Cine are drept de control ?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Scrie răspuns
adiwolf
veteran
veteran

Re: Cine are drept de control ?

Mesaj de adiwolf » 12 Sep 2006, 23:50

pityu scrie:Noi stim foarte bine ca nu avem drept de aplicare a sanctiunilor si nici nu dorim asta. Pentru asta exista organe ale statului. Vicele nostru nu era in control ci la pescuit pe un rau (Streiul) si i s-a parut ca cineva inmoaie batul in apa fara permis. Simplu pescar sa fii si tot ai dreptul(si conform contractului chiar obligatia) sa-l intrebi de ... permis. Te legitimezi tu intai si apoi ii ceri si lui sa se legitimeze... ca pescar bineanteles ! Ce e rau in asta. Poate ghinionul ca respectivul controlat sa fie cineva mare, care e deasupra legii (ca geme tara de astia).... si atunci ai sfeclit-o pentru curajul de a-ti fi indeplinit in primul rand o obligatie civica : acela de a veghea la respectarea legii in jurul tau.
Intrebare : - Daca CNAFP si ANPA sunt substructuri ale MAPDR, iar noi asociatiile avem CONTRACT DE DELEGARE DE GESTIUNE din partea CNAFP, cu aprobarea ANPA si ne-am facut LEGITIMATII DE CONTROL pe antetul caruia am trecut numele forurilor superioare MAPDR SI ANPA sub egida carora activam, inseamna ca este un fals in acte ?
Intreb asta, pentru ca in loc de multumire ca facem treaba acestora cu privire la paza si control in mod voluntar (ca delegarea de gestiune inseamna in limba romana ca un for superior si-a delegat o parte din atributiile sale, printre care si paza si controlul unei asociatii) .... suntem acuzati (auzi bine) de fals in acte. Chiar si dotarea cu legitimatii de control intra in sarcina lor ! Nu au facut-o ? Am facut-o tot noi, desi repet era obligatia lor, atata timp cat pe noi ne obliga prin contract sa facem paza si control. Stiti cum vine asta ? Iti dau sa mananci rahat dar lingura nu-ti dau ! Te descuri cum poti !
Buuuun ! Ne-am descurcat si facem paza si control. De ce suntem atunci acuzati ca aducem prejudicii numelui ANPA si MAPDR ?????????????????
Asta-i culmea ironiei!!!!!!!!!! Asa ceva numai in Romania este posibil.
Daca sunt avocati, juristi printre voi (ce zici Apsalba ?) va rog interveniti !
Azi - maine puteti pati si voi la fel sau poate si mai rau !!!!
Povestea e lunga rau. Voi revenii cu noi si noi dezvaluiri !!!

Istvan,poate acum o sa intelegi si tu de ce nu am sustinut si nu voi sustine niciodata concesiunile si "delegarile de gestiune" precum si toate aberatiile venite de la cele doua institutii ale statului mancatoare de r...t si bani publici.
intotdeuna se v-a ajunge la cel putin astfel de situatii si oricum de ape nu v-a avea nimeni grija pana la urma.
acuma ca sa-ti spun parerea mea ,ceea ce a-ti facut voi este intradevar un abuz si fals in acte
nu sunt avocat si nici jurist dar la cat ma pricep eu ,nu cred ca aveati dreptul sa va folositi de insemnele celor doua institutii.
la tine dorinta de instaurare a ordinii si legii este dusa undeva spre extrem si asta poate sa aduca si necazuri,prea mult zel fara a discerne anumite nuante si fara a rumega bine situatiile pot duce la conflicte de genul asta.
nu uita ca toti vrem binele pescuitului din romania,dar nu oricum si nu orbeste
zelul tau si avantul revolutionar poate aduce si prejudicii destul de grave
nu zic ca ai vrut sa faci ceva rau.dar din dorinta de a face ceva bine ai reusit sa incalci legea
ai vrut sa demonstrezi ceva si ai cazut in capcana intinsa de cele doua institutii mancatoare de r...t .poate asta este o lectie si pt tine si pt altii care sustin acele delegari de gestiune minune

