Cine are drept de control ?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
adrian ionascu
senior
senior

Re: Dl. Ionascu

Mesaj de adrian ionascu » 18 Sep 2006, 14:56

pescuitorul scrie:Dl. Ionascu ori nu vreti sa intelegeti ori nu intelegeti.
Sincer bateti campii cu duiosie.
Domnule eu nu v-am ridicat problema falsurilor sau mai nu stiu eu ce. Nici probleme de monopol. Eu v-am prezentat o situatie din teren cu care m-am confruntat si pe care am vrut sa v-o prezint ca sa vedeti cui acordati autorizatii fara nici o conditie pusa.
Restul ceea ce spuneti Dvs. nu e nici problema Dvs nici a mea. E problema justitiei. Nu cred ca puteti lua Dvs. o hotarare. Dar puteti invata din ce va spune lumea din tara. Din bune si rele invatati.
Daca ma duc in control si va aduc dovada pe camera ca asa au fost invatati cei de la Asoc. de Apartament ce masura luati impotriva lor??????? Va intreb eu?
daca puteti discuta la subiect bine daca nu nu va mai obositi sa scrieti aberatii ca nu ma incalzesc deloc.Asa a-ti procedat si in cazul autorizatiei de pesc comercial si am fost acuzat ca pun problema tendentios. Nu tendentios Domnule va era frica de reactia pescarilor sportivi care v-au cam taxat si care nu aveau de unde sa stie adevarul.
De ce va este frica sa dati drept de constatare si asociatiilor care au contracte ??????????????
Oare un singur om pe judet face fata???????
De ce nu le cereti asoc nou infiinate sa isi angajeze oameni pe care sa ii imputerniciti sa constate ilegalitatile?????????
Va spun eu din propria experienta ca daca nu ai un sistem bine pus la punct nu reusesti nimic. Ai nevoie de cat mai multi oameni in teren ca sa fii eficient. dar nu va intereseaza dupa cum spuneati undeva pescuitul sportiv.Prioritate e cel industrial care e terminat.
bafta multa :!: :!:
unde este problema? atata timp cat stii ce ai de facut in teren faci. daca pescarii respectivi refuza sa se legitimeze stii ce ai de facut.
daca citesti legislatia o sa vezi ca nu la autorizare se pun conditii ci la incheierea contractului. iar contractul il face CNAFP.
evident ca un singur om pe judet nu ajunge.
de ani buni pe apele interioare statul nu controleaza nimic. pentru ca nu aloca fonduri in acest scop. banii ajung aiurea sa ingrase CNAFP-ul.
in problema dreptului de control se va lua probabil decizia de a conferi unui numar de persoane propuse de asociatii drept oficial de control. cu legitimatie oficiala. nu drept de sanctionare insa.
dar e mai ampla problema. pentru ca trebuie facut un protocol cu politia, care este singura institutie ce certifica dreptul de paza si personalul implicat in asa ceva. porcaria este ca CNAFP face contracte si delega atributii, inclusiv de paza, dar nu se preocupa deloc sa faca posibila aceasta activitate. adica unii fac contracte si iau banii iar altii tre sa-si sparga capul sa rezolve problemele rezultate.
nu mi-e frica de nici o reactie a pescarilor. dupa cum observi continui sa postez, in timp ce tovarasii tai din sistem: Danubiu, ajvps valcea au renuntat de mult.
incearca pe viitor sa nu-mi mai pui mie in carca nerealizarile sectorului. nu am functie de decizie. nu eu decid politica sectorului. pot sa influentez luarea unor decizii si asta si fac.
majoritatea celor de pe forum au inteles asta. tu vad ca te faci ca nu pricepi. dupa cum observi ma semnez cu numele meu nu cu initialele ANPA si pe forum postez propriile opinii nu opiniile oficiale ale ANPA.
si inca ceva. incearca sa postezi fara zeci de semne de intrebare si intrebari rastite, pentru ca nu impresionezi pe nimeni. si nu incurajeaza deloc dialogul.
spor la treaba in continuare!
I thought I saw a light at the end of the tunnel, but it was just someone with a torch bringing me more bloody work !

