Cine are drept de control ?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Scrie răspuns
pescuitorul
veteran
veteran

!!!!!!!!!!!!!!

Mesaj de pescuitorul » 15 Sep 2006, 10:39

Ieri actiune de control pe Olt jud. Sibiu
Ne prezentam la care ei 3 pescari :" NU va aratam permisele ca nu aveti drept de control . Noi suntem de la Eco Pescar.Asa ni s-a spus acolo"
D-lor e varza pescuitul in Romania cu toate legile date de PSD, PNL, PD si toata gasca asta de cretinoizi din Romania.
Mai merita sa faci ceva??????????? Cu asa educatie????????Oricum o sa le pregatesc o scriosare si celor de la ANPA si celor de la CNAFP.
Sa vada cui dau autorizatii.
Oricum de acum le promit ca si nr de bete si carlige va fi controlat si sanctionat.Ptr ca voi merge insotit de organe si organisme.
Va place dl. Ionascu ce realizari aveti in domeniul pescuitului sportiv???????/
Si Dvs. si JIJI si finul Popescu care crede ca pescuitul se rezolva cu o matrice de gardul 4. Nu asta e nota care o primesc toate autoritatile .
va multumim

adrian ionascu
senior
senior

Mesaj de adrian ionascu » 15 Sep 2006, 11:20

pescuitorule
incearca sa vezi realitatea cu nuantele ei nu in alb si negru.
dai exemple total irelevante care sa-ti confirme concluziile, stabilite dinainte.
ce propui? sa le anulam autorizatia celorlalte asociatii din Sibiu ca sa ramaneti iar cu monopolul?
ai cumva impresia ca fara AGVPS pescuitul sportiv se duce de rapa?
evident sunt multe disfunctionalitati in sector, nu am incercat niciodata sa le ascund. dar solutia nu este in nici un caz revenirea la monopolul din trecut.
I thought I saw a light at the end of the tunnel, but it was just someone with a torch bringing me more bloody work !

pescuitorul
veteran
veteran

gresit

Mesaj de pescuitorul » 16 Sep 2006, 12:12

Dl. Adrian Ionascu nu cred ca am spus in textul meu sa retrageti autorizatia cuiva sau ca vreu monopol. Am incercat sa va arat cui acordati autorizatii.Si ca aceste autorizatii nu trebuiesc acordate pe ochi frumosi fara nici o conditie.ESTE CEA MAI MARE PROSTIE.
Cum vreti sa pazeasca un bun al statului o asociatie care are sediul in apartament si nici un fel de logistica?????????????????????Asta e cea mai mare problema.
Asta nu ganditi Dvs acolo in birourile din bucuresti.
Treburile nu se rezolva domnilor in birou ci pe teren.
Si fara suparare tot ce am postat pe acest topic sunt treburi din teren care daca nu as fi iesit in teren nu le stiam. Nu am nimic cu Dvs personal dar vad ca de fiecare data cand va spun niste adevaruri va sifonati.Asta a fost si cu autorizatiile de pescuit comercial din valcea si am avut dreptate.
asa ca va spun sincer daca unii nu inteleg ce vreau sa va expun .e problema Dvs. dar din pacate nu pierdeti dvs "ocrotitorii" fondului piscicol ci copii nostrii.
deci mai cititi odata textul si va veti convinge ca nu vreau sa luati nici o autorizatie .
dar va spun sincer ca pista pe care a-ti plecat ca sa distrugeti AGVPS-ul e GRESITA.TOTAL GRESITA.
E CEA MAI MARE GRESEALA.DVS nu faceti altceva decat sa distrugeti fondul piscicol.
Multa bafta si ar trebuii sa mai iesiti pe teren nu in delta cum fac unii dintre |Dvs care pescuiesc acolo unde altii nu au drept.
cum se cheama asta?????????????????????????ABUZ
Bafta multa
sau
SPOR LA TREABA :!: :!:

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 16 Sep 2006, 17:56

adrian ionascu scrie: pe de alta parte am atentionat CNAFP sa asigure conditii asociatiilor carora li se da prin contract obligatia de paza sa poata sa faca asta. adica asta inseamna un protocol cu politia, care este singura institutie abilitata sa avizeze activitatea de pazã ºi personalul specializat pentru aceastã activitate.
Daca tot vad ca v-ati gindit la toate ... poate ne spuneti si cum veti face ca paznicii astia noi care vor aparea sa nu poata fi convinsi "sa treaca cu vederea" in schimbul contravalorii unei sticle de bere !

pityu
veteran
veteran

Cine are drept de control ?

