PERMISE PESCUIT 2014

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
jhonny
veteran
veteran

Re: PERMISE PESCUIT 2014

Mesaj de jhonny » 06 Ian 2014, 15:51

Concluzia: La pescuit, ca uite afara este soare!!!!! Timbrele...la sfantul asteapta.

legionarul
junior
junior

Mesaj de legionarul » 06 Ian 2014, 16:10

Ce spun eu ca "nou pescar" si unde se duce discutia..eu vreau sa pescuiesc legal si sa nu ma doara capul umbland prin zece locuri dupa zece chestii "diferite" care ar trebui sa reglementeze aceeasi chestie..pescuit legal pe teritoriul tarii..
Asociatie..ok..inteles..e ca si cum te duci la un nea Gogu si-i dai bani ca sa-ti treaca rabla de RAR..n-am nevoie si nici nu vreau sa fiu membru al vreunei asociatii..si din cate vad..in afara de faptul ca trimit ei un rahat de taxa la trezorerie pe numele meu si imi dau voie sa pescuiesc pe unde au ei combinatii(totul contra cost - intermediere- bani suplimentari dati aiurea), n-ai nicio facilitate in plus (nu ma intereseaza sa particip la vreo competitie sau sa primesc un gift bag cu niste gume sau mai stiu eu ce ar putea oferi!?)..nu vreau sa gasesc permisul la carrefour..vreau sa platesc si sa pescuiesc legal..nu vreau decat sa pescuiesc..deci nu fac 10 chestii diferite..iar braconajul ala despre care pomenea cineva mai devreme este exact chestia pe care incercam sa o evitam, nu? ..
"daca te doare-n cot de tot...vezi ca le-ai devenit complice.."

zavera
veteran
veteran

Mesaj de zavera » 06 Ian 2014, 16:12

Mister Fisherman scrie:Daca anul trecut au fost valabile permisele eliberate in 2012 insotite de chitanta privind plata taxei de autorizare pentru anul 2013 si de un timbru fiscal de 2 lei ( A fost mentionat pe site-ul ANPA )
Anul acesta , dupa cate am inteles de la reprezentatul ANPA anul trecut , se vor tipari alte permise de pescuit cu antetul MMSC (Ministerului Mediului )
S-a mai intamplat o chestie de genul asta si in 2012 , pana la aparitia permisele tip card , dar atunci cei de la ANPA au informat pescarii ca pot pescui cu chitanta de la trezorerie
Problema este ca anul acesta n-au mentionat nimic pe site , nici depre permise si nici daca cuantumul taxei va fi modificat ...
Iată comunicatul ANPA la care făceaţi referire:

Practicarea pescuitului recreativ/sportiv pentru anul 2013 se face în baza permisului de pescuit recreativ/sportiv eliberat de A.N.P.A in anul 2012 si a chitanţei privind plata taxei de autorizare pentru anul 2013 sau a talonului de pensie, după caz, conform prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 1016/2008 privind cuantumul taxelor de licenţiere şi autorizare în pescuit şi acvacultură.

Permisele de pescuit recreativ/sportiv se vizează de la data publicării în Monitorul Oficial al României Partea I, a Hotărârii de Guvern pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 1016/2008 privind cuantumul taxelor de licenţiere şi autorizare în pescuit şi acvacultură.

Observatii:

1. este vorba de un comunicat şi nu de un act normativ.
2. Hotărârea de Guvern nr.1016/2008 nu s-a modificat şi completat nici în 2013, nu se va modifica nici în 2014. Guvernul României a modificat că nu se modifică taxele şi impozitele (altele decât cele locale). ANPA este structură guvernamentală, deci se supune acestei reguli.
A fost o propunere de modificare a cuantumurilor la şedinţa de guvern din 20.12.2013, dar a fost respinsă din motivul arătat mai sus.
3. Dacă aşteptam modificarea, conform paragrafului cu litere majorate, eram ilegalisti tot anul 2013.