pescuitorul
veteran
veteran

multumesc

Mesaj de pescuitorul » 18 Sep 2006, 15:25

va multumesc Dl. Adrian Ionascu ptr raspuns.
Eu cred ca asa ar trebuii sa discutam nu cu ce a facut agv-ul sau ajv-ul. Si eu ca si dvs nu lucrez de zeci de ani in sistem ca sa fiu tras la raspundere.Si e valabil si in cazul dvs.
Si vina e de ani buni si nu trebuie trasi anumiti oameni de acum.POate ca sistmul din romania afost cel vinovat.
|daca v-au deranjat semnele imi cer scuze dar cum si noi vrem raspunsuri clare in anumite domenii asa cred ca trebuie si noi sa le dam celor de pe forum care au o problema.
Si va spun sincer eu nu tin cu nimeni dar trebuie sa recunoastem ca e haos in pescuitul din Romania la ora actuala. Si va spun ca problema mare a Dvs legata de AGVPS poate ca s-a nascut si din alte motive poate personale(nu are rost sa le discutam).
Si daca se vrea ingroparea sistemului sigur nu e calea cea buna.Am mai spus s-a gresit ff tare intr-un loc care era ff simplu de rezolvat.
Si nu mai erau procesele care sunt acum pe rol.
Va multumesc
PS: nici eu nu am de ce sa ma ascund (sa nu mai scriu pe forum). fiecare face ce vrea. Nu am treaba cu altcineva. Eu vreau doar sa fiu printre oameni ptr ca sa le aflu necazurile sau doleantele.

adrian ionascu
senior
senior

Re: multumesc

Mesaj de adrian ionascu » 18 Sep 2006, 16:17

pescuitorul scrie:va multumesc Dl. Adrian Ionascu ptr raspuns.
Eu cred ca asa ar trebuii sa discutam nu cu ce a facut agv-ul sau ajv-ul. Si eu ca si dvs nu lucrez de zeci de ani in sistem ca sa fiu tras la raspundere.Si e valabil si in cazul dvs.
Si vina e de ani buni si nu trebuie trasi anumiti oameni de acum.POate ca sistmul din romania afost cel vinovat.

evident sistemul a fost vinovat pentru ca a permis asa ceva, timp de 16 ani. eu totusi sper ca se va misca ceva in sensul pe care il dorim cu totii. incerc si eu pe cat pot sa misc lucrurile.

|daca v-au deranjat semnele imi cer scuze dar cum si noi vrem raspunsuri clare in anumite domenii asa cred ca trebuie si noi sa le dam celor de pe forum care au o problema.
Si va spun sincer eu nu tin cu nimeni dar trebuie sa recunoastem ca e haos in pescuitul din Romania la ora actuala. Si va spun ca problema mare a Dvs legata de AGVPS poate ca s-a nascut si din alte motive poate personale(nu are rost sa le discutam).

te asigur ca nu e nimic personal. dar cand lucrezi in sistem cativa ani si vezi cum se pun problemele la varf si cum se lucreaza si daca ai si niste principii nu ai cum sa nu fii scarbit. si sa incerci sa participi la o igienizare a sectorului.

Si daca se vrea ingroparea sistemului sigur nu e calea cea buna.Am mai spus s-a gresit ff tare intr-un loc care era ff simplu de rezolvat.
Si nu mai erau procesele care sunt acum pe rol.
Va multumesc

nu ministerul este cel care face curatenie, desi poate ar trebui. ci asociatiile noi. concurenta nu e o vorba goala.
in urmatoarea perioada o sa asistam la ceva evenimente in acest sens. o sa vedem cat de mare va fi cutremurul. oricum mai devreme sau mai tarziu buba se va sparge. s-au adunat prea multe ilegalitati.

