Salarii!! :lol:alin c. scrie:Am si eu o curiozitate . Gigi Stefan a spus vineri la emisiunea Info Pescar ca pentru un permis asociatiile vor plati celor de la CNAFP 22 ron .AJVPS-ul cere la ora actuala 70-80-90 si in unele zone chiar si 100 ron .
permis de pescuit recreativ-sportiv: precizari CNAFP
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Numai salarii
Mai sunt si altele ca de exemplu :
- " populari "
- chermeze
- deplasari pe afara in interes personal ETC.
AJVPS vrancea se hotaraste anul trecut sa populeze o balta cu 2 t de puiet
din care ajunge in apa doar 60 kg cu tot cu apa . Cum
FIR INTINS
Asocia?iile pl?tesc CNAFP 22,7 ron - 20 ron = taxa permis; 2,7 ron=taxa tiparire permis. Tot ce se pl?te?te peste aceast? valoare reprezint? costurile asocia?iei. În cazul celor de curând înfiin?ate (nu ?tiu dac? e valabil pentru toate), se merge pe costuri minime pentru atragerea pescarilor, mai mici decât cele percepute de AJVPS-uri, deoarece aici, cei care s-au înh?mat la jug fac munc? patriotic?. Reduceri semnificative pentru pensionari. Se pare c? pân? în momentul de fa??, AJVPS-urile nu prea au încheiat contracte de exploatare durabil? prin pescuit recreativ-sportiv a resurselor acvatice vii ?i nici nu au intrat în posesia autoriza?iilor, dar cu toate astea elibereaz? permise de pescuit recreativ-sportiv. Personal nu m? sup?r? ?i nici nu m? sperie concuren?a lor atâta timp cît este loaial?; dar dac? umbl? cu dezinform?ri de genul celor sesizate aci pe forum referitor la faptul c? pl?tind permisul la ei po?i pescui în toat? ?ara, asta e cu totul altceva. Profit? de necunoa?terea legii de c?tre oamenii simpli ?i încaseaz? bani f?r? acoperire. Revin. Scuze!
am sunat astazi la ajvps GIURGIU
intrebare: cum e cu permisul:
raspuns: 700 mii viza pe permisul existent sau 1 milion permis + viza
intreb: ce pot face cu el:
rapuns: pescuiti pe dunare
intreb: baltile asociatiei ?
raspuns: alta taxa
intreb: alte ape naturale din alte judete, dunarea, oltul ?
raspuns: este valabil pe toate apele neamenajate din tara
intreb: pai atunci vigneta ?
rapuns: pai nu a venit inca
intreb: pai daca pot pescui cu asta oriunde pe apele neamenajate, ce rost mai are vigneta
rapuns, nu stim, o sa stim cand vine vigneta, e ceva mai special, nu stim acuma

intrebare: cum e cu permisul:
raspuns: 700 mii viza pe permisul existent sau 1 milion permis + viza
intreb: ce pot face cu el:
rapuns: pescuiti pe dunare
intreb: baltile asociatiei ?
raspuns: alta taxa
intreb: alte ape naturale din alte judete, dunarea, oltul ?
intreb: pai atunci vigneta ?
rapuns: pai nu a venit inca
intreb: pai daca pot pescui cu asta oriunde pe apele neamenajate, ce rost mai are vigneta
Eu cred ca vigneta e teapa servita celor care vor neaparat sa dea banii altcuiva decit AJVPS-urilor.
Si vad ca sunt destui doritori sa intre intr-o asociatie neafiliata AGVPS, si care vor plati suma aceea incerta de 40 de euro pentru a putea pescui in aceleasi ape gestionate de aceleasi AJVPS-uri.
Altfel spus, de ce sa cotizam pentru o birocratie (ieftina prin comparatie cu celelalte) cind putem cotiza pentru mai multe organisme birocratice (mai scumpe) ?
Si vad ca sunt destui doritori sa intre intr-o asociatie neafiliata AGVPS, si care vor plati suma aceea incerta de 40 de euro pentru a putea pescui in aceleasi ape gestionate de aceleasi AJVPS-uri.
Altfel spus, de ce sa cotizam pentru o birocratie (ieftina prin comparatie cu celelalte) cind putem cotiza pentru mai multe organisme birocratice (mai scumpe) ?
