poze pt. administratori

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Scrie răspuns
Luci
veteran
veteran

Mesaj de Luci » 05 Aug 2005, 13:18

claudiu scrie: pt, Luci: in ce priveshte respectul pentru peshte .. tot la fel am putea vorbi de respectul pentru porci, tauri, gaini etc. De ce-ar fi peshtele mai privilegiat? Ca ne da parte de driluri frumoase? Pune o rama in carlig shi vezi ce dril faci cu o gaina prin curte... hai sa ii acordam respect.

Eu zic sa o lasatzi balta cu toata povestea asta "vai!! ai pus o poza cu sange pe branhii" shi cu alte discriminari gen: "ala e macelar, eu sunt pescar sportiv".

Claudiu.

PS: nu mi se pare etic sa vad deloc sange pe nici o poza, indiferent de vietate. Asta e clar. Ce ma enerveaza este ideea asta ca mergem la pescuit numai sa il prindem nu sa il shi mancam. Adica unii pescuiesc ca sunt pescari sportivi shi altzii pescuiesc de foame. Interesant. Poate mananca peshtele de placere nu de foame, v-atzi gandit la asta?
Tinere pescar sportiv!, fa diferenta in a taia o gaina pentru mancare si un peste prins si eliberat din sportivitate si pasiune!.
Apropo, nu se dau pe nici un post sau in reviste o gaina cum se macelareste , ce sa mai spun de ovine si porcine!. Aici confunzi stampila prefecturii cu coada vacii. Nu mi-o lua in nume de rau, dar pescuitul sportiv e diferit de cel industrial tocmai prin cele doua cuvinte : sportiv si industrial! Aici e un site de pescuit sportiv. Nu se posteaza poze cu pesti macelariti din foame, pt mancare sau pentru arta culinara. E asa de greu sa faci diferenta de tematica a site-ului? Mie nu mi se pare.
cu respect
Lucian

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 05 Aug 2005, 13:26

Nu aflam pe un sait care se are ca logo "pescuitul sportiv la rapitori". Se presupune ca ceea ce ne aduna aici este pasiunea asta, "pescuitul sportiv".
Una din atitudinile care incepe sa patrunda - tot mai mult, zic eu - in mentalitatea pescarului sportiv de la noi este si aceea de eliberare a pestelui prins.

In contextul acesta, cand vine cineva si incepe sa iti argumenteze ca esti mai pervers (sadic ?!) cand prinzi peste si el eliberezi decat daca l-ai prinde pentru a-l manca, cred ca este legitim sa te intrebi daca stai de vorba cu un pescar sportiv sau doar cu un pescar.

In rest nu am nimic cu persoana ta. Si nici nu ma priveste daca ai bani sau nu.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

gabor
senior
senior

Mesaj de gabor » 05 Aug 2005, 13:26

daca eu dau drumul pestisorului meu (proprietate personala) intr-o apa si cineva mi-l prinde, are voie sa-l manance?

pupu
veteran
veteran

Mesaj de pupu » 05 Aug 2005, 13:56

Din pacate iar am avut dreptate dupa cum am mai spus cam 80%din pescarii romani nu stiu cu ce se mananca pescuitul sportiv (si cred ca sunt optimist) . Totusi printre pescarii de rapitor sunt cei mai multi .

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 05 Aug 2005, 13:57

razvan m. scrie:... cred ca este legitim sa te intrebi daca stai de vorba cu un pescar sportiv sau doar cu un pescar.
Am vrut sa spun "sau doar cu unul care prinde pesti". Ca "pescar" poate suna mai pretentios.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

pupu
veteran
veteran

Mesaj de pupu » 05 Aug 2005, 14:05

RazvanM a sintetizat foarte bine si cred ca nu mai are rost sa continuam.

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 05 Aug 2005, 17:08

Of,of,de la niste poze s-a ajuns la sadism,lipsa de bani,etc.Nu e frumos ce faceti.Ar trebui sa fim o echipa.Aici era vorba doar despre analizarea pozelor care sunt trimise in scopul de a fi expuse la galeria foto,de catre moderator,pentru a nu fi insangerate.Sunt convins ca andrei-ovidiu,nu stia cand poza ca acel pastrav sangera.Se mai intampla.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 06 Aug 2005, 02:09

Pozele alea cu pastravi pe lopata e pentru cunoscatori , mult prapad facut in sufletul meu . Ca sa ma razbun m-am vazut nevoit sa le fac felul la vreo 2-3 pesti , evident am prins mai multi , trasatura la 2-3 min , nici sa fumez linistit nu puteam , dar nu i-am retinut pe toti . In tot cazul aragazul nu se compara cu un foculet vioi de tabara cind cade noaptea .

Tare mult m-am mirat de marimea si forma ochelarilor care stau pe nasul din poza , da acuma stiu care-i treaba . Bai , pastravul l-a muscat pe pescar de deget ( deci singele ala nu era al lui , era al pescarului ) si ca sa mascheze expresia de durere de pe fata si-a tras ochelarii aia retro . spune drept Andrei , te mai doare degetu ?

Fir Intins!!!

