Cu alte cuvinte reciprocitate cu sens unic ?! Ceva de genul: ce-i a tau e si al meu si cei al meu e numai al meu ?zvic scrie:O chestiuta ciudata - doamna de la AJVPS mi-a spus ca celelalte judete accepta reciprocitatea mai putin Salajul, adica daca cei din alte judete vor sa pescuiasca in Salaj trebuie sa plateasca taxa la AJVPS Salaj dar eu daca ma duc in alt judet nu.
permis de pescuit recreativ-sportiv: precizari CNAFP
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
"Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." - Shakespeare
Ramin in circuit si permisele vechi
pentru ca vad ca se pun vize pe ele sau cei care nu au permisele noi nu au ape
Eu nu mai inteleg nimic permise noi si vechi , vineta care
sunt valabile
Pe aici filiala pune vize pe permisele vechi si spun ca nu trebuiesc cele noi ca merge asa si in afara de asta se poate pescui fara vineta toata tara .
Cum este pina la urma
Iar ne prostesc
FIR INTINS

Cum este pina la urma

Iar ne prostesc

FIR INTINS
-
- senior
va prostesc
permisele vechi nu mai au valabilitate, odata cu aparitia in toamna a ordinelor 1133 si 1134.
si toate asociatiile de pescari au nevoie de autorizatie de pescuit sportiv de la ANPA ca sa poata functiona.
cred ca ar cam trebui ca directia de Inspectia Piscicola din cadrul ANPA sa faca niste verificari la aceste asociatii pentru ca bataia de joc e prea mare. aceste ONG-uri nu recunosc modificarea legislatiei si se fac ca ploua in speranta ca o sa le (mai) mearga. incearca sa induca impresia ca nu s-a schimbat nimic cand de fapt s-a schimbat totul. iar ei care au avut monopol timp de 50 de ani acum sunt in rand cu oricare alta asociatie recent infiintata. au fost dati jos de pe piedestal si au impresia ca daca ignora acest lucru nimeni n-o sa observe asta.
o sa vorbesc cu colegii mei de la Inspectie sa vedem ce se poate face sa-i trezim la realitate si sa le aratam ca legislatia trebuie respectata chiar si de AGVPS.
permisele vechi nu mai au valabilitate, odata cu aparitia in toamna a ordinelor 1133 si 1134.
si toate asociatiile de pescari au nevoie de autorizatie de pescuit sportiv de la ANPA ca sa poata functiona.
cred ca ar cam trebui ca directia de Inspectia Piscicola din cadrul ANPA sa faca niste verificari la aceste asociatii pentru ca bataia de joc e prea mare. aceste ONG-uri nu recunosc modificarea legislatiei si se fac ca ploua in speranta ca o sa le (mai) mearga. incearca sa induca impresia ca nu s-a schimbat nimic cand de fapt s-a schimbat totul. iar ei care au avut monopol timp de 50 de ani acum sunt in rand cu oricare alta asociatie recent infiintata. au fost dati jos de pe piedestal si au impresia ca daca ignora acest lucru nimeni n-o sa observe asta.
o sa vorbesc cu colegii mei de la Inspectie sa vedem ce se poate face sa-i trezim la realitate si sa le aratam ca legislatia trebuie respectata chiar si de AGVPS.

Probabil de aia dau si cartonasul ala pe care scrie PERMIS DE PESCUIT RECREATIV/SPORTIV si pe care se va aplica vinieta pentru pescuit in toata tara. Carnetul ala verde de anii trecuti e carnet de membru in AGVPS.adrian ionascu scrie:va prostesc
permisele vechi nu mai au valabilitate, odata cu aparitia in toamna a ordinelor 1133 si 1134..
"Cartonasul meu", adica de fapt permisul de pescuit, pentru ca acel carnetel verde e carnet de membru in asociatie, e cel de anul asta. Am pus la album o poza a lui. Pe verso e locul pt vigneta si seria carnetului de membru, nu am mai pozat-o.
@ adrian ionascu: ce permis nu mai e valabil? Carnetul de membru? ala nu e permis. Cel din poza? E eliberat de voi. Sau nu? Nu e valabil fara vigneta? Unde sunt vignetele? Poate in 2007, ca in 2006 au trecut imediat 2 luni. Se face reducere 16%, cit e echivalentul a 2 luni?
Pe cel din 2005 scria ca "acorda dreptul exercitarii pescuitului in scop recreativ/sportiv, in conditiile legii, in bazinele piscicole naturale care fac obiectul autorizatiei 42 din 05, eliberata de CNAFP. Pe asta nou nu se mentioneaza nimic.
Si pina se nasc vignetele, cum pescuim?
@ adrian ionascu: ce permis nu mai e valabil? Carnetul de membru? ala nu e permis. Cel din poza? E eliberat de voi. Sau nu? Nu e valabil fara vigneta? Unde sunt vignetele? Poate in 2007, ca in 2006 au trecut imediat 2 luni. Se face reducere 16%, cit e echivalentul a 2 luni?
Pe cel din 2005 scria ca "acorda dreptul exercitarii pescuitului in scop recreativ/sportiv, in conditiile legii, in bazinele piscicole naturale care fac obiectul autorizatiei 42 din 05, eliberata de CNAFP. Pe asta nou nu se mentioneaza nimic.

