permis de pescuit recreativ-sportiv: precizari CNAFP

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 24 Ian 2006, 17:03

danr scrie:160 ron vigneta mi se pare mult
Vigneta asta iti da dreptul sa pescuiesti in toate apele care nu sunt concesionate?

flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 24 Ian 2006, 17:39

In toate apele naturale neconcesionate din tara, inclusiv apele de munte ale Romsilva si in Delta Dunarii. Cel putin asa se zice!!

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 24 Ian 2006, 18:45

Din cate stiu nu s-au bagat peste Romsilva.

flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 24 Ian 2006, 21:26

Mihai,
Citeste interviurile lui Gigi Stefan. Peste tot se face afirmatia ca mare parte din banii pe vigneta vor merge la Romsilva pentru zona de munte. Deci, logic ar fi ca vigneta sa fie valabila si pe zona de munte. Cred ca ar fi culmea ca , pentru a pescui pe o apa de munte,sa trebuiasca sa ai si permis si vigneta si autorizatie platita la Romsilva !!!

Jonin
veteran
veteran

Mesaj de Jonin » 24 Ian 2006, 22:42

Cred ca ar fi culmea ca , pentru a pescui pe o apa de munte,sa trebuiasca sa ai si permis si vigneta si autorizatie platita la Romsilva !!!
Traim in Romania si e posibil orice!
Dumnezeu sigur iubeste prostii. Altfel nu ar fi creat atat de multi!

Multi prosti, putine gloante!

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 24 Ian 2006, 23:13

160 RON vigneta ... e mult ... e mult in conditiile in care eu nu prea am de gind sa pescuiesc in alte judete. Ca ma duc o data la mare ... pot sa iau cu mine si o lanseta ... insa daca pentru asta trebuie sa platesc 160 RON - mai bine nu ! :evil:
Totusi am vazut in anexa la ordinul respectiv si modelul vignetei pentru 10 zile ... care sper sa aiba un pret rezonabil. :wink:

Sa inteleg insa ca poate pescui fiecare in judetul de unde scoate permisul ... fara vigneta ? Eu asta sper !

Teodor
veteran
veteran

Mesaj de Teodor » 25 Ian 2006, 00:00

Nu poti spune inca daca pretul la vigneta este mare sau mic pina nu apare si o lista aferenta care sa clarifice unde si cum ai acces la pescuit (o de genul celei care ti se inmineaza cind iti cumperi permisul).
"Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." - Shakespeare

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 25 Ian 2006, 00:18

@ Teodor

Nu pare mult raportat la zeci de mii de km de riu pe care iti da voie sa pescuiesti. E mult insa daca te gindesti ca nu o vei utiliza decit citeva zile intr-un an.

In rest eu prefer sa pescuiesc stii tu unde (la 21 de km in "spatele casei").

Iujin
veteran
veteran

Mesaj de Iujin » 25 Ian 2006, 08:07

Mai fratilor, dar de pretul permisului nu zice nimeni nimic? Ca de fapt el costa doar 24 RON si sesul la noi (clujenii) costa 108 RON iar in Alba 130 RON. Asta nu vi se pare a fi scump? Eu sunt de acord sa dau 24 si 160 dar sa stiu ca pot pescui in Alba si Cluj. Daca am fi luat altfel, as fi dat 230 RON si asa iasa 2 Rapale :lol: .

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 25 Ian 2006, 08:25

flydb scrie:Mihai,
Citeste interviurile lui Gigi Stefan. Peste tot se face afirmatia ca mare parte din banii pe vigneta vor merge la Romsilva pentru zona de munte. Deci, logic ar fi ca vigneta sa fie valabila si pe zona de munte. Cred ca ar fi culmea ca , pentru a pescui pe o apa de munte,sa trebuiasca sa ai si permis si vigneta si autorizatie platita la Romsilva !!!
Am gasit pasajul la care faci referire. E chestie de gramatica. Nu zice ce ai inteles tu. Zice ca banii adunati pe zona de munte se duc la Romsilva (care ii si aduna), iar pentru restul tarii (exceptie Delta) merg la CNAFP (care ii si aduna). Deci apele se impart in 3: Romsilva, CNAFP si Delta!

Scrie răspuns