A?adar, s? continuam:
la Capitolul II.din contractul de exploatare durabil?... "Obiectul contractului" se stipuleaz? "Exploatarea durabil? prin pescuit recreativ sportiv a resurselor acvatice vii existente în bazinele piscicole naturale din zon? - jude?ul X". Dup? câte în?eleg, indiferent c? este una sau sunt Y asocia?ii în acela?i jude?, în contractul fiec?reia la Cap. II. se va specifica acela?i lucru-deci vor gestiona toate acelea?i bazine, având toate acelea?i obliga?ii( Cap.VI. alin.6.2. de la lit "a" la lit."p" incusiv ). A?adar statul încaseaz? pe acela?i bazin taxa de la to?i gestionarii delega?i de CNAFP. Pân? aci, nimic r?u s? zicem, dac? to?i ?i-ar respecta ?i îndeplini toate (sau m?car o parte !) obliga?iile stipulate în contract - pe de-o parte statul prin CNAFP ar avea mai mul?i bani ptr. repopul?ri, pe de alt? parte asocia?iile în baza unor în?elegeri, ar putea asigura mai bine paza pe tronsoane, nemaifiind (teoretic) obligate s? p?zesc? fiecare toate bazinele. În func?ie de ce fac ?i cât fac sau cât de bine ?tiu s? arate ce fac
, ?i-ar atrage mai mul?i sau mai pu?ini membri. Aici poate avea loc ?i AJVPS-ul jude?ean, plecând de la aceea?i baz? ca ?i ceilal?i, în contextul în care toate "concesiunile" au picat.
- s-a pus aici problema pazei, cineva spunând c? AJVPS-ul are un avantaj din start din acest punct de vedere; sta?i lini?ti?i c? nu au chiar atât de mul?i paznici. Adev?rat c? la Cap. VI., alin.6.2., lit. "c" din contract este prev?zut? expres ca obliga?ie, paza cu personal specializat (printre altele), dar nu este condi?ionat-dup? ?tiin?a mea, ca la încheierea contractului cu CNAFP -ul s? prezin?i documente care s? ateste acest lucru. Cu paza se poate rezolva ulterior;
- pt. Ioan S; po?i pescui f?r? vignet? în toate apele naturale din jude?ul în care a fost eliberat permisul; în afara jude?ului po?i pescui doar în baza vignetei care poate fi decadal?(10 zile) ?i cost? 10 eu, sau anual? ?i va costa se pare 40 eu;
- un singur lucru nu-mi este clar ?i nu-l g?sesc specificat niciunde (poate m? ajuta?i v? rog domnule Adrian Iona?cu!) ?i anume: se pot elibera pe acelea?i bazine autoriza?ii de pescuit în scop comercial laolalt? cu autoriza?ii de pescuit recreativ sportiv!? Dac? r?spunsul ar fi s? zicem "da" atunci cine ar face "legea" pe respectivele bazine!? Care dintre cele dou? asocia?ii (cea cu pescuitul comercial sau cea cu pescuitul recreativ) ar fi în acest caz "titularul contractului", ca s? folosesc un termen amintit aici!? Iar vine "comercialu" ?i-mi spune ...ai voie s? pescuie?ti doar pe 25-30 m de la mal spre mijlocul apei... ce-mi face pescarul care d? la fix la crap sau ce-o mai fi !?
- pt. todi, da se elibereaz? permise la asocia?ii, în jude?ul Dolj.