zavera
veteran
veteran

Mesaj de zavera » 06 Ian 2014, 16:18

legionarul scrie:Ce spun eu ca "nou pescar" si unde se duce discutia..eu vreau sa pescuiesc legal si sa nu ma doara capul umbland prin zece locuri dupa zece chestii "diferite" care ar trebui sa reglementeze aceeasi chestie..pescuit legal pe teritoriul tarii..
Asociatie..ok..inteles..e ca si cum te duci la un nea Gogu si-i dai bani ca sa-ti treaca rabla de RAR..n-am nevoie si nici nu vreau sa fiu membru al vreunei asociatii..si din cate vad..in afara de faptul ca trimit ei un rahat de taxa la trezorerie pe numele meu si imi dau voie sa pescuiesc pe unde au ei combinatii(totul contra cost - intermediere- bani suplimentari dati aiurea), n-ai nicio facilitate in plus (nu ma intereseaza sa particip la vreo competitie sau sa primesc un gift bag cu niste gume sau mai stiu eu ce ar putea oferi!?)..nu vreau sa gasesc permisul la carrefour..vreau sa platesc si sa pescuiesc legal..nu vreau decat sa pescuiesc..deci nu fac 10 chestii diferite..iar braconajul ala despre care pomenea cineva mai devreme este exact chestia pe care incercam sa o evitam, nu? ..
OK, deci te duci la trezorerie şi plăteşti, la ANPA să-ţi lipească timbrul de 2 lei, la ARBDD dacă vrei în Delta Dunării şi la Poliţia de Frontieră judeţeană pentru PG-uri.
Dacă vrei ape atribuite asociaţiilor, plăteşti taxa suplimentară acolo.
Aşa spun regulile actuale.

Mister Fisherman
veteran
veteran

Mesaj de Mister Fisherman » 06 Ian 2014, 16:39

Si nu era mai bine sa putem cumpara acele permise de pescuit "la orice oră din zi şi din noapte, de la tutungerii/benzinarii/posta/farmacii etc," fara sa mai fim nevoiti sa facem atatea drumuri ?
Se pare ca nu se doreste acest lucru ... prietenii stiu de ce :wink:
Acesta este un pamflet. Orice asemanare cu personaje reale este pur intamplatoare.

zavera
veteran
veteran

Mesaj de zavera » 06 Ian 2014, 18:07

Mister Fisherman scrie:Si nu era mai bine sa putem cumpara acele permise de pescuit "la orice oră din zi şi din noapte, de la tutungerii/benzinarii/posta/farmacii etc," fara sa mai fim nevoiti sa facem atatea drumuri ?
Se pare ca nu se doreste acest lucru ... prietenii stiu de ce :wink:
Ramasi doar la nivelul ipotezelor (cum ar fi mai bine?), cred ca pentru apele neatribuite, deci administrate de stat (adica de nimeni, de fapt), permisul s-are putea plati oriunde sau chiar nicaieri.
Dar acolo unde intervine un efort al cuiva (patron, concesionar, club, asociatie etc) trebuie sa te supui regulilor acestora.
Iti convine, platesti, iti scoti permis, pescuiesti.
Nu-ti convine, mergi sa pescuiesti in alta parte (eventual pe apele neadministrate), mergi la meci sau in vizita la socri sau, stai, pur si simplu, acasa.
Pescuiesti virtual, din fotoliu. Platesti doar abonamentul la internet, care oricum este mult mai scump decat permisul ANPA, plus ca te deranjezi sa platesti factura. Chiar la plata on-line, tot e un deranj.

boistean
veteran
veteran

Mesaj de boistean » 06 Ian 2014, 19:35

@zavera
fara suparare, esti cumva (si) pescar?
povestesti ca in basmele alea de h.c. andersen...
daca vii cu texte de lege pe un forum unde toata lumea cauta solutia, nu citate de legi nerespectate sau care nu mai sunt de actualitate, nu (ne) ajuti cu nimic.

p.s. daca totul e asa de simplu, cum sustii, ne poti spune, de exemplu, cine administreaza, in 2014, apele publice din judetul Suceava?

