Mai oameni, vad ca problema e stufoasa. Pana la urma nu se stie clar cine are datoria si dreptul de a face control si a aplica sanctiuni.
Acum 3 zile am fost pe malul Dunarii pe la Giurgeni... in dimineata aia au trecut 2 barci la 2 ore diferenta cu cate 2 oameni care "pescuiau" cu curent. Am avut ceva discutii cam neprietenoase cu ei gen " pleaca ba cu prajitoarea aia de acolo, dau telefon la politie " , totusi nu au avut tupeu sa traga la mal , se stiau la o distanta sigura in larg si mi-au ras in nas. Mi-au zis ca degeaba stau pe mal cu lingura ca "nu e peste" si mai bine ma duc pe nu-stiu-ce balta

" Pai cum sa fie daca ii dati voi douaj'de mii de volti in gura ???" Si au urmat alte amabilitati...

imi pregatisem o bata noduroasa langa mine pt cazul in care trag la mal... nu au tras, la plecare au incercat sa faca cat mai multa balaceala cu ramele in dreptul meu , numai asa sa vad eu ca-s smecheri. Ma gandesc acum, daca chiar se lasa cu ciomageli, tot eu picam de fraier...politia locala e mana in mana cu ei,nu se baga, si la o adica taranii se pot intoarce cu alti mardeiasi din sat , nu le poti tine piept la toti. Ca cetatean, ce poti face ? Mi-as fi dorit sa am pliciul cu aer comprimat la mine, chiar si in mijlocul Dunarii cand le vajaie alice pe la urechi le trece cheful de curentat... dar cine ar fi picat din nou in fata militiei? Je.
Ce fac inspectorii piscicoli sau angajatii asociatiilor diverse ( ca nici eu nu am cum sa-i deosebesc, ca in exemplul de fata )? Se iau de orice amarat care baga un bat in garla daca are si ce fel de permis are, pentru ca numai pe astia ii pot intimida, dar de adevaratii braconieri ( de ex cele 2 echipe de renelisti plus cei cu setcile) nu se ia nimeni, fie de frica, fie din interes.