PERMISE PESCUIT 2014
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
- legionarul
- junior
Re: PERMISE PESCUIT 2014
Salutare.. Mentionez ca sunt de putina vreme un impatimit al pescuitului..
Citesc de vreo 3-4 ore pe toate forumurile si site-urile posibile detalii despre permisul de pescuit.. Halal organizare..vai mama lor de legi/ordonante/hotarari si panarame de institutii/asociatii/federatie/etc...
Fratilor.. vreau sa pescuiesc legal si sa platesc pentru asta fara sa ma plimb prin toata tara ba pt permis RBDD..ba pt permis ANPA (care sa-mi vina sau nu dupa multe luni de zile)..ba pt PG..avsj-uri sau taxe surpriza marca ronsilva si ce naiba permise/taxe or mai exista.. chiar atat de penali sunt astia incat in 2014 (deja) "n-au reusit" sa creeze un sistem care sa reglementeze cat de cat pescuitul?
Eu, fiind nou p'aici, ma crucesc.. poate gandesc eu prea simplist..dar ce marea filosofie lu' peste este sa scoti permisele pt pescari pe categorii ? sa zicem ca le categorisim ca permisele de conducere.. vreau sa platesc "cuiva" sa pescuiesc si pe arges si pe dunare si in delta si pe munte si la gropane daca asa mi se nazare mie..sa am categoria a + b + c +d +x pt anu' asta..sau doar pt a+d sau pana mea .. pe mine nu ma intereseaza cui da anpa-ul (sau cine dracu' ar fi entitatea asta) banii mai departe/ce contracte/ce combinatii de 2lei fac ei cu cine vor pt ca sunt sigur din start ca banii respectivi vor ajunge tot in vila vreunui masonar si din pacate "nu avem cum" sa controlam noi ca si cetateni ce se intampla cu banii din taxe..
Eu vreau sa pescuiesc si sa nu vina vreun legiuitoru' curului sa-mi ceara spaga (sau sa-mi scrie vreo amenda sau mai rau ..vreun dosar ..sau sa-i vad mainile jegoase de spagar imputit duhnitor a tuica pe sculele mele de pescuit ) pe pretextul ca "domne...ce faceti dumneavoastra aici nu e tocmai in regula" ..
Vad atata gargara si pe canalele tv de pescuit si pe forumuri ..zeci de mii de pareri si idei nastrusnice.. zero rezultate.. pescari nemultumiti vs. smecheri care incaseaza bani.. Ce e de facut?
Scuzati limbajul folosit dar jegosii astia chiar isi bat joc.. si da..am citit si despre magariile mai vechi..si despre cele noi..si despre ipoteticele noi reglementari..
Asadar.. vreau sa pescuiesc anul asta pe oriunde o sa am chef.. cat, cui si cum dau banii?
Citesc de vreo 3-4 ore pe toate forumurile si site-urile posibile detalii despre permisul de pescuit.. Halal organizare..vai mama lor de legi/ordonante/hotarari si panarame de institutii/asociatii/federatie/etc...
Fratilor.. vreau sa pescuiesc legal si sa platesc pentru asta fara sa ma plimb prin toata tara ba pt permis RBDD..ba pt permis ANPA (care sa-mi vina sau nu dupa multe luni de zile)..ba pt PG..avsj-uri sau taxe surpriza marca ronsilva si ce naiba permise/taxe or mai exista.. chiar atat de penali sunt astia incat in 2014 (deja) "n-au reusit" sa creeze un sistem care sa reglementeze cat de cat pescuitul?
Eu, fiind nou p'aici, ma crucesc.. poate gandesc eu prea simplist..dar ce marea filosofie lu' peste este sa scoti permisele pt pescari pe categorii ? sa zicem ca le categorisim ca permisele de conducere.. vreau sa platesc "cuiva" sa pescuiesc si pe arges si pe dunare si in delta si pe munte si la gropane daca asa mi se nazare mie..sa am categoria a + b + c +d +x pt anu' asta..sau doar pt a+d sau pana mea .. pe mine nu ma intereseaza cui da anpa-ul (sau cine dracu' ar fi entitatea asta) banii mai departe/ce contracte/ce combinatii de 2lei fac ei cu cine vor pt ca sunt sigur din start ca banii respectivi vor ajunge tot in vila vreunui masonar si din pacate "nu avem cum" sa controlam noi ca si cetateni ce se intampla cu banii din taxe..
