Stimabile,apsalba scrie:Nu trebuie inteles decat ce scrie. Practicarea pescuitului sportiv este un seviciu comun intre utilizator si administrator. Intrucat pescuitul sportiv este o activitate necomerciala, nu poate fi concesionata (vezi Regulamentul 199/2008 al CEE).
Ramane de stabilit cine este utilizatorul. Intrucat relatiile ANAR sunt cu persoane juridice, trage tu concluzia cine sunt acele persoane juridice. Ce ramane de stabilit este in ce conditii persoanele fizice pot avea acces la practicarea pescuitului sportiv, fara a fi obligati sa fie membri intr-o asociatie. Cred ca aceasta problema va fi lamurita marti la intalnirea de lucru pe care o avem cu conducerea anpa pentru a pune capat acestei stari de incertitudini.
Fac precizarea ca strategia FNPSR este de a transforma asociatiile de pescari sportivi din chioscuri de vandut permise in ONG responsabile si care sa se implice activ in protejarea si conservarea resurselor acvatice vii, activitatea de competitie fiind doar unul din obiective si nu doar singura activitate a unei asociatii. Cel putin asa prevede statutul nostru si vrem sa-l respectam.
Insasi in textul de lege postat de tine se precizeaza clar ca resursele acvatice vii nu au potential valorificabil. La art. 25 se face referire la plibare si recreere, nu la pescuit. La art. 33 se face referire la pescuit si acvacultura, nu la pescuit sportiv. Sunt multe de discutat si sper ca in scurt timp sa se lamureasca.
Avem asa:
- RAV se gaseste/traieste in apa
- apa se afla in proprietatea statului si este admninistrata de Administratia Nationala Apele Romane
- RAV se afla in proprietatea statului si este administrata de Autoritatea Publica Centrala legal reprezentata de ANPA
- „obiectul muncii” dpdv al pescuitului recreativ/sportiv este pestele (RAV) si nu apa (cu undita se prinde (atunci cand se prinde) peste, nu apa ...)
- Administratia Nationala Apele Romane NU are nicio putere asupra RAV (Anexa 2, pct. 1 din Legea 400/2005)
- accesul la/pe apa sau pe malurile ei este garantat oricarui cetatean, deci inclusiv celor care practica pescuitul recreativ/sportiv (Art. 25 si 27 din Legea 107/1996)
- accesul la RAV din toate apele (bazinele piscicole naturale) este garantat ORICARUI cetatean detinator al unui permis de pescuit recreativ/sportiv (Ord. 753/2008)
Concluzia: NU MAI INCERCATI SA IMPUNETI ASOCIEREA aducand argumente legislative care-mai-de-care mai puerile !!!
Morala: ce se poate face cu apa fara a incalca legile? Apa se poate lua in/la galosi, cizme, sosoni, barca, se poate bea, se poate fierbe sau se poate strecura prin ciur sau bate in piua cum faci mataluta ...
N.B. ca sa se vada intr-adevar bunele intentii RAV trebuie protejata si conservata VOLUNTAR. Aceste atributiuni revin proprietarului de drept al resursei, adica statului, deoarece tot el este cel care permite extragerea/exploatarea resursei prin pescuit in scop comercial.
P.S. marti e intalnirea? tz, tz, tz tocmai martea cand sunt 3 ceasuri rele ai un cuvant de spus (pote fi asimilat cumva cu traficul de influenta?
