leba scrie: daca ma provoci intru si in detalii, dar nu e cazul, crede-ma.
Nu te provoc, sigur ca te cred, 99 % din pescarii din romania am simtit acelasi lucru, si stim la ce te referi...
leba scrie: scopul ... simplu, ne-am adunat cativa pescari, majoritatea platitori de permise si ne-am intrebat: ce putem face? sunt aproape sigur ca multe alte asociatii alternative au aparut astfel.
motivatia? ai sa razi, unul din motive a fost pur german, sa platim mai putin pe permis.

pana la urma, de ce nu?
ai sa razi dar te inteleg,... si mi se pare normal, ma bucur ca esti sincer si clar,... si pe mine ma tenteaza aspectul asta...
numai ca: eu cred ca v-ati multumit cu mult prea putin...
eu m-as fi intrebat nu "ce putem face", ci
CE VREM SA FACEM ?
va multumeste numai ca obtineti permisul mai ieftin ? nu-i prea putin? sigur nu va doriti mai mult? ca si pescari vorbesc...
Eu imi doresc mai mult !!!
pana la urma aici voiam sa ajung "ratiunea e subtire si interpretabila" cum zici tu, dar ea poate capata substanta prin reprezentativitate,... pentru ca majoritatea pescarilor percep notiunea de asociatie ca pe una de reprezentativitate,... si ce vad ca se intampla li se pare ca e departe de asa ceva,... de aia si atitudinea asta fata de asociatii...
iar asociatiile astea ar vrea si n-ar vrea sa ii reprezinte... dupa cum le bate vantul, din fata sau din spate...
io stiu ca de obicei nevoia te indeamna la asociere...
adica o categorie de oameni de aia se asociaza, ca sa isi faca viata mai usoara pe subiectul pentru care se asociaza,... nu mai grea
iar la pescari nevoia ii destul de simpla: vor sa plateasca putin, sa prinda peste mult (deci sa fie), sa fie frumos si curat pe maluri, fara braconieri si neamuri proaste, sa poata pescui oriunde in tara nu numa' in fata casei, adica si cand se duc in concediu, in delta, la mare, la munte,... peste tot si in aceeasi bani,

... fara restrictii... sa se simta bine...
si de unii singuri nu pot,... asa ca de aia se asociaza,... ca o alta forta sa se ocupe de treburile astea ca ei sa poata pescui linistiti...
si daca pentru asta intai trebe schimbate niste reguli sau legi, atunci asociatiile cu asta trebe sa inceapa, si chiar sa se ocupe,... ca nu-i usor o intelegem toti, ca trebe sa facem toti un efort,... cu bani, cu adeziuni, cu muschi,... daca ii musai, il facem, da' inca nu ne-ati zis nici unii ca vreti sa faceti asta...
adica nu balti private, nu fonduri UE, nu piste de concurs ne intereseaza in clipa asta ... ci daca este vreo asociatie care are o viziune despre cum arata viitorul pescuitului pentru membrii ei,...
cum sa o faca ? e treaba lor sa gaseasca solutii... noi putem doar sa le sustinem, sa le ajutam... ca-s pentru noi... uite Tavi ii sibian de al meu,... numa' un pic o sezut pe ganduri si i-o si venit ideea...
daca nu pot, sau nu vor sa faca asta,... atunci de ce sa ne mai asociem ? mai bine luam permisul de la chiosc, si treaba ii urata da' macar ii clara...
leba scrie: somnul r(n)atiunii naste monstrii care ne mananca ficatzii.
da, si cu toate astea stam toti cu capu-n perna, sub plapuma ca-i frig, si ne hranim cu diazepam...