permis de pescuit recreativ-sportiv: precizari CNAFP

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 05 Feb 2006, 12:48

alin c. scrie:BIBI
de ce nu intervin organele statului :?:
Odata ce am primit nenorocitul ala de cartonas de la Asociatie, l-am luat de buna credinta. Ei de unde le au? Ca mie nu mi se par a fi falsuri. In continuarea ideii, daca le-au dat cei de la CNAFP, inseamna - teoretic cel putin - ce asociatia e in legalitate si e indreptatita sa le imparta, deci si eu sunt in legalitate. Daca nu, in caz ca iau amenda, o contest, sa o plateasca ala de a eliberat ilegal permisul.
Juriiiiiisti, AJUTOOOR!!

Iar aparitia vinietelor la 2 ani dupa legea care le impune, nu e nici o minune, e doar specific romineasca :?

flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 05 Feb 2006, 12:52

Lucrurile ar trebui sa se petreaca astfel:
1.- asociatia incheie contractul cu CNAFP
2.- se merge la ANPA cu contractul pentru a se intra in posesia autorizatiei de pescuit
3.- se revine la CNAFP cu autorizatia si se ridica permisele de pescuit.

Este clar ca AJVPS-urile (nu toate) au pile mari la CNAFP. Sa fie oare vorba de dl. Teodor Bentu sef serviciu la CNAFP si vicepresedinte AGVPS?

vanatoruldepesti
veteran
veteran

Mesaj de vanatoruldepesti » 05 Feb 2006, 16:35

BINGO! Exact despre asta este vorba. :evil:

alin c.
junior
junior

Mesaj de alin c. » 05 Feb 2006, 16:59

Cred ca nu ma-ti inteles .Cei de la AJVPS vrancea nu elibereaza cartonasul pe care voi la-ti luat deja .Mergi la ei cu banu iar ei i-ti aplica pe carnetul de membru AJVPS o stampila pe care scrie cu pixul 2006 .Dupa care verbal ti se spune ca poti pescui pe orice apa din tara fara vineta pentru ca apele sunt ale lor si exista o intelegere cu celelalte judete .Asta este problema .Datorita lipsei de informatie oamenii merg la ei si dau banul , in schimb ce primesc :?: Prosteala pe fata ca si pina acum .Eu sunt revoltat ca nimeni dintre cei indreptatiti sa aplice legea nu intervin in aceasta problema .S-au poate eu gresesc si ei sunt in perfecta legalitate.Este posibil.

flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 06 Feb 2006, 08:52

Pt.alin c.

Am inteles si situatia descrisa de tine. La ora actuala sunt 3 categorii de AJVPS-uri:

1.- AJVPS-uri care nu incaseaza nici o taxa de pescuit pt. 2006 pentru ca nu au noua autorizatie si permisele noi ( ex. AJVPS Dambovita)
2.- AJVPS-uri care au permise noi de la CNAFP ( OBTINUTE IN AVANS ,probabil) dar nu au noua autorizatie ( ex. AJVPS Timis)
3.- AJVPS-uri care nu au nici noua autorizatie si nici permise noi( asa cum este situatia descrisa de tine).

Eu as vrea sa dau banii pt. 2006 la o asociatie nou constituita, dar ce ma fac daca vigneta n-o sa mai apara ? In jud. Dambovita nu avem o asociatie noua. Se pare ca aparitia acestei vignete este in mod voit intarziata pentru a fi lucrurile neclare si pentru a ne forta sa cotizam tot la AGVPS.

adrian ionascu
senior
senior

Mesaj de adrian ionascu » 06 Feb 2006, 12:38

revin cu informatii
toate AJVPS-urile au incheiat contracte cu CNAFP, care a solicitat ANPA eliberarea de autorizatii de pescuit. de abia acum am primit dosarul depus de CNAFP la ANPA din 20 ianuarie.
insa ANPA nu elibereaza autorizatii pana nu primeste copii dupa contractele facute de CNAFP cu toate asociatiile de pescuit sportiv.
asadar lucrurile se mai limpezesc
CNAFP a incheiat contracte cu toate AJVPS si cu cateva asociatii noi, putine deocamdata.

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 06 Feb 2006, 13:01

Alta viata :lol:

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 06 Feb 2006, 13:12

bibi, se elibereaza permise la ajvps olt? daca da, pot sa pescuiesc linistit cu el? :lol:

BIBI
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de BIBI » 07 Feb 2006, 21:38

todi, am trecut azi pe la magazinul AJVPS - ului dar nu am reuşit să intru în posesia unor informaţii complete în legătură cu eliberarea permiselor. Se pare că se "aplică" o viză (după modelul clasic), mâine voi merge din nou să ştiricesc şi-ţi voi da un semn mâine seară. Eu nu am plătit nimic deocamdată, pt. că vreau să "încerc" altceva.

vanatoruldepesti
veteran
veteran

Mesaj de vanatoruldepesti » 07 Feb 2006, 23:03

@adrian ionascu
Ai cumva idee ce fel de contracte au incheiat AJVPS-urile cu CNAFP? Au cerut un fel de reinoire a fostelor contracte? Daca da, au primit inapoi toate apele pe care le-au stapanit pana acum? Unde se poate "vedea" lista cu apele pe care le va gestiona AGVPS Romania in 2006? Ce poate face ANPA daca nu este de acord cu contractele facute de CNAFP?
Mi-ar fi de mare folos daca ai putea sa imi raspunzi la intrebarile acestea si iti multumesc anticipat.

Scrie răspuns