De ce asociatii non AJVPS - ???

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 11 Dec 2007, 20:50

Leba scrie:La naiba, suntem o natiune care stie bine sa se lamenteze, chiar ne pricepem bine la asta. e simplu, lamentarile sunt pentru pierdanti, chiar nu ajuta la nimic.
Incotro ?
corect ! hai sa nu ne lamentam ,... da' sa ne straduim sa intelegem vrei ? :) io zic ca ar fi bine...
Ei vezi ? de aia am pus io intrebarile alea la inceput, si le repet ca sa nu uitam despre ce vorbim:
Care e scopul asociatiilor, care e ratiunea pentru care ele sunt necesare, si care e motivatia aparitiei lor ?

Si m-asteptam aici, ca reprezentanti de la 2-3-4 asociatii macar, sa vina sa-mi raspunda… au ocazia, acum si aici, pana nu se injura nimeni si topicul are logica, :D sa ne convinga frumos… dar nu cu abureli, ... concret, cum zici tu,.. ca salaii :D
Pentru ca is doua aspecte aici:
1) cum, cand si de ce s-o ajuns la schimbarea legii asteia ca sa nu mai fie numa’ AGVPSul? La initiativa cui ? Adica aia de acolo “de susâ€
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 11 Dec 2007, 21:09

am sa incerc sa-ti raspund doar la intrebarea cheie
miky scrie: Care e scopul asociatiilor, care e ratiunea pentru care ele sunt necesare, si care e motivatia aparitiei lor ?
eu iti spun de ce am aparut noi nu si altii.
in ordine: scopul aparitiei noastre a fost scarba de ceea ce facea ajvps.ul in judetul Iasi. sau ce nu facea. daca ma provoci intru si in detalii, dar nu e cazul, crede-ma. simplu, ne-am adunat cativa pescari, majoritatea platitori de permise si ne-am intrebat: ce putem face? sunt aproape sigur ca multe alte asociatii alternative au aparut astfel.
ratiunea necesitatii asociatiilor este una interpretabila si subtire, recunosc. stiu, nu am facut foarte multe dar cu ce am facut eu unul sunt mandru.putinul ala. cu mana pe inima.
motivatia? ai sa razi, unul din motive a fost pur german, sa platim mai putin pe permis. :) pana la urma, de ce nu?

intrebarile de genul "cine e ursul?", "cine ne manevreaza" samd le gasesc prea dificile, la modul serios.
dar zic doar atat:
somnul r(n)atiunii naste monstrii care ne mananca ficatzii.
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 11 Dec 2007, 21:29

Miky, sa stii ca si ecologizarea e un motiv care sta f bine in picioare. Fara asociatie risti sa iei amenzi, n-ai unde arunca gunoiul strans, etc. Plus ca n-ai cum sa-l cari, caci e vorba de camioane, nu de cateva portbagaje. Sa platesti o masina de la Rosal sa-ti vina in varf de munte dupa gunoi e scump. Dar daca e cu acte, asociatie, sponsorizare, chesti de-astea, vine gratis. Te mai ajuta unul cu sponsorizare de manusi, saci, etc, toate cu acte, altfel nu le convine. Daca ai asociatie mai colaboreaza si cei de la mediu, si primariile si altii. Sunt multe de spus si facut si se fac mult mai usor cand ai stampila.
Populari iar, fara acte e cam riscant, poti sa te alegi cu o amenda de toata frumusetea!
Concursuri ce sa mai vorbim, e deja evident.
Daca vrei sa chemi jandarmii sa te ajute la un control al permiselor pe malul apei, crezi ca vor veni ca esti tu Miky din Sibiu? Macar daca erai din Cluj! :lol: Dar cand o asociatie le cere sprijinul, sunt obligati de lege sa vina.
Asa ca motive sunt multe. Orice vrei sa faci, daca vrei sa mearga bine si legal, atunci trebuie sa ai asociatia.
Odata ce o ai, poti face actiunile indiferent ca-s 20 membrii si 200 de simpatizanti sau 220 de membri. Functioneaza identic. De-asta n-am vandut permise si nu ne-am dezvoltat la mii de membrii care cumpara si-apoi nu-i mai vezi, fiindca acolo e deja altceva. Nu ne-a interesat comertul ci faptele!

