Ultralight...

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
valeriu28
veteran
veteran

Re: Ultralight...

Mesaj de valeriu28 » 23 Feb 2015, 18:51

Bine punctat!... pareri si pareri, adunate in zeci de vieti de pescar ... :) (cate una de fiecare)... noi, astia mici, profitam, si multumim, ne inclinam, cu speranta ca poate ne-om sfatui si noi invataceii intr-o zi ...

Una peste alta, eu sunt ceva mai practic, si incerc sa invat din experientele voastre, gandind la randu-mi variantele personale.
pentru asta, din nou, MULTUMESC

si daca tot deviaza topicul, si sunt acuzat ca postez si mult, si subiecte diferite si etc, va mai rog o intrebare.
Ce parere aveti de o lanseta? Rapture Horizon Progressive? 2.40 m - max 30 grame? Merge la stiuca ? merge la salau? merge la biban? cu gume si jig de 7-8 grame?
Vreau un all rounder, sa arunce si 5-7 grame, sa arunce si 20 pt stiuca, sa fie si cat de cat senzitiva pt salau...

Multam !
Money can't buy happiness, but it can buy a lot of fishing gear !

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 23 Feb 2015, 21:26

cine o apucat sa piscuie cu carbon..nu mai reuseste sa piscuie cu sticla.
Gresit.Nu ca nu '' mai reuseste'' ..in cazul meu e corect..''ii este greata sa piscuie cu sticla''..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 23 Feb 2015, 21:30

semlecangheorghe scrie:
Gresit.Nu ca nu '' mai reuseste'' ..in cazul meu e corect..''ii este greata sa piscuie cu sticla''..
Si ca sa fie diversitatea completa, uite ca eu pescuiesc binemersi si cu carbon si cu sticla... :?
Naiba mai intelege ceva...
:lol:
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...

D_ali
veteran
veteran

Mesaj de D_ali » 23 Feb 2015, 21:54

Musti scrie:Si ca sa fie diversitatea completa, uite ca eu pescuiesc binemersi si cu carbon si cu sticla... :?
...you are not alone! :mrgreen:

valeriu28
veteran
veteran

Mesaj de valeriu28 » 23 Feb 2015, 21:58

si de Rapture Horizon 2.40, max 30 gr puteti sa ziceti ceva? :)))
Money can't buy happiness, but it can buy a lot of fishing gear !

florin1948
veteran
veteran

Mesaj de florin1948 » 23 Feb 2015, 23:15

valeriu28 scrie:si de Rapture Horizon 2.40, max 30 gr puteti sa ziceti ceva? :)))
Mai Valer, mai draga ! Cand o sa intelegi o data ca degeaba pui intrebari din astea pe forum ? Eu o sa zic ca este f. buna ( desi sincer habar n-am ), Musti o sa zica ca e prea fast pentru el, Gigi o sa zica ca dai banii degeaba iar Vampirul o sa-ti suga sangele sa i-o dai lui. Si tu ce ai sa intelegi din astea ? Un mare NIMIC. Nu exista scule bune si proaste, exista scule care mie imi plac sau scule care nu-mi plac. Daca nu-mi plac nu inseamna automat ca nu plac nimanui. Nu vei putea nici o data trage o concluzie depre o scula din parerile altora. Important este daca vine bine pe mana ta sau nu. Nu te apuca sa cumperi scule ca inecatu', pescuieste cu ce ai si cand ai ocazia, pe balta , mai pune mana si pe alte scule si compara-le cu a ta. Atungi ai sa poti trage o concluzie din punctul tau de vedere. Sa fii tu sanatos cate scule am cumparat la viata mea si o data ajuns pe garla mi-am dat seama ca nu este ce voiam eu. Si mai greu este sa le vinzi. Si nu te arunca neaparat la scule f. scumpe. Exista si scule modeste ca pret care-si fac treaba f. bine ( mai ales dupa ce depasesti granita primilor zece ani de spining). Tu vezi bine ca tu mai pui cate o intrebare si la raspunsuri noi incet incet deviem la subiecte " pe langa ". Singurul Musti, care este de admirat pentru rabdarea cu care iti raspunde de fiecare data, incearca sa te mai " lumineze ". Tine minte : pescuitul se invata pe balta, in nici un caz pe forum !
Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 23 Feb 2015, 23:46

Musti scrie:
Si ca sa fie diversitatea completa, uite ca eu pescuiesc binemersi si cu carbon si cu sticla... :?
Daca dai cu sticla + textil nu se pune.

