Cine are drept de control ?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Scrie răspuns
pityu
veteran
veteran

Mesaj de pityu » 10 Sep 2006, 23:36

Avand in vedere faptul ca organele proprii de control ale asociatiei noastre au avut probleme pe malul apelor publice ptr. care avem contract de exploatare durabila prin pescuit sportiv/recreativ, atunci cand au incercat sa legitimeze (sa solicite permisul de pescuit la control), va rog in special pe cei care sunteti bine documentati (juristi, avocati), dar si pe ceilalti forumisti sa va exprimati parerea pe acest topic, daca asociatiile nou-infiintate au sau nu drept de control pe aceste ape.
Doresc sa reamintesc tuturor ca in conformitate cu contractul de exploatare durabila ... eliberat de CNAFP cu avizul prealabil al ANPA, ambele fiind structuri ale MAPDR, nu numai ca avem dreptul dar suntem chiar obligati, ne intra in sarcina efectuarea controlului privind respectarea legislatiei privind pescuitul sportiv/recreativ pe aceste ape.
Astept pareri cat mai competente si un schimb de experienta, sa vedem voi cum procedati in asemenea cazuri !?

mihaimircea
veteran
veteran

Mesaj de mihaimircea » 11 Sep 2006, 09:14

Parerea mea este ca aveti dreptul dar cred ca este o problema:

Eu nu imi aduc aminte sa fi vazut in vre-o lege sa scrie ca o asociatie are acest drept. Ca atare, degeaba scrie in contract, care este intre asociatie si CN.., pentru ca acest contract nu are efect si poate fi aplicat fata de terti (pescari, braconieri) ca si regulament/lege.
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 11 Sep 2006, 11:02

mihaimircea scrie:Parerea mea este ca aveti dreptul dar cred ca este o problema:

Eu nu imi aduc aminte sa fi vazut in vre-o lege sa scrie ca o asociatie are acest drept. Ca atare, degeaba scrie in contract, care este intre asociatie si CN.., pentru ca acest contract nu are efect si poate fi aplicat fata de terti (pescari, braconieri) ca si regulament/lege.

foarte adevarat din pacate. :evil: adica, compania zice cam asa: controlati si sanctionati. iar legea de fapt spune: anuntati "organele". :!:
ce tari suntem noi romanii... :?
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

exu...
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de exu... » 11 Sep 2006, 16:33

Da' pe orice portiune din dunare, are dreptu', sau obligatia, sa te legitimeze ajvps'ul???...
Stiu ca in zonele de granita, te legitimeaza PF...ei vor sa vada doar PG'ul, care se aplica pe.......da' intram iar pe teren minat... :)
ÃŽmi plac peştele...

pityu
veteran
veteran

Cine are dreptul de control

Mesaj de pityu » 12 Sep 2006, 00:30

Noi ne-am facut legitimatii proprii de control ptr. a ne prezenta civilizat in fata celor pe care ii controlam. Stim ca nu avem dreptul de a aplica sanctiuni, dar in cazul in care constatam o abatere de la lege, avem dreptul sa sesizam organele legii (politie, jandarmerie).
Ieri, 10.09.2006 vicepresedintele nostru a incercat sa solicite permisul la control de la un pescar oarecare (care ulterior s-a prezentat drept reporter la "Realitatea-Tv") si i s-a adus jandarmeria pe cap, care i-a ridicat legitimatia de control si carnetul de membru spunandu-i-se ca sunt false. Miercuri, 13.09.2006 vicele nostru este chemat la Deva, la jandarmeria judeteana, ptr. a da declaratie si cine stie mai ce vor de la el !!! Totul doar ptr. ca avrut sa-si indeplineasca sarcinile contractuale !!!!!! Ce ziceti de asta ??????????

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 12 Sep 2006, 07:21

Ne-ai zis ca voi paziti singuri, ca membrii asociatiei fac si paza. Banui ca si vicele vostru e in aceeasi situatie. Pentru cei ce fac paza aveti vreun contract de angajare pe post de paznici? Daca nu, atunci cred ca vicele vostru nu avea nici un drept legal sa faca controale si se incadreaza undeva pe la fals in acte sau ceva de genul asta. Nu sunt de meserie avocat, deci imi spun doar parerea, nu inseamna ca asa si este.
Eu zic ca daca asociatia s-a angajat prin contract sa faca paza, aceasta e obligatia asociatiei, nu a membrilor fondatori. Nu confundati persoana juridica cu persoanele fizice. Contractul e semnat de persoana juridica, asociatia. Asa ca asociatia trebuia sa angajeze oameni de paza, care puteau fi chiar membrii asociatiei, si puteau sa fie angajati cu salariu de 1 leu!

ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 12 Sep 2006, 09:32

Actele emise de asociatie nu u cum sa fie false
sunt emise de o persoana juridica are semnatura si stampila si exercita o activitate pe baza de voluntariat imputernicit de asociatie
membru fondator sau nu face parte din asociatie
nu trebuie sa fie angajat ca sa participe la o activitate daca este imputernicit de asociatie
in baza contractului asociatia face controlul- ok cine este asociatia daca nu membrii ei ?
nu are ce sa pateasca vicele daca stie sa puna problema
iar actele eliberate de asociatie nu au cum sa fie false
daca ar fi eliberat un x ce nu e membru cu dreptul de a elibera acte atunci vb de fals
dar presupun ca sunt eliberate de asociatie , au stampila si semnatura si sunt eliberate in temeiul unui contract
organizarea interna a asociatiei nu este pb jandarmilor sau mai stiu eu cine

pescuitorul
veteran
veteran

cu 2 taisuri

Mesaj de pescuitorul » 12 Sep 2006, 18:55

parerea mea:
1.contractul semnat spune ca ai obligatia sa faci paza fondului piscicol.Paza trebuie facuta cu personal dotat corespunzator conform legii.El este asimilat ca organ al statului.deci angajat.Nu poti da o arma unui simplu membru.fiecare asoc trebuie sa aiba incheiate planuri de paza .asadar atentie AMATORILOR de asociatii.

