TIPARIREA PERMISELOR DE PESCUIT SPORTIV A FOST BLOCATA

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
APSHD
veteran
veteran

Mesaj de APSHD » 01 Feb 2009, 19:27

fff scrie:Danubiu,

�R. Coroboreaza art.9 din OUG 23/2008 cu art 3 si art. 6(3) din Ord.753/2008 si vei gasi raspunsul. Lacurile de acumulare fac parte din categoria bazinelor piscicole naturale. Exercitarea pescuitului r/s in LA se face in conditiile si pe baza regurilor stabilite de proprietarul sau de administratorul acestora. Să nu confunzi administratorul RAV cu adm. sau proprietarul bazinului piscicol natural.�
� tocmai ca nu fac aceasta confuzie ... proprietarul LA este statul roman iar administratorul este CN Apele Romane SA, la fel cum proprietarul RAV din respectivele LA este tot statul roman, iar administratorul RAV este ANPA. Acelasi lucru este valabil si in cazul LA unde se practica acvacultura (vezi definitia acvaculturii in OUG 23/2008) ...
� in cazul lacurilor de acumulare, date fiind particularitatile si conditiile lor specifice/diferite, este NORMAL ca proprietarul sau administratorul sa impuna respectarea anumitor reguli/conditii dar nu din cele cu privire la pescuitul recreativ/sportiv al RAV ci strict din punct de vedere al specificului respectivului LA (reguli gen: nu se pescuieste la o distanta mai mica de �x� metri de baraj, nu este permis accesul cu barci cu motor sau cu motoare mai mari de �y� cp, sau nu se permite accesul cu barca, sau nu se pescuieste pe nu stiu care mal din varii motive, etc).

N.B. am obosit sa tot fac pe juristul asa ca o sa pun punct. Cine nu crede sa astepte sa ajunga in instanta si se va convinge ... :twisted:

Total eronat .
Juristii de la Apele Romine au scos la licitare practicarea pescuitului sportiv pe Barajul Cincis din Hunedoara conform OUG 23 art.23/3 , licitatie care a fost cistigata de APS-HD contra unei sume de mai multe sute de milioane de lei pe an .
Refuz sa cred ca juristii de la un Minister nu stiu ce fac

fff
senior
senior

Mesaj de fff » 01 Feb 2009, 21:31

APSHD, poti sa-mi spui te rog cand si unde s-a publicat anuntul de organizare a licitatiei precum si care a fost obiectul acesteia (EXACT ce scrie in acte/caietul de sarcini)?

N.B. n-ar fi singura exceptie, probabil ca au considerat, prin cine stie ce tertipuri, si declarat in consecinta lacul Cincis drept iaz (iazul fiind una dintre amenajarile piscicole) ...

PODOSU DOREL
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de PODOSU DOREL » 01 Feb 2009, 21:40

@ APSHD

"Refuz sa cred ca juristii de la un Minister nu stiu ce fac"

Nu am inteles niciodata de ce o functie e asimilata cu cunoasterea.Nu ai vazut cite legi date de Guvern au fost declarate necostitutionale ? crezi ca la ele au lucrat portarii sau juristii de la Guvern?Pe principiul acesta functie=detinatori ai adevarului absolut sint pacaliti oamenii.Din fericire mai sint si oameni care au inceput sa mai si gindeasca si sa nu ia de bun tot ceeace li se spune.

weed43
junior
junior

Mesaj de weed43 » 01 Feb 2009, 23:10

deci...e intai februarie, se mai stie ceva despre permisele astea? cat poate dura sa le tipareasca ca doar nu fac cate unu pe zi?!

Scrie răspuns