Valeriu, lanseta e naspa rau. :lol:
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 24 Feb 2015, 00:16

valeriu28 scrie:si de Rapture Horizon 2.40, max 30 gr puteti sa ziceti ceva? :)))
E prea fast pentru mine.

:twisted:
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...

Gardos
senior
senior

Mesaj de Gardos » 24 Feb 2015, 00:40

sambata am fost la pescuit pe un rau pe care nu sunt convins ca exista peste :)) eu insist. peisajul e genial, ma intorc de acolo cu privirea unuia care a stat 7 ani in tibet :p
am fost cu un maver genesis de 3.90, match, si ieftineala de okuma luremania de 3-12 grame. okuma luata ca rezerva mai mult, in caz ca nu imi place cu matchu pitchu. asa a si fost, i-am vazut logica prajinii, nu si placerea, asa ca am scos luremqnia din husa de 2 lei, pe care nu mai pusesem mana de multisor... si pune strike pro babyuri de 2 jumate, de 3 jumate, de 4 cm. si simti cum lucreaza in amonte, perpendicular, iar contra curent se transforma in pikamer. wtf?? ti-a devenit mana mai sensibila? stii ca ai mai patit asta si cu paletele de ping pong, si cu arcurile, deci e posibil...pui un jig de 2grame,cu cel mai mic shad, fara coada din aia tip paleta, ci una subtire. si il simti la fiecare smucitura din varf, si ti se face rusine brusc ca ai cumparat un daiwa jiggerspin ca sa ai ceva mai bun, ca dai tarcoale la abrevis osciland intre crostage si turel, de 4 ori mai scumpe, si iti dai seama ca orice altceva ti-ai lua, ar fi o greseala. pentru ca atunci cand luremania era prima si singura lanseta, ti se parea grozava, nu stiai ca are o megahiba: nu e nici macar fast, daramite xfast. apoi ai inceput sa iei altele, si altele, si mereu erai nemultumit. asta fiindca, culmea, cautai feelingul primei lansete in celelalte, care toate la un loc nu scosesera nici jumatate din pestii luremaniei. as zice acum ca am 8 lansete in plus pelanga cele doua care sunt ok... nu le dau inca, cine stie cum mi se par peste 6 luni/1 an...
oricum, Valeriu, ca sa vezi cat de dilii suntem, iti zic ca in timp ce ma minunam de cat de senzitiva poate fi o lanseta nici fast, nici rigida, ma gandeam continuu sa imi mai iau daca nu doua, macar una. sa am toata viata lanseta asta. am renuntat la gand cum am renuntat si la fumat. sunt un fumator pe viata care azi nu fumeaza. si tot azi nu isi ia o lanseta noua.
intre noi fie vorba: vreau sa imi cumpar niste fir sinking sa dau cu voblere, niste fir spiderwire ultimate, niste fc pentru struno-leadere, iti spun ce teorie am in cap cand ne vedem, niste mormaste si dandinete pentru maluri inalte si niste carlige japoneze decoy de 6/4/2 pentru jigurile articulate. dar lanseta, nu. azi nu :))
p.s. sper ca te-ai prins printre randuri ca eu iti recomand o luremania de 2.13, de 5-20 de grame- ca fiind lanseta all round pentru stiuca de care ai nevoie...bine, asta in cazul in care ai fi io. altfel, tavi o sa aiba dreptate de fiecare data cand va zice "e naspa"...la fel si tu cand vei zice de ceva ca e ok. mda. cam au dreptate astia batrani...

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 24 Feb 2015, 06:14

Musti scrie:
semlecangheorghe scrie:
Am zis..'''in cazul meu''..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Scrie răspuns