poze pt. administratori

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Scrie răspuns
Iujin
veteran
veteran

Mesaj de Iujin » 05 Aug 2005, 11:42

Cui ii place sa vada poze cu sange? (Poate sadicilor), de aceea propun administratorilor acestui site sa nu mai fie postate in galerie poze care contin asa ceva. Pot fi returnate sau sterse si transmis un mail celui care le posteaza de ce nu pot aparea in galeria foto.

claudiu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de claudiu » 05 Aug 2005, 11:44

danr scrie:parerea mea personala: nu mi se pare motiv de mandrie o poza in care apari cu un pastravior, tinut cu degetele infipte in branhii

ca-l mananci ca nu-l mananci, ca poate oricum sangera, nu conteaza - mie poza nu-mi place mie personal, si nici nu e cine stie ce captura.....

dar fiecare are opinia lui......
Ai dat dovada de obiectivitate ca ai pus pana la urma poza. Deshi nu shtiu despre ce poza e vorba.

Cand mi-am exprimat supararea mea despre unii care impart pescarii in doua categorii: sportivi shi fomishti nu am precizat nimic despre dimensiunea capturii.

Evident ca un peshtishor mic nu e motiv de lauda shi ca pari mai degraba patetic cu o asemenea "captura".
Repet: nu vorbesc despre pozele de pe acest topic. Nu le-am vazut.

claudiu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de claudiu » 05 Aug 2005, 11:50

tudor scrie:Pestii sunt, in general, salbatici si e datoria noastra sa conservam natura lasind sa plece o mare parte din ei. Porcii si gainile le crestem tocmai pentru a fi mincate asa ca nu prea tine comparatia.
Exista si pastravarii unde daca vrei te duci si iei peste cit nu poti duce. Deci Claudiu, daca nu vrei sa fii sadic pescuind C&R te poti duce la crescatorii.

Tudor
Ba comparatzia e foarte buna. Peshtii ii gaseshti shi in natura shi in crescatorii, la fel shi porcii: salbatici sau domestici. Idem shi pentru pasari.

Daca ma duc sa impushc un mistretz nu inseamna ca sunt fomist. Ar fi shi culmea sa il impushc shi sa il las acolo :lol: De fapt sa il impushc numai oleaca, sa nu moara. Sa il prind "sportiv" dupa aia sa ii dau drumu.

Repet pt. ultima oara. Nu sunt de acord cu poze cu sange shi etc.
Observatziile mele erau legate de parerea unora ca daca nu eliberezi peshtele eshti fomist.
Personal imi place sa mananc orice peshte pe care il prind shi are dimensiunile legale. Sau daca nu mananc eu i-l dau lui mama.

Chiar e asha greu de crezut ca ash putea sa cumpar peshte de la magazin daca asta ash vrea? Ca in loc sa dau 500 de mii pe drum & scule & taxe mai bine dau 200 de mii pe un crap de 2kg shi m-ash satura?

Satisfactzia e mai mare sa mananci peshtele pescuit de tine.
Asha ca n-avetzi decat sa ii eliberatzi voi pe totzi ca sa imi ramana mie mai multzi :lol:

Just kidding.

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 05 Aug 2005, 12:01

claudiu scrie:
Dintr-un anumit punct de vedere e sadic sa prinzi peshte shi sa ii dai drumu in apa. E mai de condamnat decat cineva care il prinde shi il mananca.

Ce-ar fi daca n-atzi mai manca gaini de exemplu? Sau sa te duci in curte shi sa prinzi gaini la unditza la rama. Dupa ce le prinzi le dai drumu ca e "gainarit sportiv".
Interesanta filosofia asta. Cam asa cred ca gandeste unul al carui scop principal nu e pescuitul, ci acela de a satisface o nevoie - de hrana, eventual de bani. Bine, mai putin exemplul cu gaina prinsa la rama, care mi se pare pueril si fara legatura cu contextul.

Vezi tu, Claudiule, pescuitul sportiv inseamna altceva. Este sensibil diferit de modul in care l-ai perceput tu. Ceea ce ne duce la pescuit nu e nici foamea si nici placerea gustului pestelui.

