pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
MihaiV
- Moderator

oaie scrie:pt MihaiV
De ce, ma rog, consideri ca pescuitul cu pestisor la salau e nesportiv?
ideea este ca trebuie sa dam cat mai multe sanse pestelui.pescuitul nu inseamna prinderea pestelui cu orice mijloace.
Nu iti inteleg logica. De ce eu, pescuind cu pestisor, dau mai putine sanse pesteleui?
Sau altceva: de ce sportivitatea se masoara in sansele pestelui? Atunci ar trebui sa dai la stiuca fara stuna si cu mono de 0.08 ca sa fi sportiv, stiuca avand asa cele mai mari sanse. Nu?
Sau eu care pescuiesc la musca si prind de 10-20 de ori mai mult clean decat cei ce dau la naturale sunt mai putin sportiv decat ei, caci se vede ca ei dau mai multe sanse pestelui.
Oare ce e mai ecologic: sa pierzi pe fundul apei 10 pestisori sau 10 linguri?
-
exu...
- utilizator constant

-
Este o chestie falsa sportivitatea la romani...sportivitatea sta in fiecare dintre noi, nu in momeala pe care'o punem in ac...
ÃŽmi plac peştele...
-
Leba
- veteran

-
MihaiV scrie:[...] Atunci ar trebui sa dai la stiuca fara stuna si cu mono de 0.08 ca sa fi sportiv, stiuca avand asa cele mai mari sanse. Nu?
[...]
nu cred ca e mai "sportiv" sa dai asa la stiuca. cel mult are mai multe sanse s-o mierleasca cu naluca-n gat.
mie mi se pare mai sportiv sa fii f. bine pregatit si sa-ti oferi ocazia de a elibera pestele, dupa caz.
-
oaie
- utilizator constant

logica mea este urmatoarea.pestele constituie hrana rapitorului.plasticul,lemnul sau siliconul nu.depinde de maestria pescarului sa prinda peste.aici e sportivitatea.
repet nu conteaza cantitatea.sunt convins ca dvs dati drumul pestelui.
nu inteleg in schimb de ce trebuie sa omor un peste ca sa prind altul si apoi sa ai dau drumul?
dl leba a spus restul!
-
Jonin
- veteran

-
Sportivitate inseamna sa poti elibera pestele in asa fel incat sa poata muri de batranete.
Cum il prinzi,nu conteaza atata timp cat te simti pescar adevarat,profesor cum zic unii,ganditi-va ca trebuie sa il iei din universul lui,sa il poti provoca,sa il poti invinge,ceea ce nu e prea usor.
Tot timpul unii se dau mai catolici decat papa.
Uitati ca numarul pescarilor care dau cu naluci e in crestere,fapt care nu a fost recunoscut de nimeni.
Dumnezeu sigur iubeste prostii. Altfel nu ar fi creat atat de multi!
Multi prosti, putine gloante!
-
Sorin
- Moderator

Jonin scrie:Sportivitate inseamna sa poti elibera pestele in asa fel incat sa poata muri de batranete.
Cum il prinzi,nu conteaza atata timp cat te simti pescar adevarat,profesor cum zic unii,ganditi-va ca trebuie sa il iei din universul lui,sa il poti provoca,sa il poti invinge,ceea ce nu e prea usor.
Tot timpul unii se dau mai catolici decat papa.
Uitati ca numarul pescarilor care dau cu naluci e in crestere,fapt care nu a fost recunoscut de nimeni.
tu ai dreptate , insa e o mare diferenta intre a atarna un baboi nefericit in carlig si a astepta rapitoru sa faca restu ( cu sau fara struna )
si a incerca sa joci in apa o dracie din orice material pana provoci pestele sa atace .....de fapt aici e maiestria si sportivitatea
restul sunt clabuci psihici
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
-
attilaf
- veteran

Ce da oare mai multe sanse unui rapitor:
A. Un peste intr-un carlig, care poate sta cateva ore in acelasi loc asteptand sa vina un rapitor sa il mance.
B. O naluca care brazdeaza apa , la fiecare minut, sub diferite unghiuri, pana cand toata suprafata supusa investigarii a fost acoperita?
Nu cred ca se poate spune ca pescuitul la viu este mai "incorect" decat cel la naluci.
-
oaie
- utilizator constant

exact dl sorin.
pescuiesc de 20 ani.nu sunt profesor nici pe departe.dar in acesti ani am crescut ca pescar si implicit ca om.nu ma dau mare catolic-zic eu-dar atata lucru am invatat si eu:pescuitul inseamna mult mai mult decat a prinde peste.
am cunoscut fel si fel de oameni care pescuiau dar prea putini pescari.
cum spunea exu sportivitatea sta in noi.
-
Zamfi
- veteran

De unde si expresia de pescar sportiv...
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
-
Zamfi
- veteran

Pentru ca daca stii sa prinzi peste(legal!) se cheama ca esti pescar iar daca are si pestele o sansa e Ok!Asa apare sportivitatea!Sigur ca uneori este mai greu sa nu vezi in peste un fel de mancare ...Ma bucur oricum de atitudinea luata de Pescari si daca chiar credeti ce spune-ti nu pot decat sa va felicit!!!Numai sa nu fie ca si aia cu faptul ca la multi le place haina militara nu si armata!Scuze

Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.