PERMISE PESCUIT 2014

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Mister Fisherman
veteran
veteran

Re: PERMISE PESCUIT 2014

Mesaj de Mister Fisherman » 06 Ian 2014, 14:53

zavera scrie:Nu cred că ar fi normal.
Atâta timp cât sunt în vigoare legile şi ordinele vechi, procedezi cum prevăd acestea. Trezoreriile sunt deschise de pe 3 ianuarie, birourile ANPA din 6 ianuarie. Îţi scoţi permis şi pescuieşti (pe apele neatribuite în administrare).
Vrei sa spui ca ,nu este normal ca fiecare pescar sa-si poata procura permisul de pescuit (pentru apele neatribuite ) "la orice oră din zi şi din noapte, de la tutungerii/benzinarii/posta/farmacii etc, " ?
Cat despre permisul pe 2014 , pe site-ul ANPA n-am gasit nici o informatie , nici macar n-au facut mentiunea ca permisele de pescuit din 2013 sunt valabile pana la eliberearea noilor permise
Si atunci ce sa facem , in situatie care povestea cu permisele se repeta in fiecare an ,mergem la pescuit doar atunci cand isi aduc aminte de noi cei de la ANPA ?
Acesta este un pamflet. Orice asemanare cu personaje reale este pur intamplatoare.

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 06 Ian 2014, 15:00

zavera scrie: ... am fost educat să-mi iubesc plaiurile şi conaţionalii şi să fiu mândru că sunt român.
VIVAT ! Imagine
..."curata" demagogie , asa sustin si politicienii , de 20 de ani incoace.

OK , scuze pentru 'off-topic" !

zavera
veteran
veteran

Mesaj de zavera » 06 Ian 2014, 15:03

Mister Fisherman scrie:
zavera scrie:Nu cred că ar fi normal.
Atâta timp cât sunt în vigoare legile şi ordinele vechi, procedezi cum prevăd acestea. Trezoreriile sunt deschise de pe 3 ianuarie, birourile ANPA din 6 ianuarie. Îţi scoţi permis şi pescuieşti (pe apele neatribuite în administrare).
Vrei sa spui ca ,nu este normal ca fiecare pescar sa-si poata procura permisul de pescuit (pentru apele neatribuite ) "la orice oră din zi şi din noapte, de la tutungerii/benzinarii/posta/farmacii etc, " ?
Cat despre permisul pe 2014 , pe site-ul ANPA n-am gasit nici o informatie , nici macar n-au facut mentiunea ca permisele de pescuit din 2013 sunt valabile pana la eliberearea noilor permise
Si atunci ce sa facem , in situatie care povestea cu permisele se repeta in fiecare an ,mergem la pescuit doar atunci cand isi aduc aminte de noi cei de la ANPA ?
1. strict, pentru ape neatribuite, nu cred ca ar fi o problema să se elibereze de oriunde este tehnic posibil. Eu citasem o postare care se referea la taxele zilnice, săptămânale, anuale percepute de asociaţii.

2. nu pot fi valabile permisele 2013 (pentru că au expirat la 31.12.2013), ci trebuie permis 2014. Atata timp cat nu s-a schimbat nimic faţă de 2013, îţi scoţi permis 2014 conform regulilor aflate în vigoare acum, adica tot alea din 2012 şi 2013.
Dacă la un moment dat se schimbă regulile, inclusiv cuantumul taxei, n-ai probleme, pentru că se regulile noi nu se pot aplica retroactiv.

zavera
veteran
veteran

Mesaj de zavera » 06 Ian 2014, 15:05

old_radu scrie:
zavera scrie: ... am fost educat să-mi iubesc plaiurile şi conaţionalii şi să fiu mândru că sunt român.
VIVAT ! Imagine
..."curata" demagogie , asa sustin si politicienii , de 20 de ani incoace.

OK , scuze pentru 'off-topic" !
Treaba lor, eu nu sunt politician. Politicienii o fac la modul interesat, eu o fac cu titlu gratuit. Mă aşteptam să sesizezi singur diferenţa.

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 06 Ian 2014, 15:13

zavera scrie:...
Din păcate, după cum se vede pe aici, toată lumea vrea simplitate, permise cumpărate la orice oră din zi şi din noapte, de la tutungerii/benzinarii/posta/farmacii etc, care să fie ieftine şi să nu coste nimic, apele să fie populate si pline cu peşte, să fie controale "la sange" (evident, la ceilalti), să fie pe masă zilnic peşte (sălbatic, nu de crescătorie) pentru că este gustos şi e plin de Omega 3...nu vă scandalizaţi, asta vreau şi eu, dar nu cred că este posibil. :wallbash:
...asta mi-a scapat , inseamna ca esti pe calea cea dreapta :oops:
zavera scrie:
Treaba lor, eu nu sunt politician.
...la cata politica faci p-aici , nu m-as mira sa fi stagiar deja...... :lol:

jhonny
veteran
veteran

Mesaj de jhonny » 06 Ian 2014, 15:20

CITAT -"O intrebare care ne-o tot punem de atitia ani, eu cel putin in 2013 am primit o chitanta de la asociatie, nimic altceva, si am tot intrebat pe la ei, si au zis ca nu au venit nimc (timbru sau permis...) si am renuntat sa mai insist, am bagat bine chitanta si carnetu lor de membru intr-un plic tip punga,sa nu ajunga apa la ele, si am sperat la un control...pacat ca nu a venit ."

ha,ha,ha,....cred ca ti-ai "facut" permis la FFFF, nu???? :lol: :lol: :lol: :lol:

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 06 Ian 2014, 15:25

Nu, la dumnealor http://www.esoxclub. ro/ !
Imagine
Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

jhonny
veteran
veteran

Mesaj de jhonny » 06 Ian 2014, 15:34

Da, scuze, am glumit. La multi ani:
In ceea ce priveste permisele de plastic, trebuia sa il primesti ala albastru pe 8 ani.
Acum plateai o noua chitanta si gata, fir intins pe 2014! Eu am vizat deja pe 2014.

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 06 Ian 2014, 15:40

Deci ,ala il am din 2012-2013, sa inchidem discutia, trebuia sa primesc timbru doar ...!
Fir intins si tie ;) 8)
Imagine
Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

Mister Fisherman
veteran
veteran

Mesaj de Mister Fisherman » 06 Ian 2014, 15:48

Daca anul trecut au fost valabile permisele eliberate in 2012 insotite de chitanta privind plata taxei de autorizare pentru anul 2013 si de un timbru fiscal de 2 lei ( A fost mentionat pe site-ul ANPA )
Anul acesta , dupa cate am inteles de la reprezentatul ANPA anul trecut , se vor tipari alte permise de pescuit cu antetul MMSC (Ministerului Mediului )
S-a mai intamplat o chestie de genul asta si in 2012 , pana la aparitia permisele tip card , dar atunci cei de la ANPA au informat pescarii ca pot pescui cu chitanta de la trezorerie
Problema este ca anul acesta n-au mentionat nimic pe site , nici depre permise si nici daca cuantumul taxei va fi modificat ...
Acesta este un pamflet. Orice asemanare cu personaje reale este pur intamplatoare.

Scrie răspuns