jonah
veteran
veteran

Mesaj de jonah » 11 Dec 2007, 21:33

MihaiV scrie:
meas scrie:Rostul mediatizarii faptelor de lauda este sa se arate ca se poate si altfel decat cum vedem mai la tot pasul si,poate,ar reprezenta un "bate obrazul" celor care nu fac numic.
Asta in cazul ca ar poseda asa ceva :shock:
Ok, inteleg, dar revin la intrebarea: ce rost ar avea? Adica nu vad finalitatea. Daca-s in trafic si imi taie unul calea, ca scot eu capul pe geam sau ii arat oaresce deget, el tot mi-a taiat calea si merge in treaba lui, asa ca ii bat obrazul total fara folos.
E bine sa fie si stiri pozitive, de acord, dar sa se ocupe cei de la stiri de ele, caci de-aia sunt platiti. Ori marea lor majoritate vin doar daca le asiguri transport, cazare si masa din belsug, eventual sa plece si acasa cu o plasa de peste proaspat. Multumesc, nu! Imi fac treaba si fara sa-i mai car pe ei in spate. Tot atatia pesti populez cu sau fara ei. Tot atatea gunoaie strang, tot atatea concursuri fac.
Si atunci pentru ce sa le mai bat obrazul? Nu-l au, asta este, mergem inainte cu cei care au si strangem noi si dupa ceilalti.

Hai sa facem un test: propun ca pana la Craciun cei care vor sa prinda mai bine anul viitor sa mearga pe malul unei ape si sa stranga cateva gunoaie, sa faca o poza si sa le ia de acolo sa le arunce la cosul de gunoi, iar poza sa o puna la galerie, ceva gen "saci mei pentru mai bine".
Hai sa vedem cati saci se aduna pana la Craciun! Fara premii, fara recompense, doar asa ... de obraz!
Mihai cunosc eu doi oameni care au fost la o ecologizare,si care pozeaza in buni samariteni ,dar care iau fara mila acasa peste subdimensionat! imi spui si mie ce ar merita acesti doi indivizi? daca vei vedea la ei in galerie saci de gunoi sint convins ca vei cadea pe spate .is satul de lupi in blana de oaie !! :oops: :oops:

p.s.: nu minimalizez sub nici o forma importanta ecologizarilor!

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 11 Dec 2007, 22:05

leba scrie: daca ma provoci intru si in detalii, dar nu e cazul, crede-ma.

Nu te provoc, sigur ca te cred, 99 % din pescarii din romania am simtit acelasi lucru, si stim la ce te referi...
leba scrie: scopul ... simplu, ne-am adunat cativa pescari, majoritatea platitori de permise si ne-am intrebat: ce putem face? sunt aproape sigur ca multe alte asociatii alternative au aparut astfel.
motivatia? ai sa razi, unul din motive a fost pur german, sa platim mai putin pe permis. :) pana la urma, de ce nu?
ai sa razi dar te inteleg,... si mi se pare normal, ma bucur ca esti sincer si clar,... si pe mine ma tenteaza aspectul asta...
numai ca: eu cred ca v-ati multumit cu mult prea putin...
eu m-as fi intrebat nu "ce putem face", ci CE VREM SA FACEM ?
va multumeste numai ca obtineti permisul mai ieftin ? nu-i prea putin? sigur nu va doriti mai mult? ca si pescari vorbesc...
Eu imi doresc mai mult !!!
pana la urma aici voiam sa ajung "ratiunea e subtire si interpretabila" cum zici tu, dar ea poate capata substanta prin reprezentativitate,... pentru ca majoritatea pescarilor percep notiunea de asociatie ca pe una de reprezentativitate,... si ce vad ca se intampla li se pare ca e departe de asa ceva,... de aia si atitudinea asta fata de asociatii...
iar asociatiile astea ar vrea si n-ar vrea sa ii reprezinte... dupa cum le bate vantul, din fata sau din spate...
io stiu ca de obicei nevoia te indeamna la asociere...
adica o categorie de oameni de aia se asociaza, ca sa isi faca viata mai usoara pe subiectul pentru care se asociaza,... nu mai grea
iar la pescari nevoia ii destul de simpla: vor sa plateasca putin, sa prinda peste mult (deci sa fie), sa fie frumos si curat pe maluri, fara braconieri si neamuri proaste, sa poata pescui oriunde in tara nu numa' in fata casei, adica si cand se duc in concediu, in delta, la mare, la munte,... peste tot si in aceeasi bani, :lol: ... fara restrictii... sa se simta bine...
si de unii singuri nu pot,... asa ca de aia se asociaza,... ca o alta forta sa se ocupe de treburile astea ca ei sa poata pescui linistiti...
si daca pentru asta intai trebe schimbate niste reguli sau legi, atunci asociatiile cu asta trebe sa inceapa, si chiar sa se ocupe,... ca nu-i usor o intelegem toti, ca trebe sa facem toti un efort,... cu bani, cu adeziuni, cu muschi,... daca ii musai, il facem, da' inca nu ne-ati zis nici unii ca vreti sa faceti asta...
adica nu balti private, nu fonduri UE, nu piste de concurs ne intereseaza in clipa asta ... ci daca este vreo asociatie care are o viziune despre cum arata viitorul pescuitului pentru membrii ei,...
cum sa o faca ? e treaba lor sa gaseasca solutii... noi putem doar sa le sustinem, sa le ajutam... ca-s pentru noi... uite Tavi ii sibian de al meu,... numa' un pic o sezut pe ganduri si i-o si venit ideea...:lol:
daca nu pot, sau nu vor sa faca asta,... atunci de ce sa ne mai asociem ? mai bine luam permisul de la chiosc, si treaba ii urata da' macar ii clara...
leba scrie: somnul r(n)atiunii naste monstrii care ne mananca ficatzii.

