permis de pescuit recreativ-sportiv: precizari CNAFP

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
BIBI
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de BIBI » 02 Feb 2006, 23:13

Ioane,
art. 7(1) din Ordinul 1134/28.10.2005, specifică următoarele:
"Deţinătorii de permis de pescuit pot pescui în scop recreativ/sportiv în orice bazin piscicol natural de pe teritoriul României în baza unei viniete speciale emisă de Compania Naţională de Administrare a Fondului Piscicol, aplicate pe permis."
- după cum vezi, nimeni nu te obligă să-ţi aplici vinieta pe permis. Nu discut aici contravaloarea acesteia şi nici nu fac comparaţii cu S.U.A. cum s-a mai încercat. Suntem departe de ei...la toate nu numai la reglementarea pescuitului :cry:
- eu unul, gândesc altfel; dacă anul trecut si-n ceilalţi ani voiam să merg la cumnatu-meu la Giormani în Dolj pentru un pescuit pe ponton la el,(vorba vine pescuit-şpriţu era baza dar oricum beţele erau în apă) ori plăteam permisul şi la Dolj, ori îmi ţâţâia fundul până când scoteam lansetele să plec acasă; plecam în concediu - aceeaşi situaţie. Acu e altceva, dacă mâine vreau să vin la tine la Iaşi şi peste 2 zile să plec aiurea cine ştie unde, am vinieta - plec liniştit. Am plâns după dreptul ăsta ani în şir iar acu când l-am obţinut nu contenim cu critica.
Adevărat că cele 2 ordine nu acoperă tot ce şi cum ne-am dori dar ele pot fi modificate în timp.
-mihai crezi că starea marilor râuri din spaţiul carpato-danubiano-pontic sau a lacurilor diferă de cea din Bucureşti?
- dacă mă întorc pe forum la momentul când am aflat că ne putem asocia şi putem încheia contracte "spărgând" asfel monopolul existent voi găsi mult entuziasm şi planuri cât încape. După apariţia ordinelor am început să despicăm firul în 4(în spiritul tipic autohton), ba mai avem un pic şi-l punem şi pe Gigi Ştefan pe rug că nu a făcut ba una ba alta (nu interpretaţi! nu-l cunosc altfel decât la tv pe omul ăsta). Ceva concret ? Aşi! Puţinii curajoşi ( eu nu fac parte dintre aceştia) au luat taurul de coarne şi unii chiar au reuşit câte ceva. Hai măcar pe ei să-i sprijinim, să le dăm curaj să meargă mai departe. Scuze că m-am abătut de la topic.

BIBI
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de BIBI » 02 Feb 2006, 23:22

bogdank,
am văzut azi o autorizaţie de pescuit recreativ/sportiv. Nu a vreunui AJVPS :lol: Scria aşa:
Zona de pescuit: bazinele piscicole naturale din judeţul...
care pot fi accesate de membrii A.P.S. jud.- nume asoc.
- Fluvii: Dunărea
- Râuri: x.y.z.
- Lacuri: xyz
Este vorba de un judeţ cu ieşire la Dunăre.

BIBI
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de BIBI » 02 Feb 2006, 23:27

Gabor,
ăştia nu stau să analizeze. Sunt în stare de orice pentru a-şi atrage pescarii.

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 02 Feb 2006, 23:46

BIBI
Eu pot sa-ti spun deja ca nu voi face acelasi lucru. Adica nu voi cumpara vigneta. Prefer sa ma abtin de la a pescui in ape din alte judete.
Pina la urma consider ca daca pescuiesc pe ape "pastorite" de AJVPS Iasi e mai cinstit sa le dau lor cotizatia (de pescar sportiv) pe care oricum ma obliga legea s-o platesc unei asociatii.

Nu vreau decit sa pescuiesc! Pe banii mei nu dau nici lectii AJVPS-ului (inscriindu-ma in alta asocatie) nu fac nici actiuni caritabile cu ANPA (cumparindu-i "produsele").

