Ultralight...

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
vampir
utilizator constant
utilizator constant

Re: Ultralight...

Mesaj de vampir » 25 Feb 2015, 21:22

Gheorghe in aprilie incep sezonul de competitii cu porumbeii. Nu am timp nici sa fac curat printre sculele de pescuit. Dar pana in aprilie daca urca temperatura apei pe la 10 grade astept partide superbe. Trebuie neaparat sa mi schimb textilul cu unu mai gros. :shock:

valeriu28
veteran
veteran

Mesaj de valeriu28 » 25 Feb 2015, 21:36

nu faceti misto ca sunteti chiar cu obraz gros, n-as vrea sa treceti prin clipe d-alea. eu v-am zis o chestie serioasa, si chiar medicala. sa ai atac de panica si puls de 150bpm sau tensiune de 23-24... te tine cat esti tanar...dar cand iti uzezi organismul la 50+... poti sa rupi un muschiulet imediat, ceea ce se cheama infarct.

in fine, am zis doar ca pescuitul e un stil de viata, e o supapa de relaxare pentru stressul acumulat, si toti ar trebui sa profitam de linistea apei... sa ne relaxam, si sa cautam prada !!!

eu recunosc ca daca ma duceam la medic de 2-3 ori pe saptamana, pe diverse simptomatologii, gastro, neuro, cardio, eco, etc...acum macar ma duc doar la pneumolog (sunt fumator) 1 data pe luna si gata... e un progres pt mine, si pt altii, e bine sa stiti ca e o preventie !!

pe langa sport, e o ocupatie, o relaxare, te tine in priza pescuitul! si va rog, pe subiectul asta sunt foarte sensibil la bascalie..
Money can't buy happiness, but it can buy a lot of fishing gear !

Gardos
senior
senior

Mesaj de Gardos » 25 Feb 2015, 23:38

vezi, daca ai un stil de viata cu mult stres, faci atacuri de panica. deci, dupa cum va trage concluzia vampir, alergi dupa bani, sa pescuiesti cu scule scumpe, cand ai putea pescui si cu ceva mai ieftin =))
jokin' man! am bifat si eu vreo cateva atacuri de panica, sunt naspa rau.

vampir
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de vampir » 25 Feb 2015, 23:57

Valeriu nu am vrut sa sune a ofensa, am vrut sa sune a imbarbatare. Suntem barbati trebuie sa depasim totul in viata si ne vom opri acolo unde va fi capatul, cu sufletul impacat ca nu am cedat oricat ar fi fost de greu si ne am luptat cu noi,cu necazurile, cu raul, cu viata, pana in ultima clipa, atunci cand vom trece in alta dimensiune acolo unde ne asteapta alte aventuri nebanuite. As vrea sa aiba si pe acolo copii, ape, munti, porumbei, caini, etc..dar asta ramane de vazut. Ce iti pot spune sigur este ca viata sufletului nostru nu se opreste odata cu finalul acestei vieti. Nu iti pot explica aici ce ma face sa fiu sigur de acest lucru dar vreau sa ma crezi ca asa este. Bucuriile in viata ni le facem singuri iar necazurile si greutatile ne vin pe cap zi de zi. Nu imi permit sa rad cumva de un om cu o anumita problema. Albert Einstein zicea asa: Nu luati viata prea in serios ca nu scapa nimeni teafar din ea. Si atunci ce bun ca ma opresc in loc? Nu tata mergem inainte ca dupa noi nu raman decat faptele si povetele care le am dat de bine altora cand au fost in necaz. Aia ne vor tine minte, cei pe care ia m ajutat cand nimeni nu se mai uita la ei. Mainile care ajuta cica sunt mai sfinte decat gurile care se roaga. Si nu uita sa spui o rugaciune in fiecare zi. Nu stiu cine este D-zeu asta dar acesta forta atotputernica exista. Nu merg la biserici decat maxim de 2 ori pe an insa ma rog de cate ori imi aduc aminte si ma ajuta enorm acest lucru. Iar necazurile par mult mai mici atunci cand vin si cu o rezolvare mult mai usoara. Chiar daca multi imi vor zice ca acest lucru este doar in capul meu , nu ii contrazic, dar chiar daca este asa, totusi acea stare de bine ajuta capul meu sa fie mai senin. Stiu despre ce stare vorbesti ca nu de putine ori am sarit din somn si am bagat capu direct in frigider ca sa pot respira. Dar in secunda 2 am inceput sa hulesc toti dracii de pe acest pamant care incerca sa slabesca credinta si sufletul din mine si am mai facut odata semnul cruci dupa care am trecut la nani, ca nu am timp de pierdut nici la somn. Odata un calugar batran mi-a zis asa: ca diavolul ataca sufletele bune ca pe cele rele le are deja in stapanire. Ca e sau nu asa eu tot pe cornut il acuz, macar am pe cine sa refulez, il cert, apoi somn de voie, ca ziua urmatoare mai ales daca merg la peste sa fiu fresh. Valeriu iti doresc toata sanatatea din lume.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 26 Feb 2015, 07:36

