permis de pescuit recreativ-sportiv: precizari CNAFP

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 25 Ian 2006, 08:26

Iujin scrie:Mai fratilor, dar de pretul permisului nu zice nimeni nimic? Ca de fapt el costa doar 24 RON si sesul la noi (clujenii) costa 108 RON iar in Alba 130 RON. Asta nu vi se pare a fi scump? Eu sunt de acord sa dau 24 si 160 dar sa stiu ca pot pescui in Alba si Cluj. Daca am fi luat altfel, as fi dat 230 RON si asa iasa 2 Rapale :lol: .
Daca gasesti o asociatie care sa vanda permisul de 24 Ron cu mai putin decat ti-l da AJVPS, iti iei de acolo. Daca nu, faci o asociatie sau continui cu AJVPS.

flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 25 Ian 2006, 08:58

Pt. MihaiV

1 - Da, dar este vorba de o parte din banii stransi din vanzarea vignetelor care vor merge la Romsilva. As dori sa mai fac o remarca: In conditiile modificarilor din legea pescuitului si a celor doua ordine ale ministrului agriculturii , singurul administrator al statului pt. bazinele piscicole naturale este Agentia pentru Pescuit si Acvacultura. Cele 3 institutii, respectiv CNAFP, Romsilva si Administratia Rezervatiei Delta Dunarii sunt simplii gestionari ai resurselor acvatice vii. In acest fel s-a creat cadrul pentru existenta unui permis unic pe tara ( vigneta ). CNAFP face oficiile de emitere a vignetei in numele Agentiei Nationale de Pescuit si Acvacultura . Asa s-ar pute explica si pretul destul de mare al vignetei. Dar, in tara noastra este posibil orice.

2 - Nu stiu cate asociatii nou infiintate vor putea sa definitiveze contracte cu CNAFP in conditiile in care unul dintre criteriile de baza este existenta unui corp de paza specializat . Este clar ca in avantaj este tot AGVPS.

3. - Pentru mine ramane neclara situatia apelor de munte de care se ocupa pana acum AGVPS-ul. Este posibil ca asociatiile sa trebuiasca sa incheie contracte cu Romsilva dupa modelul contractelor cu CNAFP ? In acest caz o asociatie ar trebui sa poata oferii membrilor doua randuri de permise plastifiate ceea ce mi se pare absurd. Ar insemna ca va fi ca si pana acum. De aceea cred ca vigneta va da drept de pescuit si in aceste ape.

nelufish
junior
junior

permis de pescuit recreativ-sportiv precizariCNAFP

Mesaj de nelufish » 26 Ian 2006, 20:53

deci ce stiu eu pana acum
-CNAFPnu incheie contracte cu asociatiile pe tronsoane , luciu de apa ci pe zona si bazinele din intregul judet in care asociatiile isi au sediul social.
-prin contract asociatia va avea obligatii privind gestionarea pe toata zona-judetul (paza si controlul cu PERSONAL DE SPECIALITATE, protectie mediu, protectia lucrarilor si instalatiilor hidro) unde membrii lor pescuiesc.
CATE ASOCIATII NOI INFIINTATE POT FACE ASTA?
-in bazinele concesionate pescarii pot pescui numai in conditiile puse de concesionar. nimic de zis doar ca acest cuvant-REGULAMENT-poate fi foarte cuprinzator
-ce mai stiueste ca sunt din ploiesti si am avut permis de ajvps tulcea. de ce ? pentru ca atunci cand m-am dus la ploiesti la ajvps sa-mi fac permis , la intrebarea ce ape au mi s-a raspuns - raurile prahova, teleajen si cricov. cine le stie imi va intelege nemultumirea.
deci nici o balta nici un lac nimic.
sunt pensionar, chiar daca pensia este destul de mica microbul este mare, ca la voi toti dealtfel
gasiti voi solutia in locul meu.
nu-i vorba de cei24 RON permisul si cei 160 RON vigneta , i-as da pana la urma dar oare ai dau cu folos :?: :?: :?:
cred ca va trebui sa astept intai publicarea listei cu apele publice si apoi om vedea :? :? :?

