permis de pescuit recreativ-sportiv: precizari CNAFP

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
al. trentea
utilizator constant
utilizator constant

permis de pescuit recreativ-sportiv: precizari CNAFP

Mesaj de al. trentea » 24 Ian 2006, 09:51

In data de 13 decembrie 2005 am trimis prin e-mail pe adresa CNAFP (adresa pusa la dispozitie pe site-ul lor oficial) o serie de intrebari. Ieri am primit o serie de raspunsuri si precizari, dupa cum urmeaza mai jos. Cu "italic" pentru inceput intrebarile mele:
"Va rugam sa ne transmiteti urmatoarele informatii:
>
> - Ce documente ne sunt necesare pentru incheierea contractului dintre
> asociatia noastra si CNAFP, si daca trebuie sa platim vreo taxa in acest
> sens?
>
> - Care este pretul unui exemplar de PERMIS de PESCUIT RECREATIV/SPORTIV
> emis de CNAFP?
>
> - Putem intra in posesia unui numar mai mare de permise decat actualul
> numeric al membrilor legitimati, avand in vedere ca avem semnale clare ca
> sunt destui doritori sa devina membri in viitorul apropiat?
>
> - Cand se vor pune in vanzare vinietele, si care este modul de a intra in
> posesia lor?
>

Iata raspunsul primit, printr-o hartie oficiala intocmita de Teodor Bentu si aprobata de directorul Teodor Naluca:
"1. Pentru incheierea unui contract este necesara completarea unei scrisori de intentie tip (modelul afisat la sediul CNAFP) :roll: in care se declara numarul de membrii ai asociatiei, la care se anexeaza un dosar cuprinzand toate documentele care atesta infiintarea, inregistrarea si functionarea legala a asociatiei.
2. Valoarea contractului va fi stabilita in baza unui tarif /an/membru pescar sportiv declarat de asociatie. In plus asociatia va trebui sa achite intr-un termen scadent contravaloarea formularelor (tipizatelor) de permise de pescuit recreativ eliberate corespunzator nr. declarat de membrii pescari si sa constitue o garantie de buna executare a obligatiilor financiare catre companie.
3. Asociatia ca urmare a solicitarilor, poate comanda un numar mai mare de permise de pescuit dupa ce achita in intregime obligatiile financiare la contract anterioare cererii suplimentare, iar valoarea contractului se va majora corespunzator.
4. Valoarea vinietelor si modalitatea vanzarii lor va fi anuntata.
5. CNAFP nu incheie contracte de pescuit recreativ sportiv pe tronsoane, luciu de apa, ci pe exploatarea durabila a resurselor acvatice pe zona si bazinele naturale din intreg judetul in care asociatia isi are sediul social. Prin contract, asociatia va avea obligatii delegate de gestionare pentru toata zona -judetul (paza si control asigurat cu personal de specialitate, protectie mediu, protectia lucrarilor si instalatiilor hidro ale bazinelorpe care pescuiesc membrii lor, etc.). :shock: :?: :!: Popularile de sustinere se vor efectua doar prin programe ale CNAFP.
6. Pe bazinele care fac obiectul unui contract de pescuit comercial pot avea accesul pescarii sportivi in baza permisului de pescuit recreativ sportiv obtinut conform legii si in conditiile regulamentului stabilit de titularul contractului.
7. Conform noilor prevederi legale, CNAFP acorda contract noilor asociatii de pescari infiintate dreptul de pescuit recreativ sportiv si accesul membrilor acestora la resursele acvatice, pe baza permiselor de pescuit recreativ sportiv"

Mentionez ca inca nu am primit un raspuns oficial la cerearea noastra depusa la CNAFP, impreuna cu documentele aferente.
Ramane sa analizam noua situatie si sa decidem ce trebuie facut in continuare.

