pupu scrie:Din pacate iar am avut dreptate dupa cum am mai spus cam 80%din pescarii romani nu stiu cu ce se mananca pescuitul sportiv (si cred ca sunt optimist) . Totusi printre pescarii de rapitor sunt cei mai multi .
razvan m. scrie:Nu aflam pe un sait care se are ca logo "pescuitul sportiv la rapitori". Se presupune ca ceea ce ne aduna aici este pasiunea asta, "pescuitul sportiv".
S-a mai discutat despre "pescuitul sportiv" ... si se va mai discuta.
Eu pot intelege ca sport orice,
incepind de la parcugerea a multi km in cautarea pestelui, lansarea momelii (naturala sau artificiala) la distanta sau cu precizie sau de sute de ori .... si
pina la a prinde peste dupa peste - fara a avea nevoie de el - similar cu alergarea voluntara (si nu fortata de lupta pentru supravietuire).
Insa unii faceti o confuzie teribila, nu toti pescuim sportiv, cred ca pescuitul sportiv mai presupune apartenenta la un club sau o asociatie sportiva, participarea la competitii ...
Asa ca logo-ul "pescuitul sportiv la rapitori" il consider o exagerare (similara cu cea din legislatie - care impune conditia de a fi membru al unei asociatii de pescari sportivi pentru a dobindi permisul de pescuit).
Eu practic pescuitul ca mijloc de recreere ... un pescuit de agrement sub "acoperirea" pescuitului sportiv. Este ca si cum nu as avea voie sa alerg prin parc (sau alt loc public) ... fara a fi membru al vreunui club sportiv.
razvan m. scrie:In contextul acesta, cand vine cineva si incepe sa iti argumenteze ca esti mai pervers (sadic ?!) cand prinzi peste si el eliberezi decat daca l-ai prinde pentru a-l manca, cred ca este legitim sa te intrebi daca stai de vorba cu un pescar sportiv sau doar cu un pescar.
E un punct de vedere... Pentru mine pare mai logica alegerea:
fie esti iubitor de natura ... si mai ales de pesti ... incit sa nu-i atingi nici macar cu un ... ac de pescuit -
fie pescuiesti ca o reintoarcere la natura ... in general (sau la mostenirea ancestrala a fiintei umane). Ca sa fie clar ... experimentam pe propria piele abilitatile fiintei umane de a-si procura hrana direct din natura.
Din acest punct de vedere, parca mai logic mi se pare sa prinzi un peste si sa ti-l pregatesti la locul faptei (chiar si la un gratar improvizat) decit sa prinzi ... si sa prinzi ... si sa tot prinzi sub pretextul ca ii eliberezi si ii manevrezi cu grija pentru a nu ii rani.
Practica C&R poate insemna orice ... de la bune intentii (si nu ma indoiesc ca cei mai multi practicanti chiar sunt de buna credinta) ... pina la disimularea unei realitati plina de interese economice (nu tocmai sanatoase pentru natura) si slabiciuni ale omului (care nu-si poate retine „instinctul de carnivor�). O buna ilustrare a „vorbei� populare: SI CU BUZELE UNSE ... SI CU SUFLETU-N RAI.!
Luci scrie: Aici e un site de pescuit sportiv. Nu se posteaza poze cu pesti macelariti din foame, pt mancare sau pentru arta culinara. E asa de greu sa faci diferenta de tematica a site-ului? Mie nu mi se pare.
cu respect
Lucian
Eu nu zic ca nu ai dreptate, insa un sportiv (fie el si pescar), trebuie sa manince sanatos. Adica o hrana naturala, fara E-uri ...
Glumesc
Sau, poate ca nu