PS: nici eu nu am de ce sa ma ascund (sa nu mai scriu pe forum). fiecare face ce vrea. Nu am treaba cu altcineva. Eu vreau doar sa fiu printre oameni ptr ca sa le aflu necazurile sau doleantele.
fiecare raspunde pentru ceea ce face.
I thought I saw a light at the end of the tunnel, but it was just someone with a torch bringing me more bloody work !

pityu
veteran
veteran

Mesaj de pityu » 18 Sep 2006, 20:55

D-le Ionascu !
Azi, 18.09.2006 ora 17,00 am avut Sedinta Extraordinara a Consiliului Director al Asociatiei, in care s-a dezbatut evenimentul produs in data de 10.09.2006 pe Raul Strei, jud. Hunedoara, referitor la exercitarea sarcinilor contractuale de paza si control a vicepresedintelui Bartha Iuliu.
Au fost prezenti 8(opt) membrii din 13(treisprezece) si s-au luat urmatoarele hotarari:
1) - S-au retras din folosinta si au fost anulate prin distrugere totala toate "Legitimatiile de Control" emise de A.P.S. Salmo-Carpatica Lupeni, cu antetul MAPDR si ANPA, interzicandu-se definitiv de a mai incerca oricare membru al asociatiei sa efectueze actiuni de paza si control pe apele pentru care detinem delegare de gestiune, pe baza unei legitimatii emise de asociatie.
2) - Pentru comportament nepoliticos in dialogul purtat cu persoanele controlate, se sanctioneaza cu "Avertisment" si "Suspendarea dreptului de Control" pe timp de un an, incepand cu data de 18.09.2006 al vicepresedintelui asociatiei Bartha Iuliu.
Mentionam ca Vicepresedintele a fost audiat in detaliu de Consiliul Director, punandu-i-se intrebari in special despre modul cum s-a adresat persoanelor controlate. Din audierea acestuia reiese, ca sub nici o forma nu s-a prezentat ca fiind "inspector piscicol" ci aceasta calitate i s-a atribuit de catre persoanele controlate (mai mult pentru a-l ameninta cu uzurparea de calitati oficiale), dupa ce au vazut antetul legitimatiei de control. Din spusele vicelui reiese ca el chiar a negat acest lucru si a repetat ca este doar vicepresedintele APS Salmo-Carpatica Lupeni. Deasemenea vicele ne-a comunicat ca in zilele care au trecut de la acel eveniment, a luat legatura telefonic din proprie initiativa atat cu persoanele controlate cat si cu presedintele APS Hunedoara, carora le-a cerut scuze pentru modul cum a purtat dialogul cu ei atunci cu ocazia controlului si ca scuzele i-au fost acceptate.
Voi trimite la ANPA si CNAFP si un raspuns oficial la "Nota de Constatare" a D-lui. Insp. Micoroi Dimitrie in cel mai scurt timp posibil.
Cu respect !

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 19 Sep 2006, 11:33

Nu veti rezolva nimic asa, persoanele respective se cred "interesante" si se pot juca cu oamenii din teren fiindca au "functii", dupa cum se poate constata au dat telefoane si au "relatii" la acelasi sistem obosit, ceea ce faceti este sa cedati in favoarea lo. Intalnim aici 2 cazuri:
1. Pescuitorul (AJVPS) verifica permise emise de alte asociatii si ii este negat dreptul de control
2. Dnul Bartha (A.P.S. Salmo...) verifica permise pe teren si ii este negat de asemenea dreptul de control
Concluzii:
1. Orice om cand va fi controlat de AJVPS va zice ca face parte din alta asociatie si ca nul intereseaza faptul ca omul s-a legitimat ca fiind AJVPS, chiar daca are sau nu permis la vreo asociatie
2. Caz invers fie se neaga dreptul de control al altei asociatii fie zicem "domne nu esti AJVPS nu ne intereseaza"

