Salarii!! :lol:alin c. scrie:Am si eu o curiozitate . Gigi Stefan a spus vineri la emisiunea Info Pescar ca pentru un permis asociatiile vor plati celor de la CNAFP 22 ron .AJVPS-ul cere la ora actuala 70-80-90 si in unele zone chiar si 100 ron .
permis de pescuit recreativ-sportiv: precizari CNAFP
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Numai salarii

Mai sunt si altele ca de exemplu :
- " populari "
- chermeze
- deplasari pe afara in interes personal ETC.
AJVPS vrancea se hotaraste anul trecut sa populeze o balta cu 2 t de puiet
din care ajunge in apa doar 60 kg cu tot cu apa . Cum

FIR INTINS
Asociaţiile plătesc CNAFP 22,7 ron - 20 ron = taxa permis; 2,7 ron=taxa tiparire permis. Tot ce se plăteşte peste această valoare reprezintă costurile asociaţiei. ÃŽn cazul celor de curând înfiinţate (nu ştiu dacă e valabil pentru toate), se merge pe costuri minime pentru atragerea pescarilor, mai mici decât cele percepute de AJVPS-uri, deoarece aici, cei care s-au înhămat la jug fac muncă patriotică. Reduceri semnificative pentru pensionari. Se pare că până în momentul de faţă, AJVPS-urile nu prea au încheiat contracte de exploatare durabilă prin pescuit recreativ-sportiv a resurselor acvatice vii şi nici nu au intrat în posesia autorizaţiilor, dar cu toate astea eliberează permise de pescuit recreativ-sportiv. Personal nu mă supără şi nici nu mă sperie concurenţa lor atâta timp cît este loaială; dar dacă umblă cu dezinformări de genul celor sesizate aci pe forum referitor la faptul că plătind permisul la ei poţi pescui în toată ţara, asta e cu totul altceva. Profită de necunoaşterea legii de către oamenii simpli şi încasează bani fără acoperire. Revin. Scuze!
am sunat astazi la ajvps GIURGIU
intrebare: cum e cu permisul:
raspuns: 700 mii viza pe permisul existent sau 1 milion permis + viza
intreb: ce pot face cu el:
rapuns: pescuiti pe dunare
intreb: baltile asociatiei ?
raspuns: alta taxa
intreb: alte ape naturale din alte judete, dunarea, oltul ?
raspuns: este valabil pe toate apele neamenajate din tara
intreb: pai atunci vigneta ?
rapuns: pai nu a venit inca
intreb: pai daca pot pescui cu asta oriunde pe apele neamenajate, ce rost mai are vigneta
rapuns, nu stim, o sa stim cand vine vigneta, e ceva mai special, nu stim acuma

intrebare: cum e cu permisul:
raspuns: 700 mii viza pe permisul existent sau 1 milion permis + viza
intreb: ce pot face cu el:
rapuns: pescuiti pe dunare
intreb: baltile asociatiei ?
raspuns: alta taxa
intreb: alte ape naturale din alte judete, dunarea, oltul ?
intreb: pai atunci vigneta ?
rapuns: pai nu a venit inca
intreb: pai daca pot pescui cu asta oriunde pe apele neamenajate, ce rost mai are vigneta