Multumesc inca odata Adrian .Eram la curent cu aceste chestiuni ( tot de la tine ) dar am vrut ca si ceilalti care nu erau la curent cu aceste lucruri sa stie ca este o mare gogoasa
Cred ca sunt dator cu o explicatie si anume.
La aceasta data AJVPS pune vize pe carnetele de membru AJVPS fara sa mai elibereze nimic in afara de aplicarea acesteia .De aceea am vrut sa vad reactia celorlalti .Este corect
Eu nu cred .Gigi Stefan a spus acum doua saptamini la emisiunea Info Pescar si a si aratat ca permisele noi si vinetele sunt gata .De ce nu sunt eliberate la aceasta ora de catre cei de la AJVPS care sustin ca ei au apele concesionate
Acum intreb si eu ca oricare alt pescar . Se recunosc aceste concesionari celor de la AJVPS
Din cite stiu eu nu . Vreau sa stiu ce informatii aveti si voi despre aceste lucruri .Pentru a fi in legalitate trebuie sa ai permisul nou sau nu conteaza
Suntem departe de a cunoaste adevarul si de aceea cred ca ar trebui sa incercam sa rezolvam aceste lucruri .Nu este vorba ca cineva sustine o asociatie sau alta ci de faptul ca suntem luati de prosti in continuare.Ma intriga faptul ca cei pe care noi ii platim isi bat joc de noi .Datorita lipsei de informatie marea majoritate dintre noi suntem luati in ris in fiecare an .Ne iau banii dupa care cern toate apele cu plasele ironizindu-ne .Lasam ca toate aceste fapte sa continue
Inspectia piscicola trebuie sa-si faca datoria odata pentru totdeauna .
FIR INTINS

La aceasta data AJVPS pune vize pe carnetele de membru AJVPS fara sa mai elibereze nimic in afara de aplicarea acesteia .De aceea am vrut sa vad reactia celorlalti .Este corect

Inspectia piscicola trebuie sa-si faca datoria odata pentru totdeauna .
FIR INTINS
din pacate eu vinieta stiu ca nu e gata
in alta ordine de idei se pare ca birocratia nu face decat sa incetineasca drumul asociatiilor private si de aici avantajul tot al agvps care elibereaza permise ...stau luni de zile se pare asociatiile pana sa poata avea permise si asta tot in detrimentul pescarilor care nu mai vor agvps (stau datorita birocratiei si a hartogarieipe care sunt pusi sa se chinuie sa o aiba ...aiurea ...agvps ...depune acelesi eforturi? nu cred)(nu cumva o mana "verde" incetineste drumul asociatiilor ?)
in alta ordine de idei se pare ca birocratia nu face decat sa incetineasca drumul asociatiilor private si de aici avantajul tot al agvps care elibereaza permise ...stau luni de zile se pare asociatiile pana sa poata avea permise si asta tot in detrimentul pescarilor care nu mai vor agvps (stau datorita birocratiei si a hartogarieipe care sunt pusi sa se chinuie sa o aiba ...aiurea ...agvps ...depune acelesi eforturi? nu cred)(nu cumva o mana "verde" incetineste drumul asociatiilor ?)
Discutia despre permise si vinete am vazuto la OTV data la care sau si aratat acestea .Practic nu pot sa stiu daca sunt intradevar gata .Sa fi venit Gigi cu o minciuna la tv
Dracu mai stie ,este posibil in ziua de azi si asta .Din informatiile pe care le am la ANPA au ajuns doar 3 cereri pentru trecerea in administrare a unor ape iar dl.Bentu spune ca sunt vreo 50 .Unde sunt restul
Nu cumva aceste 50 de cereri sunt ale AJVPS-ului care la ora actuala sunt in ilegalitate
Nu cumva acest domn Bentu este cheia spre eliberarea apelor de AJVPS
Este adevarat ca si birocratia este unul dintre factorii care impiedica acest lucru dar mai cred ca cel mai usor se poate scapa de dl Bentu care se pare ca ne face cel mai mare rau la ora actuala dupa care urmeaza birocratia .Un om care vrea sa faca ceva scapa usor si de birocratie cred eu .Era foarte simplu ca unul dintre cei care cunoaste situatia la ora actuala sa apara pe un post tv si sa explice situatia asa cum se prezinta ea in realitate .Dar oare noi vrem sa facem ceva in acest sens
Ma indoiesc , deoarece cred ca nu se fac presiunile care trebuiesc pentru a rezolva aceasta situatie .Oricum braconajul continua >
fir intins

fir intins

Eu i-mi mai pun o intrebare .
Vrem noi sa facem ceva in acest sens sau ne ascundem in continuare ca pina acum

De ce nu ia nimeni atitudine

Am inteles ca unele asociatii au deja permisele noi de ce nu le are si AJVPS-ul

Cei care au incalcat legea in ceea ce priveste eliberarea acelor vize cu drept de a pescui oriunde in tara fara sa ia in considerare permisele noi , in afara de faptul ca trebuiesc pedepsiti de lege ar trebui sa nu li se mai permita sa ia in administrare nici un fel de luciu de apa .Nu putem da in continuare ape in administrare unor oameni care incalca flagrant legea .Daca li se va permite si acum sa faca acest lucru ma gindesc ce vor face cu apele care li se vor da in administrare in urmatoarea perioada .Cred ca vor lua si pietrele din ele .
FIR INTINS