zavera
veteran
veteran

Mesaj de zavera » 06 Ian 2014, 20:10

boistean scrie:@zavera
fara suparare, esti cumva (si) pescar?
povestesti ca in basmele alea de h.c. andersen...
daca vii cu texte de lege pe un forum unde toata lumea cauta solutia, nu citate de legi nerespectate sau care nu mai sunt de actualitate, nu (ne) ajuti cu nimic.

p.s. daca totul e asa de simplu, cum sustii, ne poti spune, de exemplu, cine administreaza, in 2014, apele publice din judetul Suceava?
Pot sa afirm ca sunt pasionat de pescuit de vreo 15 ani, de pe la vreo 9 ani, dar nu am adunat, in total, mai mult de 50-60 de iesiri la pescuit. Mult timp depindeam de adultii care ma luau sau nu la pescuit, am mai lipsit si din tara, au mai fost si altele ... ma rog, pot zice ca sunt pescar diletant, care mai are multe ape de cutreierat.
Textele de lege cu care am venit sunt cele in vigoare, pentru ca solutiile nu le cauta nimeni pe forum, iar daca le gaseste cineva, ramane cu ele. Pe forum, poti primi doar informatii privind situatia legala sau de pe teren.

Eu pot doar doua lucruri:

- sa cunosc si sa respect legile
- sa emit pareri

Cu solutiile sunt responsabili altii, pe la Guverm, pe la Parlament, prin diverse institutii publice.

PS - apele publice din judetul Suceava le administreaza aceleasi entitati carora le-au fost atribuite in februarie 2011, prin procedura organizata de ANPA-sucursala Moldova.
Gasiti numarul de telefon si adresa institutiei pe net.

boistean
veteran
veteran

Mesaj de boistean » 06 Ian 2014, 21:11

zavera scrie: PS - apele publice din judetul Suceava le administreaza aceleasi entitati carora le-au fost atribuite in februarie 2011, prin procedura organizata de ANPA-sucursala Moldova.
nici pe departe...
q.e.d.
(dupa cum am spus, e usor sa citesti datele de pe niste site-uri, fie ele si ale unor institutii publice)
nu mai "bate" de mult cu spusele anpa (aceeasi institutie de stat care spune ca Siretul are 1230 km doar pe teritoriul judetului Suceava)...

zavera
veteran
veteran

Mesaj de zavera » 06 Ian 2014, 21:57

boistean scrie:
zavera scrie: PS - apele publice din judetul Suceava le administreaza aceleasi entitati carora le-au fost atribuite in februarie 2011, prin procedura organizata de ANPA-sucursala Moldova.
nici pe departe...
q.e.d.
(dupa cum am spus, e usor sa citesti datele de pe niste site-uri, fie ele si ale unor institutii publice)
nu mai "bate" de mult cu spusele anpa (aceeasi institutie de stat care spune ca Siretul are 1230 km doar pe teritoriul judetului Suceava)...
Incercati la telefon. Daca nici asa nu va lamuriti, inseamna ca s-a atins "masa critica" a perfectiunii birocratic-administrative, ultimul pas spre stupiditate.
Trebuie sa adaptati harta hidrografica a judetului, conform spuselor ANPA.
Daca nici asa nu se poate, considerati judetul ca "terra incognita" si procedati la colonizare, conform dreptului primului sosit.

Redevenind, cat de cat, seriosi, eu sugeram ca fiecare sa se informeze la sursa. Iar daca nici autoritatea de reglementare nu va poate da informatii ...mergeti pe teren si constatati personal.
Daca va intreaba cineva de sanatate (si are documente de suport), asta este. Se cheama ca v-ati informat direct.
Pana la urma, poate fi o exceptie situatia de la dvs. Pe planul comunicarii.
Dar, cred ca este mai important daca detinatorul cu orice titlu, al lacului sau raului, isi face treaba.
Atunci, merita si efortul de a te informa, si acela de a merge la pescuit.

Scrie răspuns