Eu cred ca vigneta e teapa servita celor care vor neaparat sa dea banii altcuiva decit AJVPS-urilor.
Si vad ca sunt destui doritori sa intre intr-o asociatie neafiliata AGVPS, si care vor plati suma aceea incerta de 40 de euro pentru a putea pescui in aceleasi ape gestionate de aceleasi AJVPS-uri.
Altfel spus, de ce sa cotizam pentru o birocratie (ieftina prin comparatie cu celelalte) cind putem cotiza pentru mai multe organisme birocratice (mai scumpe) ?
Si vad ca sunt destui doritori sa intre intr-o asociatie neafiliata AGVPS, si care vor plati suma aceea incerta de 40 de euro pentru a putea pescui in aceleasi ape gestionate de aceleasi AJVPS-uri.
Altfel spus, de ce sa cotizam pentru o birocratie (ieftina prin comparatie cu celelalte) cind putem cotiza pentru mai multe organisme birocratice (mai scumpe) ?
Aşadar, să continuam:
la Capitolul II.din contractul de exploatare durabilă... "Obiectul contractului" se stipulează "Exploatarea durabilă prin pescuit recreativ sportiv a resurselor acvatice vii existente în bazinele piscicole naturale din zonă - judeţul X". După câte înţeleg, indiferent că este una sau sunt Y asociaţii în acelaşi judeţ, în contractul fiecăreia la Cap. II. se va specifica acelaşi lucru-deci vor gestiona toate aceleaşi bazine, având toate aceleaşi obligaţii( Cap.VI. alin.6.2. de la lit "a" la lit."p" incusiv ). Aşadar statul încasează pe acelaşi bazin taxa de la toţi gestionarii delegaţi de CNAFP. Până aci, nimic rău să zicem, dacă toţi şi-ar respecta şi îndeplini toate (sau măcar o parte !) obligaţiile stipulate în contract - pe de-o parte statul prin CNAFP ar avea mai mulţi bani ptr. repopulări, pe de altă parte asociaţiile în baza unor înţelegeri, ar putea asigura mai bine paza pe tronsoane, nemaifiind (teoretic) obligate să păzescă fiecare toate bazinele. ÃŽn funcţie de ce fac şi cât fac sau cât de bine ştiu să arate ce fac
, şi-ar atrage mai mulţi sau mai puţini membri. Aici poate avea loc şi AJVPS-ul judeţean, plecând de la aceeaşi bază ca şi ceilalţi, în contextul în care toate "concesiunile" au picat.
- s-a pus aici problema pazei, cineva spunând că AJVPS-ul are un avantaj din start din acest punct de vedere; staţi liniştiţi că nu au chiar atât de mulţi paznici. Adevărat că la Cap. VI., alin.6.2., lit. "c" din contract este prevăzută expres ca obligaţie, paza cu personal specializat (printre altele), dar nu este condiţionat-după ştiinţa mea, ca la încheierea contractului cu CNAFP -ul să prezinţi documente care să ateste acest lucru. Cu paza se poate rezolva ulterior;
- pt. Ioan S; poţi pescui fără vignetă în toate apele naturale din judeţul în care a fost eliberat permisul; în afara judeţului poţi pescui doar în baza vignetei care poate fi decadală(10 zile) şi costă 10 eu, sau anuală şi va costa se pare 40 eu;
- un singur lucru nu-mi este clar şi nu-l găsesc specificat niciunde (poate mă ajutaţi vă rog domnule Adrian Ionaşcu!) şi anume: se pot elibera pe aceleaşi bazine autorizaţii de pescuit în scop comercial laolaltă cu autorizaţii de pescuit recreativ sportiv!? Dacă răspunsul ar fi să zicem "da" atunci cine ar face "legea" pe respectivele bazine!? Care dintre cele două asociaţii (cea cu pescuitul comercial sau cea cu pescuitul recreativ) ar fi în acest caz "titularul contractului", ca să folosesc un termen amintit aici!? Iar vine "comercialu" şi-mi spune ...ai voie să pescuieşti doar pe 25-30 m de la mal spre mijlocul apei... ce-mi face pescarul care dă la fix la crap sau ce-o mai fi !?
- pt. todi, da se eliberează permise la asociaţii, în judeţul Dolj.
la Capitolul II.din contractul de exploatare durabilă... "Obiectul contractului" se stipulează "Exploatarea durabilă prin pescuit recreativ sportiv a resurselor acvatice vii existente în bazinele piscicole naturale din zonă - judeţul X". După câte înţeleg, indiferent că este una sau sunt Y asociaţii în acelaşi judeţ, în contractul fiecăreia la Cap. II. se va specifica acelaşi lucru-deci vor gestiona toate aceleaşi bazine, având toate aceleaşi obligaţii( Cap.VI. alin.6.2. de la lit "a" la lit."p" incusiv ). Aşadar statul încasează pe acelaşi bazin taxa de la toţi gestionarii delegaţi de CNAFP. Până aci, nimic rău să zicem, dacă toţi şi-ar respecta şi îndeplini toate (sau măcar o parte !) obligaţiile stipulate în contract - pe de-o parte statul prin CNAFP ar avea mai mulţi bani ptr. repopulări, pe de altă parte asociaţiile în baza unor înţelegeri, ar putea asigura mai bine paza pe tronsoane, nemaifiind (teoretic) obligate să păzescă fiecare toate bazinele. ÃŽn funcţie de ce fac şi cât fac sau cât de bine ştiu să arate ce fac