la Capitolul II.din contractul de exploatare durabil?... "Obiectul contractului" se stipuleaz? "Exploatarea durabil? prin pescuit recreativ sportiv a resurselor acvatice vii existente în bazinele piscicole naturale din zon? - jude?ul X". Dup? câte în?eleg, indiferent c? este una sau sunt Y asocia?ii în acela?i jude?, în contractul fiec?reia la Cap. II. se va specifica acela?i lucru-deci vor gestiona toate acelea?i bazine, având toate acelea?i obliga?ii( Cap.VI. alin.6.2. de la lit "a" la lit."p" incusiv ). A?adar statul încaseaz? pe acela?i bazin taxa de la to?i gestionarii delega?i de CNAFP. Pân? aci, nimic r?u s? zicem, dac? to?i ?i-ar respecta ?i îndeplini toate (sau m?car o parte !) obliga?iile stipulate în contract - pe de-o parte statul prin CNAFP ar avea mai mul?i bani ptr. repopul?ri, pe de alt? parte asocia?iile în baza unor în?elegeri, ar putea asigura mai bine paza pe tronsoane, nemaifiind (teoretic) obligate s? p?zesc? fiecare toate bazinele. În func?ie de ce fac ?i cât fac sau cât de bine ?tiu s? arate ce fac
- s-a pus aici problema pazei, cineva spunând c? AJVPS-ul are un avantaj din start din acest punct de vedere; sta?i lini?ti?i c? nu au chiar atât de mul?i paznici. Adev?rat c? la Cap. VI., alin.6.2., lit. "c" din contract este prev?zut? expres ca obliga?ie, paza cu personal specializat (printre altele), dar nu este condi?ionat-dup? ?tiin?a mea, ca la încheierea contractului cu CNAFP -ul s? prezin?i documente care s? ateste acest lucru. Cu paza se poate rezolva ulterior;
- pt. Ioan S; po?i pescui f?r? vignet? în toate apele naturale din jude?ul în care a fost eliberat permisul; în afara jude?ului po?i pescui doar în baza vignetei care poate fi decadal?(10 zile) ?i cost? 10 eu, sau anual? ?i va costa se pare 40 eu;
- un singur lucru nu-mi este clar ?i nu-l g?sesc specificat niciunde (poate m? ajuta?i v? rog domnule Adrian Iona?cu!) ?i anume: se pot elibera pe acelea?i bazine autoriza?ii de pescuit în scop comercial laolalt? cu autoriza?ii de pescuit recreativ sportiv!? Dac? r?spunsul ar fi s? zicem "da" atunci cine ar face "legea" pe respectivele bazine!? Care dintre cele dou? asocia?ii (cea cu pescuitul comercial sau cea cu pescuitul recreativ) ar fi în acest caz "titularul contractului", ca s? folosesc un termen amintit aici!? Iar vine "comercialu" ?i-mi spune ...ai voie s? pescuie?ti doar pe 25-30 m de la mal spre mijlocul apei... ce-mi face pescarul care d? la fix la crap sau ce-o mai fi !?
- pt. todi, da se elibereaz? permise la asocia?ii, în jude?ul Dolj.
- mihaimircea
- veteran

SI daca imi fac permisu in Bucurest pescuiesc unde? Pe Herastrau si alte parcuri? Vor popula cu pesti cismigiu si carol???
Permise am vazut cu ochii mei cei 2 si frumosi in Arad, la un magazin de pecarici (nu stiu cum se cheama dar este in centru, pe drumul de pe langa Mures spre Bou Rosu, urmatoarea intersectie de dupa Balcescu parca). Era un domn acolo caruia nu i-am retinut numele insa vorbea de o asociatie si ca a fost la Buc si a luat permisele. Ochiometric erau peste 200 bucati (deci sariti aradeni). Ma batea gandul sa ma bag dar nu se stabilisera inca taxele de asociatie pe 2005. Ma rog, mai trec prin Arad, nu-i bai.
Permise am vazut cu ochii mei cei 2 si frumosi in Arad, la un magazin de pecarici (nu stiu cum se cheama dar este in centru, pe drumul de pe langa Mures spre Bou Rosu, urmatoarea intersectie de dupa Balcescu parca). Era un domn acolo caruia nu i-am retinut numele insa vorbea de o asociatie si ca a fost la Buc si a luat permisele. Ochiometric erau peste 200 bucati (deci sariti aradeni). Ma batea gandul sa ma bag dar nu se stabilisera inca taxele de asociatie pe 2005. Ma rog, mai trec prin Arad, nu-i bai.
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.
Am scos permisul, mi-am primit cartonashul, iar cind am intrebat de vigneta, mi s-a zis sa nu-mi fac griji, anul asta merge si asa.
Si-a scos careva PG-ul? Ca daca dau ienicerii (aaaa... granicerii) PG si fara vigneta, pe aia cind controleaza ii doare in 14 de altceva decit taxa lor de 100.000. Si atunci mi-oi cumpara eu vigneta cind....
Apropos, stie careva care sunt sanctiunile daca esti prins fara vigneta? Ca la cei 40 de euro cit face minunea, mai ca e mai rentabil sa platesti si amenda...
Apropos, stie careva care sunt sanctiunile daca esti prins fara vigneta? Ca la cei 40 de euro cit face minunea, mai ca e mai rentabil sa platesti si amenda...
se pare ca agvps a hotarat ca orice membru din orice ajvps sa poata pescui pe orice ape neamenajata "de-a lor".danr scrie:intreb: alte ape naturale din alte judete, dunarea, oltul ?
atat doar ca nu au dreptul sa faca asta. praf in ochi? mita?