poze pt. administratori

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 16 Aug 2005, 21:51

Calone scrie:
daca ar fi analizate toate pozele , sunt mai multe unde sunt degete infipte in branhii doar ca nu curge sange ....
Personal nu vad niciuna . dar ce sa faci la veterani , sunt retineri la facut comentarii .
Calone, discutia asta nu are - sau, ma rog, nu ar trebui sa aiba - legatura cu persoanele. Poate ca ar trebui sa ne mai si autocenzuram putin, cu totii, inainte de a face niste poze publice. Sa ne gandim ca ele ar trebui sa ne reprezinte, sa reflecte actiunile noastre si modul nostru de a ne comporta fata de pesti, natura, etc.
Asta cu atat mai mult cu cat sunt destui care ne vor imita.

Si ca sa dau un exemplu. Uite in SUA, la nea Jean, unde este peste din belsug, se pot retine 25 de bibani pe zi. Pestii se tin vii legati pe sfoara aceea pe toata durata partidei. Dupa cateva partide reusite, nea Jean a bagat niste poze cu acesti pesti.
Uite ca au aparut si alte poze, in replica, cu ciorchini de pesti.
Maine, nu ar trebui sa te miri cand pe malul apei vei intalni pe unul care o sa-ti spuna: " Ba fraiere, asa se tin pestii. Am vazut eu pe rapitori.ro", sau "Ba hai sa-i tin pe toti. Sa fac si eu un chiorchine sa vada lumea ce bun sunt".

Asta este pozitia mea. Ma vad nevoit sa repet ceea ce am mentionat si anterior, ca nu sunt nici adeptul "No kill" si nici "No eat". Sa nu se creada ca as dori sa par. Caci pentru unii asa ceva nu e posibil in Ro.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

Septimiu
senior
senior

Mesaj de Septimiu » 17 Aug 2005, 08:41

Intru si eu in discutie si imi spun parerea...
Sincer m-a surprins atata valva pe seama unei (unor) fotografi(i). Am cautat acea poza si nu mi s-a parut chiar atat de sadica (sau poate nu e cea de care se vorbeste pe acest topic - am fost in concediu 3 saptamani si poate a fost stearsa intre timp). Am vazut in revistele de la noi (si nu numai) imagini mult mai "sadice" decat aceasta la fel si la emisiuni TV (respectabile).
Recunosc ca si mie imi place sa eliberez pestele si chiar fac acest lucru dar eu zic ca nu e o crima daca dupa o zi de pescuit opresti un peste "de pofta". Stie toata lumea ca e o diferenta enorma intre pestele de la Metro (de crescatorie - hranit cu furaje) si cel din mediul natural. In plus, nu din vina pescarilor (care retin un peste sau doi din cand in cand) nu mai este peste in apele de la noi ci din cauza braconierilor care cara cu sacii "la o partida" atatia pesti cat ar retine 50 de pescari (cu bun simt) intr-un sezon.
Eu zic in felul urmator: Ideal ar fi eliberarea tuturor pestilor, dar daca un peste a fost ranit in timpul drill-ului si nu mai are sanse de supravietuire sau daca pur si simplu se doreste retinerea unui peste atunci eu zic ca

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 17 Aug 2005, 08:53

ca? :D
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Septimiu
senior
senior

Mesaj de Septimiu » 17 Aug 2005, 08:57

Continuarea...

Parerea mea legata de C&R: Ideal ar fi eliberarea tuturor pestilor, dar daca un peste a fost ranit in timpul drill-ului si nu mai are sanse de supravietuire sau daca pur si simplu se doreste retinerea unui peste atunci eu zic ca trebuie sa ii curmi suferinta in acel moment nu sa il ti intr-un juvelnic o zi intreaga (de multe ori si fara apa).

Mai e un lucru care mi se pare foarte ciudat si care demonstreaza ca legile in Romania sunt facute de oameni care nu prea stiu ce se intampla cu adevarat in domeniul respectiv si anume: in vechea lege a pescuitului era permisa retinerea a maximum 3kg de peste pe zi in timp ce in noua lege se permite retinerea a 5 kg si asta in timp ce fauna piscicola s-a diminuat considerabil. Evident ca legea nu te forteaza sa retii 5kg dar mi se pare o prostie ca in timp ce toata lume vorbeste de C&R sa maresti limita maxima legala.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 17 Aug 2005, 09:31

@razvan m.

acuma sa inteleg ca te deranjeaza "ciorchinii"?? De ce? Ei, afla ca si in modul acesta, pestii raman vii foarte mult timp, evident daca sunt tinuti in apa. Deci, poate ca acei cleni i-am eliberat, poate ca nu...
Deci totusi, de ce te deranjeaza??? :roll: AAAAA dadeau mai bine pozati ca la "lapte gros"? Gramada? Sau aliniati ca prizonierii la zid?
Vezi tu, razvan (si toti ceilalti), cand cineva vrea sa gaseasca nod in papura, se poate lega de orice...
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 17 Aug 2005, 09:48

@wilddanube

vezi ca te amendeaza baietzii ca ai spanzurat somnul ala si ca domnul respectiv si-a bagat mainile pana la cot in branhiile bietului animal.... :wink: :twisted:
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 17 Aug 2005, 10:09

Baieti, argumentele voastre m-au convins. Se pare ca eu sunt cel in neregula pe aici, dar ma voi stradui sa imi revin. :cry: :evil:

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 17 Aug 2005, 19:50

razvan m. scrie:Baieti, argumentele voastre m-au convins. Se pare ca eu sunt cel in neregula pe aici, dar ma voi stradui sa imi revin. :cry: :evil:
Nu esti singurul in "neregula" Razvan. mai sunt si eu, si nu o sa ma straduiesc sa-mi "revin". :lol:
Cit despre somni spinzurati in copaci... de aia prefer sa pescuiesc aici sau in Spania unde nu se practica chestii din astea. Asta poate explica faptul ca sunt si multi somni mari, dar si multi turisti care se duc sa-si cheltuiasca banii incercind sa-i prinda. Doar asa sa aibe o fotografie impreuna. Dupa aia somnii se intorc in apa. Cine are dreptate si cum e mai frumos ? :roll:

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 17 Aug 2005, 20:45

Si noi am vrea sa fie ca la voi. Dar daca se poate sa nu facem nici un efort in directia aia. Daca ar fi asa deodata. Sau poate vine cineva sa faca in locul nostru.
Se schimba greu metehnele.

Aia cu revenitul a fost o gluma amara. Nu o sa ma apuc sa-mi fac poze cu cate un salau infipt in fiecare deget, sau cu chiorchinele de pesti, chiar daca asa se pare ca poti creste in ochii unor colegi de forum.
Poate cel mult cu un somn spanzurat ?! :wink:

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 17 Aug 2005, 20:56

Nu trebuie nici un efort. Singurul lucru este sa nu consideri toti pestii ca mincare. :wink:

Incet, incet placerea de a elibera va deveni mai mare decit aceea de a omori sau a minca.
Si placerea de a omori nu am avut-o niciodata. Nu e o placere. :(

Scrie răspuns