Al. Trentea - "Pescari 4Ever"

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 24 Ian 2006, 10:05

la revedere, tabara draga !!
Pe bazinele care fac obiectul unui contract de pescuit comercial pot avea accesul pescarii sportivi in baza permisului de pescuit recreativ sportiv obtinut conform legii si in conditiile regulamentului stabilit de titularul contractului

adica titularul contractului de pescuit comercial imi face mie pescar sportiv regulile
adica: pescuit noaptea pe tronsonul ala mic si naspa, nu din barca, etc
sau cum e la raduta in delta acuma, nu pescuiesti si gata
decat C&R, daca stai la el, etc

ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 24 Ian 2006, 10:12

e clar ca atata timp cat detine concesiunea face legile
nici nu ma asteptam sa il poti obliga sa fie altfel
Clubul Sportiv al Pescarilor de Rapitori
Imagine

Daca accepti orice , asteapta-te la orice ! 14

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 24 Ian 2006, 10:16

agevepesu asta nu poate sa scoata decat tampenii cu caracter de hotii , si ca orice lucru decrepit din lumea asta , si acum isi bate joc de pescari , asa cum a facut intotdeauna .
nu cumva vor ca membrii asociatiilor care vor incheia astfel de contracte sa-si faca si permise de pescuit la agevepese si sa plateasca cotizatie ?
asta asa ca sa-si mai gaseasca ei ratiunea de a exista .
La astia pana nu s-o intalni membrii asociatiilor din tara in fata sediului central sa arunce cu rosii si oo in geamuri cateva zile la rand , nu se intampla nimic bun.
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 24 Ian 2006, 10:21

ovidiu, NU este asa
pana acum erau fiecare cu treaba lui, pescarii sportivi si concesionarul, era o convietuire legala bine stabilita, in mod normal nu concesionarul facea regula

pe olt, de exemplu, concesionarul avea reguli, de ex sa nu bage scule mai aproape de 30 m de mal
pescarii sportivi puteau pescui conform regulilor ajvos

ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 24 Ian 2006, 10:44

inseamna ca va fi mai rau decat a fost clar
din rau in mai rau pana la victoria finala
si o sa strigam la sfarsit
am infrant !!!
Clubul Sportiv al Pescarilor de Rapitori
Imagine

Daca accepti orice , asteapta-te la orice ! 14

mihaimircea
veteran
veteran

Mesaj de mihaimircea » 24 Ian 2006, 12:31

pe mine ma distreaza la maxim punctul 5.... ma intreb care asociatie (alta decat ajvps) va putea sa isi asume aceasta responsabilitate. si nu ca ajvps are capacitatea, insa are curajul cu siguranta sa semneze asa ceva.

Eu tot nu inteleg la ora asta unde trebuie sa ma inscriu si ce trebuie sa platesc ca sa pescuiest linistit.
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.

flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 24 Ian 2006, 13:03

Pt. dl. Trentea

Exista informatii cum ca Asociatia Clubul de Crap Pelicanul a definitivat contractul cu CNAFP si a intrat in posesia permiselor care costa 20 RON. De asemenea , vignetele vor costa 160 RON dar nu s-au tiparit inca.

De ce nu mergeti sa va interesati personal la sediul CNAFP, eventual chiar la dl.Bentu ?

al. trentea
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de al. trentea » 24 Ian 2006, 16:05

Stiu de clubul Pelicanul. D-l Oana are oamenii specializati necesari pt. paza, etc. Adica indeplineste conditiile. Permisul costa 24 RON (se adauga taxa tiparirii).

Eu cu domnul Bentu am avut o foarte lunga convorbire telefonica. La intrebarea mea daca exista o cerere tip pentru CNAFP, raspunsul sau a fost: NU. Iar acum apare ca DA in mesajul ce l-am primit.

Sa mai discut...ce?
Vom analiza situatia si vom decide ce pasi trebuie facuti.

In conformitate cu Legea Transparentei Decizionale, vom solicita in scris la CNAFP sa ni se comunice apele de pe raza judetului Ilfov s-au atribuit in co-gestiune deja, si cui.

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 24 Ian 2006, 16:48

160 ron vigneta mi se pare mult

Scrie răspuns