Mesaj de pityu » 16 Sep 2006, 22:50

Adrian Ionascu a zis ca : "am vorbit cu inspectorul din zona, dl Micoroi. din relatarea lui a reiesit ca pe legitimatie apareau trecute numele ministerului agriculturii si ale ANPA dar nu aparea numele asociatiei, creind impresia ca este un document eliberat de minister si nu de asociatie. de asemenea respectivul s-ar fi recomandat inspector piscicol. asta se cheama uzurpare de calitati oficiale... "
Greseala totala !!! Numele asociatiei apare foarte citet pe STAMPILA rotunda a asociatiei, care este pusa pe verso si semnata de mine personal. Dl.Insp.Micoroi are copie xerox a legitimatiei de control, atat fata cat si verso si a spus ca il trimite la ANPA, asa ca va rog sa-l studiati. Veti observa ca pe fata, sub numele ministerului si al agentiei nu mai era loc sa apara si cel al companiei si al asociatiei (pentru ca intr-adevar asa ar fi fost corect). Dar daca noi ne chinuim sa inventam un document cat de cat oficial cu care sa ne putem legitima in fata pescarilor controlati, este asa din cauza ca organele noastre superioare nu au timp, chef sau ... mai stiu eu ce nu au, ca sa ne asigure cele necesare.
Bine ca Ministerul, ANPA si compania stie numai sa puna pretul contractului si sa se absolve de orice raspundere !! Va repet inca odata ca nu aveti dreptate absolut deloc !!! Atata timp cat noi va efectuam o parte din munca Dv-stra (paza si controlul bazinelor piscicole naturale pentru care avem contract de delegare de gestiune, cu sarcini clare fixate de companie in acest sens) nu aveti dreptul sa ne acuzati de UZURPARE DE CALITATI OFICIALE ! Si noi la randul nostru va putem acuza de abuz de putere si impiedicarea exercitarii sarcinilor contractuale.
In alta ordine de idei, Dl. Bartha Iuliu, vicepresedintele APS Salmocarpatica Lupeni sub nici o forma nu s-a prezentat ca fiind INSPECTOR PISCICOL, atunci cind a incercat legitimarea doamnei care pescuia, ci ea a spus treaba asta la vazul legitimatiei. Citez din spusele D-lui Vice : " Daca aveti in antet numele Ministerului si al Agentiei inseamna ca trebuie sa fiti inspector piscicol" . Asta a fost logica Dumneaei si nici decum modul de prezentare al D-lui Bartha.
Dl. Insp. Micoroi mi-a spus mie personal cand m-a chemat la Deva ptr. "Controlul Documentelor Asociatiei" ca Domnul si Doamna implicati in acest caz sunt redactori la Realitatea -Tv si sunt prietenii Dumnealui si Dumnealui stie sigur ca au amandoi permise de pescuit.
In orice caz daca exista dubii privind modul de prezentare al D-lui Bartha, va pot comunica faptul ca exista dovada clara, deoarece ginerele D-lui Bartha a filmat totul cu lux de amanunte, cu camera video proprie.

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 18 Sep 2006, 08:54

In afara de persoanele in drept (de la asociatii, de la cnafp, anpa si care or mai fi) cine mai are dreptul de control al permisului de pescuit... Asta ma intereseaza.
De exemplu, esti pe o apa de granita (Prut) si vine patrula si iti cere pe langa buletin si chitanta care face dovada platii pentru accesul pe fasie, si permisul de pescuit ...
Legal, ar trebui sa-l interseze si are voie agentul PF sa ceara permisul de pescuit?
Va multumesc!

adrian ionascu
senior
senior

Mesaj de adrian ionascu » 18 Sep 2006, 10:31

pytiu
am copia legitimatiei, trimisa de inspectorul Micoroi.
ce folos ca pe verso apare stampila asociatiei daca pe legitimatie nu este specificata in clar numele asociatiei emitente. adica voi emiteti o legitimatie de control fara sa cereti acordul/avizul ministerului, puneti pe ea numele ministerului si al Agentiei dar nu treceti numele asociatiei emitente. nu ti se pare aiurea?
reiese evident ca e vorba de o legitimatie emisa de minister si de ANPA.
cati crezi ca intorc legitimatia ca sa vada stampila asociatiei pe verso, si cati deslusesc in stampila despre ce e vorba?

