poze pt. administratori

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Scrie răspuns
Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 06 Aug 2005, 10:54

@ Luci
Aici ai dreptate!
E pacat - cu atita apa in jur - sa nu cureti putin pestele ... inainte de a-l poza. Si chiar - presupunind ca atunci cind l-ai prins nu ai vazut - o poti face si mai tirziu cu ... photoshop. :wink:
Pe de alta parte, andrei-ovidiu pare destul de tinar si (dupa cum tine pestele, parca temindu-se sa nu il scape) lipsit de experienta. Nu zic sa nu fie criticat, insa ceva mai blind - mai curind ca o povata decit cu accente radicaliste.

Chiar daca toata discutia a plecat de la nerabdarea lui andrei-ovidiu de a-si vedea pozele in galeria foto, acolo s-a produs o alaturare nefericita cu pozele lui dragos74. Daca nerabdarea o pot intelege, pentru ca imi amintesc ce mindru am fost de primul meu biban mai rasarit (care nu avea decit 17 cm) ... sunt mai greu de inteles pozele lui dragos74 si nu doresc sa le comentez in nici un fel... Insa nu la un astfel de aspect m-am referit cind am aratat ca sunt pentru consumul de peste. :evil:

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 06 Aug 2005, 16:34

Ioan S. scrie:... Pentru mine pare mai logica alegerea: fie esti iubitor de natura ... si mai ales de pesti ... incit sa nu-i atingi nici macar cu un ... ac de pescuit - fie pescuiesti ...
............
Din acest punct de vedere, parca mai logic mi se pare sa prinzi un peste si sa ti-l pregatesti la locul faptei (chiar si la un gratar improvizat) decit sa prinzi ... si sa prinzi ... si sa tot prinzi sub pretextul ca ii eliberezi si ii manevrezi cu grija pentru a nu ii rani.
.............
SI CU BUZELE UNSE ... SI CU SUFLETU-N RAI.!

Cred ca s-a pus punctul pe i

Trebuie sa acceptam ca daca am fi 100% "sportivi" ar trebui sa sa lasam undita deoparte si sa admiram peisajul. :(

Poate incercam cu totii sa fim "sportivi" si cand postam pe forum, adica sa nu ne mancam partenerii daca am inteles eu bine care-i treaba cu sportu asta
:lol: :lol:

dragos74
veteran
veteran

Mesaj de dragos74 » 12 Aug 2005, 21:21

Tocmai m-am intors din vacanta si cand am vazut discutiile aparute in urma pozelor la ce credeti ca mi-a fugit gandul: la unfel de zicala si anume "A TE BAGA CA MUSCA IN CACA!"
Si ca sa inteleaga mustele mai bine inainte sa bazaie atata ,pe lopata erau 6 pastravi iar noi eram 2 insi si dupa o zi in care am prins zeci de pastravi adica cum nu am mai prins de mult timp credeti ca a fost asa o mare crima ca am oprit cate 3 pesti de fiecare :?: :idea:
Nu odata am facut sute de km ca sa prind cativa pastravi sa-i admir 2-3 sec. si sa le dau drumul fara sa opresc macar unul.
Asa ca nu cautati sa dati lectii de morala si sa faceti pe eroii natiunii cand nu e cazul adica ,ca vorba de mai sus :wink:
Cat despre metafore ca "macelariti" erau doar curatati ca orice peste si pusi pe o lopata ca gratar nu aveam (ar fi fost mai estetic?).Si nici mustele nu ii bazaiau ;noroc cu voi :?
E usor sa iei rolul lupului moralist caci nu te doare mana la scris :idea:
Referitor la prezenta pozelor culinare pe site de pescuit sportiv stiu ca s-a vorbit uneori chiar cu insistenta despre gusturile culinare ale fiecaruia si nu a fost nici on tragedie.
Chiar am obs. ca aproape toate publicatiile si emisiunile de pesc. sportiv au si o rubrica de acest gen si n-u a mai murit nimeni:ce sa mai zic de Rex Hunt unde chiar da in direct de la "macelarirea" pestilor si pana la oribila prezentare in direct a acestora pe o tava,farfurie, platou.....dupa posibilitati :!: Asa foame or avea salbaticii aia :?:
Apropo de foame :aveam mancare la noi;dar i-am mancat de pofta si o sa mai opresc sa mananc de pofta ori de cate ori am sa consider ca densitatea de pesti a zonei imi permite sa opresc cativa pastravi(nu cat imi permite legea ci cat imi permite bunul simt!)
Cat despre pastravii din pastravarie nu imi plac pt ca sunt prea grasi si nu au mare gust-prefer salaul :twisted:

MeHigh
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de MeHigh » 13 Aug 2005, 00:34

Adevarul e ca putzine se pot compara cu pastravul proaspat la foc de cetina....yammm!!!!

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 13 Aug 2005, 19:18

dragos74 scrie:Tocmai m-am intors din vacanta si cand am vazut discutiile aparute in urma pozelor la ce credeti ca mi-a fugit gandul: la unfel de zicala si anume "A TE BAGA CA MUSCA IN CACA!"
Stai sa ne intelegem: Daca nu voiai comentarii nu trimiteai acele poze. :idea: ........ Faptul ca nu ai obtinut comentariile pe care le doreai nu iti da dreptul sa jignesti pe cineva.
Pina la urma ce comentarii voiai ... cind tu de fapt nu ti-ai pozat altceva decit ... cina ? :evil:

Nu sunt adeptul C&R neconditionat ... sunt impotriva celor care propovaduiesc C&R ca regula de baza in pescuit.
Nu as vrea sa se ajunga ca dupa o zi de pescuit, cind iei un peste acasa sa o faci pe furis.
Insa nici sa nu cadem in extrema cealalta si sa facem poze merindelor noastre in loc sa imortalizam acele capturi cu care ne putem mindri.

In rest dragos74 ce pot sa-ti spun decit ... SA-TI FIE DE BINE MASA !

dragos74
veteran
veteran

Mesaj de dragos74 » 14 Aug 2005, 19:11

Ioan chiar nu ma refeream la tine. Ma dezamagesti insa ca ti-e gandul doar la haleala cand vezi acele poze;probabil ca pt tine pestele luat acasa intradevar trebuie sa-ti potoleasca foamea :?
Prin pozele acelea am vrut sa aduc in evidenta frumusetea unui peste la jar in varf de munte langa rauletul rece pe care ai umblat toata ziua si ai avut si satisfactia sa prinzi.Adica un fel de delicatesa, nu haleala asa cum iti vine tie in minte de cate ori vezi un preparat mai de finete :?
Cred ca oricare din noi ar vrea sa fie cat mai des pe munte sub cerul plin de stele ,cu cortul langa el si cativa pastravi prinsi de-a lungul zilei pe jarul fierbinte :idea:
:wink:

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 14 Aug 2005, 23:17

dragos74 scrie:
Prin pozele acelea am vrut sa aduc in evidenta frumusetea unui peste la jar in varf de munte langa rauletul rece pe care ai umblat toata ziua si ai avut si satisfactia sa prinzi. Adica un fel de delicatesa, nu haleala asa cum iti vine tie in minte de cate ori vezi un preparat mai de finete :?
Cred ca oricare din noi ar vrea sa fie cat mai des pe munte sub cerul plin de stele ,cu cortul langa el si cativa pastravi prinsi de-a lungul zilei pe jarul fierbinte :idea:
:wink:
Numai ca ceea ce vrea sa transmita autorul nu ajunge intotdeauna si la critici. C-asa-i in... arta ! :)

Pentru ca si eu ma aflu printre cei care s-a bagat ca musca, ma vad nevoit sa repet: problema nu este ca ai retinut cativa pastravi. Atat legea cat si etica pescareasca permite acest lucru. Va mai dura mult si bine pana C&R - acest concept inventat de societatea de consum - sa devina regula si la noi.
Pana atunci, totusi, cred ca pozele cu pesti gatiti, morti sau sangeranzi nu ar trebui sa apara pe acest site, care si-a propus sa promoveze un pescuit modern. Sait care, zic eu, poate contribuie si la modelarea atitudinii unora dintre noi care se afla mai la inceput in pescuit.