sper sincer sa iesi cu bine din aceasta situatie si fi mai intelegator si cu ceilati care isi permit sa aiba si alte opinii contrare celor afirmate de tine.
D-le Adrian Ionascu ! V-am anuntat telefonic imediat dupa intamplarea de Duminica,11.09.2006. Ati luat legatura cu Dl. Insp. Nicoroi ? Va rog sa transmiteti si D-lui Presedinte Gigi Stefan ca noi facem paza si control voluntar si dezinteresat in numele DV_STRA si uite care e multumirea. Spuneti-i ca eu sunt Istvan Uszkay - colaborator la revista Pescar Modern, Presedintele APS Salmo-Carpatica Lupeni. Ma cunoaste sigur, ca ne-am cunoscut si personal la "Carligul de Aur" ! Va multumesc pentru intelegere !
la cine faci tu apel? la "marele prieten al tuturor pescarilor" si la purtatorul lui de cuvant :?: :shock: :shock: :shock: :shock:

haida deeeee :!: devii patetic si penibil
pai tocmai astia te-au imbrobodit si te-au facut sa vezi altceva,iar acuma le ceri ajutorul?au jucat cu tine alba-neagra,ti-au arat bila alba si ti-au dat-o pe cea neagra.

MihaiV
Moderator
Moderator

Re: Cine are drept de control ?

Mesaj de MihaiV » 13 Sep 2006, 07:31

pityu scrie:- Daca CNAFP si ANPA sunt substructuri ale MAPDR, iar noi asociatiile avem CONTRACT DE DELEGARE DE GESTIUNE din partea CNAFP, cu aprobarea ANPA si ne-am facut LEGITIMATII DE CONTROL pe antetul caruia am trecut numele forurilor superioare MAPDR SI ANPA sub egida carora activam, inseamna ca este un fals in acte ?
Sunt convins ca da.
Nu sunt foruri superioare. Sunteti asociatie independenta, nu sunteti parte a ANPA si MAPDR. Trebuia sa aveti acordul lor pentru a le folosi numele.

La FPSR ati cerut ajutor?

Cum zice Adiwolf, din prea mult elan si dorinta de a face bine, ati depasit anumite limite fara sa va interesati in prealabil de posibilitatile legale pe care le aveti. Ghinionul e ca traim in Romania!

adrian ionascu
senior
senior

Mesaj de adrian ionascu » 13 Sep 2006, 09:50

pityu scrie:Marti, 12.09.2006 a fost audiat la Jandarmeria municipiului Deva Vicepresedintele. Maine, Miercuri - 13.09.2006 sunt chemat eu la ... cine credeti ???? Nuuuuu !!!!! La Dl. insp. Nicoroi de la ANPA - MAPDR, pe care tocmai l-am ajutat in munca voluntar si dezinteresat. Sunt curios daca ma cheama sa ma felicite ? Tare mi-e insa ca miroase a cu totul altceva ! D-le Adrian Ionascu ! V-am anuntat telefonic imediat dupa intamplarea de Duminica,11.09.2006. Ati luat legatura cu Dl. Insp. Nicoroi ? Va rog sa transmiteti si D-lui Presedinte Gigi Stefan ca noi facem paza si control voluntar si dezinteresat in numele DV_STRA si uite care e multumirea. Spuneti-i ca eu sunt Istvan Uszkay - colaborator la revista Pescar Modern, Presedintele APS Salmo-Carpatica Lupeni. Ma cunoaste sigur, ca ne-am cunoscut si personal la "Carligul de Aur" ! Va multumesc pentru intelegere !
imi pare rau ca raspund atat de tarziu, dar am fost prins cu alte probleme. m-am interesat si problema sta in felul urmator: CNAFP ca gestionar are obligatia de paza pe apele unde gestioneaza. insa nu are corp de paza si nici intentia de a-si crea asa ceva desi fonduri are suficiente.
drept pentru care s-au spalat pe maini si au delegat dreptul de paza asociatiilor de pescuit sportiv cu care au facut contracte. insa in momentul in care au transmis asociatiilor obligatia de a face paza trebuiau sa le puna la dispozitie mijloace pentru asa ceva. adica sa le faca o imputernicire de paza si sa initieze un protocol cu politia pentru ca cei delegati de asociatii sa faca paza sa poata sa fie considerati ca personal abilitat in acest scop.
pentru ca degeaba prevede contractul semnat cu CNAFP obligatia de paza daca legea pescuitului sau vreo alta decizie administrativa a CNAFP sau ANPA nu autorizeaza un numar de persoane care sunt abilitate sa faca paza pe apele unde au delegare de gestiune.
parerea mea este sa fortati o rezolvare a problemei si sa solicitati CNAFP sa va puna in drept pentru a va putea respecta obligatiile din contract. de asemenea sa solicitati ANPA o decizie prin care sa autorizeze un numar de persoane propuse de asociatia dvs pentru a face paza pe apele naturale unde aveti autorizatie de pescuit.
v-am spus si la telefon si va repet si acum: o legitimatie facuta de asociatia dvs si care poarta sigla ANPA nu este in regula. de ce? pentru ca nu puteti trece numele ANPA pe o legitimatie din moment ce aceasta nu v-a autorizat expres pentru aceasta. autorizarea de pescuit sportiv eliberata de ANPA se refera la zonele unde sunteti autorizati sa gestionati pescuitul sportiv si nu la alte obligatii, din contractul incheiat cu CNAFP. in momentul in care asociatia dvs elibereaza o legitimatie cu sigla ANPA fara sa aveti nici o autorizare in acest sens asta inseamna deja uzurpare de calitati oficiale. daca nu stiati asta macar puteati sa intrebati inainte.