Nu il condamn pe cel care mananca pestele prins. Mai mananc si eu uneori. Dar mi se pare nelalocul lui sa apari cu el fript pe un sait de pescuit sportiv.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 05 Aug 2005, 12:05

claudiu scrie:
Ba comparatzia e foarte buna. Peshtii ii gaseshti shi in natura shi in crescatorii, la fel shi porcii: salbatici sau domestici. Idem shi pentru pasari.

Fraza asta e tare de tot. Cum spun aia in Catavencu ? " Din putul gindirii " mi se pare. :wink:

Hai pa.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 05 Aug 2005, 12:07

claudiu scrie: Dintr-un anumit punct de vedere e sadic sa prinzi peshte shi sa ii dai drumu in apa.

Ce ma enerveaza este ideea asta ca mergem la pescuit numai sa il prindem nu sa il shi mancam.
:shock:

claudiu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de claudiu » 05 Aug 2005, 12:12

razvan m. scrie:
claudiu scrie:
Interesanta filosofia asta. Cam asa cred ca gandeste unul al carui scop principal nu e pescuitul, ci acela de a satisface o nevoie - de hrana, eventual de bani. Bine, mai putin exemplul cu gaina prinsa la rama, care mi se pare pueril si fara legatura cu contextul.

Vezi tu, Claudiule, pescuitul sportiv inseamna altceva. Este sensibil diferit de modul in care l-ai perceput tu. Ceea ce ne duce la pescuit nu e nici foamea si nici placerea gustului pestelui.

Nu il condamn pe cel care mananca pestele prins. Mai mananc si eu uneori. Dar mi se pare nelalocul lui sa apari cu el fript pe un sait de pescuit sportiv.
Asta de acuma e atac la persoana :x
Crede-ma ca nu de bani duc eu lipsa shi nu ma duc la pescuit asha cum ma vezi tu. Faptul ca m-ai acuzat de asta nu implica ca e shi adevarat.

Mai inainte tocmai am spus ca ma duc la pescuit de placere, ca ar fi mai economic sa il iau din piatza daca asta mi-ash dori.
Cum ai putut tu razvan sa tragi concluzia ca ma duc la pescuit ca sa imi satisfac nevoia de bani si de foame numai tu shtii.

Comparatzia cu gainaritul evident ca e exagerata. Era in spirit de gluma shi nu o foloseam ca o dovada pentru afirmatziile mele.

E pueril sa crezi ca era adevarat ce ziceam despre gaini.
Din cate vad eu pentru tine Razvan ar trebui sa scriu PM-uri ca sa potzi discerne mai ushor parerile mele.

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 05 Aug 2005, 12:45

Asta face parte din categoria "subiecte inepuizabile" :lol:

Fiecare face cum il duce capul, prinde cat poate, elibereaza cat vrea.

Diferenta intre sportiv si foame eu o fac nu intre pesti opriti si eliberati, ci intre artificial si natural :) , intre salai la ji si salai la oblete, intre pastrav la oscilanta si pastrav la rama. Alt punct de vedere nu?

Numai bine!

Armand
veteran
veteran

Mesaj de Armand » 05 Aug 2005, 13:11

Claudiu! Ai reusit sa iti pui tot forumul in cap.
Oricine dintre pescarii de pe site-ul asta ia peste acasa dupa o partida de pescuit(sa nu imi spuneti voi ca pescuiti in totalitate C&R). Diferenta este facuta de cantitatea de peste pe care o pastrezi, modul cum te comporti cu pestii pe care ii eliberezi(degeaba pescuiesti C&R daca ii nenorocesti inainte sa le dai drumul) si cum ramane locul de pescuit in urma ta(sticle de plastic, hartii, cutii, nylon...).
Spining....Prea bun ca sa fie light...

Armand
veteran
veteran

Mesaj de Armand » 05 Aug 2005, 13:17

Apropo tot de Claudiu! Cel mai tare drill din viata mea a fost cu o rata(domestica) care imi balacea apa si nu puteam sa pescuiesc. Fir de 0.20 pluta, carlig nr. 6 fara plumb si ca momeala coaja de paine sa pluteasca.
Am agatat imediat sa nu apuce sa inghita carligul si dupa aia sa te tii bine...Si in zbor si pe apa...20 de min de adrenalina!
A avut vreo 3 kg, si am pescuit C&R :) :D
PS: aveam doar 8 ani si de atunci m-am lecuit.
Spining....Prea bun ca sa fie light...

Scrie răspuns