Am vazut pozele pe care le-ai bagat de-a lungul timpului in galeria foto. De aceea stiu ca nu faci parte din cei "care, doresc sa aiba recunoasterea din partea "tagmei" prin expunerea acestor fel de poze, oarecum barbare". Dar astea cu pastravii fripti nu imi plac.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 15 Aug 2005, 08:04

claudiu scrie:si eu sunt pentru culinare!

Dintr-un anumit punct de vedere e sadic sa prinzi peshte shi sa ii dai drumu in apa. E mai de condamnat decat cineva care il prinde shi il mananca.

Ce-ar fi daca n-atzi mai manca gaini de exemplu? Sau sa te duci in curte shi sa prinzi gaini la unditza la rama. Dupa ce le prinzi le dai drumu ca e "gainarit sportiv".

pt, Luci: in ce priveshte respectul pentru peshte .. tot la fel am putea vorbi de respectul pentru porci, tauri, gaini etc. De ce-ar fi peshtele mai privilegiat? Ca ne da parte de driluri frumoase? Pune o rama in carlig shi vezi ce dril faci cu o gaina prin curte... hai sa ii acordam respect.

Eu zic sa o lasatzi balta cu toata povestea asta "vai!! ai pus o poza cu sange pe branhii" shi cu alte discriminari gen: "ala e macelar, eu sunt pescar sportiv".

Bunicul meu Dumnezeu sa il ierte frigea peshtii de vii, n-avea timp sa le dea in cap sa moara iar voi facetzi scandal ca vedetzi unu mai fomist ca il prinde shi il baga in oala. Datzi pace omului sa il manance shi sa faca poze cu el.

Claudiu.

PS: nu mi se pare etic sa vad deloc sange pe nici o poza, indiferent de vietate. Asta e clar. Ce ma enerveaza este ideea asta ca mergem la pescuit numai sa il prindem nu sa il shi mancam. Adica unii pescuiesc ca sunt pescari sportivi shi altzii pescuiesc de foame. Interesant. Poate mananca peshtele de placere nu de foame, v-atzi gandit la asta?
Vezi tu mai Claudiule, voi ne mancati toti pestii de vi... :lol: :lol: :lol:
Nimeni nu zice sa eliberezi toti pestii, caci atunci ai putea spune ca pesciutul e doar o pierdere de timp, doar sa eliberezi ceea ce e plus... :wink: ...stiu ca e greu si te doare inima sa dai drumul la ceea ce exista in straitza, dar dupa un timp, daca te inveti cu naravu' satisfactia e mai mare ca atunci cand il mesteci...nu stiu cum sa te fac sa intelegi, e cam ca si atunci cand manelistii dau cu bani in muzicanti...sti, ei pied sume importante, dar satisfactia e maxima... :lol: :lol: :lol:

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 15 Aug 2005, 08:11

poate ar fi bine sa ne intoarcem la pescuit. sau deschidem un topic "pesti la lopata"...
iar dragos are perfecta dreptate: lupi moralisti...

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 15 Aug 2005, 08:48

dragos74, n-ai cu cine te lupta decat cu morile de vant pe site-ul asta. in primul rand am spalat pestele destul de bine si l-am omorat inainte pt a nu suferi. sange a mai curs ulterior si eu nu l-am observat. abia dupa ce am postat poza mi-am dat seama. stiu foarte bine cu nu da bine si nu este estetic, dar s-a intamplat. dar, cel mai mult ma enerveaza cliseele astea la care apelati majoritatea dintre voi cu "catch and release". nu va inteleg. si eu sunt un adept cat de cat al acestui fenomen, dar faptul ca am oprit 3 pastravi de lac in 2 zile de pescuit pe Vidra mi se pare absolut firesc. dragos74 a prajit cativa pastravi pe jar la lopata. dar altii care prind pastraviori la rama, cum am vazut pe Lotru, cate 30-40 de bucati de 15 cm, si ex pot continua. dar aici, la noi, in tara asta, cum zice omu' ceva cum sare toata lumea ca"mama, ce pescar tare sunt eu, si le dau drumu la pesti, si retin mereu in limita legala, si sunt super-sportiv, etc.......". reveniti-va si nu mai incercati sa pareti ceea ce nu sunteti, nu mai fiti FALSI.

Scrie răspuns