adiwolf
te ajuta cu ceva sa diabolizezi ANPA sau CNAFP? ai impresia ca cei de acolo de abia asteapta sa le-o "traga" pescarilor sportivi? ca le intind capcane?
I thought I saw a light at the end of the tunnel, but it was just someone with a torch bringing me more bloody work !

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 13 Sep 2006, 10:40

Paza nu se poate face decit cu personal care are atestat pentru a putea efectua aceasta profesie/activitate.

Pe de alta parte nu stiu daca eu trebuie sa ma legitimez in fata oricui care pretinde ca reprezinta o asociatie. Asa ca face "asociatul Bob" paza ... e treaba lui ... insa ce lege ma santioneaza pe mine daca nu-i arat permisul ?

Pina la urma pityu a cazut intr-o capcana birocratica. El (cu bune intentii) a vrut sa asigure legalitatea pescuitului pe zona pe care are contract de gestionarea durabila ca CNAFP. Nici prin cap nu i-a trecut ca acel contract este doar un instrument birocratic prin care niste slujbasi ai campaniei isi justifica lefurile.

Daca CNAFP si ANPA aveau interes ca voi sa paziti apele va dadeau legitimatii de control, va dadeau instructiuni cum se face paza, cu ce personal si autorizati de cine, scoteau vreun nou ordin in care sa reglementeze problema.

