Urasc pescuitul rapitorilor cu pestisor natural !!!!!!!!!

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 19 Oct 2006, 20:04

Mihai V a scris:
sportivitatea se masoara in sansele pestelui?

sportivitatea e o chestie de atitudine caracteristica unei intreceri sportive...
chiar daca din punctul de vedere al pestelui, lucrurile nu par de loc a fi sportive, fiind mai degraba o lupta pentru supravietuire, pescuitul (cu undita) poate fi considerat din perspectiva noastra o intrecere, respectiv cunostintele si maiestria pescarului versus instinctele,vigilenta si tenacitatea pestelui, etc...
aceasta intrecere isi pastreaza caracterul sportiv atata vreme cat invinsul e respectat altfel decat prin condamnare la moarte...ca in orice sport
(sa luam de exemplu meciul steaua - real madrid :lol: :lol: :lol: )
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 19 Oct 2006, 21:55

attilaf scrie:Ce da oare mai multe sanse unui rapitor:
A. Un peste intr-un carlig, care poate sta cateva ore in acelasi loc asteptand sa vina un rapitor sa il mance.
B. O naluca care brazdeaza apa , la fiecare minut, sub diferite unghiuri, pana cand toata suprafata supusa investigarii a fost acoperita?

Nu cred ca se poate spune ca pescuitul la viu este mai "incorect" decat cel la naluci.
mi-ai luat cuvintele din gura :D
mai amintesc si de sansele crescute de a prinde peste cu japca :)

pt mine exista 4 categorii de oameni care prind peste:
1) pescari sportivi: cei care respecta regulile din carnet (de ce nu, si cei care participa in competitii, le-as zice pescari sportivi de performanta :) )
2) pescari amatori: cei care respecta regulile din carnet mai putin cele legate de dimensiunile legale, nr de bete/carlige si momeli folosite (aici intra majoritatea, fiind tolerata si de organele de control)
3) pescari profesionisti: aici includ pe cei cu autorizatii de pescuit cu plase , pescuit comercial, etc (cei care traiesc din/si din pescuit)
4) braconieri: cei care dau cu curent, carbid, plase mono, cu japca, etc (cei care incalca ultimele legi din carnet :D )

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 20 Oct 2006, 07:02

miky scrie:aceasta intrecere isi pastreaza caracterul sportiv atata vreme cat invinsul e respectat altfel decat prin condamnare la moarte...ca in orice sport
Mi se pare corect!

Jonin
veteran
veteran

Mesaj de Jonin » 20 Oct 2006, 07:23

Jonin scrie:Sportivitate inseamna sa poti elibera pestele in asa fel incat sa poata muri de batranete. :D
Asta am spus-o si eu.
Dumnezeu sigur iubeste prostii. Altfel nu ar fi creat atat de multi!

Multi prosti, putine gloante!

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 20 Oct 2006, 09:53

miky scrie:aceasta intrecere isi pastreaza caracterul sportiv atata vreme cat invinsul e respectat altfel decat prin condamnare la moarte...ca in orice sport
Frumos spus

watermoccasin
veteran
veteran

Mesaj de watermoccasin » 20 Oct 2006, 15:37

Cu atatea pareri , cred ca [, ] Dl. Cocosila din " Morometii "...cu celebra replica ''....manci ca...t ", se invirte in mormant ! Ce dracu mai oameni buni va tot articulati intre voi ca un Rapala Jointed in fata unui salau de 8 kg????
Fiecare pescuieste cum stie, cum i se scoala de dimineata, cum crede ca poate sa prinda..., dar mort mania nu sfideaza de loc regulile pescuitului; chiar e foarte sportiv si incitant sa lasi in prag de Dunare o montura cu fir de 0,22mm , inaintas de 0,16mm (mono ), plumb culisant, pluta de 5 gr, si sa te pomenesti cu un salau de 5 kile . Si stilul asta ofera satisfactii .
Dupa ce ai facut scurta la mina , greblind apa cu jeliboane si momind locul cu 20 de jiguri, lasate meserias la tulpina de stabilopod si fir de setca , parca te excita sa plimbi obletele la o palma de fundul apei si sa urmaresti firul..!!!! E o dovada de maiestrie si asta , si cunosc putini meseriasi ai stilului .
Ma rog.., parerea mea ; nu ca ar interesa pe cineva . Hai gata cu polemicile ; o zi buna .

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 20 Oct 2006, 16:13

Doctore ,
ca sa-l citam tot pe Cocosila : pe ce te bazezi ? :D
mort mania e una....ca plimbi beshtishoru pe o montura pe unde crezi tu ca ar sta salau ala de 8 chile ...
iar baboiarii spnazura bucatzica.....ma-ntelegi
ei nu stiu ce plimba ....poate doar oamenii cu vorba sau ursul

daca momesti locu cu plastice si-l ornezi si cu neshte tabla asa ca se simta decorat .....si nu prinzi nimic ...asta e ....te duci acasa , mai dai 3 lei si-ti iei o revista de pescuit sa mai invetzi .....mai citesti un forum ......
nu te apuci in mod parshiv sa scoti bucatzica ca poate poate tot ii vii de hac mofturosului ...

aviz crapistilor ; bai daca nu va da la boilisuri , scoateti drecu bomba din buzunar si viermushu colorat si spargeti-i carca la crap ....mama lui de bagabont ....
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

watermoccasin
veteran
veteran

Mesaj de watermoccasin » 20 Oct 2006, 16:54

Vorba unui amic : as prefera sa nu mai pot f......, decit sa nu pot pescui !
Ma bantuie apele ......
Ai dreptate in ceea ce spui . Fire stresate !

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 21 Oct 2006, 07:13

DOCTORU a spus:
Cu atatea pareri , cred ca [, ] Dl. Cocosila din " Morometii "...cu celebra replica ''....manci ca...t ", se invirte in mormant !

nu stiu daca lucrurile sunt cum spui dar imi pare ca vrei sa te asiguri ca ele sa fie chiar asa...
faptul ca tu ai descoperit pescuitul la salau cu artificiale sau baboi ( nu conteaza), mie personal, asta imi spune doar ca vrei sa maninci alt fel de peste decat cel care pescuieste la mamaliga sau la viermus...
poti sa fii indragostit de mamaliga sau un impatimit al boabelor de porumb, poti sa fii ahtiat dupa voblere sau sa speri ca musca ta face bzzz pe apa, ...e chestie de stil...toate sunt compatibile cu sportivitatea si fiecare isi gaseste satisfactia in ce stil crede ca i se potriveste...
dar satisfactie nu e = sportivitate
raman la parerea ca sportivitatea e o problema de atitudine:
sa joci respectand atat regulile scrise cat si cele nescrise, dar necesare...
daca partida se termina in farfurie, atunci nu e decat o faza primordiala a primei diviziuni a muncii...doar tehnica e mai avansata...
exista totusi un aspect pozitiv in toate astea:
faptul ca nu recunoastem si ca ne straduim rusinati sa parem ceea ce nu suntem inca multi dintre noi...inseamna ca incepem sa constientizam...
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

Cucu Ionel
senior
senior

Mesaj de Cucu Ionel » 22 Oct 2006, 08:54

@Sorin N-am inteles faza cu viermusul,sper c-ai vizionat celebrele dvd-uri de la Korda.Poti sa-mi spui despre ce este vorba in dvd-ul nr 4?Asta apropo de viermusi.In legatura cu cealalta obtiune de a pescui la crap,ai dreptate,sunt destui care o practica. :cry:

Scrie răspuns