Urasc pescuitul rapitorilor cu pestisor natural !!!!!!!!!
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
am spus "mai exact ca la pastrav" nu exact ca la pastrav.adica sa se respecte cantitatea retinuta,dimensiunea si modul de a pescui.
aceste reguli ar fi pt cei corecti oricum,ca de ceilalti nu vorbesc.ce prapad sa faci la artificiale?!!!nici un pescar care se respecta nu merge sa faca prapad!
braconajul e greu de eradicat recunosc dar impunerea unor reguli de asemenea nul va oprii.la urma urmei e vorba de educatie si respect.
ideal ar fi sa mergi la PESCUIT nu sa prinzi neaparat peste.da, sa admiri natura,sa te bucuri de ea, sa iubesti pestii si sai respecti.
eu cand plec la pescuit am o bucurie in suflet,e ceva deosebit.cand ajung pe malul apei si vad apa ma bucur ca un copil.nici o secunda nu ma gandesc sa fac prapad.
e drept ca bucuria se transforma in ura in momentul in care vad 1000 de bete puse in apa de tot felui de baboiari si pescarici.ii urasc pt ca sunt lacomi,rai si sunt sigur ca vor lasa mizerie.vor omora albiturile si vor duce acasa tot,se vor lauda aiurea si maine o vor lua de la capat.
parerea mea
aceste reguli ar fi pt cei corecti oricum,ca de ceilalti nu vorbesc.ce prapad sa faci la artificiale?!!!nici un pescar care se respecta nu merge sa faca prapad!
braconajul e greu de eradicat recunosc dar impunerea unor reguli de asemenea nul va oprii.la urma urmei e vorba de educatie si respect.
ideal ar fi sa mergi la PESCUIT nu sa prinzi neaparat peste.da, sa admiri natura,sa te bucuri de ea, sa iubesti pestii si sai respecti.
eu cand plec la pescuit am o bucurie in suflet,e ceva deosebit.cand ajung pe malul apei si vad apa ma bucur ca un copil.nici o secunda nu ma gandesc sa fac prapad.
e drept ca bucuria se transforma in ura in momentul in care vad 1000 de bete puse in apa de tot felui de baboiari si pescarici.ii urasc pt ca sunt lacomi,rai si sunt sigur ca vor lasa mizerie.vor omora albiturile si vor duce acasa tot,se vor lauda aiurea si maine o vor lua de la capat.
parerea mea
Ai dreptate si e normal sa te enervezi cand vezi ce se intampla.
Braconajul cu undita(unditele) echipate cu momeala naturala sau artificiala (nu japca!)provoca pagube mai mici decat celelalte metode. Evident ca si acest braconaj trebuie combatut dar ceilalti sunt mult mai daunatori.
Am vazut mai demult la televizor ca trupe de mascati (!) au prins marii braconieri de pe Dunare care de fapt erau niste amarati cu bete de alun care pescuiau in prohibitie sa aiba ce pune pe masa.
Meseriasii cu plase, curent, butelie, etc. erau de mult la bere probabil ca nu i-au aratat.
E ca in lupta impotriva coruptiei in care infractorii prinsi sunt aia care merg cu nashu

Braconajul cu undita(unditele) echipate cu momeala naturala sau artificiala (nu japca!)provoca pagube mai mici decat celelalte metode. Evident ca si acest braconaj trebuie combatut dar ceilalti sunt mult mai daunatori.
Am vazut mai demult la televizor ca trupe de mascati (!) au prins marii braconieri de pe Dunare care de fapt erau niste amarati cu bete de alun care pescuiau in prohibitie sa aiba ce pune pe masa.
Meseriasii cu plase, curent, butelie, etc. erau de mult la bere probabil ca nu i-au aratat.
E ca in lupta impotriva coruptiei in care infractorii prinsi sunt aia care merg cu nashu

- exu...
- utilizator constant
Bine date denumirile pt pestii de mai sus...AxA scrie:Din cate stiu eu de pe garle:
Porcusor=pietrusel= ala mic albastrui cu mustati
P. Ciobanului=mos=mosoi=guvid = ala gri/bej care arata exact ca un guvid varianta "strunghil" de la mare numai ca mai mic.
Am folosit si eu guvid de-asta ca momeala la Dunare cand pescuiam la stationar dar mi s-a parut ca o momeala mult mai buna e obletele. La voi prefera guvidul ???
Da, e mai bun PC, fiindca este mai rezistent la bagatu' pe jig si rezista la f multe aruncari...obletele bagat pe jig, la 2-3 aruncari, este zdrente...
ÃŽmi plac peştele...
- exu...
- utilizator constant
Banalului porcusor, ii zice prin partile astea : pietrusel , chiar asa'i zice guvidului ala, incepand de la Giurgiu, pana incoa si mai departe...PC...Cucu Ionel scrie:La mijloc este o confuzie,este vorba de p--- TIGANULUI!,si se refera la banalul porcusor!De p--- ciobanului n-am auzit,poate o fi in jurul Bucurestiului o asemenea denumire dar m-as mira.(referindu-ma strict la pesti)
ÃŽmi plac peştele...
De ce, ma rog, consideri ca pescuitul cu pestisor la salau e nesportiv?oaie scrie:nui vorba de cantitate ci de sportivitate!!!! eu personal as impune obligativitatea pescuitului cu artificiale la rapitor.mai exact ca la pastrav!
Eu personal, vazand cat pastrav mai avem in tara, ar permite doar pescuitul cu o musca artificiala, asa cum e in Slovenia pe anumite rauri. Dar nu sunt eu cel care sa decida. Poate ca aplicarea legilor e totusi mai importanta decat modificarea lor!
de acord intr-o privinta
Sunt de acord intr-o masura, dar daca tot vorbim de pesti naturali exista niste metode, folosite mai ales in Anglia, pescuit cu peste congelat (deadbaits: stavrid, pastravi, etc). Avantajul este ca au gust si miros deosebit. Iti recomand pe de alta parte Pike Fishing with Des Taylor ( o gasesti pe emule), unde iti prezinta 3 metode de pescuit cu deadbait.
deadbaits -> http://www.pacgb.co.uk/tips/pikebaits.html
deadbaits -> http://www.pacgb.co.uk/tips/pikebaits.html
exu... scrie: Bine date denumirile pt pestii de mai sus...
Da, e mai bun PC, fiindca este mai rezistent la bagatu' pe jig si rezista la f multe aruncari...obletele bagat pe jig, la 2-3 aruncari, este zdrente...
Stai ca aici vorbim de chestii diferite. Eu nu m-am referit la pestisor bagat pe jig in loc de guma si plimbat prin apa

pt MihaiV
as putea face o comparatie-un pic fortata- cu dopajul sportivilor.ce folos ca castigi daca no faci corect?
parerea mea
pt ca exista artificiale.ideea este ca trebuie sa dam cat mai multe sanse pestelui.pescuitul nu inseamna prinderea pestelui cu orice mijloace.pt mine prinderea unui peste(stiind oricum ca ii voi da drumul) numi ofera satisfactii decat daca lam invins prin "dibacia" mea.De ce, ma rog, consideri ca pescuitul cu pestisor la salau e nesportiv?
as putea face o comparatie-un pic fortata- cu dopajul sportivilor.ce folos ca castigi daca no faci corect?
parerea mea