- s-a pus aici problema pazei, cineva spunând că AJVPS-ul are un avantaj din start din acest punct de vedere; staţi liniştiţi că nu au chiar atât de mulţi paznici. Adevărat că la Cap. VI., alin.6.2., lit. "c" din contract este prevăzută expres ca obligaţie, paza cu personal specializat (printre altele), dar nu este condiţionat-după ştiinţa mea, ca la încheierea contractului cu CNAFP -ul să prezinţi documente care să ateste acest lucru. Cu paza se poate rezolva ulterior;
- pt. Ioan S; poţi pescui fără vignetă în toate apele naturale din judeţul în care a fost eliberat permisul; în afara judeţului poţi pescui doar în baza vignetei care poate fi decadală(10 zile) şi costă 10 eu, sau anuală şi va costa se pare 40 eu;
- un singur lucru nu-mi este clar şi nu-l găsesc specificat niciunde (poate mă ajutaţi vă rog domnule Adrian Ionaşcu!) şi anume: se pot elibera pe aceleaşi bazine autorizaţii de pescuit în scop comercial laolaltă cu autorizaţii de pescuit recreativ sportiv!? Dacă răspunsul ar fi să zicem "da" atunci cine ar face "legea" pe respectivele bazine!? Care dintre cele două asociaţii (cea cu pescuitul comercial sau cea cu pescuitul recreativ) ar fi în acest caz "titularul contractului", ca să folosesc un termen amintit aici!? Iar vine "comercialu" şi-mi spune ...ai voie să pescuieşti doar pe 25-30 m de la mal spre mijlocul apei... ce-mi face pescarul care dă la fix la crap sau ce-o mai fi !?
- pt. todi, da se eliberează permise la asociaţii, în judeţul Dolj.
- mihaimircea
- veteran
SI daca imi fac permisu in Bucurest pescuiesc unde? Pe Herastrau si alte parcuri? Vor popula cu pesti cismigiu si carol???
Permise am vazut cu ochii mei cei 2 si frumosi in Arad, la un magazin de pecarici (nu stiu cum se cheama dar este in centru, pe drumul de pe langa Mures spre Bou Rosu, urmatoarea intersectie de dupa Balcescu parca). Era un domn acolo caruia nu i-am retinut numele insa vorbea de o asociatie si ca a fost la Buc si a luat permisele. Ochiometric erau peste 200 bucati (deci sariti aradeni). Ma batea gandul sa ma bag dar nu se stabilisera inca taxele de asociatie pe 2005. Ma rog, mai trec prin Arad, nu-i bai.
Permise am vazut cu ochii mei cei 2 si frumosi in Arad, la un magazin de pecarici (nu stiu cum se cheama dar este in centru, pe drumul de pe langa Mures spre Bou Rosu, urmatoarea intersectie de dupa Balcescu parca). Era un domn acolo caruia nu i-am retinut numele insa vorbea de o asociatie si ca a fost la Buc si a luat permisele. Ochiometric erau peste 200 bucati (deci sariti aradeni). Ma batea gandul sa ma bag dar nu se stabilisera inca taxele de asociatie pe 2005. Ma rog, mai trec prin Arad, nu-i bai.
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.
Am scos permisul, mi-am primit cartonashul, iar cind am intrebat de vigneta, mi s-a zis sa nu-mi fac griji, anul asta merge si asa.
Si-a scos careva PG-ul? Ca daca dau ienicerii (aaaa... granicerii) PG si fara vigneta, pe aia cind controleaza ii doare in 14 de altceva decit taxa lor de 100.000. Si atunci mi-oi cumpara eu vigneta cind....
Apropos, stie careva care sunt sanctiunile daca esti prins fara vigneta? Ca la cei 40 de euro cit face minunea, mai ca e mai rentabil sa platesti si amenda...

Apropos, stie careva care sunt sanctiunile daca esti prins fara vigneta? Ca la cei 40 de euro cit face minunea, mai ca e mai rentabil sa platesti si amenda...
se pare ca agvps a hotarat ca orice membru din orice ajvps sa poata pescui pe orice ape neamenajata "de-a lor".danr scrie:intreb: alte ape naturale din alte judete, dunarea, oltul ?
atat doar ca nu au dreptul sa faca asta. praf in ochi? mita?