De ce asociatii non AJVPS - ???

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 11 Dec 2007, 15:26

meas scrie:Rostul mediatizarii faptelor de lauda este sa se arate ca se poate si altfel decat cum vedem mai la tot pasul si,poate,ar reprezenta un "bate obrazul" celor care nu fac numic.
Asta in cazul ca ar poseda asa ceva :shock:
Ok, inteleg, dar revin la intrebarea: ce rost ar avea? Adica nu vad finalitatea. Daca-s in trafic si imi taie unul calea, ca scot eu capul pe geam sau ii arat oaresce deget, el tot mi-a taiat calea si merge in treaba lui, asa ca ii bat obrazul total fara folos.
E bine sa fie si stiri pozitive, de acord, dar sa se ocupe cei de la stiri de ele, caci de-aia sunt platiti. Ori marea lor majoritate vin doar daca le asiguri transport, cazare si masa din belsug, eventual sa plece si acasa cu o plasa de peste proaspat. Multumesc, nu! Imi fac treaba si fara sa-i mai car pe ei in spate. Tot atatia pesti populez cu sau fara ei. Tot atatea gunoaie strang, tot atatea concursuri fac.
Si atunci pentru ce sa le mai bat obrazul? Nu-l au, asta este, mergem inainte cu cei care au si strangem noi si dupa ceilalti.

Hai sa facem un test: propun ca pana la Craciun cei care vor sa prinda mai bine anul viitor sa mearga pe malul unei ape si sa stranga cateva gunoaie, sa faca o poza si sa le ia de acolo sa le arunce la cosul de gunoi, iar poza sa o puna la galerie, ceva gen "saci mei pentru mai bine".
Hai sa vedem cati saci se aduna pana la Craciun! Fara premii, fara recompense, doar asa ... de obraz!

meas
veteran
veteran

Mesaj de meas » 11 Dec 2007, 16:06

MihaiV scrie: Ok, inteleg, dar revin la intrebarea: ce rost ar avea? Adica nu vad finalitatea. Daca-s in trafic si imi taie unul calea, ca scot eu capul pe geam sau ii arat oaresce deget, el tot mi-a taiat calea si merge in treaba lui, asa ca ii bat obrazul total fara folos.
Ai si nu ai dreptate :lol: :lol: de taiat iti taie calea dar exista telefonul gratuit de raportare a soferilor indisciplinati din trafic.Eu am apelat de doua ori la el.Am fost paracios :twisted:
Prima data cu unul care era sa ma bage in santz la Ciorani si care s-a dus ca vantul pana la.............. Albesti Paleologu, unde era tras pe dreapta si echipajul m-a asteptat si pe mine pentru marturie pe procesul verbal.A ramas tipul fara carnet o luna :wink:
A doua oara mi s-a intamplat la Bucuresti.Mi-au zis ca o sa il citeze dupa numarul masinii dar mai departe nu mai stiu cum s-a finalizat.
Nu putem astepta la infinit sa vina cineva sa rezolve treburi pe care le putem rezolva si noi cu un mic efort si risc.Bunul simt se educa uneori si cu "parul"(poate cel mai des asa)daca atfel nu se poate.
M-am intrebat cum de sunt nemtii asa disciplinati si corecti.Am zis ca e caracteristica natiei.Vorbind cu un neamtz mi-a zis ca daca la ei n-ar fi sanctiuni asa mari pentru diverse contraventii,nemtii ar deveni "romani" foarte repede.
Deci cum zice o vorba din batrani:"frica pazeste bostanaria"
Cine-i harnic si munceste taie-n Delta stuf........si dimineata e primul la pescuit!!

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 11 Dec 2007, 16:18

meas scrie: exista telefonul gratuit de raportare a soferilor indisciplinati din trafic.
off-topic: da si mie numarul ala

stelian
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de stelian » 11 Dec 2007, 17:00

Foarte tare! Daca il prinzi vreo data, sa-i dai si un cap in gura!

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 11 Dec 2007, 17:36

Leba, ma bucur ca sunteti atat de transparenti, asta fara indoiala este o calitate, …si o dovada de buna intentie,…insa (am mai multi de “insaâ€
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 11 Dec 2007, 18:43

miky scrie: Sa presupunem ca ii asa, toata lumea e bine intentionata si vrea sa faca,.. si punem umarul sa impingem…buuun !… in ce directie ? daca impingem toti de la aceeasi roata (ecologizare si repopulari), ca numa aia are manere de care s-apucam, si nu se uita nimeni incotro urnim, nu riscam sa intre atelajul in sant ? si daca totusi se tine in drum, stie cineva unde-o ducem, ca mie nu mi-i clar unde sa gata drumu’…
Sau daca vedem ca ne fortam si nu se misca grozavia, ca ii prea grea si ii si deal… nu mai bine sedem jos de doua ori ca ardeleanu’ :D, sa gandim un pic ? … poate ii mai bine sa punem mana de la mana si sa-i cumparam motor,… c-apai urca dealu singura…
misto metafora cu motoru

Acu sa ghicim:
motoru ar putea fi o legislatie ca lumea care sa imparta responsabilitatile cui trebe si cum trebe si sa stabileasca si sanctiuni clare pt. incalcari.
Daca trebe o Politie a apelor, atunci sa fie. Ar fi mai normal sa pazeasca ei legea si sa-i prinda pe faptasi, ei asa cum exista politie rutiera, economica, jandarmi,politie comunitara, etc.