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 13 Sep 2006, 18:05

adrian ionascu scrie: adiwolf
te ajuta cu ceva sa diabolizezi ANPA sau CNAFP? ai impresia ca cei de acolo de abia asteapta sa le-o "traga" pescarilor sportivi? ca le intind capcane?
sincer adriane?! DA,DA si iar DA
imi pare rau sa o spun din nou,dar cele doua institutii nu fac deocamdata nimic in beneficiul celor care platesc(ca de altfel aproape toate institutiile statului) bani destui(20euro pe permis) ca sa aiba o lege coerenta,favorabila si instrumentele necesare aplicarii ei.
nu cred in statisticile lor de birou si nu cred in vointa angajatiilor lor de a face ceva benefic sub acest aspect.
fac parte din sectorul privat si deaceea stiu cum se castiga banul si cat de greu imi este aproape zilnic sa rezolv unele probleme care apar din cauza unor functionari birocrati care in "avantul lor muncitoresc" de justificare a timpului pierdut si a banilor incasati pe stat cu fundul pe scaun in birou ,emit tot felu de aberatii si enormitati pe care mai tarziu incearca si ei sa le inteleaga si sa le desluseasca.
cele doua institutii amintite mai sus nu fac nimic altceva decat sa se gandeasca cum sa aduca mai multi bani la bugetul propriu si de stat( si exista o concurenta acerba in acest domeniu intre ele) fara sa dea nimic in schimbul acestor bani.
o spun si o repet "delegarea de gestiune" este cea mai mare gogorita inventata pana acum,ea se traduce in felul urmator:
delegare de gestiune = delegare(fuga) de responsabilitati
pai daca tu ca institutie delegi pe altcineva sa faca treaba pt care tu incasezi niste bani(frumosi),atunci ce rost mai are existenta ta ca institutie?
sunt muuuuulte lucruri de spus si de disecat in ceea ce priveste institutiile statului si in special cele doua,ANPA si CNAFP,dar dupa umila mea parere,societatea civila romaneasca si implicit vestitele ONG-uri ar trebui sa caute instrumentele cu care sa forteze statul sa inceapa sa lucreze si in beneficiul celor de pe urma carora incaseaza tot felul de taxe si impozite si nu sa "delege gestiunea".

asa ca,adriane,raspunsul la intrebarea ta v-a fi din pacate,multa vreme,DAAAAAAAAAA,cele doua institutii nu fac altceva decat sa "ne-o traga"

adrian ionascu
senior
senior

Mesaj de adrian ionascu » 14 Sep 2006, 12:02

Adiwolf
nici eu nu sunt de acord cu delegarea de gestiune. de fapt cu modalitatea in care s-a realizat.
de altfel am spus-o si eu. statul care are obligatia sa protejeze resursa arunca aceasta sarcina in spinarea asociatiilor dar nu le ofera mijloacele ca sa poata sa se achite de ea. cel putin pana acum.
evident asta e solutia: organizare a pescarilor si fortarea autoritatilor sa-si respecte obligatiile si sa tina cont de interesele pescarilor.
nu pot sa vorbesc de CNAFP dar pot sa-ti spun ca la ANPA exista dorinta de a rezolva echitabil problema pescuitului sportiv. si sunt convins ca lucrurile sunt pe un fagas ascendent.
dorinta de a strange bani la buget exista, dar presiunea vine de la nivel mai inalt decat ANPA. insa ideea fondului pentru pescuit, comercial si sportiv este buna si poate aduce rezultate.
din pacate pentru normalizarea situatiei una din principalele piedici o constituie lupta de uzura intre ANPA si CNAFP. o alta este ingerinta politica, care se exercita de cele mai multe ori la nivel mai inalt.
inca o precizare: banii platiti in prezent de pescari nu ajung nici la buget, nici nu se intorc in beneficiul sectorului ci ingrasa Compania.
I thought I saw a light at the end of the tunnel, but it was just someone with a torch bringing me more bloody work !