Eu vreau sa pescuiesc si sa nu vina vreun legiuitoru' curului sa-mi ceara spaga (sau sa-mi scrie vreo amenda sau mai rau ..vreun dosar ..sau sa-i vad mainile jegoase de spagar imputit duhnitor a tuica pe sculele mele de pescuit ) pe pretextul ca "domne...ce faceti dumneavoastra aici nu e tocmai in regula" ..
Vad atata gargara si pe canalele tv de pescuit si pe forumuri ..zeci de mii de pareri si idei nastrusnice.. zero rezultate.. pescari nemultumiti vs. smecheri care incaseaza bani.. Ce e de facut?
Scuzati limbajul folosit dar jegosii astia chiar isi bat joc.. si da..am citit si despre magariile mai vechi..si despre cele noi..si despre ipoteticele noi reglementari..
Asadar.. vreau sa pescuiesc anul asta pe oriunde o sa am chef.. cat, cui si cum dau banii?
"daca te doare-n cot de tot...vezi ca le-ai devenit complice.."
Cred ca daca imi trimiti 500 euro poti sa pescuiesti unde vrei in tara asta, nu? 

Nu v-aţi documentat suficient! Este mult mai simplu decât în orice altă ţară.legionarul scrie:Salutare.. Mentionez ca sunt de putina vreme un impatimit al pescuitului..
Sunt două variante:
a) individual.
Plăteşti taxa anuală de pescuit la trezorerie, mergi la filiala teritorială ANPA să fii luat în evidenţă şi...gata.
PG-urile le poţi obţine în format electronic, de la Poliţia de frontieră a judeţului (judeţelor) unde vrei să pescuieşti.
Permisele ARBDD le plăteşti, printr-o simplă prezentare la un ghişeu din Tulcea sau Murighiol
b) prin asociaţii. Plăteşti o cotizaţie modică 30/50 lei pe an şi se ocupă ei de toate documentele respective.
În alte tări este mult mai complicat. Cursuri, examene, vize anuale, carnet de capturi, controale, sancţiuni...
+ taxa (in cazul) pe saptamana, luna, an pt asociatia care administreaza apa.zavera scrie:
Nu v-aţi documentat suficient! Este mult mai simplu decât în orice altă ţară.
Sunt două variante:
a) individual.
Plăteşti taxa anuală de pescuit la trezorerie, mergi la filiala teritorială ANPA să fii luat în evidenţă şi...gata.
PG-urile le poţi obţine în format electronic, de la Poliţia de frontieră a judeţului (judeţelor) unde vrei să pescuieşti.
Permisele ARBDD le plăteşti, printr-o simplă prezentare la un ghişeu din Tulcea sau Murighiol
b) prin asociaţii. Plăteşti o cotizaţie modică 30/50 lei pe an şi se ocupă ei de toate documentele respective.
În alte tări este mult mai complicat. Cursuri, examene, vize anuale, carnet de capturi, controale, sancţiuni...
teoretic asa ar fi, simplu, dar practic...
si de aici incepe balciul:
- care asociatii administreaza apele (tabelele de pe siteul ANPA sunt in curs de actualizare de...3 ani, timp in care s-au schimbat multe, dar nu s-au operat modificari din variate interese)?
- ce valoare au taxele saptamana/luna/an pentru nemembri (care ar fi trebuit sa fie afisate actualizate la zi pe acelasi site), unde si cum se platesc?