Paul
in legea pescuitului este specificat clar cine are drept de control si sanctiune. la art. 63 indice 1.

pescuitorule
se urmareste respectarea legii si anularea monopolului privat pe resurse publice. toti trebuie sa aiba aceleasi drepturi si obligatii. nu exista senatori de drept. toti trebuie sa respecte legea.
daca nu stiai iti spun un secret. AGVPS si AJVPS-urile din dotare sunt constituite pe un cumul de ilegalitati si incalcari grotesti ale legislatiei. daca incepi sa iei la bani marunti modul cum s-au constituit ramai uimit de ilegalitatile comise. hotarari judecatoresti care nu respecta legislatia, date pe ochi frumosi. preluarea patrimoniului de la stat fara plata si instrainarea lui in interesul celor cu putere de decizie, fals in acte publice. hotarari de asociatie cu mii de membri cotizanti, luate de 20-30 oameni, mereu aceeasi, chipurile delegati, dar pe care nu i-a delegat nimeni.
in momentul de fata au inceput demersurile pentru descifrarea ilegalitatilor comise. si iti spun, pute rau. daca justitia este independenta si sunt semne pozitive in acest sens se va lasa cu dosare penale si un intreg sistem mentinut prin frauda se va prabusi cu zgomot.
singura lor sansa de supravietuire este mentinerea sistemului mafiot local in care se simt atat de bine: autoritati locale, justitie, procuratura, politie. toti, furand cot la cot, ajutandu-se si acoperindu-se reciproc.
ramane de vazut cum se va putea sparge acest sistem de relatii.
iti imaginezi cat ii intereseaza pe astfel de oameni fondul piscicol?
nu am pescuit niciodata in zone interzise.
stiu foarte bine ce se intampla in tara. si cam stiu si ce ar trebui facut. si pun umarul sa urnim carutza.
I thought I saw a light at the end of the tunnel, but it was just someone with a torch bringing me more bloody work !

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 18 Sep 2006, 11:00

Multumesc!

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 18 Sep 2006, 11:14

adrian ionascu scrie:p

Paul
in legea pescuitului este specificat clar cine are drept de control si sanctiune. la art. 63 indice 1..
Sa inteleg ca asta este:
Art. 63-1. - Constatarea faptelor ce constituie contravenþii sau infracþiuni ºi aplicarea sancþiunilor contravenþionale la prezenta lege se fac de cãtre personalul cu drept de control din cadrul Inspecþiei Piscicole, de personalul abilitat din cadrul Ministerului Administraþiei ºi Internelor, de personalul cu drept de control al Gãrzii Naþionale de Mediu ºi de cãtre personalul cu drept de control din cadrul Administraþiei Rezervaþiei Biosferei "Delta Dunãrii", pentru zona sa de responsabilitate, precum ºi de cãtre persoanele împuternicite prin ordin al ministrului agriculturii, pãdurilor ºi dezvoltãrii rurale.Nota Indaco
Deci, in acest caz, se pare ca inclusiv agentii PF au dreptul de control a permisului de pescuit... :|

pescuitorul
veteran
veteran

Dl. Ionascu

Mesaj de pescuitorul » 18 Sep 2006, 12:32

Dl. Ionascu ori nu vreti sa intelegeti ori nu intelegeti.
Sincer bateti campii cu duiosie.
Domnule eu nu v-am ridicat problema falsurilor sau mai nu stiu eu ce. Nici probleme de monopol. Eu v-am prezentat o situatie din teren cu care m-am confruntat si pe care am vrut sa v-o prezint ca sa vedeti cui acordati autorizatii fara nici o conditie pusa.
Restul ceea ce spuneti Dvs. nu e nici problema Dvs nici a mea. E problema justitiei. Nu cred ca puteti lua Dvs. o hotarare. Dar puteti invata din ce va spune lumea din tara. Din bune si rele invatati.
Daca ma duc in control si va aduc dovada pe camera ca asa au fost invatati cei de la Asoc. de Apartament ce masura luati impotriva lor??????? Va intreb eu?
daca puteti discuta la subiect bine daca nu nu va mai obositi sa scrieti aberatii ca nu ma incalzesc deloc.Asa a-ti procedat si in cazul autorizatiei de pesc comercial si am fost acuzat ca pun problema tendentios. Nu tendentios Domnule va era frica de reactia pescarilor sportivi care v-au cam taxat si care nu aveau de unde sa stie adevarul.
De ce va este frica sa dati drept de constatare si asociatiilor care au contracte ??????????????
Oare un singur om pe judet face fata???????
De ce nu le cereti asoc nou infiinate sa isi angajeze oameni pe care sa ii imputerniciti sa constate ilegalitatile?????????
Va spun eu din propria experienta ca daca nu ai un sistem bine pus la punct nu reusesti nimic. Ai nevoie de cat mai multi oameni in teren ca sa fii eficient. dar nu va intereseaza dupa cum spuneati undeva pescuitul sportiv.Prioritate e cel industrial care e terminat.
bafta multa :!: :!:

Scrie răspuns