2. Fiecare asociatie trebuie sa faca paza dar atentie trebuie facuta diferenta intre a face paza si a constata contraventiile. Deci am dreptul sa cer permisul ca imi fac paza dar nu pot da amenda, in acest caz anunt organele care cel mai bine este sa le ai cu tine la asemenea actiuni.
Deci atentie: Nu mai invatati pescarii sa nu prezinte permisele la controlul altor asociatii care au acelasi tronson de apa.E O MARE PROSTIE. spun asta ptr ca asta se intampla in judetul meu si pacat de ei ca ii mint cei din asociatie si pica tot pescarul.ESTE UN ABUZ si daca se mai intampla cred ca voi anunta CNAFP-ul, ANPA si tot ce trebuie . Ptr ca asta e dezinformare si.......
3. Pana nu veti fi imputerniciti cereti doar permisele fara sa dati amenda.
4. CEA MAI MARE PROSTIE CARE POATE FI DOAR LA ROMANI.
Fir intins

pityu
veteran
veteran

Mesaj de pityu » 12 Sep 2006, 20:13

Noi stim foarte bine ca nu avem drept de aplicare a sanctiunilor si nici nu dorim asta. Pentru asta exista organe ale statului. Vicele nostru nu era in control ci la pescuit pe un rau (Streiul) si i s-a parut ca cineva inmoaie batul in apa fara permis. Simplu pescar sa fii si tot ai dreptul(si conform contractului chiar obligatia) sa-l intrebi de ... permis. Te legitimezi tu intai si apoi ii ceri si lui sa se legitimeze... ca pescar bineanteles ! Ce e rau in asta. Poate ghinionul ca respectivul controlat sa fie cineva mare, care e deasupra legii (ca geme tara de astia).... si atunci ai sfeclit-o pentru curajul de a-ti fi indeplinit in primul rand o obligatie civica : acela de a veghea la respectarea legii in jurul tau.
Intrebare : - Daca CNAFP si ANPA sunt substructuri ale MAPDR, iar noi asociatiile avem CONTRACT DE DELEGARE DE GESTIUNE din partea CNAFP, cu aprobarea ANPA si ne-am facut LEGITIMATII DE CONTROL pe antetul caruia am trecut numele forurilor superioare MAPDR SI ANPA sub egida carora activam, inseamna ca este un fals in acte ?
Intreb asta, pentru ca in loc de multumire ca facem treaba acestora cu privire la paza si control in mod voluntar (ca delegarea de gestiune inseamna in limba romana ca un for superior si-a delegat o parte din atributiile sale, printre care si paza si controlul unei asociatii) .... suntem acuzati (auzi bine) de fals in acte. Chiar si dotarea cu legitimatii de control intra in sarcina lor ! Nu au facut-o ? Am facut-o tot noi, desi repet era obligatia lor, atata timp cat pe noi ne obliga prin contract sa facem paza si control. Stiti cum vine asta ? Iti dau sa mananci rahat dar lingura nu-ti dau ! Te descuri cum poti !
Buuuun ! Ne-am descurcat si facem paza si control. De ce suntem atunci acuzati ca aducem prejudicii numelui ANPA si MAPDR ?????????????????
Asta-i culmea ironiei!!!!!!!!!! Asa ceva numai in Romania este posibil.
Daca sunt avocati, juristi printre voi (ce zici Apsalba ?) va rog interveniti !
Azi - maine puteti pati si voi la fel sau poate si mai rau !!!!
Povestea e lunga rau. Voi revenii cu noi si noi dezvaluiri !!!

pityu
veteran
veteran

Cine are dreptul de control

Mesaj de pityu » 12 Sep 2006, 20:27

Marti, 12.09.2006 a fost audiat la Jandarmeria municipiului Deva Vicepresedintele. Maine, Miercuri - 13.09.2006 sunt chemat eu la ... cine credeti ???? Nuuuuu !!!!! La Dl. insp. Nicoroi de la ANPA - MAPDR, pe care tocmai l-am ajutat in munca voluntar si dezinteresat. Sunt curios daca ma cheama sa ma felicite ? Tare mi-e insa ca miroase a cu totul altceva ! D-le Adrian Ionascu ! V-am anuntat telefonic imediat dupa intamplarea de Duminica,11.09.2006. Ati luat legatura cu Dl. Insp. Nicoroi ? Va rog sa transmiteti si D-lui Presedinte Gigi Stefan ca noi facem paza si control voluntar si dezinteresat in numele DV_STRA si uite care e multumirea. Spuneti-i ca eu sunt Istvan Uszkay - colaborator la revista Pescar Modern, Presedintele APS Salmo-Carpatica Lupeni. Ma cunoaste sigur, ca ne-am cunoscut si personal la "Carligul de Aur" ! Va multumesc pentru intelegere !

Scrie răspuns