Lobby pentru asemenea legislatie si organisme specializate si dotate ca lumea pentru paza si combaterea braconajului, asta zic eu ca e un motiv pentru existenta asociatiilor.

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 11 Dec 2007, 19:41

tavi scrie:Lobby pentru asemenea legislatie si organisme specializate si dotate ca lumea pentru paza si combaterea braconajului, asta zic eu ca e un motiv pentru existenta asociatiilor.
pai da mai tavi,dar tocmai asta nu fac aceste asociatii.
majoritatea sunt ocupate cu alte interese sau raboaie fatricide.
ia gandestete,daca ar actiona astfel ,oare ar mai spera ei sa obtina acele ape atat de mult visate si dorite?
si atunci??nu e in interesul lor.............nu fac nimic in acest sens si incearca sa abata discutia spre cu totul altceva.
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 11 Dec 2007, 19:47

Miky, e bine pusa problema. tragem, dar incotro?
nu de putine ori mi s-a spus ca sunt naiv cand am incercat sa vorbesc cu unul cu altul, victime ale "educatiei"de trista amintire. tot de atatea ori am mers mai departe in ideea ca si oamenii se pot schimba. si cred in continuare asta.
Da, ai sa-mi zici ca dincolo de foame si egoism sunt prea adanc inradacinate niste lucruri ce tin evident de psihologia individului, starea sociala si educatia, asa cum au primit-o ei. si totusi, oamenii se pot schimba sa stii.
Pe de alta parte, e multa filozofie si prea putina actiune, daca e s-o analizam la rece. Ne plangem, ne lamentam, dezbatem pe forumuri si...ce? la ce ajuta? concret, ca salaii. :)
Imi place sa cred ca ma adaptez din mers unor chestiuni. poate ca nu e prea intelept, dar pana primim ceva palpabil (o politie a apelor cum zice bine Tavi!) facem ce putem. ce ne permite legea, timpul si familia, nu in ordinea asta.
Aaa, daca vrem sa schimbam legea trebuie sa fim uniti, da' uniti, nu asa ca pe forumul asta unde trebuie sa suport invective cu perdea, indirect fireste. Ca sa schimbi o lege sau sa propui un proiect nou trebuie ceva mii daca nu zeci de mii de semnaturi, trebuie sa existe o persoana (din guvern) dispusa sa plece urechea la chestiune si sa inainteze poriectul ministrului. Cum care ministru? Ala cu 6 case, 8 masini si interese garla. Simplu, nu?
Trasez simplu ce ar trebui facut: o lege simpla in baza careia o institutie a statului (jandarmii, politia apelor etc) sa aiba dreptul sa bage braconierii dupa gratii. nu mai amintesc cati au dosare si sunt bine merci. bun si? ai sa zici ca trebe un proiect, da l-am facut, semnat si trimis. bun si? ...SI?
La naiba, suntem o natiune care stie bine sa se lamenteze, chiar ne pricepem bine la asta. e simplu, lamentarile sunt pentru pierdanti, chiar nu ajuta la nimic.
Incotro? Ce-o vrea bunul D.zeu si domnii ministrii, ca doar i-am votat. Schimbarile vin greu de tot in tara asta dar nu sunt imposibile.
Incotro? nu pot sa-ti raspund decat atat: cand legea se va respecta, cand spagile se vor diminua (ca de disparut...), cand institutiile statului isi vor face treaba atunci am sa-ti spun asa: spre civilizatie. acum, cu tristetea si frustrarea pe care cred, toti le simtim, nu pot sa-ti raspund.
As putea insa sa-ti spun incotro as vrea sa ne indreptam. dar te las si pe tine sa visezi, e dreptul tau.
Sper ca nu v-am plictisit prea tare, e ceea ce pot spune deocamdata. in rest om vedea.

p.s. si ca sa parafrazez pe Dumas:
Bunul simt a murit, traiasca bunul simt!
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

Teodor
veteran
veteran

Mesaj de Teodor » 11 Dec 2007, 20:03

miky scrie: ... mie nu mi-i clar unde sa gata drumu’…
Treci linia de sosire atunci cind:
- statul isi va respecta cetatenii impunind legi pertinente si obiective;
- cetateanul isi va respecta concetatenii in virtutea obinuintei capatate in cei 7 ani de acasa;
- cetateanul si concetatenii sai vor respecta fara constringeri legile statului.

Si transformind cele de mai sus intr-un scenariu, acesta ar arata cam asa:
"Dupa ce ai avut 3 capturi care ti-au luminat ziua, agati din greseala linia vecinului din stinga sau dreapta ta care e total necunoscut.
Acesta, cu zimbetul pe buze, te invita sa iei loc linga el, la un pahar de apa minerala, ocazie cu care iti va prezenta pe aparatul foto captutile sale din ziua respectiva."

PS. In timp ce scriam Leba a raspuns deja, asa ca asta e un post cu titlu informativ.
"Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." - Shakespeare

Teodor
veteran
veteran

Mesaj de Teodor » 11 Dec 2007, 20:07

O completare la postul anterior: "In univers drumul cel mai scurt dintre doua puncte este o linie curba." :wink:
"Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." - Shakespeare

Scrie răspuns