Sa vina (autoritatea care a monoplizat pescuitul in apele publice) cu o oferta tentanta si cumpar ! Daca nu - renunt asa cum a trebuit sa renuntam la atitea locuri bune de pescuit in ultimii ani. S-au imi resting locurile de pescuit asa cum am fost obisnuiti sa o facem in ultimii ani.

Aici nu e vorba de a-l sprijini pe Gigi Ştefan ... ci de a sprijini un monopol al statului contra unei asociatii private. Si indiferent cite bube va fi avind acea asociatie privata ... nu pot sa fac asta. Consider ca statul are suficiente mijloace de a-si impune vointa .

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 03 Feb 2006, 10:05

bibi,
vigneta e buna dar taxa este prea mare

permis 25 ron + viza o asociatie 70 ron + vigneta 160 ron inseamna
2.500.000 lei

in conditiile in care cu acesti bani ai dreptul sa pescuiesti pe cateva ape publice, nepopulate, braconate, nepazite, si COT LA COT cu plasarii autorizati, care umplu apele de plase

vigneta iti da dreptul la pescuit in delta, dar in apele de munte ?

daca am carnetul verde de pescar, pot sa iau vigneta fara sa platesc si cotizatia la vreo asociatie ?
pentru ca taxa asociatiei giurgiu de exemplu impreuna cu vigneta sunt REDUNDANTE, vigneta imi da dreptul pe toate apele, taxa ajvps giurgiu doar pe dunare in judet

ss
senior
senior

Mesaj de ss » 03 Feb 2006, 12:33

Noi bucurestenii suntem cei mai linistiti, n-are rost sa ne gandim la permisul judetean de plescuit pe Dambovita, ca alte ape libere n-avem. Raman tot cu permis si cotizatie de Tulcea, numa' sa vad cui s-o platesc, ca mi-ar fi ciuda sa cotizez tot la dinozaurii de la ajvps! :oops:
PESTELE NU ESTE UN FEL DE MANCARE

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 03 Feb 2006, 14:22

Pe cartonashul meu scrie Permis de pescuit recreativ/sportiv, Romania, CNAFP, serie bla bla. Si loc de vigneta :evil: Nu scrie pe el unde e valabil.

Iar cu vigneta asta, cu toate ca ideea e buna, scopul nu scuza mijloacele. Hai si aici sa ne facem ca suntem europeni, dar numai la obligatii si preturi, ca despre drepturi si avantaje....
Ca e 35 sau 40 de euroi, in momentul cind sare peste milion, imi bag picioarele in ea vigneta si imi scot permis de Caras sau Mehedinti. Chiar daca le scot pe amindoua ies mai ieftin. Si chiar daca ies ceva mai scump, uite numai de-a :evil: prefer sa ma inscriu in 3 asociatii decit sa iau vigneta. :x

adrian ionascu
senior
senior

Mesaj de adrian ionascu » 03 Feb 2006, 15:31

de cand dateaza cartonasul tau?

BIBI
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de BIBI » 03 Feb 2006, 18:05

Ioane,
când vorbeam de sprijin nu m-am gândit nicicum la Gigi Ştefan ci la cei (din păcate puţini!) care au avut curajul să înfiinţeze asociaţii. Chiar şi tu tre să recunoşti că până la urmă, nu e rău să ai de unde alege şi cu siguranţă către asta tindem toţi.
dane,
preţul este într-adevăr mare pentru ce se oferă în prezent, da' mă pensionez şi beneficiez de reducere :D

zvic
veteran
veteran

Mesaj de zvic » 03 Feb 2006, 18:16

Azi am fost si eu sa-mi vizez permisul la AJVPS Salaj. Am primit si cartonasul de care spunea Bogdank. Cica vinieta aia inca nu o au dar o sa vina.

Taxa pentru ape de ses si inca ceva, nu mai stiu ce, a fost de 61,5 RON. Pentru ape amenajate si ses era in total vreo 145 RON.

O chestiuta ciudata - doamna de la AJVPS mi-a spus ca celelalte judete accepta reciprocitatea mai putin Salajul, adica daca cei din alte judete vor sa pescuiasca in Salaj trebuie sa plateasca taxa la AJVPS Salaj dar eu daca ma duc in alt judet nu.

Scrie răspuns