da, si cu toate astea stam toti cu capu-n perna, sub plapuma ca-i frig, si ne hranim cu diazepam... :lol:
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 11 Dec 2007, 22:10

mihai, nu vroiam sa minimalizez chestia asta cu ecologizarea si io sunt pentru,... io urmaream alta idee...
oricum numa' pentru ecologizari nu trebe sa fie musai asociatie de pescari,.. se pot infiinta 1000 de green peaceuri mici care sa vrea sa faca asta,...
sau primariile, sau orice persoana juridica poate organiza asemenea actiuni,... numa' sa vrea...
bucuria mea e sa pescuiesc nu sa strang gunoaie,... aia o fac pentru ca e necesara, da' nu-mi place...

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 11 Dec 2007, 22:53

miky scrie: adica nu balti private, nu fonduri UE, nu piste de concurs ne intereseaza in clipa asta ... ci daca este vreo asociatie care are o viziune despre cum arata viitorul pescuitului pentru membrii ei,...
adica is bune si astea, da' undeva pe pagina 2 sau 3 din platforma asociatiilor...
noi intai vrem sa vedem ca viziunea asociatiilor despre cum trebe sa arate viitorul pescuitului in RO, exista, ... si sa ne convingem ca ea include nevoile de care povesteam adineauri...
sunt sigur ca pescarii din moldova nu vor altceva decat aia din sibiu, si nici aia din valcea nu difera de cei din cluj sau din alta parte, la cum ar vrea sa fie,... si atunci de ce-i asa de greu sa gasiti directia cea buna ? cineva trebuie sa mane caruta aia,... ca daca numa impingem toti la ea, si nu ia nimeni hatzurile, ne invartim in cerc, si n-ajungem nicaieri... asta in cazul cel mai fericit... :twisted:

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 12 Dec 2007, 07:23

miky scrie:(...)sunt sigur ca pescarii din moldova nu vor altceva decat aia din sibiu, si nici aia din valcea nu difera de cei din cluj sau din alta parte, la cum ar vrea sa fie,... si atunci de ce-i asa de greu sa gasiti directia cea buna ? cineva trebuie sa mane caruta aia,... ca daca numa impingem toti la ea, si nu ia nimeni hatzurile, ne invartim in cerc, si n-ajungem nicaieri... asta in cazul cel mai fericit... :twisted:
te rog sa raspunzi tu concret ca salaul :) la intrebarea asta. daca gasesti raspunsul esti foarte tare.
pana atunci voi incerca atat cat ma pricep sa-mi fac treaba. da, treaba cu permise mai ieftine, cu ecologizari si populari si concursuri. Iti destainui cinstit (da' sa nu mai zici la nimeni, da?:)) ca mi-a ajuns, latura competitionala ma atrage mult mai mult decat munca voluntara la asociatie. si aici e de discutat un an jumate, competitie vs. asociatii.
buturuga mica rastoarna carul mare, avem o tara plina de buturugi dar carul este un tanc sovietic putin mai greu de rasturnat, think about it.
p.s. una din dorintele mele este sa-mi pot lua permisul de la benzinarie, crede-ma.
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 12 Dec 2007, 07:55

miky scrie: oricum numa' pentru ecologizari nu trebe sa fie musai asociatie de pescari,.. se pot infiinta 1000 de green peaceuri mici care sa vrea sa faca asta,...
Am zis io ca "numa"?

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 12 Dec 2007, 08:01

miky scrie:noi intai vrem sa vedem ca viziunea asociatiilor despre cum trebe sa arate viitorul pescuitului in RO, exista, ... si sa ne convingem ca ea include nevoile de care povesteam adineauri...
sunt sigur ca pescarii din moldova nu vor altceva decat aia din sibiu, si nici aia din valcea nu difera de cei din cluj sau din alta parte, la cum ar vrea sa fie,...
Io nu te inteleg cu o chestie: daca esti de acord ca pescarii vor ceea ce vrei si tu, indiferent unde sunt, si ca asociatiile-s facute din pescari, atunci de ce crezi ca asociatiile vor altceva decat vor pescarii? Asociatiile astea nu prea au creierul lor propriu, ci sunt alcatuite din fiintele astea numite pescari si tot ei decid ce vor si cum fac.
Si probabil ca toti vrem acelasi lucru, numa ca nu s-a gasit nimeni sa descopere cum se poate face! Sunt probleme care au asteptat sute de ani pentru a-si gasi rezolvarea. Sper sa nu se ajunga chiar acolo!

Scrie răspuns