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 26 Ian 2006, 22:39

Iujin scrie:Mai fratilor, dar de pretul permisului nu zice nimeni nimic? Ca de fapt el costa doar 24 RON si sesul la noi (clujenii) costa 108 RON iar in Alba 130 RON. Asta nu vi se pare a fi scump?
Inteleg ca permisul costa doar 24 RON. Restul e cotizatie de membru al asociatiei sportive si alte taxe (cota AGVPS, emitere viza ... si ce le-o fi mai dat prin cap :lol: )
Permisul in sine (24 RON) nu este scump. Insa procedeul (legal) de obtinere aduce costuri suplimentare mult mai mari decit permisul. Noroc :evil: ca suntem in Romania - tara lui merge si asa. Gindeste-te la ce costuri s-ar ajunge daca AGVPS-ul ar avea numarul de paznici dimensionat corespunzator ca sa poata controla sutele de km de riuri pe care la "pastoreste" intr-un judet. (Ce sa mai spunem daca i-ar si plati ca sa-i fereasca de alte "tentatii" - nu ca acum "urs flamind paznic la miere".) :roll: Ma refer aici la ce ar trebui sa faca AJVPS - nu la ce face, nu la motivele pentru care este atit de hulit de pescari.

Ce inteleg eu din toate astea e ca statul roman a reusit sa ne puna "taxa pentru pescuit". In rest nu prea au interesat schimbarile. Miza era prea mica.
Ca ne-au servit toate astea "frumos ambalate" si aparent in interesul pescarilor ... politica, politica, politica ... *bip* *bip* *bip* de politica !

Am si eu o intrebare (sau doua): Cei 24 RON (sau 20 RON) care merg la o intitutie a statului credeti ca vor fi folositi pentru a genera efecte benefice asupra pescuitului? Dar cei 160 RON pret al vignetei ?
Eu tot cautind raspunsul la aceste intrebari am ajuns la concluzia ca e de preferat un dusman declarat ... unui prieten parsiv ! :roll:

BIBI
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de BIBI » 29 Ian 2006, 18:48

Se pare că preţul vignietei care fusese stabilit undeva în jurul a 40 eu, va suferi ceva modificari, dat fiind faptul că au fost destule voci care au concluzionat că este cam piperat pentru buzunarul românului. Astfel li s-a explicat celor interesaţi de achiziţionarea acestora, justificând în acest mod şi întârzierea distribuirii (sau tipăririi) acestor rovignete. Rămâne de vazut dacă şi cât anume se va scădea din acest preţ.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 29 Ian 2006, 19:21

Normal ca e prea piperat.
20 ron permisul pt judetul de resedinta
140 ron permisul pt restul judetelor

Cine merge in afara judetului sau de 7 ori mai mult decat la el in judet?
Corect ar fi fost sa fie cam cat e si permisul. Asta daca vor sa fie cat mai multi cei ce intra in legalitate.

BIBI
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de BIBI » 30 Ian 2006, 19:06

Mihai,
după câte am înţeles eu, 20 ron este preţul plătit de asociaţie pentru fiecare permis cumpărat de la agenţia naţională, acestui preţ adăugându-i-se costurile asociaţiilor de pescari, mai mari sau mai mici funcţie de necesităţile acestora.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 30 Ian 2006, 19:35

Asa e. Dar eu calculam cat primeste CNAFP si ziceam ca nu ar fi normal sa primeasca de 7 ori mai mult pentru cat pescuiesc eu in afara judetului, fata de cat primeste pentru ce pescuiesc eu in judetul meu.

alin c.
junior
junior

Mesaj de alin c. » 31 Ian 2006, 00:28

Am si eu o curiozitate . Gigi Stefan a spus vineri la emisiunea Info Pescar ca pentru un permis asociatiile vor plati celor de la CNAFP 22 ron .AJVPS-ul cere la ora actuala 70-80-90 si in unele zone chiar si 100 ron .Unde ajunge diferenta aceasta din punctul meu de vedere fabuloasa :?: Nu doar vigneta este o problema ci si permisul .Contribuim in continuare la bunastarea celor de la AJVPS :?:
Mai sunt multi fara averi , fara MATUSI :?: Sau cei de la AJVPS vor incepe din acest an sa faca populari incredibile in apele noastre jefuite de ei pina in acest moment :D :D :D Greu de crezut . Cred ca asistam in continuare la plimbarile cu presul cu care ne plimba de atitia ani .Iar noi ne stoarcem creierii pe aici in timp ce ei mai impusca un mistret , mai o capra etc. etc. mai o friptura mai o chermeza ca de banii oricum le vin de la fraieri .Am gresit cu ceva :?: :?: :?:

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 31 Ian 2006, 11:25

chiar, se elibereaza permise la asociatii? anul trecut de'abia la jumatatea lui februarie se puteau elibera permise la dolj.

Scrie răspuns