art. 7(1) din Ordinul 1134/28.10.2005, specifică următoarele:
"Deţinătorii de permis de pescuit pot pescui în scop recreativ/sportiv în orice bazin piscicol natural de pe teritoriul României în baza unei viniete speciale emisă de Compania Naţională de Administrare a Fondului Piscicol, aplicate pe permis."
- după cum vezi, nimeni nu te obligă să-ţi aplici vinieta pe permis. Nu discut aici contravaloarea acesteia şi nici nu fac comparaţii cu S.U.A. cum s-a mai încercat. Suntem departe de ei...la toate nu numai la reglementarea pescuitului

- eu unul, gândesc altfel; dacă anul trecut si-n ceilalţi ani voiam să merg la cumnatu-meu la Giormani în Dolj pentru un pescuit pe ponton la el,(vorba vine pescuit-şpriţu era baza dar oricum beţele erau în apă) ori plăteam permisul şi la Dolj, ori îmi ţâţâia fundul până când scoteam lansetele să plec acasă; plecam în concediu - aceeaşi situaţie. Acu e altceva, dacă mâine vreau să vin la tine la Iaşi şi peste 2 zile să plec aiurea cine ştie unde, am vinieta - plec liniştit. Am plâns după dreptul ăsta ani în şir iar acu când l-am obţinut nu contenim cu critica.
Adevărat că cele 2 ordine nu acoperă tot ce şi cum ne-am dori dar ele pot fi modificate în timp.
-mihai crezi că starea marilor râuri din spaţiul carpato-danubiano-pontic sau a lacurilor diferă de cea din Bucureşti?
- dacă mă întorc pe forum la momentul când am aflat că ne putem asocia şi putem încheia contracte "spărgând" asfel monopolul existent voi găsi mult entuziasm şi planuri cât încape. După apariţia ordinelor am început să despicăm firul în 4(în spiritul tipic autohton), ba mai avem un pic şi-l punem şi pe Gigi Ştefan pe rug că nu a făcut ba una ba alta (nu interpretaţi! nu-l cunosc altfel decât la tv pe omul ăsta). Ceva concret ? Aşi! Puţinii curajoşi ( eu nu fac parte dintre aceştia) au luat taurul de coarne şi unii chiar au reuşit câte ceva. Hai măcar pe ei să-i sprijinim, să le dăm curaj să meargă mai departe. Scuze că m-am abătut de la topic.