poze pt. administratori

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Scrie răspuns
razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 15 Aug 2005, 09:25

andrei-ovidiu scrie: dar aici, la noi, in tara asta, cum zice omu' ceva cum sare toata lumea ca"mama, ce pescar tare sunt eu, si le dau drumu la pesti, si retin mereu in limita legala, si sunt super-sportiv, etc.......". reveniti-va si nu mai incercati sa pareti ceea ce nu sunteti, nu mai fiti FALSI.
Dar de unde ne stii tu care cum suntem ? Oamenii te-au judecat dupa ceea ce ai postat. Poate si tu esti altfel in realitate.
Sau crezi ca suntem toti la fel ?
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 15 Aug 2005, 17:42

se pare ca subiectul asta ajunge la nivel national. cata valva pt o poza, in care un pescar tine pt fotografiere un pastrav de 500-600g, si putin sange ii curge din branhii. am avut alti cativa pastraviori de 20 cm pe care vroiam sa-i eliberez. pe unii am reusit cu succe, pe altii nu, pt ca atacau furibund lingura, iar ancora ii ranea foarte rau. draga, "colegi", daca ati ajuns sa criticati doi pescari sportivi, unul ca are un pastrav din care curge sange, iar altul ca a pastrat 3 pastravi sa-i manace, inseamna ca fenomenul Catch&Release nu s-a inteles bine, si ca toata lumea de pe forumul asta, dupa cum am mai spus este super-mega-extra sportiva si nu retine un "pastravior" de 500-600g, elibereaza toti pesti prinsi cu truda intr-o zi( am facut pe putin 20 km in acea zi pt a pride cativa "pastraviori"), si pescuieste exclusiv pt a simti "pestele in bat", si EXCLUS pt a manca seara la cina 1-2 pastravi. fiti seriosi pescaricilor, si lasati vrajeala ieftina deoparte. SNOBISMUL ne omoara in tara asta.

ps: ochelarii( polarizanti) erau marca Balzer, si asa este modelul, nu sunt "retro", cum s-a gasit nu stiu cine sa zica. in sfarsit fratilor, am mai spus-o: SE DICUTA ENORM AICI, PACAT CA PUTINI PRICEP CEVA, IAR RESTUL SE REZUMA LA A DA DIN GURA, SI LA A PESCUI LA TELEVIZOR SI PE CALCULATOR.

dragos74
veteran
veteran

Mesaj de dragos74 » 15 Aug 2005, 23:02

Razvan nu sunt un tip dusmanos si nici voi sa nu va suparati prea tare pt. vorba cu mustele :twisted: Dar parca prea a-ti ripostat puternic si mai ales asocierea dintre pescarul sportiv si poze cu pesti pe gratar e un pic cam fortata.
A spus bine Todi daca nu ma insel ca a pescui sportiv inseamna in primul rand metoda aleasa si mai putin daca si cum iti place sa si mananci din pestele prins :wink:
Referitor strict la esteticul pozei urmariti putin in galeria foto si sa spuneti cinstit: credeti ca da mai bine clenutii cu batul trecandule prin cap la fiecare ; sau pozele puse de nea Jean cu pestii insirati pe cate o sfoara unul dupa altul de catre pescarii americani; sau poate cainele care duce in gura un "partener'' asa cum ii numea Luci. :?: :!:
Eu cred ca totusi nu trebuie sa exageram; daca ai eliberat pestele e f. bine iar daca l-ai pastrat nu mai conteaza ca i-ai insirat pe un bat sau o sfoara sau pe jar si nici nu e o tragedie ca umbla cateodata un caine cu un peste in gura :idea:
Adica nu trebuie exagerrat nici intr-o directie nici in alta caci se ajunge la extreme iar "extremismul"dauneaza :wink: Adica cum spunea Luci ca nu suporta sa-si vada partenerul fript or sa vina altii care pe buna dreptate nu or sa le placa sa vada acelasi partener cu un ac simplu sau triplu infipt in maxilare si tractat prin apa de niste "sadici" fara mila care se numesc "sportivi" :? Si atunci sa va vad :wink:
Ca dupa ce l-ai omorat intentionat sau ca nu l-ai mai putut salva din ac nu mai conteaza ca e fript sau fiert :wink:

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 16 Aug 2005, 03:23

@dragos74

Doresc sa fac o precizare referitoare la pestii tinuti de pescarii americani(si de mine) pe stringer(sfoara) si anume ca pestii sunt tinuti asa vii in apa pana la terminarea partidei.Ce probabil nu stiu pescarii romani despre tinerea pestilor in felul acesta este ca sfoara speciala pt asa ceva e trecuta numai prin buza inferioara ,fara a atinge branhiile deci,avand la capat o tija metalica dreapta sau sub forma de carlig cu care se strapunge buza pestelui dinspre inauntru spre afara .Daca dintr-un motiv sau altul te decizi sa eliberezi un peste de pe stringer procedezi invers pestele suferind mai mult de stress decat din cauza gaurii din buza inferioara.

Cred ca nu trebuie sa exageram in nici un fel,pe mine nu m-a deranjat poza facuta de tine,nu are rost sa ne ascundem dupa deget,dar daca pe cineva a deranjat are dreptul sa-si expuna parerea si mi se pare ca e normal sa fie asa.

Daca "X" sau "Y" procedeaza intr-un fel sau altul si nu ne place nu inseamna ca si noi trebuie sa facem la fel,vom face cum credem ca ne place noua,atata timp cat respectam legile bune sau rele ale societatii in care traim.

Nu trebuie sa fim lupi moralisti,sa nu uitam ca nu mancam de placere ci de necesitate si nu vad nimic rau in a manca pe malul raului cativa din pestii prinsi de noi.Dupa o zi de efort si placere si papilele gustative au dreptul la altceva decat mancare rece,de ce nu pastrav.