florin1948 scrie:
semlecangheorghe scrie:Vampire,urmeaza cat de curand doua luni de anxietate..multumim cooperativei si propovaduitorilor ei..
Asta cu doua luni de anxietate sa o crezi tu !!! Ce-i mai nea Gigi, ai uitat de unde ai plecat ? Nu mai stii sa tii o undita in mana ? Cand sant atatea balti concesionate pentru care prohibitia nu exista ? Mare lucru sa iei o teava sa te duci la un oblete, o babusca, un carasel, ceva ? Ai uitat cat de frumos e pescuitul la oblete ? Sau pentru dvs. e degradant un stationar, va vad alti colegi de breasla si va vorbesc de rau ? Acum pe bune, Gigi draga , spining si iar spining, dar stii cat mi-e de drag sa mai ies din cand in cand la o teava, cu fir de 0,09 si forfac de 0,07 la un oblete sau rosioara ? Asta se numeste " antrenament complementar " pentru imbunatatirea reflexelor( mama ce denumire savanta i-am gasit ! ).Asa ca nu plange si daca n-ai unde, te invit o saptamana la mine la Buc. sa descoperi placerea pescuitului de finete. Si cu ocazia asta aduci si voblerele alea pe care le tot astept !

Pentru fiecare pescuitul este altfel..imi plac la nebunie serile de mai -iunie .In fiecare seara iau lanseta si o tai la Mures..O taiam, ca acuma nu mai am voie cu lanseta.....si daca ma duc fara ,parca imi lipseste o mana .Nu zic ca nu ma duc si pe incinte, dar o data pe saptamana e foarte putin pentru unul care iese zilnic..Cat despe stationar,mai ies ,dar maximum de 2 ori pe an si as prefera incinta cu plata , pentru un pescuit cu wagler ori feeder..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

valeriu28
veteran
veteran

Mesaj de valeriu28 » 26 Feb 2015, 08:09

Multumesc, sanatate multa si voua, dar nu era directionata replica spre tine, Vampir:)... doar am vazut ca a aparut un subiect nou de discutie:))

Problema mea e alta... sa treaca mai repede zilele astea 2 sa ma pot duce sa caut salaul pe natural :))... poate prind si eu primul din viata mea.
Doar ca argesul e al naibii de repede, daca folosesc jig de 5-9 grame nici nu ajung pe fund (desi apa are 2 metri) si daca folosesc jig prea greu, de 15-17 grame, cade prea repede, si imprima nalucii o miscare artificiala..
Mi-ar fi trebuit un fir mai subtire, sa taie apa mai bine, dar folosesc ce am... textil de 16 si leader de fluoro de 0.48...
vad ce-o iesi... la cat e de repede argesul si cum simt lanseta ca o mitraliera in mana, tzacurile fine n-o sa le simt neam ...
greu cu salaul... la stiuca, ori musca ori nu musca, si cand a muscat, tragi ca animalu si o ai pe mal...
Money can't buy happiness, but it can buy a lot of fishing gear !

Gardos
senior
senior

Mesaj de Gardos » 26 Feb 2015, 08:45

n-am fost pe rau mare pana acum. cred ca mai degraba folosim jiguri grele, care sa asigure contactul cu fundul, decat unele usoare. ideal ar fi, na, sa folosim minim de greutate care sa stea pe fund. care o fi aia pe arges, aflam noi sambata. sau poate gresesc in abordare si ne dau veteranii doua trei sfaturi care sa simplifice treaba...

vampir
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de vampir » 26 Feb 2015, 12:29

Vezi ca exista jiguri si de 11 grame si de 14 grame. Nu te gandi la niste tzaculele insesizabile pe apa curgatoare si cu un curs repede cum zici ca ai tu acolo. Este bine sa ai mai multe greutati de jiguri ca difera de la loc la loc greutatea optima.

Gardos
senior
senior

Mesaj de Gardos » 26 Feb 2015, 14:30

eu am jiguri articulate din 2 in 2 grame, pana la 24. cam greu sa nu nimeresc ceva potrivit pe mandibula luciopercai =))

Pif.
veteran
veteran

Mesaj de Pif. » 26 Feb 2015, 15:40

baietii,pe rău nu e ca pe balta,când o ia o ia ..salăi sunt mai agresivi..

Scrie răspuns