- ce faci atunci cand ai toate taxele platite (ANPA, asociatie de pescari etc.) si te trezesti luat pe sus de reprezentantii altei asociatii care iti flutura pe la nas o decizie judecatoreasca prin care ei administreaza apa respectiva si nu cei care figureaza pe site-ul anpa?
s.a.m.d.
p.s. sa vedeti balci (si) dupa descentralizare...
- MARIUS POPA
- veteran
Poate asta face diferenta intre un pescar sportiv, amator, iubitor de natura , si un pescar-braconier (desi ma indoiesc ca toti is analfebti,si trec si unii dintre ei acele cursuri...) . Mai bine si la noi, parerea mea .zavera scrie:
Miyagi am tot citit ce ai scris, ma bucur ca esti citit si asa de documentat, dar pe noi ne interesa :unde platim permisu pe 2014, si cat ne costa ?!
Te rog sa nu-mi detaliezi si mie raspunsu tau

O intrebare care ne-o tot punem de atitia ani, eu cel putin in 2013 am primit o chitanta de la asociatie, nimic altceva, si am tot intrebat pe la ei, si au zis ca nu au venit nimc (timbru sau permis...) si am renuntat sa mai insist, am bagat bine chitanta si carnetu lor de membru intr-un plic tip punga,sa nu ajunga apa la ele, si am sperat la un control...pacat ca nu a venit .
Eu zic ca este devreme sa ne punem intrebarea despre permise, si zic asta uitandu-ma in trecut...asa ca, dragi pescari, iubitori de natura, nu ramane decat sa asteptam...pana cand , om vedea !

Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.
Până la urmă, contează actele normative în vigoare (legi, hotărâri de guvern, ordine de ministru, etc), care se publică în Mon.Oficial.boistean scrie:+ taxa (in cazul) pe saptamana, luna, an pt asociatia care administreaza apa.zavera scrie:
teoretic asa ar fi, simplu, dar practic...
si de aici incepe balciul:
- care asociatii administreaza apele (tabelele de pe siteul ANPA sunt in curs de actualizare de...3 ani, timp in care s-au schimbat multe, dar nu s-au operat modificari din variate interese)?
- ce valoare au taxele saptamana/luna/an pentru nemembri (care ar fi trebuit sa fie afisate actualizate la zi pe acelasi site), unde si cum se platesc?
- ce faci atunci cand ai toate taxele platite (ANPA, asociatie de pescari etc.) si te trezesti luat pe sus de reprezentantii altei asociatii care iti flutura pe la nas o decizie judecatoreasca prin care ei administreaza apa respectiva si nu cei care figureaza pe site-ul anpa?
s.a.m.d.
p.s. sa vedeti balci (si) dupa descentralizare...
Dacă aţi achitat ANPA + cotizaţie, înseamnă că faceţi parte dintr-o asociaţie. Cunoaşteţi regulamentul asociaţiei, ce ape administrează
şi ce taxe au.
Dacă vreţi să pescuiţi în alte părţi, vă costă un search pe Google sau un simplu telefon.
Eu aşa am procedat şi a funcţionat în toate cazurile.
Oricum, taxele sunt mici, nu merită să te cerţi pentru 5 sau 10 lei.
Pentru că, dacă vreţi permis anual, oricum vă informaţi mai temeinic, nu vă duceţi aşa, "la plesneala". Înseamnă că apa are peşte, iar chestia asta costă...
Din păcate, după cum se vede pe aici, toată lumea vrea simplitate, permise cumpărate la orice oră din zi şi din noapte, de la tutungerii/benzinarii/posta/farmacii etc, care să fie ieftine şi să nu coste nimic, apele să fie populate si pline cu peşte, să fie controale "la sange" (evident, la ceilalti), să fie pe masă zilnic peşte (sălbatic, nu de crescătorie) pentru că este gustos şi e plin de Omega 3...nu vă scandalizaţi, asta vreau şi eu, dar nu cred că este posibil.