Mai rau, chiar ni se face frica de persoanele cu "relatii" care refuza sa prezinte permisul pe diverse motive, dintre care unul sigur este ca nu au asa ceva, si stiti de ce, am auzit de astfel de cazuri si am vazut:
Cineva sus pus cu care sunt prieteni le zice "mergeti acolo, daca apare vro problema dati un telefon si se rezolva", probabil daca esti pretin cu JIJI poti face ce vrei

pityu
veteran
veteran

Mesaj de pityu » 20 Sep 2006, 23:25

Pikeman ! Ai perfecta dreptate ! Acum le dau dreptate la toti colegii de pe forum care au sustinut neobligativitatea asocierii. Daca pentru asta ca ne-am atins de cine nu trebuia, vom pati ceva, ai cuvantul meu de onoare ca voi desfiinta asociatia Salmo-Carpatica si veci nu voi mai face nimic pentru pescuit. Daca asta se vrea asta voi face !!!!
Traiasca Papura-Voda !!!

adiwolf
veteran
veteran

Re: Cine are drept de control ?

Mesaj de adiwolf » 20 Sep 2006, 23:32

pityu scrie: Acum le dau dreptate la toti colegii de pe forum care au sustinut neobligativitatea asocierii.
oooffffoooffffoooff
si ce ma mai certai pityule!

pityu
veteran
veteran

Mesaj de pityu » 20 Sep 2006, 23:40

Imi pare rau de un singur lucru, ca toti care ajung acolo sus (asa cum ajung) ne iau de prosti (nu numai pe noi ci tot poporul) !!
In loc sa se intrebe fiecare de ce nu a prezentat respectiva persoana permisul la control, dupa care putea sa spuna ce vroia, mai bine se cauta nod in papura cu intentia clara de a se da uitarii de fapt mobilul actiunii !
Sunt pur si simplu scarbit !!!

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 20 Sep 2006, 23:49

NU, tre sa luptam,zvarcoleala lor tine putin, castiga 1,2,3 procese, dar la un moment dat din recurs in recurs li se cam taie pilele, nu pot merge asa de sus , ajungem la Haga, sau unde o fi curtea suprema a europei :wink: daca nu poti pazi o apa de ce sa mai faci asociatie? sa pui peste ca sa vina toti jurnalistii fara permis care au acoperire ANPA care zice "te asiguram noi ca au permis" dar ce dreq daca au sa-l arate, astia nu is pescari sportivi, in loc sa se bucure ca cineva se intereseaza de bunul mers al pescuitului ei cheama jandarmeria, aceeasi care te lasa in mainile braconierilor daca ii sesizezi.....domnule Ionascu nu ne zi noua ca au permis, sa-l arate daca il au, ca din cauza celor de la birou stau braconierii pe teren, mai bine dam un telefon la dvs si va zicem:
"-sunt 5 imbracati in negru, 2 in rosu, unu in verde da la pluta, au permis????" si nu ii mai verifica nimeni, ca asa e frumos in Romania, cei de la birou invart rotile, cei de pe teren = niste prosti supusi lor"
Uite asa o sarit unu ca ars ca plecase nevastasa si lasase batzu pe mal de pluta si dau si eu o data in locul ala si zice "pleaca ba cu tabla de acolo" cu 5minute inainte retinuse o marla de 200gr si ii zic "cand retii stuca regulamentar cum scrie in permis atunci sa vb cu mine" si altu pe malul opus cu 4 pripoane si un batz de spinn sare cu gura la mine "auzi pustiule dar tu ai permis de vorbesti asa, ia vino la mine sal vad" dar ce dreq se credea ala asa important, probabil era ruda cu unu de la birou si facea legea pe balta, s-a ascuns dupa un boschet cand am trecut pe acolo si n-a zis nimic....astea's din "relatari de pe teren"

MihaiV
Moderator
Moderator

Re: Cine are drept de control ?

Mesaj de MihaiV » 21 Sep 2006, 07:06

Pityu, nu mi-ai raspuns la intrebare:
MihaiV scrie: La FPSR ati cerut ajutor?

Scrie răspuns