Ce nu inteleg eu ,e de unde ati facut rost de lopata ca doar pastravi se gasesc din "belsug" in apele Romaniei,dar ca sa ajungi la lopata e mai greu...

Daca deranzeaza poza cu pastravii pe lopata de ce nu deranjeaza pozele din AVP. si alte reviste de pescuit cu pesti pregatiti si aranjati frumosi in farfurii,ce ne duc cu gandul la Riesling-ul in care ar putea din nou sa inoate .

Si eu practic "catches & releases",dar numai cand vreau eu nu cand ma obliga cineva,la fel daca mi-e foame indraznesc sa-mi fac cativa pesti pe jar pe malul apei,doar nu va trebui sa astept pana ajung acasa .Si sa nu uitam ca pestele e mai gustos in ziua cand l-ai prins decat a doua zi, oricum l-ai pastra.

Jean Scurtu

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 16 Aug 2005, 10:17

dragos74 scrie: ...clenutii cu batul trecandule prin cap la fiecare ...
batul ala trece pe unde trece si sfoara lui Nea Jean....
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

eugend
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de eugend » 16 Aug 2005, 18:24

subiectul de fata putea fi numit ,,politici in pescuitul sportiv sforaitor" ca si asa comentariile nu au nimic comun cu natura si naturalul. in dreptul majoritatii celor care au dat dovada de talente politice scria si ,,senior member" si bine ar fi fost daca mai completau cu ,,inchizitor". ma scuzati dar reactia mea se datoreaza dilemei in care m-ati pus .cred ca am sa ma apuc de pictat pesti.

Calone
veteran
veteran

Mesaj de Calone » 16 Aug 2005, 20:06

Am citit acest topic si m-am minunat . Nu mi vine a crede ce se poate intampla aici ... de fapt unde e pastravul ala insangerat , eu nu am vazut niciunul , decat poze bune de a lui andrei-ovidiu :!: dar poate intre timp s-a sters poza , tocmai din cauza rautatiilor din partea unora .Cum apare unul nou , cum dop , ciocanul in cap , se poate si mai maleabil zic eu . ma mir ca si daca apare o poza cu ceva pastravi pregatiti pt. a fi mancati se da duma referitor la foame ...... nu exagerati oare :?:
daca ar fi analizate toate pozele , sunt mai multe unde sunt degete infipte in branhii doar ca nu curge sange , dar pot pune ramasag ca respectivii au mers tot la foc . Care ar fi problema , daca e asa ?
Personal nu vad niciuna . dar ce sa faci la veterani , sunt retineri la facut comentarii . Atunci oare de ce cand apare pe forum unul nou repede tre buie apostrofat ....
eu cand ma uit parca simt acel miros placut de fum in mijlocul naturii , care aduce poate cu el si un iz de paastrav prajit . ceva senzatie ce nu toti au gustato ..... se raspunde cu rautate ....
Asta e ... unii sunt mai obtuzi , ce poti face

MARINESCU ADY
utilizator constant
utilizator constant

salut all

Mesaj de MARINESCU ADY » 16 Aug 2005, 20:38

Bai fratilor pe bune ca m-am ofensat rau de tot la comentariile unora... care il acuza pe Andrei ca nu este pescar sportiv... Sa va povestesc o faza tare:

Eram acum 2 duminici la peste pe un rau de pe langa bucuresti aveam ca scule 2 telescopice de 5 m mi-am gasit un loc si m-am asezat linistit pe mal. Am stat 2 ore in care am avut numai trasaturi anemice AUTOMAT NU ERAM F. BINE DISPUS. Pe malul celalat apare un individ mai batran ca mine cu mult si BAGA IN APA UN HALAU Am vazut negru in fatza ochilor logic ca am inceput sa avem un schimb de replici dur.Bafta lui (s-au a mea) ca n-am fost pe acelasi mal pt ca unul dintre noi o patea rau de tot(eu nu plec niciodata la peste fara cutit si deobicei il tin infipt in mal langa mine pt ca pescuiesc singur in locuri super izolate si sincer nu am curaj sa fiu "cu mana goala" )

CONCLUZIE: DACA VOI IL ACUZATI PE ANDREI CA NU ESTE PESCAR SPORTIV ATUNCI TIPUL ALA CU HALAUL DIN POVESTEA MEA AR TREBUI PUS PE SCAUNUL ELECTRIC. SA NU UITAM ELEMENTARUL NU EXISTA PESTE PE RAURILE TARII DIN CAUZA CA BRACONIERUL ESTE PRIVILEGIAT DE TOATA SOCIETATEA SI NIMENI NU ARE CURAJUL SA-L INFRUNTE (atat oamenii cat si organele de politie).pt mine a fi pescar sportiv inseamna a pescui la lanseta sau unditza si sa eliberezi pestele in functie de specie( eu de exemplu nu iert carasul pt ca depune icre mai tot timpu anului si e in prostie peste tot)

dragos74
veteran
veteran

Mesaj de dragos74 » 16 Aug 2005, 20:41

Calone de cand te asteptam :)
Nea Jean lopata o avea din intamplare un vecin de cort in masina si pentru ca nu am avut alta solutie ......Vis a vis de poze si sfoara eu am vrut sa arat ca ne putem lega de orice daca incepem cu exagerarile.
:idea:

MARINESCU ADY
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de MARINESCU ADY » 16 Aug 2005, 20:46

P.S. nu sunt un tip violent sau necivilizat dar unele lucruri efectiv ma scot din minti , mai ales curajul unora de a bracona ziua in amiaza mare fara nici un fel de jena.

Scrie răspuns