-
- veteran
Zavera , nu asa ar fi normal ?zavera scrie:Din păcate, după cum se vede pe aici, toată lumea vrea simplitate, permise cumpărate la orice oră din zi şi din noapte, de la tutungerii/benzinarii/posta/farmacii etc,
Daca maine vrea cineva sa mearga la pescuit , pe o apa salbatica , de unde se poate procura un permis de pescuit valabil pe 2014 ?
Acesta este un pamflet. Orice asemanare cu personaje reale este pur intamplatoare.
Nu cred că ar fi normal.Mister Fisherman scrie:Zavera , nu asa ar fi normal ?zavera scrie:Din păcate, după cum se vede pe aici, toată lumea vrea simplitate, permise cumpărate la orice oră din zi şi din noapte, de la tutungerii/benzinarii/posta/farmacii etc,
Daca maine vrea cineva sa mearga la pescuit , pe o apa salbatica , de unde se poate procura un permis de pescuit valabil pe 2014 ?
Atâta timp cât sunt în vigoare legile şi ordinele vechi, procedezi cum prevăd acestea. Trezoreriile sunt deschise de pe 3 ianuarie, birourile ANPA din 6 ianuarie. Îţi scoţi permis şi pescuieşti (pe apele neatribuite în administrare).
Pe apele atribuite în administrare asociaţiilor, este normal să te informezi inainte. Asociaţiile au site-uri, au persoane de contact, au numere de telefon, etc.
Până la urmă, te duci pe munca lor, răspunderea lor, aria lor de competenţă. Iar dacă te tentează să mergi acolo, înseamnă că merită, datorită lor.
Măcar din bună creştere, tot trebuie să anunţi.
Dacă ai avea o casă cu chirie, la care plăteşti toate angaralele, cum ar fi să intre cine vrea, să se servească, să beneficieze...apoi, pa şi bonjur, nici măcar mulţumesc să nu-ţi spună.
Vrem să trăim şi să pescuim ca în Germania, USA sau UK, dar gândim ca-n China lui Mao.
Credeţi că americanii, nemţii şi britişii au ajuns acolo uşor, fără muncă si respectarea unor reguli stricte?
Înjurăm guvernanţii, dar ăştia ne seamănă leit, sunt ca noi şi dintre noi. Doar că au mai mult tupeu şi noroc cu carul.
Dar, în locul lor, toţi am face la fel (vedeţi că nu mă exclud nici pe mine).

...faptul ca te-ai inclus in "oala" asta nu este o mandrie si e strict problema ta , poersonalazavera scrie:...
...dar faptul ca ai generalizat ("toţi am face la fel" ) este deja prea mult spus
...iti propun sa mai tai din "fumurile" astea ce le emani , sa stai sa privesti in jurul tau , sa realizezi pe ce plaiuri traiesi si apoi sa tragi concluzii

Realizez pe ce plaiuri trăiesc, dar sper că fii mei (dacă îi voi avea) vor trăi vremuri mai bune. Şi, mă simt dator să contribui la asta, măcar respectând anumite reguli, de la principii de bună creştere, până la legile locului unde trăiesc.old_radu scrie:...faptul ca te-ai inclus in "oala" asta nu este o mandrie si e strict problema ta , poersonalazavera scrie:...
...dar faptul ca ai generalizat ("toţi am face la fel" ) este deja prea mult spus
...iti propun sa mai tai din "fumurile" astea ce le emani , sa stai sa privesti in jurul tau , sa realizezi pe ce plaiuri traiesi si apoi sa tragi concluzii
Şi nu vreau (aşa cum deja te-am asigurat) să ajung în locul politicienilor actuali, tocmai pentru a nu fi tentat să fac precum ei. Pentru că, cel puţin în ultimii 20 de ani, toţi, absolut toţi, au făcut la fel.
Am mai dialogat pe tema asta, nu ştiu de ce te deranjează atitudinea mea de a refuza să stau cu mâna întinsă la mila lui Dumnezeu sau a statului şi să-mi bocesc ghinionul de a trăi pe aceste plaiuri.
Poate pentru că am fost educat să-mi iubesc plaiurile şi conaţionalii şi să fiu mândru că sunt român.