se poate pune pe orice petec de hartie,nu este altceva decat o stampila care dovedeste ca ai fost luat in evidenta punctului de graniceri,atat si nimic mai mult,ca atare nu e musai sa fie pusa pe carnetul de membru sau permisul de pescuit.
anul asta cand am fost in delta am fost opriti de un punct de control al politie de frontiera,am fost legitimati,s-au notat datele intr-un catastif si........drum bun cale batuta,nu tu PG,nu tu chestionare,iar o masina a politie de frontiera care a venit in zona noastra de campare,nici macar nu ne-a deranjat,cu toate ca le-am facut semn sa vina la o cafea.
credema ,se poate si altfel,numai ca trebuie sa aratam respect si sa dam importanta oamenilor si institutiilor pe care le reprezinta,doar atata cat este nevoie,nu sa ii ridicam in slavi,sa facem apologia puterii si a smekerilor.
stiu ,e greu,dar macar incercam??!!

dan bobei
veteran
veteran

Mesaj de dan bobei » 27 Ian 2009, 22:58

Din punctul meu de vedere lucrurile sunt clare. Permisul de pescuit este 30 lei, sa plateste la trezorerie, nu mai exista obligativitatea asocierii. Platesc taxa si astept tiparirea permiselor. In caz de control am la mine chitanta si buletinul, eventual si o foaie cu sectiuni din lege care fac referire la cele de mai sus, cu toate ca cei care te controleaza trebuie sa cunoasca legea pentru a sti eventual pentru ce te pot sanctiona. Punct. Legea e una singura, daca intervine altceva, ne conformam, ca asa e normal.

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 27 Ian 2009, 23:16

dane,
un punct de vedere foarte sanatos
din pacate nu unanim,dar nici nu ar putea fi altfel :)

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 28 Ian 2009, 07:56

Oare de ce nu intreaba nimeni la ANPA de ce s-a blocat tiparirea permiselor? Sau asteapta elaborarea strategiei nationale privind pescuitul sportiv si care nu exista? Nu stiu de ce MAPDR prin seful Comisiei de dialog social si toti inspectorii ANPA alearga prin teritoriu sa afle cati membri au asociatiile de pescari sportivi. Sa fie ceva de la UE referitor la Regulamentul 199/2008? Se pare ca e ceva si cu FEP pe partea de protejare resurse si nu poate fi accesat decat de ONG-uri. FNPSR se pare ca este singura cu un proiect baban pe aceasta componenta. Nu da nimeni navala? Hai, ca sa va capatuiti. :D

dan bobei,
Chiar crezi ca permisul este 30 de lei? Nu 10 lei? Sau nu este gratuit? Din cate cred eu, permisul este gratuit. Taxa pentru elibererea lui se pare ca este alceva.

genu
veteran
veteran

Mesaj de genu » 28 Ian 2009, 08:16

@apsalba
De ce numai cand auzi ceva noutati scrii pe forum si in rest taci ? S-a facut lumina-n sat ?

dan bobei
veteran
veteran

Mesaj de dan bobei » 28 Ian 2009, 10:18

apsalba scrie:
dan bobei,
Chiar crezi ca permisul este 30 de lei? Nu 10 lei? Sau nu este gratuit? Din cate cred eu, permisul este gratuit. Taxa pentru elibererea lui se pare ca este alceva.
@ apsalba - nimic nu e gratuit pe lumea asta. Acum, ca exprimarea nu e strict tehnica, e altceva. Cine a citit, a inteles ce vreau sa spun.

Rectific, sa nu fiu acuzat de dezinformare ( :lol: :lol: :lol: ): cuantumul taxei de autorizare pentru eliberarea permisului de pescuit sportiv este de 30 lei in cazul meu.

fff
senior
senior

Mesaj de fff » 28 Ian 2009, 10:27

genu scrie:@apsalba
De ce numai cand auzi ceva noutati scrii pe forum si in rest taci ? S-a facut lumina-n sat ?
inca nu :twisted:, da' tu nu vezi ca face ce face si tot de BANI aduce vorba? nu stie (???) ca, foarte probabil, CE urmeaza sa solicite Ro sa ramburseze fondurile SAPARD :wink:

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 28 Ian 2009, 11:10

Fac proiecte ca tu sa poti sa pescuiesti. De aia. Nu faci si tu unul? Nu vrei sau nu te duce bibilica?

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 28 Ian 2009, 12:22

apsalba scrie:
Fac proiecte ca tu sa poti sa pescuiesti. De aia. Nu faci si tu unul? Nu vrei sau nu te duce bibilica?
d-le popescu, intelegem ca sunteti stresat din cauza proiectelor, dar va rog frumos nu mai jigniti colegii de forum... pana la urma vreau sa cred ca avem acelasi interes, pescuitul si nu alte "beneficii" care se pot aduce de pe urma pescarilor
p.s. colorarea citatului imi apartine

Scrie răspuns