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 06 Aug 2005, 09:20

pupu scrie:Din pacate iar am avut dreptate dupa cum am mai spus cam 80%din pescarii romani nu stiu cu ce se mananca pescuitul sportiv (si cred ca sunt optimist) . Totusi printre pescarii de rapitor sunt cei mai multi .
razvan m. scrie:Nu aflam pe un sait care se are ca logo "pescuitul sportiv la rapitori". Se presupune ca ceea ce ne aduna aici este pasiunea asta, "pescuitul sportiv".
S-a mai discutat despre "pescuitul sportiv" ... si se va mai discuta.
Eu pot intelege ca sport orice, incepind de la parcugerea a multi km in cautarea pestelui, lansarea momelii (naturala sau artificiala) la distanta sau cu precizie sau de sute de ori .... si pina la a prinde peste dupa peste - fara a avea nevoie de el - similar cu alergarea voluntara (si nu fortata de lupta pentru supravietuire).
Insa unii faceti o confuzie teribila, nu toti pescuim sportiv, cred ca pescuitul sportiv mai presupune apartenenta la un club sau o asociatie sportiva, participarea la competitii ...
Asa ca logo-ul "pescuitul sportiv la rapitori" il consider o exagerare (similara cu cea din legislatie - care impune conditia de a fi membru al unei asociatii de pescari sportivi pentru a dobindi permisul de pescuit).
Eu practic pescuitul ca mijloc de recreere ... un pescuit de agrement sub "acoperirea" pescuitului sportiv. Este ca si cum nu as avea voie sa alerg prin parc (sau alt loc public) ... fara a fi membru al vreunui club sportiv.

razvan m. scrie:In contextul acesta, cand vine cineva si incepe sa iti argumenteze ca esti mai pervers (sadic ?!) cand prinzi peste si el eliberezi decat daca l-ai prinde pentru a-l manca, cred ca este legitim sa te intrebi daca stai de vorba cu un pescar sportiv sau doar cu un pescar.
E un punct de vedere... Pentru mine pare mai logica alegerea: fie esti iubitor de natura ... si mai ales de pesti ... incit sa nu-i atingi nici macar cu un ... ac de pescuit - fie pescuiesti ca o reintoarcere la natura ... in general (sau la mostenirea ancestrala a fiintei umane). Ca sa fie clar ... experimentam pe propria piele abilitatile fiintei umane de a-si procura hrana direct din natura.
Din acest punct de vedere, parca mai logic mi se pare sa prinzi un peste si sa ti-l pregatesti la locul faptei (chiar si la un gratar improvizat) decit sa prinzi ... si sa prinzi ... si sa tot prinzi sub pretextul ca ii eliberezi si ii manevrezi cu grija pentru a nu ii rani.
Practica C&R poate insemna orice ... de la bune intentii (si nu ma indoiesc ca cei mai multi practicanti chiar sunt de buna credinta) ... pina la disimularea unei realitati plina de interese economice (nu tocmai sanatoase pentru natura) si slabiciuni ale omului (care nu-si poate retine „instinctul de carnivor�). O buna ilustrare a „vorbei� populare: SI CU BUZELE UNSE ... SI CU SUFLETU-N RAI.!

Luci scrie: Aici e un site de pescuit sportiv. Nu se posteaza poze cu pesti macelariti din foame, pt mancare sau pentru arta culinara. E asa de greu sa faci diferenta de tematica a site-ului? Mie nu mi se pare.
cu respect
Lucian
Eu nu zic ca nu ai dreptate, insa un sportiv (fie el si pescar), trebuie sa manince sanatos. Adica o hrana naturala, fara E-uri ...
Glumesc :!: :?: :!:
Sau, poate ca nu :?: :!: :?:

Luci
veteran
veteran

Mesaj de Luci » 06 Aug 2005, 09:44

Ioan S. scrie:[Eu nu zic ca nu ai dreptate, insa un sportiv (fie el si pescar), trebuie sa manince sanatos. Adica o hrana naturala, fara E-uri ...
Glumesc :!: :?: :!:
Sau, poate ca nu :?: :!: :?:
Salut Ioan
poate nu am fost eu suficient de explicit. E si o chestie de etica si estetica. Nimanui nu place sangele curgand siroaie. Si da, multa lume retine peste si il mananca, nu am nimic cu asta chiar daca eu nu retin fir de pastrav sau lipan ( asta e optiunea mea). Dar retin clean, avat si alte specii mai putin periclitate. Insa poze cu pesti la care le curge sangele din branhii si cel ce i-a prins sa afiseze o mina de invingator mi se pare deja un pic sadic. Cineva dadea comparatia de porci macelariti si gaini fugarite. Ei daca ai taia live un porc intr-o carmangerie sau ai jupui o gaina, fi sigur ca nimeni nu va intra in acel magazin, sa cumpere carnea.
Pana la urma e o chestie de cum o faci si in ce maniera. Tine de estetica si respect fata de peste - chiar daca pana la urma il mananci. In austria si nu numai, cei ce pescuiesc la lipan sau pastrav e obligatoriu sa aiba un ciocanel sa omoare pestele si sa nu il lase in agonie...( asta daca il retine)
Asta era punctul meu de vedere si, sincer, ma deranjeaza lipsa de respect fata de pesti a pescarilor care, doresc sa aiba recunoasterea din partea "tagmei" prin expunerea acestor fel de poze, oarecum barbare.
Pana la urma, asa cum ai spus tu, pescuim din sportivitate si recreere, am ajuns ( pretindem) o natie cu o oarecare educatie si pana la urma, datoram acest respect si grija fata de natura...

nu cred ca e asa dificil de facut asta, macar sa stergi sangele de pe peste si sa te lipsesti de a te mandri ca iti prajesti partenerii pe o lopata pe jar...cu mandrie!

Scrie răspuns