pityu
veteran
veteran

Mesaj de pityu » 14 Sep 2006, 23:05

Ptr. MIHAI V. - La urmatoarea fraza : "Daca CNAFP si ANPA sunt substructuri ale MAPDR, iar noi asociatiile avem CONTRACT DE DELEGARE DE GESTIUNE din partea CNAFP, cu aprobarea ANPA si ne-am facut LEGITIMATII DE CONTROL pe antetul caruia am trecut numele forurilor superioare MAPDR SI ANPA sub egida carora activam, inseamna ca este un fals in acte ?"
Tu raspuzi ca este fals in acte !
Scuza-ma Mihai, dar in acest caz trebuie sa-ti spun ca nu cunosti semnificatia expresiei "Delegare de Gestiune"
DELEGARE DE GESTIUNE = DELEGAREA UNEI PARTI A ACTIVITATII
Deleaga-mi tu o parte din activitatea ta, pe care de azi inainte in baza unui contract scris, semnat si stampilat de ambele parti il voi presta eu.
Eu imi fac o legitimatie ca cei cu care voi venii in contact sa stie ca lucrez pentru tine si ceea ce fac, in numele tau fac si pe proprietatea ta.
Sus de tot pe legitimatie voi scrie ca am fost delegat de tine sa-ti fac o anumita parte a activitatii tale pe care tu nu vrei, nu ai timp, sau nu ai chef sa-l faci(sau ...ma rog alte motive). Dintr-un motiv oarecare ajungem in instanta si tu ma iei pe mine la rost ca de ce ti-am folosit numele pe legitimatie ? Ce complet de judecata din lume iti va da dreptate, cand eu iti voi raspunde ca "Tu cu semnatura si stampila ta m-ai delegat sa-ti fac activitatea respectiva si acum te faci ca nu mai recunosti ?" Tu si ceilalti care gandesc ca tine confundati marfa cu ambalajul ! Citeste si tu, care e diferenta intre un angajat si o persoana delegata. Am lucrat 24 de ani in Protectia Muncii si am dat atatea amenzi la viata mea, ca daca as avea acuma banii aia, as fi bogat ! Am cercetat accidente de munca ale angajatilor, ale persoanelor DELEGATE, ale elevilor practicanti, ale militarilor care lucrau in mina, etc,etc.
Crede-ma ca in fata legii toti erau tratati ca si cum ar fi fost angajati ai Minei Lupeni !!! Puteti sa va spuneti parerea despre acest aspect al problemei si Dv.-stra D-le Adian Ionascu, pentru ca reprezentand ANPA sustineti ca sunteti parte vatamata in acest caz !!
Cu respect !

pityu
veteran
veteran

Mesaj de pityu » 14 Sep 2006, 23:26

Adiwolf a zis :"...pai daca tu ca institutie delegi pe altcineva sa faca treaba pt care tu incasezi niste bani(frumosi),atunci ce rost mai are existenta ta ca institutie? "
Aici as veni cu o mica completare :
Dupa ce delegi sa-ti faca (evident nu toata treaba, dar o parte din treaba ta) si (Atentie !) pe proprietatea ta, sa-l iei la intrebari ca ... cu ce drept iti foloseste numele in antet? Pai de aia "Domnule Institutie" ca treaba pe care o fac, o fac in numele tau, pentru tine si pe proprietatea ta. Cum vrei ca cineva sa ma bage in seama, daca nu le spun ca ... aveti grija !!! nu e de glumit !!! sunt trimis de (CNAFP,ANPA si MAPDR) sa fac ordine .
De multe ori nici asa nu sunt bagat in seama, dar daca ma duc numai in nume propriu ? Ce ? E apa mea ? E munca mea ? Am eu ceva de castigat din treaba asta ? De castigat ai numai tu (CNAFP, ANPA si MAPDR) si peste toate astea te mai simti si lezat !!!! Tot Tu ????
Extraordinar !!!!!!!!!!! ASA ceva ...............................?!?!?!

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 15 Sep 2006, 08:21

Pityu, eu ti-am zis ce cred, in conditiile in care habar n-am de legislatie. Nu sustin ca am dreptate. As fi zis ca e asa cum zic eu. Mi-am spus doar parerea.
Vad ca si Adi Ionascu e de aceeasi parere. Poate pana la urma tot o instanta isi va spune cuvantul, ceea ce e absurd, dat fiind ca intentiile au fost bune si n-ai creeat paguba nimanui.

adrian ionascu
senior
senior

Mesaj de adrian ionascu » 15 Sep 2006, 09:41

am vorbit cu inspectorul din zona, dl Micoroi. din relatarea lui a reiesit ca pe legitimatie apareau trecute numele ministerului agriculturii si ale ANPA dar nu aparea numele asociatiei, creind impresia ca este un document eliberat de minister si nu de asociatie. de asemenea respectivul s-ar fi recomandat inspector piscicol. asta se cheama uzurpare de calitati oficiale...
pe de alta parte am atentionat CNAFP sa asigure conditii asociatiilor carora li se da prin contract obligatia de paza sa poata sa faca asta. adica asta inseamna un protocol cu politia, care este singura institutie abilitata sa avizeze activitatea de pazã ºi personalul specializat pentru aceastã activitate.

Scrie răspuns